Dainius Šalenga priverstas atsisveikinti su Kauno „Žalgiriu“
Dainius Šalenga priverstas atsisveikinti su Kauno „Žalgiriu“
Nuotr. Fotodiena.lt/A.Pliadis
Kauno „Žalgirio“ klubas nutraukia dar šį ir kitą sezoną turėjusį galioti kontraktą su puolėju Dainiumi Šalenga. Po dopingo kontrolės patikrinimo, kuris įvyko pasibaigus Eurolygos rungtynėms su Maskvos srities „Khimki“ ekipa, patyrusio žaidėjo organizme buvo rasta stimuliantams priskiriamo metilheksanamino. Dėl šios priežasties žaidėjo ateitį kol kas gaubia nežinia. Situacijai išsisprendus Šalenga turės galimybę grįžti į „Žalgirį“.

Galimas draudžiamų preparatų vartojimas pažeidžia vieną esminių punktų, esančių visose su krepšininkais sudaromose sutartyse. Situacija išlieka labai neaiški – nėra žinoma, ar Šalengos laukia ilgalaikė diskvalifikacija, todėl Kauno „Žalgirio“ klubas dėl susiklosčiusių aplinkybių yra priverstas priimti tokį sprendimą.

Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) generalinis sekretorius Patrickas Baumannas „Žalgirį“ apie teigiamą krepšininko A mėginį informavo po dviejų savaičių nuo 2010 metų gruodžio 23 d. žaistų Eurolygos rungtynių Chimkuose, kur žalgiriečiai išmėgino jėgas su Maskvos srities „Khimki“ komanda.

2009-aisiais Pasaulinė antidopingo agentūra (WADA) įrašė metilheksanaminą į draudžiamų preparatų sąrašą. Gavusi tyrimų rezultatus FIBA automatiškai uždraudė Šalengai dalyvauti tarptautinėse ir nacionalinėse varžybose. Kada bus priimtas galutinis sprendimas dėl krepšininko ateities, kol kas nėra aišku. Jei Šalenga išvengs diskvalifikacijos ir greitu laiku grįš į aikštelę, „Žalgiris“ galės iš naujo derėtis su žaidėju.

Komentarai:
Oj Romanovas gudrus... Dabar pasitaikius progai nutraukė sutartį ir atsikratė piniginės naštos, o jei viskas baigsis gerai, tai Šalengą paims atgal, bet pasirašys jau mažesnį kontraktą...
2011-01-19
-5
Atsakyti
VT
Nors nevisai y tema, bet kazkiek neramu del Z, nes visi klubai sezono viduryje paprastai stengesi sustiprinti zaideju grandis ar bent pagerinti jau esamu zaidima. Tuo tarpu Z patekes y top 16 ne tik kad neislaike buvusios sudeties, bet dar ir susilpnejo. Pirma atleistas treneris, kurio vadovaujama komanda laimedavo, antra pabego pagrindinis centras, kuris jau buvo pradejes gerai zaisti, trecia Salengos suspendavimas ir jo atleidimas is komandos. Aisku jis nebuvo ryskus lyderis sy sezona, bet buvo ir labai reikalingu jo metimu ir tasku. Y situ praradimu vietas dabar turi nauja trenery, kuris prisijunge nesenei prie komandos ir aukstaugy, kuris primena begiciu praeitais metais. Taip kad nieko gero pries top16 y kury gan drasiai ziurejome po pirmo Eurolygos rato(4-1).

Net LR kazka pasikviete komandai sustiprinti, po to kai is jos isejo Saras, Milosevicius ir tas kitas yzaidejas. Aisku ir ten kazkokia nedavirta kose, nes trecio numerio pozicijoj per daug zaideju tuo tarpu yzaidejo pozicijoj vienas seniau komandoje esantis zaidejas ir kitas naujokas.

Kazkaip nykiai musu grandai atrodo pries top16. Tikiuosi, kad taip jie tik atrodo, o zaidimas bus priesingas.
2011-01-19
+12
Atsakyti
Teko nugirsti, kad Zalgiris derasi su jaunuliu is balkanu. Apie ka butent kalbeta, neisgirdau.
2011-01-18
-2
Atsakyti
๖MคηTukคS๖Vienas iš geriausių centrų Europos krepšinio įjungtas "Turkish Airlines" Eurolygos komandos antradienį, kai Madrido "Real" paskelbė, kad Mirza Begic pasirašymo daugeliui metų susidoroti. Begic (220, 25) atvyksta iš "Žalgirio", kur jis siekė vidutiniškai 9,7 taškų, 4,8 atoveiksmis ir lygos geriausias 2,3 blokai per 10 Eurolygos reguliaraus sezono žaidimų šio sezono. Jis buvo vienas iš dviejų žaidėjų Eurolygos blokuoti kiekvieną žaidimą šį sezoną fotografiją. Kiti yra vienas iš jo naujų komandos draugų, D'Or Fischer. Begic taip pat žaidė Geoplin Slovan, Triglavo Kranj ir Union Olimpija Slovėnijoje, Virtus Bologna Italijoje, Zadaras, Kroatijos ir Huy Basket Belgijoje, taip pat būdamas Slovėnijos nacionalinės komandos narys. Begic padėjo "Žalgiris" laimėti Baltijos lygos titulą praėjusį sezoną. Jis taip pat panaikino atgal-to-back Slovėnijos lygos ir Slovėnijos taurės trofėjų su "Olimpija" 2008 ir 2009. Begic dabar užimdamas dydis, gąsdinimus ir po įgūdžių su sunkiųjų Madridas frontą, kad taip pat apima Felipe Reyes, Ante Tomic, Jorge Garbajosa, D'or Fischer, Novica Velickovic ir Nikola Mirotic.


medi, nebenaudok to translater'io nes xuj suprasi ka cia parasei..
2011-01-18
+4
Atsakyti
pats laikas jam buwo baigt karjera
2011-01-18
-4
Atsakyti
begicius laimejo :D :D :D :D :D eina nx!!! padejo romka i vieta :D :D :D :D :D
2011-01-18
+3
Atsakyti
Basketas
O tai nesupratau? Juk iki siandien galima zaidejus registruot. O apie kokius jus dar pastiprinimus kalbat eurolygoje? Ar dar bus po keliu rungtyniu isigyti zajdeja?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-01-18
-1
Atsakyti
Vienas iš geriausių centrų Europos krepšinio įjungtas "Turkish Airlines" Eurolygos komandos antradienį, kai Madrido "Real" paskelbė, kad Mirza Begic pasirašymo daugeliui metų susidoroti. Begic (220, 25) atvyksta iš "Žalgirio", kur jis siekė vidutiniškai 9,7 taškų, 4,8 atoveiksmis ir lygos geriausias 2,3 blokai per 10 Eurolygos reguliaraus sezono žaidimų šio sezono. Jis buvo vienas iš dviejų žaidėjų Eurolygos blokuoti kiekvieną žaidimą šį sezoną fotografiją. Kiti yra vienas iš jo naujų komandos draugų, D'Or Fischer. Begic taip pat žaidė Geoplin Slovan, Triglavo Kranj ir Union Olimpija Slovėnijoje, Virtus Bologna Italijoje, Zadaras, Kroatijos ir Huy Basket Belgijoje, taip pat būdamas Slovėnijos nacionalinės komandos narys. Begic padėjo "Žalgiris" laimėti Baltijos lygos titulą praėjusį sezoną. Jis taip pat panaikino atgal-to-back Slovėnijos lygos ir Slovėnijos taurės trofėjų su "Olimpija" 2008 ir 2009. Begic dabar užimdamas dydis, gąsdinimus ir po įgūdžių su sunkiųjų Madridas frontą, kad taip pat apima Felipe Reyes, Ante Tomic, Jorge Garbajosa, D'or Fischer, Novica Velickovic ir Nikola Mirotic.
2011-01-18
+3
Atsakyti
ziauru....
2011-01-18
+4
Atsakyti
speju uz tapati 0,5 limono
2011-01-18
+11
Atsakyti
dbr tik idomu uz kiek pardave
2011-01-18
-3
Atsakyti
Aš irgi ką tik pamačiau, kad Begič'ių pardavė. Nu įdomu, įdomu. Tikriausiai bus papildymas po trijų rungtynių.
2011-01-18
+20
Atsakyti
Hovardmajoraspardavė Begič'ių realui vis gi....http://www.marca.com/2011/01/18/balonces...jopapa, tai nafik taip padare, jei jokio zaidejo neperka.. arba cia tik antis paleista..


Deja, oficialu jau: http://www.euroleague.net/euroleaguenews...
2011-01-18
+4
Atsakyti
2011-01-18 18:09

Neal (+0.46)

.......................

matyt tau keliu sulu truksta
2011-01-18
+2
Atsakyti
majoraspardavė Begič'ių realui vis gi....http://www.marca.com/2011/01/18/balonces...


jopapa, tai nafik taip padare, jei jokio zaidejo neperka.. arba cia tik antis paleista..
2011-01-18
+3
Atsakyti
zalgeryz
Dėjau aš skersą dėjau, dėjau aš skersą dėjau ant šito kawno projektėlio ir ypač kawno fansiukų

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-01-18
+3
Atsakyti
pardavė Begič'ių realui vis gi....

http://www.marca.com/2011/01/18/balonces...
2011-01-18
-2
Atsakyti
nu galetu imt ka nors i jo vieta dar snd ar rytoj bet aisku to nebus is dalies apsimokas bandyt rizikuot su mindaugu bet tarkim jis arba pocius issibauduotu arba suringtu 4 prazangas tai iskart skyle ginyboi nes nei milaknis nei delnas sf pozicijoj netinkami isvis. nu nzn ir gerai butu kad neimtu bet gali ir blogai tokie nesistiprinimai baiktis. visi klubai zinos kad sf grandis zalgiry silpna vienas pries viena bus prasiverzimai per pociu ar mindauga o tada galim turet daug bedos. o jei koks pocius trauma gautu. nu nzn kazkaip neorganizuotai masto. po pirmo rato vistiek stiprinsis net neabejoju tai kam laukt dar menesi???
2011-01-18
-1
Atsakyti
aišku, kad nebus naujienu. senai aišku buvo
2011-01-18
Atsakyti
Hovard[quote]skirmantasdHovardZalgiris atsisake 500k euru uz Begiciu... galejo nupirkt gera zaideja uz tuos pinigus, dar juk salengos pinigai atliks. Bet Zalgiris nesutiko parduot Begiciaus , matosi, kad eina iki galo :) Nu kagi zaisim su tuo ka turim, ojei Saulius atsiskleis bus labai gerai :)Saulius? Wtf? :D[/quotSorry Mindaugas :D maisau abu Kuzminskus :DDD


:D px vistiek abu geri :D
2011-01-18
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.