Eurolygos klubų reitingas (VIII)

2006-01-09 09:08
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Aukščiausio lygio trileris Maskvoje, dramatiškos dvikovos Milane ir Liublianoje, staigmenos Atėnuose, Madride ir Belgrade. Įspūdingų rungtynių kupina devintoji Eurolygos savaitė kiek sujaukė komandų rikiuotę „BasketNews.lt“ Eurolygos klubų reitinge.

Ilgiausią pergalių seriją Eurolygoje turinti Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda užkopė į antrąją poziciją, į priekį praleisdama tik aštuntą savaitę reitingo viršūnėje esančią „Panathinaikos“ ekipą.

Daugiausiai vietų per savaitę prarado Madrido „Real“. Keturis kartus per paskutines penkerias rungtynes pralaimėjęs klubas nusirito į šešioliktuko apačią.

Eurolygos klubų reitingas po devintojo turo rungtynių:

Vieta Komanda Rezul. Komentaras
1. (1) Atėnų „Panathinaikos“

8-1

„Panathinaikos“ per dvejas rungtynes į CSKA krepšį įmetė vid. 90,5 taško. Kitos „mirtingos“ Eurolygos komandos rusams tesugeba įmesti vid. 58,9 taško. Priminimas – CSKA yra geriausiai Eurolygoje besiginanti komanda.
2. (3) Vilniaus „Lietuvos rytas“

7-2

Ilgesnę nei 6 iš eilės pergalių seriją Eurolygoje per paskutinius trejus metus turėjo vos trys klubai – Maskvos CSKA, Tel Avivo „Maccabi“ ir Stambulo „Efes Pilsen“. Po laimėjimo prieš AJ prie šios kompanijos prisijungė ir vilniečiai.
3. (4) Malagos „Unicaja“ 

7-2

Pernai per visą reguliarųjį sezoną iškovoję 6 pergales, šiemet „Unicaja“ jau po 9 turų laimėjo 7 kartus ir antrą kartą per klubo istoriją užsitikrino vietą TOP 16.
4. (2) Maskvos CSKA

6-3

Praktiškai praradę viltį C grupėje užimti pirmąją vietą, kitą savaitę rusai kovos dėl antrosios vietos. Jei Malagoje nenutrauks šešių iš eilės „Unicaja“ komandos pergalių serijos, teks susitaikyti su trečiąja vieta.
5. (7) Tel Avivo „Maccabi“

6-3

Pernai per pirmus aštuonis turus keturis kartus peržengę 100 taškų ribą, šiemet „Maccabi“ šį tikslą pasiekė tik devintajame ture. Į „Olympiakos“ krepšį įmetę 101 tašką žydai išlieka geriausiai puolančia komanda Eurolygoje. Ir blogiausiai besiginančia.
6. (5) Stambulo „Efes Pilsen“

6-3

W-L-W-L-W-L.* Taip nestabiliai paskutinius šešis turus rungtyniauja buvę B grupės lyderiai.
7. (11) Vitorijos „Tau Ceramica“

6-3

Pirmajame tarpusavio susitikime į „Žalgirio“ krepšį įmetę vos 58 taškus, atsakomojoje dvikovoje baskai šią ribą peržengė jau 22-ąją rungtynių minutę. Akivaizdu, kad namų darbus „Tau Ceramica“ parengė.
8. (6) Kauno „Žalgiris“

6-3

Po blogiausių sezono rungtynių Kauno klubo vadovai ėmėsi permainų. Vėliausiai prie komandos prisijungęs Larry Ayuso Kauną paliko taip ir neradęs savo vietos komandoje.

9. (10) Trevizo „Benetton“

6-3

Trejose paskutinėse rungtynėse įžaidėjas Drew Nicholasas pataikydavo po 6 tritaškius, atakuodamas 69 proc. taiklumu! Jo komanda pirmauja Eurolygoje pagal tritaškių taiklumą (43,1 proc.).

10. (8) Bolonijos „Climamio“

5-4

Namie sutriuškindami „Žalgirį ir TAU, Italijos čempionai išvykoje sugeba pralaimėti „Union Olimpija“ ir AEK komandoms. „Manėme, kad tai bus lengvos rungtynės“, – po pralaimėjimo AEK sakė Sani Bečirovičius.
11. (13) Bambergo GHP

5-4

Tris pergales iš eilės iškovoję Vokietijos čempionai jau kitą savaitę gali viena koja įžengti į TOP 16 traukinį. Tereikės įveikti SIG.
12. (14) Zagrebo „Cibona“

5-4

Zagrebo klubo vedliu tampa atsarginis įžaidėjas. Davoras Kusas inicijavo lemiamą spurtą per susitikimą su „Prokom Trefl“ ir surinko 13 naudingumo balų. Šiemet visas rungtynes rungtynes, kuriose D.Kuso naudingumo koeficientas buvo dviženklis, „Cibona“ laimėjo.
13. (12) Pirėjo „Olympiakos“

4-5

Visas 17 baudų pataikęs Andrija Žižičius pagerino Eurolygos rekordą, tačiau to buvo maža, kad rezultatyviausiose šio sezono rungtynėse (skaičiuojant rungtynes be pratęsimų) „Olympiakos“ antrą kartą įveiktų „Maccabi“.
14. (15) Barselonos „Winterthur“

4-5

Keturios sėkmingai sužaistos ketvirtojo kėlinuko minutės išsaugojo Barselonos sezoną. Po pergalės prieš „Efes Pilsen“ TOP 16 nebeatrodo toks tolimas – geriausiu atveju gali užtekti dvejų pergalių per likusias penkerias rungtynes.
15. (9) Madrido „Real“

5-4

Neskaitant pergalės prieš „Unicaja“ pirmajame ture, „Real“ neįveikė nė vienos komandos su teigiamu pergalių-pralaimėjimų balansu. Maža to, devintajame Eurolygos ture namie nusileido Po Ortezui.
16. (20) Po Ortezo „Elan Bearnais“

3-6

Antrąkart iš eilės laimėjęs Po Ortezo klubas susigrąžino viltis kovoti dėl kelialapio į TOP 16. Sėkmingai susiklosčius aplinkybėms, šiam tikslui pasiekti jiems gali užtekti vos 5 pergalių.
17. (17) Strasbūro IG

3-6

Ech... dar kartą. Pralaimėjimas „Benetton“ ekipai buvo jau ketvirtasis šį sezoną, kai SIG pergalė iš rankų išsprūdo tik paskutinę minutę.
18. (16) Sienos „Montepaschi“

3-6

Ilgiausia pralaimėjimų serija per klubo istoirją Eurolygoje (4 nesėkmės iš eilės), atrodo, užsitęs. Artimiausios dvejos MdP rungtynes – su grupės lyderiais „Panathinaikos“ ir „Unicaja“.
19. (23) Atėnų AEK

3-6

AEK išlaikė tradiciją ir trečiąkart iš eilės laimėjo pirmąsias naujųjų metų rungtynes. Be to, pergalė prieš „Climamio“ nutraukė šešių iš eilės nesėkmių seriją.
20. (24) Belgrado „Partizan“

2-7

Deja vu? „Partizan“ žygiuoja lygiai tuo pačiu ritmu, kuriuo ėjo praėjusiame sezone – pergalės penktajame ir devintajame ture. Visuose kituose – pralaimėjimai.

21. (18) Milano „Armani Jeans“ 

2-7

Milano klubas vienintelis iš Eurolygos klubų šį sezoną žaidė du pratęsimus. Abejos rungtynės baigėsi AJ nesėkmėmis ir abejose į varžovų krepšį jie įmetė po 95 taškus.
22. (22) Stambulo „Ulker“

2-7

Pernai reguliarųjį sezoną užbaigę 5-1, turkai įsiveržė į TOP 16, todėl šiemet vis dar atsisako patikėti, kad durys į TOP 16 užsitrenkė. „Turime sumažinti klaidų skaičių, kad patektume į TOP 16“, – sako treneris Erginas Atamanas.
23. (19) Liublianos „Union Olimpija“

2-7

„Po šio pralaimėjimo mūsų sezonas Eurolygoje baigtas“, – nesėkmę GHP įvertino Liublianos klubo rezultatyviausias žaidėjas Yotamas Halperinas.
24. (21) Sopoto „Prokom Trefl“

2-7

Šeštas pralaimėjimas iš eilės gali būti vertinamas dvejopai. Gera žinia – lenkai dar turi galimybių pakartoti Vilerbano „Asvel“ pasiekimą 2003-04 metų sezone (9 pralaimėjimai iš eilės). Bloga žinia – Londono „Towers“ žygis per Europą (14 pralaimėjimų iš eilės) šiemet tikrai nebus įgyvendintas.

*L – pralaimėjimas, W – pergalė.
Komentarai:
shaunu kad pagaliau adminai emesi darbo ir pavale komentarus visokiu priedurniu, kaimieciu ir prasmirdeliu...
2006-01-10
+12
Atsakyti
RYTAS
2006-01-10
-8
Atsakyti
nu smagu skaityt tiek pati reitinga, tiek komentarus.. saunu, kad nebevadinat vieni kitu luzeriais, o sugebat ir normaliai priimt, kad ir nedziuginancias naujienas, na ryto fanams jos zinoma liux.. :)) Kazkada tik pasvajojus buvau, kad tiek ryto tiek zalgirio fanai galetu dziaugtis abieju klubu pergalem! respectas zmones!
2006-01-10
+1
Atsakyti
digital
xe xe rusijoj turbut ismoko, bet iki tol girdejau kad cotus pakankamai ramus buvo,
jo forma dabar tai tragiska, reik tiketis ant lemiamu geimu dar pavyks parodyt ka gali
2006-01-09
+2
Atsakyti
NaBAs
respect :) taciau cia budavo kitu keistu zmoniu kurie reke daug... bet ko tuoliau tuo maziau cia tokiu. ir gerai ;]
2006-01-09
+14
Atsakyti
to Cempionas
Zalgiris ir rytas nesutitiks finale,kad ir kaip mes to noretume.Geriausiu atveju jie gali susitikt pusfinaly.Tokios eurolygos taisykles.O as rytas klaimetu,jau labai sunku pasakyt.
2006-01-09
+5
Atsakyti
cotai vitorijoj buvo kaledos jos besitesia ir lietuvoj ir visi matom jo nora atgaut sportine forma treniruojantis litrabola naktimis :)
2006-01-09
+3
Atsakyti
RYTAS L-L-W-W-W-W-W-W-W
JĖGA :DDD
2006-01-09
+1
Atsakyti
A__
velgi puikus ir teisingas reitingas. patys matem kaip z zaide :D buvo tik juoko ir dziaugsmo jau treciam kelinyje :)
2006-01-09
+8
Atsakyti
o ryto tai laukia pralaimejimas, sia savaite taip manau,,nes barselonai reikia pergaliu
2006-01-09
+7
Atsakyti
tas reitingas cia nieko nereiskia..nes viskas dar pries akis..svarbiausios kovos dar laukja tiek to reitingoje virsuje esanciam panatinaikosui tiek vos i top 16 patenkanciam sienos montepaski klubui...po sezono bus galima daryti stipriausiu klubu reitinga o ne dabar...nes dar neprasidejo net top16..net penktoji grupes komanda gali tapti spiriausia ekipa europoje...!!! o ka kalbant apie ryta sekmes jiems juk kitais metais ju nebebus jau eurolygoje kad kaip gerai bezaistu...:)
2006-01-09
-7
Atsakyti
To Cempionas:
"o panatinaikosas jau turetu uzbaikt savo serija ir pralaimeti kam nors"
kaip ir rytas. :)
2006-01-09
+3
Atsakyti
rytas valdo!!!jei nelaimes jie eurolygos tai finalfour tikraj turetu lost;)o panatinaikosas jau turetu uzbaikt savo serija ir pralaimeti kam nors.siaip fainiausias finalas el butu zalgiris vs l.rytas ir rytas laimetu:)))
2006-01-09
+9
Atsakyti
Ir pas Žalgirį šiame ture bus: W-L-W-L-W-L-W.
2006-01-09
-2
Atsakyti
manau reitingas yra desningas ir teisingas
2006-01-09
+9
Atsakyti
o kur dingo tie reksniai kurie sake ka Neptunas sias metais bus nerealus!?:)
2006-01-09
+8
Atsakyti
net keista, kaip ramu cia....
rytui dabar 3 rungtynes sunkios bus, jei 2 pergales turetu-taj visai gerai butu,
o zalgirio dvi paskutines rungtynes tai prastai, ir beje su tanokos atejimu
2006-01-09
-2
Atsakyti
tas reitingas cia nieko nereiskia..nes viskas dar pries akis..svarbiausios kovos dar laukja tiek to reitingoje virsuje esanciam panatinaikosui tiek vos i top 16 patenkanciam sienos montepaski klubui...po sezono bus galima daryti stipriausiu klubu reitinga o ne dabar...nes dar neprasidejo net top16..net penktoji grupes komanda gali tapti spiriausia ekipa europoje...!!! o ka kalbant apie ryta sekmes jiems juk kitais metais ju nebebus jau eurolygoje kad kaip gerai bezaistu...:)
2006-01-09
+4
Atsakyti
Reitingas , geras , matyt ,vienas is tu kartu , kai jis nesukele bangos barniu ir nepasitenkinimu.LR rodo tikrai super rezultata, na o Z buvo visai prastos rungtynes, Tamsokas kol kas dar ne tas , kokio visi tikisi, tikiuosi Sireika sutvarkys komanda , nes aiskiai matosi , kad Berdo sugrizimas , pakenke rezultatams ir tikriems komandos lyderiams Lavrikui ir Jankunui. Noretusi , kad sekantis reitingai neblogetu (LR), bet ir kiltu (Z). Sekmes musu komandoms.
2006-01-09
-2
Atsakyti
To chaosmaker
As Z fanas. Pilnai su reitingu sutinku ir ner cia ka bepridurti...(na nebent z dar per aukstai pastatytas, bet gal ismetus ta pabalusy juodasikny sawanaudy, dar bus kelios pergales) Bet tu nesirupink, kad ir nukristu Z y paskutine vieta, o lr pakiltu y pirma as viswien sirgsiu uz Z, o jejgu atsitiktu atvirksciai tikiuosi tu irgi nepradetum sirgti uz Z.
2006-01-09
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.