Eurolygos klubų reitingas (IX)

2006-01-16 11:41
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ koresp.

Dešimtąją Eurolygos savaitę nutrūko dar viena pergalių serija. Vilniaus „Lietuvas rytas“ suklupo pirmą kartą po septynių pergalių iš eilės ir Malagos „Unicaja“ aplenkė vilniečius „BasketNews.lt“ sudaromame Eurolygos reitinge. Malagos ekipai dabar priklauso ir ilgiausi egzistuojanti Eurolygos pergalių serija – 7 laimėjimai iš eilės.

Į stipriausiųjų šešioliktuką įsiveržė Stambulo „Ulker“, po pergalės prieš Po Ortezo „Elan Bearnais“ labai sustiprinusi savo pozicijas kovoje dėl penktosios C grupės vietos.

Eurolygos klubų reitingas po dešimtojo turo rungtynių:

Vieta Komanda Rezul. Komentaras
1. (1) Atėnų „Panathinaikos“

9-1

Absoliuti lygos lyderė „Panathinaikos“ yra vienintelė komanda Eurolygoje, patenkanti į taikliausiai dvitaškius, tritaškius ir baudas metančių komandų trejetukus.
2. (3) Malagos „Unicaja“ 

8-2

Prireikė 45 minučių, tačiau „Unicaja“ atsirevanšavo CSKA ekipai. Į pergalę ispanus vedė Marcusas Brownas (26 tšk., 7 atk. kam.), vasarą tapęs vienu CSKA atpirkimo ožių dėl nepavykusio sezono. 
3. (5) Tel Avivo „Maccabi“

7-3

Eurolygos čempionai laimėjo ketvirtą kartą iš eilės, o „centras“ Nikola Vujčičius mano, kad dvikova su „Cibona“ buvo geriausios žydų ekipos rungtynės šį sezoną.
4. (2) Vilniaus „Lietuvos rytas“

7-3

Roberto Štelmaherio trauma sugriovė vilniečių puolimą. Per septynių pergalių seriją vidutiniškai pelnydavę po 86 taškus, į „Barsos“ krepšį vilniečiai tesugebėjo įmesti 61.
5. (4) Maskvos CSKA

7-3

Antrą iš eilės pralaimėjimą patyręs Maskvos klubas geriausiai Europoje rengia pasirodymą prieš rungtynes. Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu pakvietė CSKA vadovą Sergejų Kuščenką sausio 17-ąją Barselonoje „pamokyti“ kitas komandas, kaip reikia originaliai pradėti rungtynes.
6. (6) Stambulo „Efes Pilsen“

7-3

Stambulo ekipai atėjo maksimalių išbandymų metas. Artimiausios dvejos rungtynes su „Maccabi“ ir „Lietuvos rytu“ lems B grupės 1-3 vietų išsidėstymą.
7. (7) Vitorijos „Tau Ceramica“

7-3

Pablo Prigioni nusipelno didesnio dėmesio. Eurolygoje pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus (vid. 6,8) pirmaujantis argentinietis per paskutines dvejas tobulai valdė baskų ekipos vairą – komanda vidutiniškai pelnydavo 92,5 taško, o įžaidėjas atlikdavo vid. po 9 perdavimus ir suklysdavo tik po kartą.
8. (8) Kauno „Žalgiris“

7-3

Edo Cotos išsišokimas po rungtynių su „Union Olimpija“ neliko nepastebėtas. Viešai keikęsis dėl mažai aikštėje praleidžiamo laiko, krepšininkas tapo antruoju „Žalgirio“ legionieriumi, naujaisiais metais palikusiu komandą.

9. (10) Bolonijos „Climamio“

6-4

Bolonijos krepšininkai namie Eurolygos rungtynes paskutinį kartą pralaimėjo 2004 vasario 4-ąją. Nuo to laiko iškovojo 16 pergalių iš eilės, įskaitant paskutiniąją prieš „Benetton“.

10. (9) Trevizo „Benetton“

6-4

Rezultatyviausias Eurolygos žaidėjas Drew Nicholsas ketvirtą kartą iš eilės pelnė 20 ar daugiau taškų ir pagal šį rodiklį pirmauja Eurolygoje. Pernai ilgesnę rezultatyvumo seriją, kai 5 kartus iš eilės pelnydavo bent 20 taškų, turėjo tik Charlesas Smithas ir Robertas Packas.

11. (11) Bambergo GHP

6-4

Derrickas Phelpsas traukia GHP į antrąjį Eurolygos etapą – ten Vokietijos klubai nebuvo nuo 1999-2000 sezono, kai dar FIBA organizuojamose varžybose Berlyno „Alba“ pateko į aštuntfinalį.

12. (14) Barselonos „Winterthur“

5-5

Griežta Duško Ivanovičiaus ranka pradėjo jaustis „Winterthur“ žaidime. Per paskutines dvejas Eurolygos rungtynes (abejas laimėtas) katalonai iš viso suklydo 11 kartų. Tuo tarpu per tris prieš tai vykusias dvikovas (visas pralaimėtas) jie prarado atitinkamai 17, 16 ir 21 kamuolį.

13. (12) Zagrebo „Cibona“

5-5

Zagrebo komanda retai pralaimi namie, dar rečiau praleidžia daugiau nei 90 taškų. Dešimtajame Eurolygos ture jie leido „Maccabi“ pelnyti 94 taškus – daugiausia nuo 2003 metų sausio, kai „Benetton“ Zagrebe surinko 100 taškų – ir pirmą kartą šį sezoną pralaimėjo savo arenoje.
14. (15) Madrido „Real“

6-4

Trijų pralaimėjimų iš eilės serija nutraukta sunkiai: pranašumas prieš „Partizan“ buvo įrodytas tik paskutiniame kėlinyje.
15. (13) Pirėjo „Olympiakos“

4-6

Pirėjo klubas toliau nesugeba išvykoje iškovoti pergalės – nesėkmė prieš „Efes Pilsen“ buvo jau penktas pralaimėjimas išvykoje per tiek pat rungtynių.
16. (22) Stambulo „Ulker“

3-7

Kiek daug gali pakeisti viena pergalė? Antrąkart šį sezoną nugalėję „Elan Bearnais“, turkai kartu su EB ir MdP turi po 3 pergales ir dalijasi 5-7 vietas. Persvarą turi „Ulker“: jie iškovojo visas tris pergales tarpusavio mačuose ir atsargoje turi mačus su „Partizan“ ir MdP (abu susitikimai vyks Stambule).
17. (16) Po Ortezo „Elan Bearnais“

3-7

Panašu, kad pirmą kartą komandai patekti į TOP 16 pakaks penkių pergalių. Tačiau antrą kartą nusileidę „Ulker“, prancūzai iš tolimesnės kovos beveik iškrito.
18. (18) Sienos „Montepaschi“

3-7

Net ir po penkių pralaimėjimų iš eilės italų galimybės žaisti kitame etape nėra minimalios. Viskas – jų rankose. Užtektų įveikti „Ulker“ bei „Elan Bearnais“. 
19. (17) Strasbūro IG

3-7

Dabar jie oficialiai gali vadintis nelaimingiausia Eurolygos komanda. Pralaimėjimas GHP buvo ketvirtasis šį sezoną, kai varžovai buvo pasiekiami vienu metimu. Dar viena nesėkmė – „Benetton“ klubui – buvo patirta 5 taškais.

20. (19) Atėnų AEK

3-7

Pirmoji dvikova su „Žalgiriu“ Taylorui Coppenrathui tapo geriausiomis rungtynėmis šį sezoną. Antroji – blogiausiomis. 36 minutes rungtyniavęs „centras“ pirmą kartą šį sezoną surinko neigiamą naudingumo balą (-2).

21. (20) Belgrado „Partizan“

2-8

Jauniausia Eurolygos komanda pastaruoju metu remiasi Serbijos krepšinio viltimis. Devyniolikmetis gynėjas Urošas Tripkovičius per paskutines trejas rungtynes vidutiniškai pelno 14,3 tšk., o dvidešimtmetis „centras“ Kosta Perovičius – 11,6 tšk. 
22. (24) Sopoto „Prokom Trefl“

3-7

Lenkai šį sezoną Eurolygoje laimėjo vos 3 kartus, o 2 pergalės pasiektos prieš absoliučiais grupės autsaideriais tapusius AJ krepšininkus.

23. (21) Milano „Armani Jeans“ 

3-7

Italijos vicečempionai pripažino, kad sugrįžimas į didįjį Europos krepšinį bent šį sezoną jiems baigtas. „Dabar turime susikoncentruoti į varžybas Italijos čempionate“, – po pralaimėjimo „Prokom Trefl“ klubui teigė treneris Lino Lardo.

24. (23) Liublianos „Union Olimpija“

2-8

Palaidojęs šį sezoną Eurolygoje, Zmago Sagadinas pasirašė sutartį su „Olimpija“ iki 2008 metų sezono pabaigos.

Komentarai:
dar karta pasikartosiu aferistas tu jobanas sireikai ne zalgiri treniruot... dar tau bl neaisku...
2006-01-18
+7
Atsakyti
Beardas siuntineja sireika kaip nori o tas avinas tyli.Manau kad sireikai ne treneriu buti.......Jis per daug geras kad butu treneriu.Reikia griezto kaip djuroviciaus.
2006-01-18
-6
Atsakyti
Visiska teisybe sako cota.Dabar visi kas uz treneri sireika eikit velniop.As visa laika sakiau kad sireika reikia mesti is komandos.Ir dabar laikausi tokios nuomones.
2006-01-18
+4
Atsakyti
TO Pushas_ matos kad tavo mastymas pagal nicka:) Sireika labai geras treneris!!! Kazkaip jis fiasko dar nera patyres kaip visi kiti!!!
2006-01-18
-2
Atsakyti
Jooo barmenas tai gudrus, viska zhino, visus pazhysta ir tt ;D
2006-01-18
-2
Atsakyti
Nieko da negirdet del nauju zaideju?
2006-01-18
-3
Atsakyti
eik seniai jau aisq kad tas sireika veijloks yra...
2006-01-17
+1
Atsakyti
Jau rytas ant Sireikos stumti pradejo, tai aisku kai zalgiris turi geriausia Lietuvos treneri, o rytui reikia pirk uzsieniecius po 3 per sezona, pavydas ima :)
2006-01-17
+5
Atsakyti
Vycka_ gerai parasei.Bet kai Lrytas ji nupirks ir pamatys kad Vilniuje iskeike Spahija ir girtas vazinejo.Tai Lryto vadovybe sakys buvo atleistas abipusiu susitarimu del NUGAROS SKAUSMU, ir tada cota is vis nevaziuos i lietuva
2006-01-17
+1
Atsakyti
vycka graziai cia prikurei!:)
2006-01-17
-10
Atsakyti
is siandieninio interviu su cota
– Kaip vertinate „Žalgirio“ vadovų sprendimą atsisakyti jūsų paslaugų?
– Buvau šokiruotas. Tikrai nemanau, jog vairuodamas neblaivus padariau tokį nusižengimą, už kurį vertėjo mane atleisti. Mano manymu, šis įvykis buvo tik pretekstas atleisti, o priežastys visai kitos.
Greičiausiai „Žalgiris“ nenori man mokėti priklausančių pinigų už visą sezoną.
Pasakykite, kas iš žaidėjų per varžybas ar po jų nesikeikia? Aš esu „vaikas“ palyginus su Tanoka Beardu. Kai jis pasiunta – kliūva visiems – ir žaidėjams, ir treneriams.
– Ar ketinate atstovauti „Žalgiriui“ kada nors ateityje?
– Šioje komandoje niekada nežaisiu. Stop. Pasitaisysiu – iki tol, kol treneriu dirbs A.Sireika. Man nepriimtinas jo elgesys su žaidėjais. Dėl trenerio iš komandos pasitraukė geras mano draugas Larry Ayuso, o mane paprasčiausiai atleido, nepaaiškinę net už ką.
– Gal jau sulaukėte pasiūlymo iš kitų klubų, pavyzdžiui „Lietuvos ryto“?
– Kol kas į mano agentą dar niekas nesikreipė. Jei tik bus pasiūlymas iš „Lietuvos ryto“, manau, neabejodamas sutikčiau. Tiesą sakant, svajoju apie tokią galimybę, labai norėčiau žaisti „Lietuvos ryte“.
2006-01-17
-1
Atsakyti
o musu barmenas ekspertas is kazkur islindo...
2006-01-17
-2
Atsakyti
ko tas Cota putojas? kaip jis visiems kabino akis mate pulkas zurnalistu buvusiu rubinej po rungtyniu su olimpija. kad vairavo girtas irgi manau niekam nekyla abejoniu. kad lose ne taip, kaip is jo tiketasi, irgi matoma kiekvienam. ka del visu jo asmeniniu bedu kaltas Zalgiris? atsigaukit
2006-01-17
-1
Atsakyti
Galetu Zalgiris Udoka paiimt , bet jo klubas gali nepalaist... PASIRODO UDOKA NERA laisvas agentas , kaip kai kas skelbia jis siuo metu lose NBA dukterineje PHILADELFIJOS KOMANDOJE stai paziurekit jo statsus http://www.nba.com/dleague/pla yerfile/ime_udoka/index.html?n av=page
2006-01-17
-4
Atsakyti
eiline ryto provokacija pries zalgiri, nes tame straipsnyje nera nei laso tiesos, jai taip butu kaip cota snekejo, tai zalgiris nebutu laimejas nei pries ryta nei eurolygoje nebutu iskovojes 7 pergaliu! sudlaikrastis ir tiek
2006-01-17
-1
Atsakyti
A Visu pirma as ne is kauno. Jei ka tai palaikau Siaulius, bet komentarai apie zalgiri sukele man juoka:) Negi komanda negali atleisti zaidejo? Kas cia per nuodeme atleist zaideja, kuris per puse sezono nieko nepadare? Juokingai skamba kai loja cia visokie vaikai( A tau cia netaikau) kaip pasielge negarbingai ir t.t O apie LR laikrasti tai jau savo nuomone issakiau. Ten ne tik apie sporta, bet ir apie kitus lietuvos bei pasaulio ivykius yra rasoma kaip pasakys Vainauskas :))
2006-01-16
+1
Atsakyti
A__
tai kas blogai? mes matom abeju pusiu pasisakymus tiek Navikausko tiek Cotos. Vieni tiki/palaiko viena puse, kiti kita. Cotos prastas zaidimas be jokios abejones prisidejo prie to.
vlk, Cota atsake i zurnalisto klausimus ir tiek. Taip kaip Mahoricius atsake i kauno dienos zurnalisto klausimus.
2006-01-16
Atsakyti
vlk
A , visuomet tau sakiau, o, manau, ir Yugo sake - nepamesk galvos, mastyk ir galvok. LR laikrastis pateike tik viena nuomone - zurnalistikoje tai laikoma nekorektisku elgesiu. Pavadino ta viena nuomone tiesa.
Nenoriu rasyti astriai, bet tu jau isitikinai, jog as visada pateikiu daug teisingu faktu apie musu spauda. Blaiviai pamastes pats suprasi jog situacija su Cota - banali, tokiu daug Europoje ir nera ko kurti samokslu.
2006-01-16
-1
Atsakyti
vlk
A, Navikauskas ir Zalgiris pasielge normaliai ir garbingai. Taip elgesi visi civilizuoto pasaulio klubai, tame skaiciuje ir LR. Taip kad lia, lia, lia nereikia. BC LR svetaineje rasai normaliai, nezinau ka galvoji, bet rasai normaliai. Todel tikrai supranti situcija su Cota. Kai zaidejas netinka ji atleidzia. Prastas zaidimas sudare neigiama fona, o incidentai virto tiesioginemis atleidimo priezastimis. Negi tai taip sunku suprasti, ir negi LR fanui butinai bet koks Zalgirio zingsnis visada turi atrodyti blogai.
2006-01-16
+3
Atsakyti
A__
aferistas tikras kauno aferistas :) tu nemanai, kad "mazgote" yra sulietuvintas koks nors shtatskas zargonas, kuriu nemazai zino Cota. mane juokina zalfaniai :))) juk ten Cotoa atsako i jam pateiktus klausimus, o tie vistiek savo prikisineja. Atsibuskit, prabilo kita puse, faktai pateikti
2006-01-16
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.