Permainų vėjas palietė ir Liepojos „Livu alus“ klubą. Tačiau Latvijos komandoje lietuvių nesumažėjo – vieną legionierių iš Lietuvos pakeitė tautietis.

„Livu alus“ komandą paliko Mindaugas Janiška. Latvijos klube 23 metų 190 cm ūgio įžaidėjas praleido pusę sezono.

Liepojos komandos treneriai teigė, jog M.Janiška yra neprognozuojamas žaidėjas. Dėl to gynėjas negaudavo daug žaidybinio laiko. Savo padėtimi „Livu alus“ ekipoje nepatenkintas lietuvis sutiko su pasiūlymu išvykti.

Visgi į Liepojos klubą atvyko naujas lietuvis. Tomas Venskūnas sudarė trumpalaikę sutartį su „Livu alus“. Dalį šio sezono 32 metų 207 cm ūgio puolėjas praleido Baltarusijos ekipoje „Grodno-93“.

T.Venskūno „Livu alus“ klubui prireikė, kai į gimtinę išvyko vienas komandos lyderių Duke'as Freemanas-McKamey. Jis paliko Latviją dėl senelės mirties. Po dviejų savaičių aukštaūgis turėtų grįžti.

Be to, į Liepoją grįžo latvis Maris Citskovskis. Pastaruosius mėnesius jis bandė įsidarbinti Lenkijoje bei kitame Latvijos klube „Riga-05“, tačiau galiausiai nusprendė vėl apsivilkti „Livu alus“ marškinėlius.

Šeštadienį (01.14) Liepojos ekipa žais BBL rungtynes su Vilniaus „Sakalais“. Latvijos komandos garbę, be T.Venskūno, gins dar trys lietuviai: Valdas Dabkus, Justinas Pavlavičius ir Valdemaras Savostjanovas.

Komandai veikiausiai padėti negalės Svajūnas Airošius, kiek ilgiau nei savaitę besigydantis kojos traumą. S.Airošius nedalyvavo penktadienio (01.13) treniruotėje.

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.