Solidžia pergale 2010-2011 metų Eurolygos sezoną pradėjo Pirėjo „Olympiakos“ ekipa. Praėjusio sezono Eurolygos vicečempionė namie 82:66 (17:17, 19:18, 26:21, 20:10) patiesė Ettore Messinos treniruojamus Madrido „Real“ krepšininkus.

Įpusėjus antrajam kėliniui po Sergio Llullo dvitaškio „Real“ ekipa buvo įgijusi 9 taškų pranašumą (30:21), tačiau techninę pražangą už replikas arbitrams užsidirbęs Messina suteikė varžovams galimybę atsitiesti. 

Pirmoje mačo dalyje puikiai iš toli atakavę graikai pelnė 11 taškų be atsako ir dar iki didžiosios pertraukos pavijo varžovus. 

Lemiamą persvarą Graikijos vicečempionai įgijo ketvirtajame kėlinyje, kurį pradėjo spurtu 10:0. Susikrovę 16 taškų pranašumą „Olympiakos“ krepšininkai šventę pirmąją pergalę.

„Olympiakos“: Ioannis Bourousis 16 (7 atk. kam.), Vassilis Spanoulis 16 (7 rez. perd.), Milošas Teodosičius 15 (7 rez. perd.), Radoslavas Nesterovičius 11. 

„Real“: Sergio Llullas 18, Carlosas Suarezas 12, Ante Tomičius 10. 

Dušanas Ivkovičius (Pirėjo „Olympiakos“ vyr. treneris): „Nusipelnėme pergalės, nors ir turėjome nemažai problemų. Pirmasis Eurolygos mačas mums buvo vos antrosios oficialios rungtynės šį sezoną. Komanda kartu treniruojasi vos keturias savaites, o norint tikėtis gero žaidimo, tiek laiko yra per mažai. Tikėjomės, kad kai kurie krepšininkai – Kostas Papanikolau, Marko Keseljis, Loukas Mavrokefalidis – mums padės daugiau. Ypač džiaugiuosi Ioannio Bourousio pasirodymu – jis rungtyniavo ne visiškai išsigydęs traumą, tačiau žaidė išties solidžiai. Antroje mačo dalyje atlikome net 15 rezultatyvių perdavimų ir puikiai susitvarkėme su „Real“ ekipos aikštės gynyba. Suklydome tik 10 kartų, nors prieš kelias savaites Graikijos taurės mače su Atėnų „Panellinios“ ekipa praradome net 25 kamuolius. Tai buvo pagrindinės mūsų pergalės priežastys.“

Ettore Messina (Madrido „Real“ vyr. treneris): „Olympiakos“ šiandien nusipelnė pergalės. Graikai labai gerai žaidė svarbiausiomis mačo minutėmis ir per jas susikrovė pranašumą. Šiandien aikštelėje padarėme keletą gerų dalykų, tačiau buvo nemažai ir prastų. Mūsų ekipos žaidėjams buvo sunku kovoti prieš patyrusius Theodorą Papalouką, Vassilį Spanoulį, Radoslavą Nesterovičių ir Bourousį. Jie žaidė gudriau, o mes neradome priešnuodžių jiems sustabdyti. Nuo sezono pradžios žinojome, kad mums reikės laiko, norint susižaisti, nes ekipoje turime nemažai jaunų krepšininkų.“

Rungtynių vaizdo reportažas:



Komentarai:
free
manau, kad problema tame, kad nei vienas musu lietuvos transliuotojas nenori, ar nesugeba nupirkti transliaciju .
2010-10-19
-3
Atsakyti
free
to nightman398

Viasatas nera baltijos regijono transliuotojas, tai yra sat transliuotojas, kuri gali ziureti ir vokietijoje, ir anglijoje ir rusijoje ir ukrainoje. Tiuneris tinka standartinis, perki tik kortele. Taip lygiai kaip as atsisuku lekste i turku palydova ir per NTV sport ziuriu Zalgirio , arba ryto transliacija, nors gyvenu tame baltijos regijone. O kabelistai galetu sudaryti sutartis su tais atvirais kanalais is kitu palydovu, kurie atvirai transliuoja eurolyga. Ir nereikia tu pasaku apie ju isskirtines teises. Puikus pavyzdys F-1, viasatas taip pat nupirkes transliacijas baltijos regijonui, Tai kaip dabar kabelistai transliuoja RTL? RTL atviras kanalas, ir neskirtas baltijos regijonui :)
2010-10-19
-9
Atsakyti
Kazkaip tikejaus truputi atkaklesnes kovos vis del to zaide Oly su Real, Eurolygos sezono atidarymas ir pan.. :)
2010-10-19
-1
Atsakyti
onio
pazekit statistika, nauja realo zvaigzde sergio rodrigesas kaip sulose, minus 9 naudingumo, laisves turi daug bet meta daug nesamoniu
2010-10-19
+3
Atsakyti
EvD
Tokius žaidėjus turėtu Vujoševičius(CSKA TRENERIS),tai manau rezultatai būtu žymiai geresni ir galvočiau,kad mažų mažiausiai žaistu finale.Bet Messina neišnaudoja tokios sudeties,taip pat kaip neišnaudojo Kaukėno matom kaip žaidžia Montepashi dabar.
2010-10-19
Atsakyti
to free

Kodel Lietuvoje nerodo per nekodota kanala? Todel, kad Viasat nusipirko Eurolygos transliacijas visam Baltijos regionui. Viasat- monopolininkai siuo atveju.
2010-10-19
-2
Atsakyti
Usain Bolt
free

dekui uz info. Reiks siek tiek investuot i savo bliudo tobulinima!:-)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-10-19
+2
Atsakyti
free
graiku kanalas yra Hellas Sat 2 @ 39° East

turku Ntv sport yra Türksat 2A/3A @ 42° East

Sportitalia yra Atlantic Bird 1 @ 12.5° West

tas arabu tai keliuose palydovuose, bet bus ir daugiau tu transliuotoju. Reikia tureti sat antena su pasukimo sistema . As praeitais metais puikiai apsiejau be viasato ir visus dominusius macus maciau :)
2010-10-19
-1
Atsakyti
Usain Bolt
free

o tai kokiam palydove tie nekoduoti kanalai yra?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2010-10-19
+8
Atsakyti
Realas ir pernai isvykose neipatingai lose, o pacioje sezono pradzioj nera ko stebetis. O be to Oly savo arenoje retai kada pralosia
2010-10-19
Atsakyti
free
bet tai vakar paziurejau , italai rodo eurolyga per nekoduota kanala, tai yra Sportitalia, Turkai taip pat per atvira NTV sport, graikai taip pat per nekoduota - tai ERT, arabams taip pat per nekoduota AL JAZEERA, o va lietuvoj niekas nerodo isskyrus kazkoks koduotas skandinavu gaidys :))
2010-10-19
-1
Atsakyti
Ziuri Messinai niekas nesigauna uz Realo vairo .
2010-10-19
-10
Atsakyti
prl
gera komanda simet oly vel
2010-10-19
-4
Atsakyti
Realą paskandino Iannis atėjęs ir įspūdingai pradėjęs žaisti , bei labai gerai jam talkinęs TEO ;))
2010-10-19
-3
Atsakyti
;/messina pakandino komanda su ta technine prazanga


Iš dalies ...
2010-10-19
+1
Atsakyti
pritariu tt
messina kazkadaise seniai pasiseke, priskaite ji kaip geriausia europos treneri, o po to visos pergales buvo iskovotos tik su super super klases krepsininkais, duotu kazkiek prastesnius ir baigiasi visos pergales, paziuresim si sezona kiek real toli nueis, nemanauu, kad isvis kurnors nueis, nors su tokia sudetim koks kemzura manau nebloga rezultata pasiektu tikrai..!
2010-10-19
-1
Atsakyti
tt
profesorius, kol turi gerus zaidejus, tik zaidejai truputi prastesni, visos profesuros baigiasi:DDD
2010-10-19
-1
Atsakyti
Mesino - "krepsinio profesorius".. Juokas ima. Lietuvoj tokiu "profesoriu" 3 milijonai.
2010-10-19
+2
Atsakyti
na oly man labai patiko zaidimas , treneris geras griestas, tiek nepatinka kad tedosicius ka nori ta dsaro meto kada nori , bet ir ikrenta :D o real isvis man nepatinka supirtki zaidejai nieko neparodo , velickovicius isvis sedi ant suolo ka zn , nemanau kad neparodzius si sezona kokiu rezultatu mesina pasiliks komandoi.
2010-10-19
-8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.