Dramatišką pergalę Lietuvos studentų krepšinio lygoje (LSKL) iškovojo Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai, rungtyniavę be susirgusio savo trenerio Vitoldo Masalskio. Jie namuose paskutinę sekundę rezultatu 80:79 (21:24, 22:21, 15:17, 22:17) įveikė Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) studentus.

LKKA ketvirtojo kėlinio viduryje pirmavo 11 taškų skirtumu, tačiau persvaros išsaugoti nesugebėjo.

Be to, galėjo būti ir pratęsimas, tačiau likus 4 sekundėms iki rungtynių pabaigos vieną baudos metimą iš dviejų prametė LKKA žaidėjas Vidmantas Sragauskis.

KTU ekipai šiose rungtynėse vadovavo Vytautas Pliauga, o patarimus telefonu, gulėdamas lovoje dėl pakilusios kūno temperatūros, teikė Vitoldas Masalskis.

„Vyrai įgyvendino visus nurodymus, parodė kovotojų charakterį - stengėsi iki paskutinės sekundės. Dar kartą įsitikinau: sėkmė lydi tuos, kurie ja tiki iki pat pabaigos. Mane pavadavęs Vytautas Pliauga buvo LKKA trenerio Edo Nickaus mokinys, tad šįkart mokinys pranoko mokytoją, – sakė KTU strategas Masalskis. – Labai džiaugiuosi šiuo iškovotu tašku. Tai tarsi auksinis taškas su trimis žvaigždutėmis. Ačiū vyrams, pasikroviau teigiamų emocijų. Tikiuosi ši pergalė man padės greičiau pakilti iš ligos patalo.“

Anot LKKA stratego Edo Nickaus, rungtynių pabaigoje pražudė skubėjimas ir elementarios klaidos. „Nepataikėme iš nesudėtingų padėčių. Tiesiog pritrūko sėkmės", - sakė jis.

KTU ekipą į pergalę vedė Žygimantas Skučas, pelnęs 23 taškus ir atkovojęs net 19 kamuolių, 17 taškų pridėjo Edgaras Stanionis, 16 – Matas Lisajevičius.

LKKA ekipai Vidmantas Sragauskis pelnė 29, Arūnas Sakalauskas – 18, Artūras Lencevičius – 15 taškų. 

ŠU sutriuškino LŽŪU

Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU) atstovai namuose nesugebėjo pasipriešinti Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkams - saulės miesto ekipa pergalę šventė 49 taškų skirtumu – 117:68 (34:23, 28:20, 23:8, 32:17).

„Tai buvo tarsi lengvas pasivaikščiojimas. Rungtynės labiau priminė treniruotę“, – po pergalės kalbėjo ŠU ekipos strategas Rolandas Vaičiūnas.

Anot LŽŪU trenerio Roberto Ragausko, pergalės tikėtis nebuvo verta, kadangi gerokai skiriasi meistriškumo lygis. „Po dviejų ketvirčių maniau, kad pralaimėsime maždaug 20-30 traškų skirtumu, tačiau buvau neteisus. Vėl gėdingas skirtumas“, – nevyniodamas žodžių į vatą kalbėjo LŽŪU treneris.

ŠU komandą į pergalę vedė Osvaldas Matulionis, pelnęs 30 taškų (atkovojo 11 kamuolių ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus). 25 taškus pridėjo Julius Jucikas, po 13 – Aivaras Kvederavičius ir Povilas Rašamavičius.

LŽŪU ekipos rezultatyviausieji: Arnas Lubys – 16 taškų, Edgaras Šalašavičius – 14, Povilas Stasiulionis - 10.

VGTU privertė prakaituoti LSKL čempionus

Daugkartiniams LSKL ir Europos universitetų čempionams Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkams namų arenoje teko paplušėti dvikovoje su Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) atstovais. Rungtynes VDU laimėjo 84:74 (22:26, 9:15, 29:9, 24:24).

„Trečiajame kėlinyje patekome į duobę. Tiesa, buvome dar išsikapstę ir likus 3,5 min. pirmavome 1 tašku, tačiau jau pritrūko sėkmės. Kaip sakoma: sekasi stipresniems. Be to, VDU padėjo ir namų sienos. Buvo gera dvikova, vyrai kovėsi“, – sakė VGTU strategas Gintaras Šerkšnas.

Pasak VDU trenerio Arūno Juknevičiaus, VGTU ekipa visuomet pasižymi kovingumu, tad nieko nuostabaus, kad dvikova buvo gana atkakli. „Mūsų priekinė linija galingesnė, tad pavyko atsikovoti 39 kamuolius, o varžovai sugriebė 26. Juodą darbą atliko priekinės linijos žaidėjai. Kai atkovoji daugiau kamuolių, tuomet turi daugiau progų mesti į krepšį ir pelnyti taškų. Mums pavyko išnaudoti šį pranašumą“, – pabrėžė Juknevičius.

VDU ekipos gretose daugiausiai – 24 taškus pelnė Aurimas Karbauskas, 15 pridėjo Evaldas Ulanovas (10 atk. kam.), 14 – Girnius.

VGTU: Evaldas Rastenis – 18 taškų, Karolis Alekna ir Martynas Girnius – po 12, Mindaugas Norkus – 11. 

Komentarai:
LJ
Gal geriau Ragauskas nesistebi, kad komanda pastoviai gauna triuškinančiai, jei pats užuot rimtas treniruotes daręs treniruočiu laiku iškeliauja geriau žiūrėti Žalgirio varžybų
2011-02-08
+4
Atsakyti
Anonimas
"VDU ekipos gretose daugiausiai – 24 taškus pelnė Aurimas Karbauskas, 15 pridėjo Evaldas Ulanovas (10 atk. kam.), 14 – Girnius.

VGTU: Evaldas Rastenis – 18 taškų, Karolis Alekna ir Martynas Girnius – po 12, Mindaugas Norkus – 11. "

Girnius kaip dvigubas agentas, ir uz vienus, ir uz kitus lose? :DD Manau, kad VDU buvo Rokas Grinius, o ne joks ne Girnius.
2011-02-08
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.