Panevėžio miesto savivaldybė pranešė, kad universalios sporto arenos statybai sieks gauti 48 mln. litų Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų paramos. Dar 15 milijonų skirti žada pati savivaldybė.

Panevėžyje numatomam įgyvendinti projektui jau pritarė Vyriausybė, 2004 metų spalį paskelbusi jį nacionalinės svarbos objektu ir perdavusi savivaldybės nuosavybėn žemę jam statyti.

Būsimoji arena, kurią tikimasi užbaigti statyti iki 2007-ųjų rudenio, bus tinkama tarptautinio lygio krepšinio, dviračių treko, rankinio, tinklinio, salės futbolo, bokso, bušido varžyboms, pramoginiams bei visuomeniniams renginiams. Joje bus įrengtas stacionarus olimpinio standarto dviračių trekas.

Areną projektuotoja Vilniaus bendrovė "Forma", o dviračių treko projektavimą konsultavo dviračių trekų projektuotoja ir statytoja "Schuermann architects" (Vokietija).
Komentarai:
panevezio puslapyje yra projekto eskizai keli... tad jei istikruju pastatys taip, kaip ir atrodo, tai bus nemaza sporto baze...:)
2005-04-04
Atsakyti
Galetu ta ES nesustumti taj nors arena Panevezys turetu,gal tada ir kokia Zvaigzdziu diena vel Panevezy pamatyciau
2005-04-04
+2
Atsakyti
Nu idomu bus paziuret kokia arena iskils Panevezyje:)
2005-04-04
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.