Dešimtosios NBA savaitės apžvalga

2006-01-10 03:00
Karolis Skinkys, „BasketNews.lt“ koresp.

Tinklalapis „BasketNews.lt“ lankytojams kas savaitę pateikia Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) apžvalgas. Savo lankytojams pateikiame apibendrintą savaitės apžvalgą, komandų bei žaidėjų vertinimus ir įdomiausius per savaitę nutikusius įvykius                                                   

Savaitės įvykis

Bobo Weiso atleidimas iš Sietlo „SuperSonics“ klubo vyriausiojo trenerio pareigų. NBA analitikai šio klubo vadovų sprendimo nelaiko netikėtu. Po puikaus praėjusio sezono „SuperSonics“ rezultatai labai suprastėjo – komanda atsidūrė tolokai nuo pirmojo konferencijos aštuoneto.

Šiemet Sietlo ekipa demonstruoja vidutinišką puolimą ir labai skylėtą gynybą. „SuperSonics“ yra paskutinė pagal praleidžiamus taškus (105,2), o varžovams savo krepšį leidžia atakuoti net 49,8 procentų taiklumu.

Iš nesėkmingai ekipai vadovavusio B.Weiso komandos vairą perėmė buvęs trenerio asistentas Bobas Hillas, praeityje vadovavęs „Knicks“, „Pacers“ ir „Spurs“ klubams.

Praėjusį sezoną Nate'o McMiliano vadovaujama ekipa pasižymėjo solidžiu žaidimu puolant, kuris buvo paremtas snaiperių sugebėjimais ir agresyvia gynyba po krepšiu. Toks žaidimas padėjo komandai pasiekti net konferencijos pusfinalį ir ten patampyti nervus būsimiems čempionams „Spurs“ krepšininkams.

Savaitės citata

„Aš vis dar geriausias metikas pasaulyje“, – po rungtynių prieš „Bucks“ žurnalistams pareiškė „Cavaliers“ gynėjas Damonas Jonesas. Jis bandė visus tuo įtikinti, nepaisydamas to, kad per rungtynes buvo nušvilptas net savo komandos gerbėjų.

Tokios reakcijos „Cavaliers“ įžaidėjas nusipelnė dėl savo žaidimo pastarosiose keleriose rungtynėse. Po Larry Hugheso traumos iš D.Joneso buvo laukiama geresnių rezultatų nei anksčiau, bet Klivlendo ekipos gerbėjams teko nusivilti. Per pastarąsias šešias rungtynes gynėjas pataikė vos 5 tritaškius, o tam jam prireikė net 28 bandymų.

Savaitės komanda

Toronto „Raptors“. Sunkiai sezono pradžioje įsivažiavusi komanda pamažu atranda savo žaidimą ir skina vieną pergalę po kitos. Šią savaitę „Raptors“ laimėjo visas trejas rungtynes ir pratęsė pergalių seriją iki penkių. Visi šią savaitę pasiekti laimėjimai buvo labai užtikrinti.

„Raptors“ rungtynes prieš „Hawks“, „Magic“ ir „Rockets“ laimėjo vidutiniškai 18,3 taško skirtumu. Viena jauniausių lygos komandų išsiskyrė puikiu puolimu – į varžovų krepšį ji vidutiniškai įmesdavo 113,7 taško.

Į pergales „Raptors“ klubą vedė  įžaidėjas Mike'as Jamesas (vid. 25 tšk., 7 rez. perd.), jaunieji aukštaūgiai Chrisas Boshas (vid. 19,7 tšk., 9,7 atk. kam.) ir Charlie Villanueva (vid. 15,7 tšk.) bei veteranas Morrisas Petersonas (vid. 15,6 tšk., 6 atk. kam.).

Toliau „Raptors“ kelyje bus 10 pergalių seriją turinti „Nets“ ekipa, įsivažiuojantys „Bulls“ krepšininkai ir akistata namuose su dviem Rytų konferencijos autsaideriais iš Šarlotės ir Niujorko.

Savaitės nuvylusi komanda

Majamio „Heat“. Pakilimą po Shaquillo O'Nealo ir Pato Riley sugrįžimo išgyvenusi ekipa pastaruoju metu atrodo blankokai. Šią savaitę ji pralaimėjo dvejas rungtynes iš trejų. Jėgos po krepšiu stokojančius „Timeberwolves“ krepšininkus dar pavyko įveikti, bet buvo beviltiškai nusileista išvykose žaidžiant su „Hornets“ ir „Suns“.

Prie pastarojo pralaimėjimo daug prisidėjo Dwyano Wade'o patirta trauma. Jis buvo priverstas praleisti rungtynes su viena stipriausių Vakarų konferencijos komandų.

„Heat“ Rytų konferencijoje užima trečią vietą, atsižvelgiant i suskirstymą pogrupiuose, bet pagal laimėtų rungtynių procentą juos lenkia Klivlendo „Cavaliers“ krepšininkai.

Savaitės individualus pasirodymas

Kobe Bryantas šią savaitę surengė net du aukščiausio lygio pasirodymus.

Pirmiausia jis nuskriaudė „76ers“ krepšininkus. Per rungtynes su Filadelfijos ekipa „Lakers“ lyderis pelnė 48 taškus, atkovojo 10 kamuolių, pataikė net 19 (7 tritaškiai) metimų iš 29. Tam padaryti K.Byantui užteko vos 35 minučių. Vėl Philas Jacksonas pakeitė savo auklėtinį – „Lakers“ triuškino varžovus, o rungtynes laimėjo rezultatu 119:93.

Įdomu tai, kad per šį susitikimą akis į akį susitiko su realiausi kandidatai laimėti lenktynes dėl rezultatyviausio krepšininko vardo. Dėl stulbinančio žaidimo šią savaitę K.Bryantas jau aplenkė Alleną Iversoną. Abiejų krepšininkų taškų vidurkis jau viršijo įspūdingą 33 taškų ribą.

„76ers“ žvaigždė jau turi net keturis rezultatyviausio sezono krepšininko apdovanojimus, o „Lakers“ senbuvis analogiško apdavanojimo neturi, tačiau gali pasipuikuoti trimis NBA čempiono žiedais.

„Aš iškeisčiau visus savo rezultatyvumo titulus į vieną iš jo žiedų, – sakė A.Iversonas. – Nenoriu būti vien taškų „darytojas“. Noriu būti nugalėtojas“.

Kita K.Bryanto auka tapo „Clippers“ krepšininkai, miesto derbyje „Lakers ekipai nusileidę 109:112.

Šį kartą K.Bryantas pelnė net 50 taškų. Tai buvo 7 kartas jo karjeroje, kai krepšininkas pasiekė šią ribą, Be to, gynėjas atkovojo 8 kamuolius, atliko 8 rezultatyvius perdavimus bei pataikė rezultatą persvėrusį metimą rungtynių pabaigoje. Tiesa, šiame mače „Lakers“ lyderis jau neatakavo taip taikliai. Jis pataikė 17 metimų iš 41.

Lietuvių savaitė

Žydrūnas Ilgauskas. Visas trejas rungtynes starto penkete pradėjęs „centras“ aikštėje vidutiniškai praleisdavo 32,3 minutės, pelnydavo 13,7 taško, atkovodavo po 8 kamuolius ir blokuodavo 1,3 varžovų metimo. „BIG Z“ padėjo „kavalieriams“ laimėti dvejas rungtynes iš trejų žaistų.

Darius Songaila. Kaip įprasta, nuo suolo į kovos sūkurį įsitraukdavęs puolėjas per susitikimą vidutiniškai pelnydavo 11,8 taško, atkovodavo po 5 kamuolius, atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo per aikštėje praleidžiamas 26,3 minutės. „Bulls“ laimėjo dvejas rungtynes iš ketverių žaistų.

Linas Kleiza. Jaunasis lietuvis aikštėje vidutiniškai išbūdavo 3,3 minutės, pelnydavo 1,7 taško ir po krepšiais sugriebdavo 0,3 kamuolio. „Nuggets“ iškovojo 2 pergales per trejas rungtynes.

Arvydas Macijauskas. Ši savaitė NBA naujokui tikriausiai buvo įsimintiniausia iš visų, iki šiol praleistų už Atlanto. Lietuvis į aikštelę išbėgo per vienerias rungtynes ir joje praleido 27 minutes (asmeninis rekordas), pelnė 8 taškus (asmeninis rekordas), atkovojo 3 kamuolius (asmeninis rekordas), atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė ir prarado po 1 kamuolį bei 2 kartus prasižengė.

Gynėjas taip pat prametė visus 5 dvitaškius, pataikė 1 tritaškį iš 2 ir realizavo 5 baudos metimus (asmeninis rekordas) iš 7 (asmeninis rekordas). „Hornets“ iškovojo tris pergales ir patyrė 1 nesėkmę.

Šarūnas Jasikevičius. Iš startinio penketo vėl ant atsarginių suolo grįžęs krepšininkas šią savaitę pelnydavo 12,3 taško, atkovodavo 2,7 kamuolio ir atlikdavo 2,3 rezultatyvaus perdavimo. „Pacers“ laimėjo dvejas rungtynes iš trejų.

Martynas Andriuškevičius. Likus pusei minutės iki rungtynių su „Rockets“ pabaigos jauniausias lietuvis, kada nors debiutavęs NBA, pagaliau sulaukė savo sekundžių ir pakilo nuo atsarginių žaidėjų suolelio. Per debiutinę 31 sekundęs aukštaūgiui niekuo pasižymėti nepavyko.

Savaitės Top 5

Vidurio puolėjas. Chrisas Boshas (Toronto „Raptors“). Kanados klubo lyderis solidžiais rezultatais prisidėjo prie trijų nelauktų pergalių. Kairiarankis aukštaūgis per rungtynes pelnydavo 19,7 taško ir atkovodavo 9,7 kamuolio.

Krašto puolėjas. Dirkas Nowitzki (Dalaso „Mavericks“). Vokietis padėjo „Mavericks“ klubui pasiekti 3 pergales per ketverias rungtynes. Keturis kartus visų žvaigždžių savaitgalio dalyvis šią savaitę pelnydavo 24,5 taško, atkovodavo po 8 kamuolius, atlikdavo 2,8 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo 2,5 metimo.

Krašto puolėjas. Tracy McGrady (Hiustono „Rockets“). Po traumos atsigavęs krepšininkas po truputį į pergalių kelią grąžina „Rockets“ komandą, pats demonstruodamas labai gerus rezultatus. Vienas geriausių lygos krepšininkų šią savaitę pelnydavo 36,3 taško, atkovodavo po 5 kamuolius, atlikdavo 4,3 rezultatyvaus perdavimo ir blokuodavo po 1 metimą, taip padėdamas savo ekipai laimėti dvejas rungtynes iš trejų.

Gynėjas. Kobe Bryantas (Los Andželo „Lakers“). Po dviejų rungtynių diskvalifikacijos grįžęs krepšininkas demonstravo astronominius rezultatus. NBA superžvaigždė per dvejas pergalingas rungtynes vidutiniškai pelnydavo po 49 taškus, atkovodavo po 9 kamuolius ir atlikdavo po 5 rezultatyvius perdavimus.

Gynėjas. Steve'as Nashas (Fynikso „Suns“). Praėjusių metų naudingiausias NBA žaidėjas savo komandai padėjo įveikti vienus lygos favoritų „Heat“ bei „Spurs“ klubus. Taip pat „saulės“ įveikė „76ers“ komandą ir po trijų prątesimų pralaimėjo bene gražiausias šio sezono rungtynes Niujorke prieš vietos „Knicks“. Per šiuos keturis mačus S.Nashas pelnydavo 21,3 taško, atlikdavo 14,5 rezultatyvaus perdavimo ir atkovodavo 3,8 kamuolio.

Komentarai:
D.Jones tirai mane sujuokino,lopas kazkoks.LeBronui svarbu tik pergales,o Kobe pelno taskus ir tempia visa komanda nes joje nera rezultatyviviu krepsininku,isskyrus L.Odom.O pas Iversona yra,tai jis galetu daugiau pasu atiduot.
2006-01-10
+4
Atsakyti
d.jonesas prajuokino nerealaij.paziurejau kajp cavs su rockets lose taj jis lajswas wiska pramete o jam neblogaj talkino marshlas(2-13 3pts).apskritaj jamesas ten kiek mete trapaku tiek ir patajko ir dar kokius.o geriausias siuo metu sanjperis nba manau yra kox nowitzki arba terry
2006-01-10
-2
Atsakyti
D. Jonesas tai juokina. Pernai pats spaudai kalbejo, kad geru metiku niekad nebuvo. Ir i "Heat" ji paeme, kaip gera izaideja, o ne metika. O po pernykscio sezono gero taiklumo, ji pasikele. Kai pirma karta pasake, kad yra geriausias metikas, tai galejo buti ir bajeris, bet dabar jau jis neprotingai tu zodziu laikosi isikibes. Jo charakteris yra sudetingas, o dabar ant jo ir fanai, ir spauda vaziuoja, tai ir atsimusineja kaip gali. :)
2006-01-10
+2
Atsakyti
na d.jonesas pavaro!!!1gal meto jis ir neblogai bet par paskutines 6 rungtynes tai ojojoi geriau patyletu.kobe man atrodo patikimesnis uz iversona bet aisq tai tik mano nuomone.manau nba laimes si sezona fyniksas o jei ne taj nzn tada. beje respect nashui uz asistus!
2006-01-10
-3
Atsakyti
LBJ
to vilpal:
lebronas nesiekia ju prisivyti, aisku noretu, bet jam svarbiausia pergales. jei jis mestu tiek metimu kaip kobe ar iversonas, jo tasku vidurkis butu apie 36-37 per rungtynes.
------------------
LBJ.TEN.LT - LeBrono Jameso fanu svetaine.
2006-01-10
-1
Atsakyti
PO TRAUMOS ATSIGAVES atsigaves Tracy McGrady po truputi i pergaliu kelia grazina Rockets ir visai nesiraito ant grindu su skaudancia nugara....
2006-01-10
-1
Atsakyti
o D.Jonesas tikrai juokingas su tuo savo isitikinimu. geriausias snaiperis pasauly mat
2006-01-10
-4
Atsakyti
kas del kobe ir iverson, taj tikrai toks waizdas, kad jie konkuruoja del rezultatywiausio titulo, o lebron wis bando juos prisiwyti ir tapti tikruoju king james ... tikras trilerio senarijus :]
2006-01-10
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.