„Šiauliai“ nutraukė nemalonią seriją (komentarai, statistika)

2010-12-19 18:50
Mantas Bertulis, „BasketNews.lt“ korespondentas
Surinkęs 28 naudingumo balus Vytautas Šarakauskas tapo geriausiu mačo žaidėju
Surinkęs 28 naudingumo balus Vytautas Šarakauskas tapo geriausiu mačo žaidėju
Nuotr. Fotodiena.lt
Sekmadienį vykusiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) rungtynėse „Šiaulių“ (4-4) komanda nutraukė vienuolikos pralaimėjimų iš eilės seriją. Vytauto Šarakausko vedini aikštės šeimininkai 80:73 (12:10, 18:25, 24:9, 26:29)  atsilaikė prieš vyriausiąjį trenerį praradusią Kėdainių „Nevėžio“ (5-5) ekipą.

Likus 1 min. 40 sek. iki ketvirtojo kėlinio pabaigos „Šiauliai“ buvo nutolę į priekį 8 taškais (73:65). Tačiau Kėdainių ekipa spurtavo 7:2 ir šiauliečiams sukomplikavo mačo pabaigą (72:75).

Per likusias 35 sekundes Edgaras Stanionis realizavo vieną baudą iš dviejų, Mario Delašas pridėjo dar dvi baudas ir Antano Sireikos auklėtiniai per vieną ataką tapo nebepavejami (78:72).

Dėl ligos vyr. trenerio darbą nutraukusį Rimą Girskį „Nevėžio“ komandoje šiose rungtynėse pavadavo Valerijus Kuprijanovas.

„Šiauliai“: Vytautas Šarakauskas 16 (17 atk. kam.), Edgaras Stanionis 16, Mario Delašas 11, Arvydas Čepulis 9.

„Nevėžis“: Rolandas Alijevas 19 (7 atk. kam., 6 rez. perd.), Paulius Beliavičius 15, Ernestas Kalve 12 (1/7 tritaškių), Egidijus Dimša 11.

Iki šiol „Šiaulių“ krepšininkai pergalę paskutinį sykį buvo iškovoję lapkričio 12 dieną rungtynėse su Liepojos „Lauvas“ komanda – 81:78.  Vėliau sekė trys nesėkmės LKL pirmenybėse, trys – BBL bei penkios Europos taurėje.

Antanas Sireika
(„Šiaulių“ ekipos vyr. treneris): „Tai buvo psichologiškai svarbi pergalė. Tikiuosi, kad ji vyrams sugrąžins moralinį pasitikėjimą. Šiandien pavyzdį parodė keitimų neprašę Vytautas Šarakauskas ir Mindaugas Žukauskas. Džiugu, kad laimėjome, tačiau dar reikia daug dirbti. Nenormalu tiek rungtynių žaisti išvykose, nes negalime net treniruotis. Rungtyniaujame kas antrą dieną, net NBA nebūna tiek rungtynių. O per vieną treniruotę ištaisyti visų klaidų negalime. Dirbame ir stengiamės, atrodo ir aš dar nenudurnėjau, stengiuosi ieškoti naujų taktinių dalykų, juos pritaikyti komandos žaidime.“

Valerijus Kuprijanovas (Kėdainių „Nevėžio“ ekipos vyr. treneris): „Tikėjomės pergalės, tačiau buvo sunku, kadangi vos prieš kelias dienas likome be trenerio Rimo Girskio. Tai išbalansavo žaidėjus, nors mes taktikos visiškai nekeitėme. Žaidėjus aikštelėje visiškai sugniuždė teisėjai, taip pat būdami visiškai laisvi nepataikėme iš po krepšio. Žaidėjų emocijos turėjo labai didelę įtaką, kadangi tai pigūs taškai. Prieš rungtynes akcentavau, kad neįsivelti į emocijas nereikia. Žaidėjai be reikalo nepuola ir savo nepasitenkinimo nereiškia, tačiau kaip treneris negaliu komentuoti teisėjų darbo.“
Komentarai:
AnonimasBBL rungtynėse spalio pradžioje Kėdainių komanda Šiauliuose "užsidirbo" dvi nesportines (P. Beliavičiaus ir E. Dimšos) ir dvi technines (E. Dimšos ir trenerio R. Girskio) pražangas savaitgalį scenarijus kartojosi: Blazas Cresnaras gavo nesportinę pražangąNorėčiau pakomentuoti Nevėžio fano dejavimus-jei teisėjai skiria vadinasi yra už ką. Sėdėjau už Nevėžio komandos suoliuko (čia apie pirmas rungtynes) ir galiu atsakingai pasakyti, kad teisėjai skyrė pražangas pelnytai, pasibaisėjau Dimšos elgesiu, nesportine pražanga, "šokinėjimu", Girskis-man išvis nesuprantama, kai treneris ištisai rėkia ant žaidėjų, amžinai būdavo nepatenkintas,rėkaudavo,irgi pelnytai užsidirbo pražangą, Blazas per paskutines rungtynes Šarakauskui, pelniusiam 2 taškus ir bėgančiam gintis, pakiša koją - reikėjo skirti tik nesportinęPažiūrėkite NBA rungtynes,kokie ten teisėjai griežti, užtekdavo Kleizai tik piktai pažiūrėti į teisėją, o jis jau gauna techninę-paskutiniu laiku žaidėjai vis aiškina, rodo nepasitenkinimą-galėtų dažniau ir griežčiau žaidėjus bausti teisėjaiLiūdna, jei teisėjo švilpukas suklysta, ir komanda pralaimi 1 tašku, tačiau čia ne tas atvejis...nesportines ir techninės pražangos nėra skiriamos šiaip sau


Šį komentarą parašiau aš, pamačiau, jog buvau neprisijungusi
2010-12-20
-4
Atsakyti
Anonimas
BBL rungtynėse spalio pradžioje Kėdainių komanda Šiauliuose "užsidirbo" dvi nesportines (P. Beliavičiaus ir E. Dimšos) ir dvi technines (E. Dimšos ir trenerio R. Girskio) pražangas savaitgalį scenarijus kartojosi: Blazas Cresnaras gavo nesportinę pražangą

Norėčiau pakomentuoti Nevėžio fano dejavimus-jei teisėjai skiria vadinasi yra už ką. Sėdėjau už Nevėžio komandos suoliuko (čia apie pirmas rungtynes) ir galiu atsakingai pasakyti, kad teisėjai skyrė pražangas pelnytai, pasibaisėjau Dimšos elgesiu, nesportine pražanga, "šokinėjimu", Girskis-man išvis nesuprantama, kai treneris ištisai rėkia ant žaidėjų, amžinai būdavo nepatenkintas,rėkaudavo,irgi pelnytai užsidirbo pražangą, Blazas per paskutines rungtynes Šarakauskui, pelniusiam 2 taškus ir bėgančiam gintis, pakiša koją - reikėjo skirti tik nesportinę

Pažiūrėkite NBA rungtynes,kokie ten teisėjai griežti, užtekdavo Kleizai tik piktai pažiūrėti į teisėją, o jis jau gauna techninę-paskutiniu laiku žaidėjai vis aiškina, rodo nepasitenkinimą-galėtų dažniau ir griežčiau žaidėjus bausti teisėjai

Liūdna, jei teisėjo švilpukas suklysta, ir komanda pralaimi 1 tašku, tačiau čia ne tas atvejis...nesportines ir techninės pražangos nėra skiriamos šiaip sau
2010-12-20
+6
Atsakyti
simas
to Magniferis

Jau žemiau rašiau už ką ta nesportinė pražanga. Ten anas rašytojėlis bcnevezis.lt svetainėj bandė parodyti Nevėžį vos ne kaip kankinius, kuriems į viena pusę švilpė teisėjai, nors abu klubai gavo po 31 pražangą. Beje, Šiauliuose dėl pražangų limito taip pat rungtynių nebaigė Šarakauskas ir Žukauskas.

Žema kai Nevėžio klubas savo oficialiame puslapyje publikuoja tokius šmeižikiškus straipsnius. Jeigu jiems tas teisėjavimas atrodė toks neteisingas jie po rungtynių turėjo pilną teisę raštiškai pateikti apeliaciją, bet ne, vietoj to pasirinko savo svetainėje apšmeižti varžovus.

Jei ką gali kaltinti Nevėžis, tai tik save - 26 jų pramesti tritaškiai viską pasako.
2010-12-20
-5
Atsakyti
simai, o tu nori pasakyt ne už nieką tos pražangos? :) Nevėžius nežinia už ką nesportinė, o kai Šiauliai iš nervų prasižengę puolime trenkė kamuolį į žemę, tai čia skaitos normalu. Transliavo varžybas, nebuvo būtina ten būt kad žinot teisėjų sprendimus.
2010-12-20
-2
Atsakyti
dabar lai pradeda pergaliu serija rungtynemis su Budyvielniku
2010-12-20
-4
Atsakyti
simas
;]]http://www.bcnevezis.lt/test1/content/vi...


Nuskriausto vaiko rašinėlis, nebuvęs varžybose tokias rašliavas kuria. "Nevėžis" nesugeba garbingai pralaimėti, jau antrą kartą po pralaimėtų varžybų paplavas ant varžovų pila.

Matydami, kad "Šiauliai" yra susilpnėję, „Nevėžis“ atvažiavo tikėdamiesi užmėtyti "Šiaulius" kepurėmis ir stabdyti grubiai gindamiesi ("Mes važiavome į Šiaulius tik pergalės, ...O emocijų pliūpsniai mums kainavo labai daug" - "Nevėžio" treneris Valerijus Kuprijanovas). Tegul verčiau pripažįsta, kad jų priekinė linija yra silpnesnė ir be pražangų nesugebėjo apsiginti nuo Šarakausko (16 taškų), Delašo (11) ir Gumeniuko (7).

Jei rašinėlio autorius būtų buvęs varžybose, būtų matęs, kad techninė ir nesportinė pražangos buvo skirtos ne už dyką. Ypač pastaroji: "Antrojoje mačo pusėje grumtynes dėl kamuolio po savuoju krepšiu pralaimėjęs Blazas Cresnaras kyštelėjo koją dvitaškį pelniusiam ir gintis nubėgančiam Vytautui Šarakauskui. "Nevėžio" aukštaūgis išsyk buvo nubaustas nesportine pražanga". TAD LEISKIT PAKLAUSTI APIE KOKĮ NEGARBINGĄ TEISĖJAVIMĄ ČIA KALBAT, JEI BŪDAMI PROFESIONALAIS PERGALĖS SIEKIAT KAIŠIODAMI KOJAS.
2010-12-20
Atsakyti
Pagaliau :) galim pasidžiaugti pergale ir pasveikinti su pergale!

Labai liūdna dėl fanų-tikri fanai palaiko komandą ir kai jai sunku, atėjo saujelė sirgalių, iš jų keletas pastoviai laidė kandžias replikas, kas mūsų komandos žaidėjams pasitikėjimo neprideda

21 d ir 23 d. rungtynės-ateikit ;)
2010-12-20
-5
Atsakyti
mutabor
citata:

''Nesėkmių ruože

atsidūrusiems šiauliečiams

labiausiai trūko pasitikėjimo

savo jėgomis. Jo nepridėjo ir

geranoriškumo stokojančių

žiūrovų saujelė , visas

rungtynes laidžiusi kandžias

replikas.''

tai čia tie seniai sėdintys už sekretoriato vėl prikolino? :D
2010-12-20
-10
Atsakyti
šiaulietisSikit, sikit ant SIAULIU miadziai, tik paskui ziurekit neapsisikit kai SIAULIAI mazajam finale zais, ziuriu visi ekspertai nx susirinko, ir uz siauliu fanus pasisako, siauliu fanu ira, branduolis 50 zmoniu, dauguma ju ira moksleivei ir nevisi gali moket po 17 lt. Dar kaskokie dalbajobai Sireikia smeizia, o gerai buvo kai jis lietuvai bronzos medalius is europos parveze ane o daba jau blogas. Supraskit daunai kad buna kad komandai nesiseka, pasikeicia zaidejai, komanda susilpneja, paviziui alytus kaskada bronza paeme daba be pergaliu sedi. Faktas ira tas kad nevezis padartas,ir galit vemt cia apsiverke kiek norit, sekantis bus perlas nuskriaustas!!! Juokingiausiai kad stipriausios lietuvos komandos (zalgirio) fanai tili ir sveikina su pergale o kaskokie rytfaniai ir kaimu muzikai sedi ir sneka nesamones, jums pridust reikia!!!


Joo.. neblogai cia fanu "branduolio" lyderis pavare - 2 zodziai, 4 klaidos :DDDD cia arba bendra IQ lygi atspindi, arba amziu, kai mokykloje gramatikos dar nesimokoma :D Tas pasakymas apie 17 Lt tai irgi biski nustebino. Ka, pries sezona tiems patiems 50-ciai fanu (nors abejoju ar ju tiek yra) klubo vadovybe negali duoti abonementu, kad ir uz simboline kaina?? Arba siaulietis kazka nusisneka, arba klubo vadybai reikia perisviesti galva. Kita vertus ko noreti, kai Adomas klubo vadybininke savo zmona pasiskyres (paspausciau ranka tam, kuris ta svogeryna bent kiek pajudintu..).

Dar stebina komentatoriaus siauliecio menkos zinios apie jo garbinama didiji eksperta Sireika. Jei ka, tai jis su rinktine tau neatmenamais 2003 m. ne bronza, o netgi auksa parveze, taip kad nuo siandien gali ji dievint dar 3 kartus daugiau :DDDD

Ir apskritai, namie sunkiai laimejus pries Nevezi, dziaugsmo pas visus tiek, lyg butumem kazkuriuos is grandu nukove. Dasigyvenom blin..
2010-12-20
+5
Atsakyti
šiaulietisSikit, sikit ant SIAULIU miadziai, tik paskui ziurekit neapsisikit kai SIAULIAI mazajam finale zais, ziuriu visi ekspertai nx susirinko, ir uz siauliu fanus pasisako, siauliu fanu ira, branduolis 50 zmoniu, dauguma ju ira moksleivei ir nevisi gali moket po 17 lt. Dar kaskokie dalbajobai Sireikia smeizia, o gerai buvo kai jis lietuvai bronzos medalius is europos parveze ane o daba jau blogas. Supraskit daunai kad buna kad komandai nesiseka, pasikeicia zaidejai, komanda susilpneja, paviziui alytus kaskada bronza paeme daba be pergaliu sedi. Faktas ira tas kad nevezis padartas,ir galit vemt cia apsiverke kiek norit, sekantis bus perlas nuskriaustas!!! Juokingiausiai kad stipriausios lietuvos komandos (zalgirio) fanai tili ir sveikina su pergale o kaskokie rytfaniai ir kaimu muzikai sedi ir sneka nesamones, jums pridust reikia!!!
Is taves tiesiog pulsuojanciai sklinda intelekto proverzis :DDDD Sekmes gyvenime :DD
2010-12-20
+9
Atsakyti
hmz...
to siaulietis:

na manau kad fanai i varzybas ileidziami nemokamai, bet ne tame esme.

Ar matei kaip fanai( 2 vnt) palaike per varzybas? Neima juokas su tokiu branduoliu?
2010-12-20
-1
Atsakyti
Sikit, sikit ant SIAULIU miadziai, tik paskui ziurekit neapsisikit kai SIAULIAI mazajam finale zais, ziuriu visi ekspertai nx susirinko, ir uz siauliu fanus pasisako, siauliu fanu ira, branduolis 50 zmoniu, dauguma ju ira moksleivei ir nevisi gali moket po 17 lt. Dar kaskokie dalbajobai Sireikia smeizia, o gerai buvo kai jis lietuvai bronzos medalius is europos parveze ane o daba jau blogas. Supraskit daunai kad buna kad komandai nesiseka, pasikeicia zaidejai, komanda susilpneja, paviziui alytus kaskada bronza paeme daba be pergaliu sedi. Faktas ira tas kad nevezis padartas,ir galit vemt cia apsiverke kiek norit, sekantis bus perlas nuskriaustas!!! Juokingiausiai kad stipriausios lietuvos komandos (zalgirio) fanai tili ir sveikina su pergale o kaskokie rytfaniai ir kaimu muzikai sedi ir sneka nesamones, jums pridust reikia!!!
2010-12-20
Atsakyti
Kaspars
to hmz...

Sutinku, kainodara tai nesamoninga.

Kai zaidimas taip nusivazeves zmones nebeina i varzybas, arena+klubas turetu but suinteresuoti pritraukt kuo daugiau ziurovu ir mazint kainas, o cia atvirksciai nuo siol rungtyniu diena sugalvojo pabrangint visus bilietus.
2010-12-19
-1
Atsakyti
to energieparasei nesamone, tarsi Cepulis ir Sarakauskas nebutu Siauliu komandos zaidejai.


parasiau tai kad tik du jie stabiliai ir losia siauliuose,kaip ir sitose rungtynese be sarakausko butu gave malku siauliai,o kiti tai ka zinau tas pats janavicius sulosia is 3 varzybu kokias vienas gerai, taip pat ir ruzgas...
2010-12-19
-2
Atsakyti
hmz...
graudu tai kad arenoje max 200 ziurovu.... ir dar sugeba pakelti bilieto kaina iki 17 lt.... tai dar daugiau kelkit ateis ishvis tik 50. ir dar... zaidimas tikrai apgailetinas... siauliai visa gyvenima pasizymejo kovingumu, uzhsidegimu, noru zaisti o cia zaidzia kad tik zaist... tiesiog GEDA.... kaip ir didele GEDA Siauliu fanams... nors tokiu ishvis net nebera.... SIAULIU FANAI: vienas bugna musa, kitas veliava mozuoja Viso: 2 vnt ... juokas ima :)
2010-12-19
+2
Atsakyti
Labai sauniai suzaide Sarakauskas tai visiems pavyzdis kad reikia kovoti iki galo ir kovoti del pergales.Saunuoliai Siauliai su grazia pergale ir linkiu neuzmigti ant lauru sekmes jums.
2010-12-19
Atsakyti
O, žiūrint į Delašo statistiką pagaliau matosi nebeapverktini skaičiukai. o ir kiek suprantu rungtynių pabaigoje, sprendžiantis rungtynių baigčiai žaidė. gal jau galų gale pradėjo šis žaidėjas lipti iš psichologinės duobės :)
2010-12-19
+3
Atsakyti
to Petras
Nenumirk is pavydo, nemates varzybu teisejavima kritikuoji, geriau uzsakyk savo Neveziui talona pas kalvi, nes tie kreivarankiai sivakar 26 tritaskius pramete.
2010-12-19
+2
Atsakyti
Petras
Ir vėl su teisėju pagalba kaip ir pirmas rungtynes laimejo, gėda Šiauliams. Amžinai treti bet šiais metais nebebusite treti. Ne visa laiką teisėjai temps už ausų.
2010-12-19
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.