Valančiūnui – Obradovičiaus komplimentai, Jasikevičiui – Batiste'o linkėjimai (video, foto)

2011-01-20 11:26
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Željko Obradovičius stebi perspektyvaus Jono Valančiūno tobulėjimą
Željko Obradovičius stebi perspektyvaus Jono Valančiūno tobulėjimą
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Antroje mačo dalyje Željko Obradovičius pergudravo tautietį Aleksandrą Trifunovičių, o Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkai sutriuškino Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandą. Negana to, patyręs Obradovičius netiesiogiai pamokė Trifunovičių dažniau išnaudoti Jono Valančiūno sugebėjimus.

„Valančiūnas yra didžiausias talentas ne tik Lietuvoje. Mano nuomone, toks jis yra visoje Europoje, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ pareiškė dvylika metų „Panathinaikos“ ekipą treniruojantis Obradovičius. – Man labai patinka kaip šis puikus žaidėjas progresuoja. Ir nekyla jokių klausimų, kad Jonas ateityje bus didis krepšininkas. Esu tuo tikras.“

Vis dėlto Obradovičiaus akys aštuoniolikmečio žaidimą stebėjo vos dešimt minučių. Per trumpą laiką spėjęs atkovoti daugiau kamuolių (7) net už galingąjį Mike‘ą Batiste'ą (3), Valančiūnas Trifunovičiaus sprendimu didžiąją mačo dalį praleido ant atsarginių suolelio. Tačiau net ir tai vaikinui nesutrukdė pagal naudingumą nusileisti tik lyderiui Milko Bjelicai.

„Visi visur kalba apie šį krepšininką. Nežinau, ar Valančiūnas ateityje norės rungtyniauti Vilniaus komandoje, bet jis privalo kaskart gauti kuo daugiau minučių aikštėje. Jam reikia kasdien dirbti, tobulėti bei mėgautis krepšiniu. Lietuvis negali manyti, jog kada nors žais viename ar kitame stipriame klube. Jonas privalo galvoti apie tai, kad kasdien reikia rungtyniauti vis geriau ir geriau“, – patarimus uteniškiui dalijo septynis kartus Eurolygoje triumfavęs serbas.

Tiesa, Valančiūnas nebuvo vienintelis žaidėjas, sulaukęs pripažinto specialisto komplimentų. Obradovičius apgailestavo, kad traumą trečiadienio vakarą patyrė Martynas Gecevičius. Anot stratego, snaiperis yra labai svarbus „Lietuvos ryto“ ginklas puolime.

Batiste'as neužmiršo gero bičiulio

Mike'as Batiste'as norėjo išmėginti jėgas su „Lietuvos rytu“, kurio atakoms diriguoja draugas Šarūnas Jasikevičius
Mike'as Batiste'as norėjo išmėginti jėgas su „Lietuvos rytu“, kurio atakoms diriguoja draugas Šarūnas Jasikevičius
Nuotr. Fotodiena.lt

Tuo tarpu, kai Atėnų „Panathinaikos“ vidurio puolėjas Mike'as Batiste'as išėjo iš „Siemens“ arenos persirengimo kambario ir išgirdo Šarūno Jasikevičiaus pavardę, 33 metų amerikiečio veide suspindo plati šypsena.

„Jei atvirai, tai aš išpranašavau, kad „Lietuvos rytas“ pateks į Eurolygos „Top 16“ etapą, bet Šarūnas paliko komandą ir išvyko į Stambulo „Fenerbahce Ulker“ ekipą“, – dar plačiau šypsojosi Batiste'as.

2007-2010 metais Graikijos čempionų gretose rungtyniavę žaidėjai tapo ne tik puikiu duetu aikštėje, bet ir gerais draugais už jos ribų.

„Džiaugiuosi už Jasikevičių, nes Turkijos komanda rungtyniauja puikiai ir turi gerus šansus įveikti „Top 16“ barjerą. Linkiu jam sėkmės rungtynėse su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa bei tikiuosi, kad Šarūnas sužais tikrai gerai“ – kalbėjo amerikietis.

Batiste'as vylėsi, jog Pirėjuje vyksiančiame mače buvęs „Panathinaikos“ įžaidėjas akis į akį nesutiks agresyviai nusiteikusių didžiausių Atėnų komandos priešų – „Olympiakos“ fanų.

Rungtynių vaizdo reportažas:


Komentarai:
AnonimasManau Valanciunui reik begt i Europa kaip kad padare Motiejunas :) Lietuviai talentai uzsieny labiau vertinami nei savose komandose...


kaip pirstu i aky, visi kalba, kad jonas neapsigina, bet manau likusieji aukstaugiai zoninei ginyboi pjauna gryba kur kas labiau, va tik asmenineje ginyboi stoka kilogramu, bet cia tik laiko klausimas
2011-01-21
-12
Atsakyti
cia teisingai obradovicius uzsimine apie j.valanciuna,jam butina kuo daugiau rungtyniauti,nes jis jau dabar pajegus rungtyniauti tokiame turnyre kaip eurolygoje,tikekimes ir toliau sekmingai progresuos jo zaidimas ir mes ji matysime atnesanti lietuvai dar ne viena pergale
2011-01-21
+10
Atsakyti
uz krepsini per tv3
http://www.peticijos.lt/visos/5843 Cia del nemokamu eurolygos transliaciju, jai megsti krepsini ir yra tau tai svarbu pasirasyk Kiekvienas parasas palengvins kelia iki tikslo Pasidalinkit nuoroda ir su draugais
2011-01-21
-7
Atsakyti
valanciunui reik po 30 min. duot zaist. kaip buratinas sako: "svarbu ne pergales bet progresas". :)
2011-01-21
-5
Atsakyti
Ištikrųjų Valančiūnas gauna per mažai laiko pasireikti:(
2011-01-21
-2
Atsakyti
tomazius
Del Ryto sio sezono - viskas daugmaz aisku, bet Zalgiris stebina is blogosios puses.

Ryto pagrindinis treneris ir jo asistentas yra ne tie zmones, kurie gali sutelkti komanda, todel sis sezonas jau arteja prie pabaigos jei viskas taip ir klostysis. Labai gaila Geceviciaus...
2011-01-21
+7
Atsakyti
Aive
susikišk į šikną tas savo peticijas, vistiek per nemokamą kanala nerodys kašio.
2011-01-20
+4
Atsakyti
nj
Rimtai?, tai tada labai gerai, bet va tu koks asilas buvai, tokiu ir liksi.
2011-01-20
Atsakyti
njJuokais parašiau nesamonę, o toki debilai kaip tu iš karto kabinasi ir šneka apie apie išsilavinimą, dar didelis klausimas kieno čia intelektas žemesnis :)P.S. Truputį su skyryba problemų turi, gal grįšk į 5 klasę, intelekto sužalotas žmogau.


Jau šiek tiek geriau, šaunuolis :) Tobulėji :))
2011-01-20
-1
Atsakyti
nj
Juokais parašiau nesamonę, o toki debilai kaip tu iš karto kabinasi ir šneka apie apie išsilavinimą, dar didelis klausimas kieno čia intelektas žemesnis :)

P.S. Truputį su skyryba problemų turi, gal grįšk į 5 klasę, intelekto sužalotas žmogau.
2011-01-20
-5
Atsakyti
njmąnaū kąd vųlanciųną y ząlgyry reiktū romanavui pasimt tada zalgyris gali pateks i astunfinali


Ne čia, tai jau aukščiau visko :)) Jei jau nemokame lietuvių kalbos, tai jau rašykime su kažko pagalba arba išvis nerašykime!

P.S. Tau manyti nieko ir nereikia ir taip viskas aišku su Tavimi :)) Negana to, kad išsilavinimas Tavo turbūt nulinis, tai dar ir tokią nesąmonę sumastei parašyti! Nuo šiol esu Tavo gerbėjas :))) Gal būkim draugais Facebook'e? :)))
2011-01-20
-5
Atsakyti
Anonimas
Manau Valanciunui reik begt i Europa kaip kad padare Motiejunas :) Lietuviai talentai uzsieny labiau vertinami nei savose komandose...
2011-01-20
+11
Atsakyti
Nx reikejo paleist Kurtinaiti?
2011-01-20
-1
Atsakyti
tiek ryto fanai tike mes (zalgirio fanai) turim problemu, jus del triufelio, mes del buratino gaila, gaila
2011-01-20
+6
Atsakyti
nj
mąnaū kąd vųlanciųną y ząlgyry reiktū romanavui pasimt tada zalgyris gali pateks i astunfinali
2011-01-20
-11
Atsakyti
va stai Obradovicius dirba savo darba, vadovybe savo ir problemu nera, 12 metu jau ir matosi komanda
2011-01-20
-4
Atsakyti
nj
mąnaū kąd vųlanciųną y ząlgyry reiktū romanavui pasimt tada zalgyris gali pateks i astunfinali
2011-01-20
-5
Atsakyti
Miscaisku visi esat valanciuno didziausi gerbejai, bet jis yra didelis statistas stengiasi tuos lengvus kamuolius pats pirmas nusiimt, kad komandos draugai nepaimtu, ziuri ziuri jis savo duomenu net labai o tai nera gerai tobulejimui..


Tie 2 atkovoto puolime turbut patys lengviausi? Beje pagal atkovotus puolime si sezona Valanciunas turetu but LR pirmas nepaisnt praleidziamo laiko aikstej, taip kad didysis negerbejau kartais statistika paskaityk.
2011-01-20
-1
Atsakyti
LR
Valanciunas yra didis talentas deja Triufelis to nesupranta ir leidzia zaisti tam Jomantui.Po sio sezono butina keisti Triufeli kitu treneriu ir mest lauk Nalga,Bajramovic,Newley,Jomanta ir Babrauska.
2011-01-20
+14
Atsakyti
aisku visi esat valanciuno didziausi gerbejai, bet jis yra didelis statistas stengiasi tuos lengvus kamuolius pats pirmas nusiimt, kad komandos draugai nepaimtu, ziuri ziuri jis savo duomenu net labai o tai nera gerai tobulejimui..
2011-01-20
-14
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.