Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) reguliaraus čempionato nugalėtojų titulą iš anksto užsitikrinę Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) studentai toliau dalija taškus – patyrė ketvirtąją nesėkmę čempionate. Šįkart daugkartiniai šalies čempionai namuose rezultatu 79:83 (23:31, 22:20, 13:19, 21:13) nusileido penktoje turnyrinės lentelės vietoje esantiems Šiaulių universiteto (ŠU) krepšininkams.

Ši pergalė ŠU krepšininkams patekti į geriausiųjų ketveriukę nepadės. Šiauliečiai vieninteliai jau sužaidė visas reguliariojo sezono dvikovas (8 pergalės, 8 pralaimėjimai), o likusios 8 komandos ateinantį pirmadienį dar susitiks paskutiniame ture. Tad ŠU ekipa turnyrinėje lentelėje dar net gali kristi žemyn.

„Taškų šiaip sau tikrai nedalijame, tiesiog vyrams jau trūksta motyvacijos. Pradžioje sužaidėme prastai, leidome varžovams atitrūksti, o vėliau buvo sunku juos pavyti. Tiesa, ketvirtajame kėlinyje rezultatas vienu metu buvo lygus – 72:72, tačiau vėliau Fortūna buvo ne mūsų pusėje“, – po rungtynių situaciją komentavo VDU treneris Arūnas Juknevičius.

ŠU strategas Rolandas Vaičiūnas pasidžiaugė, kad jo ekipos nariai, net žinodami, kad pergalė kelio į ketveriukę neatvers, kovėsi iš paskutiniųjų.

„Smagu, kad vaikinai nenuleido rankų. Pergalė yra pergalė, juk ne kasdien gali laimėti prieš daugkartinius šalies čempionus“, – neslėpdamas džiaugsmo sakė Vaičiūnas.

ŠU ekipą į pergalę vedė Julius Jucikas, surinkęs 23 taškus ir atkovojęs 11 kamuolių, Osvaldas Matulionis pridėjo 13 taškų (atkovojo 9 kamuolius), Aivaras Kvedaravičius – 11 tšk., Agnius Gurklys – 10 tšk.

VDU gretose išsiskyrė Povilas Butkevičius – 22 taškai (16 atkovotų kamuolių), Valdas Lukošius – 15 tšk., Adomas Drungilas – 14, Aurimas Karbauskas – 13 tšk.

KU sutvirtino galimybes patekti į ketveriukę

Itin svarbius du taškus į savo sąskaitą įsirašė Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai, kurie savo arenoje po itin atkaklios ir permainingos kovos rezultatu 81:78 (22:22, 22:25, 17:17, 20:14) nugalėjo Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) studentus.

„Smagu vadovauti komandai, kai žaidėjai trykšta noru nugalėti. Šįkart būtent taip ir buvo. Vyrai net ir pralaiminėdami nenuleido rankų, o kovėsi iš paskutiniųjų. Tiesiog žaisdami jautė malonumą, – teigė KU treneris Dainius Miliūnas. – LSKL varžybose žaidėjų improvizacijai – žalia šviesa. Visi stengėsi parodyti savo meistriškumą ir tai džiugina.“

LKKA treneris Edas Nickus po varžybų netuščiažodžiavo: „Pritrūkome žmonių ir jėgų. Klaipėda žaidė namuose, tad jų nuotaikos visai kitos.“

Prie KU ekipos pergalės daugiausiai prisidėjo Julius Žurna – 24 taškai ir Mindaugas Stašys – 22 taškai, Modestas Kumpys pridėjo 11, Linas Januška – 10 taškų.

LKKA gretose išsiskyrė Šarūnas Vingelis – 23 taškai, Vidmantas Sragauskis – 19, Darius Gricius ir Arūnas Sakalauskas – po 11 tšk.

MRU likimas - paskutinėje dvikovoje

Mykolo Romerio universiteto (MRU) studentai namuose 98:103 (25:35, 25:17, 17:28, 31:23) nusileido Vilniaus pedagoginio universiteto (VPU) krepšininkams ir, likus paskutiniajam turui, susikomplikavo savo padėtį dėl patekimo į finalinę ketveriukę.

Tiesa, jie dar turi šansų, tačiau padėtis itin paini: MRU ekipai paskutinėse rungtynėse reikia nugalėti daugkartinius LSKL čempionus VDU krepšininkus (jie jau užsitikrino reguliariojo čempionato nugalėtojų vardą).

Bet vien to neužtenka. Reikėtų, kad paskutinėse varžybose prieš KTU pralaimėtų KU krepšininkai, tik tokiu atveju būtų galima tikėtis vietos ketveriukėje.

Jau mažai kas abejoja, kad iš trečiosios turnyrinės lentelės pozicijos bus išstumti VPU krepšininkai, nes jie paskutinėse reguliaraus čempionato varžybose susitiks su lygos autsaideriais, šį sezoną nė vienos pergalės neiškovojusiais LŽŪU krepšininkais.

MRU ekipai priešpaskutiniojo turo varžybose žūtbūt reikėjo nugalėti VPU studentus, tačiau prastai sužaista rungtynių pradžia - 25:35 gerokai išmušė iš vėžių.

Antrojo ketvirčio pradžioje skirtumas buvo šoktelėjęs ir iki 15 taškų. Tiesa, MRU krepšininkai nesiruošė pasiduoti ir kelis kartus buvo priartėję prie varžovų, tačiau rungtynių baigties pakeisti jau nebepavyko.

„Varžovus išmušėme savo gynybos sistema. Nuolat ją kaitaliojome, MRU nesugebėjo prisitaikyti prie mūsų žaidimo. Be to, vyrai demonstravo itin malonų akiai kovingumą ir nusiteikimą“, – savo komandos nariais pasidžiaugė VPU treneris Algimantas Šatas.

MRU trenerio Vytauto Poteliūno nuomone, VPU studentai labiau norėjo pergalės.

„Mes buvome klampūs, pavargę, trūko akyse ugnelės, ko tikrai negalėčiau pasakyti apie varžovus. Galbūt mūsų žaidėjus slėgė atsakomybė, gal juos paveikė įtampa. Net nežinau. Sunku pasakyti. Praradome itin svarbius taškus“, – pabrėžė Poteliūnas.

Prie VPU ekipos pergalės daugiausiai prisidėjo Remigijus Sugintas, kuris pelnė 39 taškus ir atkovojo net 17 kamuolių, Žydrūnas Kelys pridėjo 27 taškus, Darius Tarvydas - 21.

MRU gretose išsiskyrė Laurynas Samėnas - 25 taškai (10 atkovotų kamuolių), Arvydas Šikšnius surinko 23 taškus, Mantas Kazonas - 19, Ovidijus Varanauskas - 11 tšk.    

15-oji LŽŪU nesėkmė

Mažiausiai intrigų kėlė dvikova tarp LSKL lygos autsaiderių, šį sezoną nė karto pergalės skonio nepajutusio Lietuvos žemės ūkio universiteto (LŽŪU) ir priešpaskutinę vietą užimančio Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) krepšininkų.

Vos penkiese varžybose pasirodę LŽŪU krepšininkai du ketvirčius įnirtingai priešinosi VGTU atstovams – 42:44. Tačiau po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje pasikeitė, LŽŪU žaidėjai jau atrodė išsekę ir neišvengė sutriuškinimo - 95:70 (23:21, 21:21, 31:15, 20:13).

„Tai nieko nelemiančios varžybos, rungtynių pradžioje trūko motyvacijos. Teko šiek tiek pasinervinti ir žaidėjams paaiškinti, kad reikia žaisti ir stengtis su visais varžovais, nesvarbu, kad jie į rungtynes atkeliavo vos penkiese“, – teigė VGTU treneris Gintaras Šerkšnas.

Anot LŽŪU trenerio Roberto Ragausko tai buvo vienos gražiausių šio sezono jo ekipos rungtynių. „Nebuvo įtampos tarp žaidėjų, visi žinojo, kad privalės rungtyniauti be keitimų. Visi kovojo ir stengėsi, tik antroje rungtynių pusėje mums pritrūko jėgų“, – sakė Ragauskas.

LŽŪU krepšininkams nepavyko sustabdyti nugalėtojų ekipos žaidėjo Martyno Girniaus. Jis surinko net 36 taškus, Evaldas Rastenis pridėjo 16 taškų, Karolis Alekna – 11.

LŽŪU komandoje išsiskyrė Povilas Stasiulionis – 19 taškų (atkovojo 12 kamuolių), Šarūnas Dimša – 17 tšk., Arnas Lubys – 12 tšk.       

LSKL turnyrinė lentelė (pergalės-pralaimėjimai):  

          

1. VDU 11-4     

2. KTU 10-5    

3. VPU 9-6  

4. KU 9-6   

5. ŠU 8-8    

6. MRU 8-7    

7. LKKA 7-8        

8. VGTU 6-9  

9. LŽŪU 0-15   

Komentarai:
MartynasSaunuoliai VPU! Parode, kad nebutina but LKL zaideju,jog laimet varzybas! VPU atejo susikaupe ir pasiryze nugalet, o MRU atstovai uzriete nosis dare apsilima jau mintyse galvodami apie pergale ;D Reikia biski kai kuriems nusileist ant zemes ir maziau vaidint ;)


pilnai sutinku:)
2011-03-27
+7
Atsakyti
as
perlas- zvaigzdes suda-rankiai
2011-03-22
+2
Atsakyti
DOmas
LKL zaidejams vydutiniokams reiketu pasimokyti pas NKL zaidejus lyderius :D
2011-03-22
-3
Atsakyti
Koks skirtumas
Toks jau tas skirtumas tarp LKL zaideju-vidutinioku ir NKL zaideju-lyderiu.
2011-03-22
-4
Atsakyti
Martynas
Tai palygink skaiciu LKL lygio zaideju MRU ekipoj, ir VPU ekipoj ;) MRU visas Perlas beveik, kazkiek is sakalu, ir Kulevicius is Techaso ;) Taip, kad biski yra skirtumas;]
2011-03-22
Atsakyti
to martynas
jo, o Žydrūnas Kelys tikrai ne is LKL :))
2011-03-22
Atsakyti
Martynas
Saunuoliai VPU! Parode, kad nebutina but LKL zaideju,jog laimet varzybas! VPU atejo susikaupe ir pasiryze nugalet, o MRU atstovai uzriete nosis dare apsilima jau mintyse galvodami apie pergale ;D Reikia biski kai kuriems nusileist ant zemes ir maziau vaidint ;)
2011-03-22
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.