Pirmoji „Perlo“ pergalė – paskutinę sekundę (video, foto, komentarai, statistika)

2010-11-17 19:12
Jonas Miklovas, Vytautas Mikaitis, „BasketNews.lt“ koresp.
Beveik visas rungtynes pirmave „Nevėžio“ krepšininkai baigiantis mačui išleido pergalę iš rankų ir leido pirmuoju laimėjimu džiaugtis „Perlo“ komandai
Beveik visas rungtynes pirmave „Nevėžio“ krepšininkai baigiantis mačui išleido pergalę iš rankų ir leido pirmuoju laimėjimu džiaugtis „Perlo“ komandai
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus

Pirmąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate iškovojo Vilniaus „Perlo“ (1-5) komanda. Roberto Štelmaherio auklėtiniai namie 81:79 (15:25, 26:15, 22:20, 18:19 palaužė Kėdainių „Nevėžio“ (2-4) ekipą.
  • Rungtynių akimirkas rasite čia
Visas rungtynes varžovams į nugarą kvėpavę aikštės šeimininkai kėdainiškius pasivijo paskutinėmis ketvirtojo kėlinio akimirkomis – likus žaisti 5,9 sekundės rezultatą dviem baudų metimais išlygino Aidas Viskontas

Po minutės pertraukėlės „Nevėžio“ krepšininkai nesugebėjo tiksliai išsimesti kamuolio ir jį prarado. Greitą ataką surengęs Viskontas perdavė kamuolį Sauliui Kulviečiui ir šis aidint finalinei mačo sirenai pelnė du taškus iš po krepšio ir išplėšė „Perlui“ pirmąją pergalę.

„Perlas“: Aidas Viskontas 21, Giedrius Staniulis 15 (10 atk. kam.), Paulius Dambrauskas 11, Dovydas Redikas 11. 

„Nevėžis“: Rolandas Alijevas 22 (6 atk. kam.), Lukas Brazdauskis 16, Blazas Cresnaras 14 (6 atk. kam.), Egidijus Dimša 10.

Robertas Štelmaheris
(„Perlo“ vyr. treneris):
„Turėjome skaudžią pralaimėjimų seriją. Mūsų jauniems žaidėjams, ir ne tik jauniems, tai sukūrė papildomą spaudimą. Kai vis pralaimi, pradedi abejoti savo galimybėmis. Tai nebuvo labai geros rungtynės, bet kartais svarbiau pergalė, nei žaisti gražiai ir pralaimėti. Vaikinai kovėsi iki pat pabaigos ir dėl to esu laimingas. Šį sezoną daug kartų pralaimėjome paskutinėmis sekundėmis, bet šįkart mums pasisekė. Ne tik pasisekė, bet ir buvome verti pergalės.

Jau anksčiau buvo ženklų, kad mūsų žaidimas gerėja. Su „Rūdupiu“ žaidėme gerai, su „Nevėžiu“ irgi neblogai. Tai patyrusios komandos, turinčios metikų, pajėgių aukštaūgių. Nesakau, kad dabar laimėsime 10 rungtynių iš eilės, bet bandysime. Sunkiai dirbame ir geriname visas detales. Pagrindinis šios komandos uždavinys yra paruošti visaverčius žaidėjus. Aišku, visi nori pergalių, bet svarbiausia yra paruošti stiprius krepšininkus, o ne tik metikus ar besiveržiančius krepšininkus. Krepšininkas turi sugebėti ir viena, ir kita.“

Rimas Girskis
(„Nevėžio“ vyr. treneris):
„Nesame tokie stiprūs, kad viską laimėtume. Šiandien buvome arti pergalės, turėjome galimybę surengti paskutinę ataką, bet neprotingas kamuolio paskirstymas lėmė pralaimėjimą. Kai atiduodi kamuolį varžovams į rankas, kaip laimėsi? Anksčiau ar vėliau turėjome pralaimėti. Ir taip turėjome labai fantastinę seriją. Gal dabar vyrai nusileis ant žemės, nes kai kurie jau galvojo, kad yra labai geri krepšininkai, užsiimdavo ne juodu darbu aikštelėje, o savęs parodymu. Taigi iš dalies tai bus naudinga. „Nevėžis“ tokios geros sezono pradžios dar neturėjo ir mūsų laukia dar labai daug rungtynių. Manau, kad turėsime neblogą sezoną. O tokios rungtynės yra gera pamoka ateičiai.“

Paskutinės atakos vaizdo įrašas:


Komentarai:
Sabutyte 22 pts - not bad
2010-11-18
-16
Atsakyti
g
tai cia tas nevezis svaigo apie medalius..nebent varengrybas turnyre.cia ne bbl, cia lkl .palaikiau nevezi bet kai taip losia ir dar pries tolius luzerius nori nenori ima pyktis.o girskiui nera ko girtis nes dar pora kliurku ir totali zopa.tik dimsa nesulosia ir komandos nera.jei nebutu istraukes paskutiniu keliu varzybu tai vel butu agurku komanda.
2010-11-18
-6
Atsakyti
GGG
REDIKO feisas tai pzdc....
2010-11-18
-7
Atsakyti
NELAIME12gaila,kad nevezis tokiu budu pralaimejo,bet dabar kyla man kitas klausimas,ar perlo komanda neturejo gauti technines,jog suolelis isbego i aikstele tik tik po metimo ??


Ta pati galvoju...
2010-11-17
+9
Atsakyti
AnonimasdilgeleKa tu cia nusisnekejai dabar?


pagal tave komanda turetu verkt laimejus paskutine akimirka?
2010-11-17
-18
Atsakyti
ll
Laukiam Staigmenos :)

Sole - Ulker 41:34 Antras Kelinys.
2010-11-17
+1
Atsakyti
Anonimas
dilgele

Ka tu cia nusisnekejai dabar?
2010-11-17
+3
Atsakyti
Anonimaskurva tai nevykeliai tie perlas, parodo savo lygi. Laimejo pries Nevezi tai dziaugesi lyg Eurolyga laimetu, nevykeliai kazkoki, kaip mazi vaikai.


turbut tamsta nezinai ka reiskia laimet paskutinem sekundem, arba esi netikras zalgirio fanas
2010-11-17
+21
Atsakyti
Sirutavicius
anonime, o tai jie turetu liudeti? arba gal dar kokia nors priezasti matai, kodel gi jiems nesidziaugti laimejus rungtynes?
2010-11-17
-3
Atsakyti
NELAIME12gaila,kad nevezis tokiu budu pralaimejo,bet dabar kyla man kitas klausimas,ar perlo komanda neturejo gauti technines,jog suolelis isbego i aikstele tik tik po metimo ??


Turėjo...

Bet prisimink nors vienas varžybas kur suolelis buvo nubaustas technine pražanga už įbėgimą į aikštę tokiu momentu. Aš kažkaip nė vienų tokių varžybų nepamenu...
2010-11-17
+11
Atsakyti
Vin
šiaulietisMalacia perlasi, nuliaido biski nevezi ant zemes, o tai kartu su rudupiu nevezis jau medalius sau anksciau laiko kabina!!!


Nesinervuok. O medalius kabino ne Nevezis su Rudupiu o ju fanai, aisku per daug skubotai.
2010-11-17
-15
Atsakyti
Vin
Koks dar Bruno Cresnar? Atsigaukit is komos jus zurnaliugos! Jau kelinta karta nesamone paraso varda. Blaz!
2010-11-17
-20
Atsakyti
Anonimas
kurva tai nevykeliai tie perlas, parodo savo lygi. Laimejo pries Nevezi tai dziaugesi lyg Eurolyga laimetu, nevykeliai kazkoki, kaip mazi vaikai.
2010-11-17
-6
Atsakyti
cinkas
kaži, kiek žiūrovų buvo be kašiorų mergų ir draugelių
2010-11-17
-1
Atsakyti
mldc vyrai!
2010-11-17
-11
Atsakyti
gaila,kad nevezis tokiu budu pralaimejo,bet dabar kyla man kitas klausimas,ar perlo komanda neturejo gauti technines,jog suolelis isbego i aikstele tik tik po metimo ??
2010-11-17
-1
Atsakyti
Žiūriu Kulvietis įmetė pergalingus taškus,bet jam už tai padėkojo iš džiaugsmo vos keli žaidėjai komandos..
2010-11-17
+1
Atsakyti
_____________
JjajaSako nevezis su rudupiu sau medalius kabinasi. Nu bbd :-D cia k.net ir bnews prisirenka visokiu, pradeda komentuot kad paims medalius o poto kiti sako, kad jau pacios komandos sau medalius kabina. Nu bbd, rask bent viena straipsni kur jie save tituluoja... :-D


http://www.basketnews.lt/news-33042-maze...
2010-11-17
-1
Atsakyti
Jjaja
Sako nevezis su rudupiu sau medalius kabinasi. Nu bbd :-D cia k.net ir bnews prisirenka visokiu, pradeda komentuot kad paims medalius o poto kiti sako, kad jau pacios komandos sau medalius kabina. Nu bbd, rask bent viena straipsni kur jie save tituluoja... :-D
2010-11-17
Atsakyti
Malacia perlasi, nuliaido biski nevezi ant zemes, o tai kartu su rudupiu nevezis jau medalius sau anksciau laiko kabina!!!
2010-11-17
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.