Lietuvos rinktinė varžysis A grupėje
Lietuvos rinktinė varžysis A grupėje
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Sekmadienį Vilniuje buvo ištraukti 2011 metų Europos krepšinio čempionato burtai, kurie 24 rinktines suskirstė į keturias grupes po šešias komandas.
  • Burtų traukimo ceremonijos akimirkas rasite fotogalerijoje – papildyta 02:00.
Po burtų traukimo ceremonijos paaiškėjo, jog Lietuvos rinktinė kausis A grupėje, o jų varžovais bus čempionės titulą ginsianti Ispanija, pasaulio vicečempionė Turkija, 2012 metų Olimpinių žaidynių šeimininkė Didžioji Britanija, 2009 metų Europos čempionato rengėja Lenkija bei kvalifikacinio turnyro nugalėtoja.

Akistatos:
  • Prieš Ispaniją (2 pergalės, 6 pralaimėjimai)
  • Paskutinė akistata 2010-08-31, Pasaulio vyrų čempionate, 76:73
  • Prieš Turkiją (7 pergalės, 3 pralaimėjimai)
  • Paskutinė akistata 2009-09-07, Europos vyrų čempionate, 76:84
  • Prieš Didžiąją Britaniją
  • Oficialių rungtynių nežaidė
  • Prieš Lenkiją (4 pergalės, 2 pralaimėjimai)
  • Paskutinė akistata 2009-09-08, Europos vyrų čempionate, 75:86
Lietuvoje vyksiančiame Senojo žemyno čempionate varžysis rekordinis komandų skaičius – 24. Grupės varžybos vyks Panevėžyje, Šiauliuose, Klaipėdoje ir Alytuje. Antrasis pirmenybių etapas bus surengtas Vilniuje, o finalinės kovos vyks Kauno arenoje.

37-ojo Europos vyrų čempionato grupės varžybos prasidės rugpjūčio 31 dieną, o baigsis rugsėjo 5 dieną. Lietuvos rinktinė savo grupės varžybas žais Panevėžyje.

B grupės komandos savo santykius aiškinsis Šiauliuose, C grupės rinktinės varžysis Alytuje, o D grupės komandos kovos Klaipėdoje.

Kęstučio Kemzūros auklėtiniai pirmąsias rungtynes žais su Didžiąja Britanija. Vėliau lietuvių lauks akistatos su lenkais,  turkais ir ispanais. Mūsiškiai grupės etapą užbaigs rungtynėmis su kvalifikacinio turnyro laimėtoja.

Į antrąjį etapą pateks po tris geriausias grupių komandas. Kitame etape A grupės komandos kovos su B grupės ekipomis.

Kol kas aiškios 22 iš 24 čempionato dalyvių. Likusios dvi rinktinės paaiškės po papildomo atrankos turnyro, kuris baigsis rugpjūčio 24 dieną. Dėl dviejų vietų šiame turnyre kovos Vengrijos, Portugalijos ir Suomijos krepšininkai.

Grupės:

 A grupė
 B grupė
 C grupė
 D grupė
 Ispanija
 Serbija
 Graikija
 Slovėnija
 Turkija
 Prancūzija
 Kroatija
 Rusija
 Lietuva
 Vokietija
 Juodkalnija
 Belgija
 Didžioji Britanija
 Izraelis
 Makedonija
 Gruzija
 Lenkija
 Italija
 Bosnija ir Hercogovina
 Bulgarija
 PAT* laimėtojas
 Latvija
PAT* laimėtojas  Ukraina

* PAT – papildomas atrankos turnyras.



Renginys prasidėjo vedėjų Vytauto Rumšo ir Jurgitos Jurkutės žodžiais, kuriuose jie gyrė Lietuvos krepšinį. Juos netrukus pakeitė Lietuvos Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius.

„Įsidėmėkite kelis žodžius, kuriuos per Europos čempionatą girdėsite dažnai: mes laimėjom, į sveikatą ir ačiū“, – kalbėdamas angliškai ceremonijos žiūrovams sakė Kubilius.

Iš karto po to vyko 22 šalių pristatymas. Jame pasirodė garsiausi Lietuvos šou verslo atstovai. Kiek netikėtai juos buvo galima išgirsti dainuojant serbiškai, lenkiškai, prancūziškai ir vokiškai.

Daugiausiai žiūrovų simpatijų sulaukė rusų „Kalinka“ ir graikų „Sirtakis“, o meninės dailės pabaigoje uždainavę „Ant kalno mūrai“, dainininkai pakerėjo publiką.

Po šalių pristatymo scenoje pasirodė FIBA Europe prezidentas Olafuras Rafnssonas: „Simboliška, kad naują erą Europos čempionatas pradeda šalyje, kurioje krepšinis yra sportas numeris vienas. Šiemet turime daugiau komandų nei bet kada anksčiau ir tai yra svarbus žingsnis Europos krepšinyje.“

Po FIBA Europe prezidento kalbos buvo pristatytas būsimo Europos čempionato talismanas Amberis. Simboliška, jog jį pristatė grupė „Amberlife“.

Renginyje galima išvysti Tomą Delininkaitį, Tadą Klimavičių, Paulių Jankūną, Mantą Kalnietį, Martyną Gecevičių, Martyną Pocių, Arvydą Sabonį, Mindaugą Žukauską, Eurelijų Žukauską ar Virginijų Praškevičių. Tai tik keli iš daugybės krepšinio pasaulyje žinomų žmonių, kurie šį vakarą atvyko stebėti burtų traukimo ceremonijos.

Vėliau ant scenos žengė FIBA Europe generalinis sekretorius Naras Zanolinas, kuris ir pradėjo burtų traukimo ceremoniją.

Epizodai iš burtų traukimo ceremonijos. Sauliaus Štombergo, Arvydo Sabonio ir Aleksandro Volkovo komentarai:


Komentarai:
Tik 1 aklas nematė kad klaidą daro, o kitas nematė kad ji yra. Ir tik po mano komentaro ta klaida buvo ištaisyta.
2011-11-19
+9
Atsakyti
Is grupes iseina 4 komandos.
2011-08-09
+1
Atsakyti
vytautas
Letuva iskovos sidabra isjoniskio
2011-02-01
+2
Atsakyti
100%
Nu ATA?Sekmes tau mazooli ;)Atsakysi sau i klausima kas as?Nesigruzink,buna...
2011-02-01
-1
Atsakyti
Bus žiauriai įdomu :))
2011-02-01
-25
Atsakyti
o kodėl ne Alytuje
Kodėl ne mano mieste Lietuva žais??? Laukiau nesulaukiau EČ, o pasirodo savi loš Panevėžyje. Mes areną naują pasistatėme. Taip pat naują tiltą baigsim per Nemuną šiais metais. Transporto infrastruktūra labai pagerės. Be to arena iš grupių etapo viena didžiausių - 5500 žiūrovų. Be to dzūkai svetingiausi, geriausiai priimtume visus Ispanus ir Turkus. Be to netoli miškai laisvalaikiu galima ten siausti. Ruduo bus grybų ir uogų metas, tai daug priduosim gėrybių į supirktuves, tai tikrai turėsim pinigų tam čempui, gražiai pasiruošim.

Manau labai neteisinga, kad Lietuva ne Alytuje. Be to iš visų miestų esam arčiausiai Vilniaus ir Kauno. Taip kad lietuviams būtų arčiausiai važiuoti.

Aišku visiems rekomenduoju jau dabar atvyksiantiems fanams ūlos upę, ten pasiplaukiojimas baidarėmis grynas kaifas! Plius Merkys, Spengla, vandens atrakcionų parkas ir t.t.

Be to iš visų regionų Lietuvoje, turim geriausią viešbučių tinklą. Tik pagalvokit - Birštonas + Druskininkai, ar gali būti geriau?

O jei kam to neužteks pasiūlysim paslidinėti Druskininkuose vasaros metu!

Labai tikiuosi, kad LKF atsižvelgs į Alytaus kandidatūrą priimti A grupę ir rudenį galėsim sakyti welcome to the best group city - Alytus!
2011-02-01
-23
Atsakyti
Klaipėda
Kadangi Lietuva Klaipėdoje nežais, tao iš visos širdies palaikysiu Georgija!
2011-02-01
-9
Atsakyti
;)
o federacija manyciau labiau rupinasi ivaizdziu, pabandyk isivaizduot jei slovenus nukistu i panevezy atvarytu fanai vien slovenu puse netilptu nekalbant apie kitu saliu fanus tai kai apsijuoktumem...
2011-01-31
+14
Atsakyti
;)
kodel taip manai juk arenos vienodo dydzio bus po 5,5k ziurovu tik aisku ten viska gadina tas nelemtas trekas, kuris visiskai be perspektyvos nei naudojamas nei ka tik trugdo. O fanu tikrai nepaliko ant ledo kurie nores tikrai turi visas galimybes nuvykt i panevezy jei ne poviena tai nors grupem, ir man paciam arciau kokias 50 gal 70km iki panevezio nei iki klaipedos...
2011-01-31
+7
Atsakyti
;)to huricane del to slovenu ir nekiso i panevezi kad nebutu kur det fanu! jau pries burtu traukima sake kad nei latviai nei slovenai netilps panevezy, nors latviai kaip ir lietuviai po varzybu galetu gryzt namo. Butent del fanu kiekio ir dalino b ir d grupes klaipedai ir alytuj, o a ir c siauliam ir paneveziui nes maziau fanu atvarys is tu saliu...


federacijai rupi kazkokie susikti slovenu fanai labiau nei savi lietuviai. pasirupino svetimais, o savus paliko ant ledo, valio.
2011-01-31
+15
Atsakyti
;)
to huricane del to slovenu ir nekiso i panevezi kad nebutu kur det fanu! jau pries burtu traukima sake kad nei latviai nei slovenai netilps panevezy, nors latviai kaip ir lietuviai po varzybu galetu gryzt namo. Butent del fanu kiekio ir dalino b ir d grupes klaipedai ir alytuj, o a ir c siauliam ir paneveziui nes maziau fanu atvarys is tu saliu...
2011-01-31
+34
Atsakyti
esme tame, kad panevezyje yra vos du normalus viesbuciai (ir tai jie nedideli) ir keli moteliai (kurie yra konkrecios skyles). jau vien komandoms reikia daugiau vietos. tai kur tada apsistoti fanams? debilizmas kazkoks.
2011-01-31
-1
Atsakyti
;)
matai man paciam iki panevezio ziaurei toli bet bandysiu gaut bilietus...
2011-01-31
-30
Atsakyti
augis
aha lengva sneket kai geros komandos bus one ciurkos

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-01-31
-16
Atsakyti
;)
visiem kas nezada ait i varzybas klaipedoj, vienos varzybos vertos demesio tikrai yra tai rusai ir slovenai bet i jas jusu neileis nes bus visi bilietai atiduoti slovenam ir dalis rusam, o kitas jei neisit tai ir pramazinsit cempa patis kalti vel reiks laukt 75 metus kol bus cempas Lietuvoj ir seip kur zais slovenai ten bus pilna arena...
2011-01-31
-20
Atsakyti
Aisku viena, i Klaipedoje vykstancias rungtynes as kojos nekelsiu. Absurdas moketi pinigus ir eiti ziureti tokius europos krepsinio grandus kaip Gruzija, Bulgarija ir Ukraina. Manau kad po tokio akibroksto su miestu paskirstymais 90% Klaipedieciu neis i arena. Miestas, kuris turi kruva viesbuciu ir inesa didziausia dali i LT biudzeta liko paskutinis. Aciu federacijai uz sugadinta svente, nekenciu jusu, uzsi*pyyyp*.
2011-01-31
-9
Atsakyti
augis
blt galetu bent b grupe duot ar ta pacia c tik ne d

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-01-31
-3
Atsakyti
augis
aha valkatom patogu :D sudas del to pas jumis nesvarus miestas dar pas jumis ne miestas o kaimas ir dar pas jumis sudas arena aisku

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-01-31
-11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.