„Nevėžis“ nerado priešnuodžių prieš „Žalgirio“ puolimą (video, komentarai, statistika)

2011-03-30 18:41
Vytautas Mikaitis, „BasketNews.lt“ korespondentas

Rezultatyviausiai rungtyniavę Paulius Jankūnas ir Marcusas Brownas „Žalgiriui“ pelnė 33 taškus
Rezultatyviausiai rungtyniavę Paulius Jankūnas ir Marcusas Brownas „Žalgiriui“ pelnė 33 taškus
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Tvirtais žingsniais Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) žygiuoja Kauno „Žalgirio“ (21-0) krepšininkai. Namuose rungtyniavę šalies vicečempionai be didesnio vargo 104:69 (36:13, 23:29, 18:17, 27:10) nugalėjo ant bedugnės krašto atsidūrusią Kėdainių „Nevėžio“ (7-13) komandą.

„Žalgiris“ nepasiruošusius svečius užklupo vos prasidėjus rungtynėms. Per pirmąsias tris minutes kauniečiai spurtavo 11:0, o kėlinio viduryje pirmavo 27:9.

Antrajame ketvirtyje „Nevėžis“ perėmė iniciatyvą. 19 mačo minutę kėdainiečiai pirmajame kėlinyje įgytą 23 taškų deficitą sumažino beveik perpus – iki 13 taškų (40:53).

Tačiau po didžiosios pertraukos žalgiriečiai padidino savo apsukas, o ketvirtajame kėlinyje vėl pradėjo triuškinti varžovus. 39 minutę šeimininkų pranašumas siekė rekordinę – 39 taškų persvarą (102:63).

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 20 (8/10 dvitaškių), Marcusas Brownas 13, Artūras Milaknis ir Mantas Kalnietis po 12, DeJunas Collinsas 11 (5 rez. perd.), Tadas Klimavičius 10 (13 atk. kam.).

„Nevėžis“: Vytenis Čižauskas 14 (6/7 dvitaškių), Egidijus Dimša 13 (5/12 dvitaškių), Paulius Beliavičius 11.

FAKTAI

  • Puikiai dvitaškius (63 proc.) ir tritaškius (44 proc.) metę kauniečiai šį sezoną triženklį taškų skaičių pasiekė devintąjį kartą. Šeimininkai buvo ne tik taiklesni, priešininkus jie net dvigubai pranoko kovoje dėl atšokusių kamuolių – 46 prieš 20.
  • 22 minutes rungtyniavęs Artūras Milaknis buvo daugiausiai laiko ant parketo praleidęs Ilias Zouros auklėtinis. Net dešimt žalgiriečių rungtyniavo daugiau nei po 15 minučių, o mažiausiai žaidęs Omaras Samhanas pasireikšti gavo beveik visą kėlinį – 8 minutes.
  • „Žalgiriui“ pavyko sustabdyti pavojingiausią Kėdainių komandos žaidėją Rolandą Alijevą. Įžaidėjas pelnė vos 2 taškus ir pirmą kartą šį sezoną nesurinko nė vieno naudingumo balo.
  • Žalgiriečiai prieš Nevėžį“ sužaidė pirmąjį 2010-2011 m. sezono mačą, kurį laimėjo 69:56.
  • Devintąją vietą turnyro lentelėje užimančiai Valerijaus Kuprijanovo treniruojamai komanda liko sužaisti 4 susitikimus su „Alytumi“, „Rūdupiu“, „Nagliu“ ir „Perlu“ (9-12). Būtent pastaroji ekipa šiuo metu yra didžiausia „Nevėžio“ konkurentė dėl patekimo į pirmenybių aštuntuką.
Ilias Zouros
(„Žalgirio“ vyr. treneris):
„Mums tai buvo geros rungtynės, nors ir keli krepšininkai turi traumas – Pocius ir Watsonas negali žaisti. Buvo neblogų momentų ir turime dirbti, kad tokių momentų būtų daugiau. Esu labai patenkintas savo žaidėjų darbu. Turime kai ką taisyti ir šiandien bandėme kai ką daryti. Kol kas viskas gerai ir esu tuo patenkintas. Bandėme skirtingas gynybas, o nuo kitos savaitės reikia pradėti galvoti apie finalo ketverto varžybas.“

Valerijus Kuprijanovas
(„Nevėžio“ vyr. treneris)
: „Pamačiau daug blogo. Kai komanda be įžaidėjo, ji negali žaisti ir kontroliuoti situacijos. Pamačiau tai ir padariau labai dideles išvadas – „pirmas“ numeris komandoje yra vedlys. Po dviejų kėlinių Rolandas Alijevas pasijautė blogai ir pasakė, kad negali žaisti. O trečiajame kėlinyje kažkas atsitiko Vyteniui Čižauskui. Tada mūsų žaidimas ir išsiderino – kas ką norėjo, tas tą darė. Nebuvo tvarkos, o „pirmas“ numeris atsako už tvarką aikštėje.

„Žalgiris“ buvo labai gerai pasiruošęs, psichologiškai nusiteikęs, o mes galvojome, kad rungtynes klostysis taip, kaip Kėdainiuose. Bet išėjo visiškai atvirkščiai – vos atsipalaiduoji, „Žalgiris“ nelaukia ir duos į kuprą. Palaikėme rankas kišenėje ir gavome gerų pamokų.“

Rungtynių vaizdo reportažas. Iliaso Zouros ir Valerijaus Kuprijanovo komentarai:

Komentarai:
easy win
2011-03-31
-13
Atsakyti
Priesnuodziai nerado vaistu pries Zalgiri
2011-03-31
-2
Atsakyti
Siais metais nei Nevezis, nei Siauliai, nei LRytas, nei kitos komandos nepajegios pasipriesint Zalgiriui... :P
2011-03-31
-2
Atsakyti
apie jaunu zaideju ugdyma tai rytfaniai aplamai galetu patyleti. Jie gi net savo jaunimo komandos neturi. Kas cia ka isugde? Valanciuna, Siksniu. Taigi jie nebuvo ugdomi, o buvo is kitur perimti. Taip pat kaip ir Dilys ar Kelys kurie anksciau buvo praejo krepsinio mokykla ir kaip jau cia buvo rasyta tik del savo sunkaus charakterio bei ankstyvo suzvaigzdejimo nesugebejo pritapti Zalgiryje. Tas pats Kurtis papriestaraves joneliui del Kelio galimybiu laikrascio komandoje buvo privertas palikti trenerio posta. Apie tai kur dabar sedi Kelys, Siksnius bei kiti jau buvo rasyta. Aplamai kalbant apie kitus zaidejus tai paziurekit kiek buvo paimta ir pramesta siam sezone. Kur tas pats Balocka? Kur visa kruva izaideju kurie buvo sezono pradzioje, o dabar jau paveluotai desperatiskai ieskomas naujas?

Kalbant apie pasirodyma Eurolygoje tai cia isvis nereikia kliedeti. Abi komandos po top16 baige savo pasirodymus, abi uzeme treciasias vietas. Cia kalbant apie siuos metus. Apie anuos metus rytfaniai kaip suprantu nutyli nes ju komanda aplamai net i top16 nesugebejo patekti.

Aplamai juokinga diskusija. Cia tipo norima suvemti kad jei kazkas geriau pasirode Eurolygoje tai tipo jie geresni? Tai kuo jus esate geresni jei Zalgris jus spardo issijuoses?
2011-03-31
+2
Atsakyti
BjelicaRytas top16 etapa baige 3-3 o zal 1-5. Manau uztenka proto suprast kad Rytas zymiai geriau atrodo europoje.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Lyginant šio sezono pasirodymą Eurolygoje, tenka pastebėti, kad "LR" laimėjo 7 kartus, pralaimėjo 9k, "Žalgiris" laimėjo 6 kartus, pralaimėjo 10k. Abi komandos iškrito iš turnyro po Top16 varžybų. tai kur čia tas "žymiai geriau"? tarpusavio susitikimų balansas, kol kas yra 3:0 "Žalgirio" naudai. Tai ką nori įrodyti?
2011-03-31
+14
Atsakyti
BjelicaRytas top16 etapa baige 3-3 o zal 1-5. Manau uztenka proto suprast kad Rytas zymiai geriau atrodo europoje.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


visada prasau kad irodytu rytfaniai, kodel rytas pasirode geriau uz zalgiri eurolygoj. bet kaip supratau, jus isivaizduojat kad rytas pradejo zaist tik nuo top-16 etapo ? o kas pries tai buvo pamenat? ar nelabai, po pirmo rato 1-5 (jei neklystu) patys turejot :) poto reikalai biski pasitvarke.
2011-03-31
+7
Atsakyti
BjelicaRytas bent jau daugiau demesio skiria jauniems zaidejams, o zalgiris i jaunima beveik neziuri. Pries kelis metus zal priklause D.Motiejunas, V.Dilys, Juskevicius... del ko jie dabar ne zalgirio sudetyje? :D--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Nejauti, kad nusišneki? Aš tau atsakysiu, kodėl minėti žaidėjai ne "Žalgiryje":

1) D.Motiejūnas - jis ne "Žalgiryje", nes buvo toks jo tėvo noras. Kitaip sakant, "Žalgiris" jam siūlė ilgalaikį kontraktą, šis ( jo tėvas? ) nesutiko. Jis norėjo trumpo kontrakto ( 1 ar 2 metų ), gerų pinigų ir garantuotų minučių aikštelėje. tai buvo nepriimtina klubui.;

2) V.Dilys - ne "Žalgiryje", nes taip lėmė jo charakteris. Jis turėjo šansą, bet nepasinaudojo juo. Protas ėjo paskui metus ( sportinio režimo pažeidimai ir t.t. ), todėl "Žalgiris" jo atsisakė, kaip, beje ir Ž.Kelio.;

3) A.Juškevičius - yra paskolintas Prienų "Rūdupiui", kad gautų daug žaidybinio laiko.

Jei teigi, kad LR didelį dėmesį skiria jaunimo ugdymui ( didesnį nei "Žalgiris" ), tada aš užduosiu kelis klausimus:

1) Kodėl trečius metus iš eilės Buterlevičius užima etatinį suoliuko šildytojo vaidmenį?

2) kodėl buvo vienašališkai nutrauktas kontraktas su L.Brazdauskiu?

3) kodėl Šikšnius buvo paimtas iš Šiaulių ir, prasėdėjęs keletą rungtynių ant suolo, pervestas į "Perlą"?

4) Kodėl J.Valančiūnas žaidžia tik po keletą minučių ( ne tik Eurolygoje )?

5) kodėl vienašališkai buvo nutrauktas kontraktas su J.Sinica?
2011-03-31
+6
Atsakyti
Bjelica (-0.04)

mes matom kaip viskas gerai tavo super komandoje.Ant tiek viskas gerai,kad siemet jau turit 4 pralaimejimus lkl ir kolkas jokiu titulu. Sakai Zalgiris jaunima zlugdo.Be to,jeigu tau idomu,tai Motejunas niekad nepriklause Zalgiriuj,tik aisciams. Dabar paziurim ka veikia Zalgirio jaunimas:Juskevicius ir Lipkevicius-Prienu lyderiai,Butkevicius vienas is startinio Prienu zaideju,Cizauskas-siandien rezultatyviausias pries Zalgiri,Janavicius-pagrindinis Siauliu izaidejas.Toliau vardinti?o ka turi rytas?Paeme Siksniu ir ji uztryne ant suolo ir ismete i Perla?Ar tu skaitai kad Buterlevicius dabar progresuoja ryte?Valanciunuj jau irgi atlaidai prasidejo
2011-03-31
+9
Atsakyti
BjelicaRytas bent jau daugiau demesio skiria jauniems zaidejams, o zalgiris i jaunima beveik neziuri. Pries kelis metus zal priklause D.Motiejunas, V.Dilys, Juskevicius... del ko jie dabar ne zalgirio sudetyje? :D--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Nu Juskevicius paskolintas patobules prienam, rezultatus matom jau po pirmo sezono, du zalgiriui priklausantys zaidejai jusu all staru ryta paskandino uzsimerke...

O kas pas jus? Buterlevicius aplamai out keli sezonai, o Valanciunas? Lietuvos centru ateitis, bet bus kaip Andriuskevicius, nes rytas ji sugadins ;)
2011-03-31
-7
Atsakyti
JDbaikit su tais "faktai" atrodo, kaip kokie vaikai dinastijas aprasinetu :) nereik jokiu faktai rasyt, sudekit info ir tiek.


tu debilas, labai naudinga ir įdomi info
2011-03-31
-9
Atsakyti
JD
baikit su tais "faktai" atrodo, kaip kokie vaikai dinastijas aprasinetu :) nereik jokiu faktai rasyt, sudekit info ir tiek.
2011-03-31
-1
Atsakyti
tu bent supranti pats ka pasakei??? o ka rytas skiria demesi i jaunus??? :DDD valanciunas su buterleviciu sedi ant suolo ir kas daugiau??? ar tu ir jomanta su babrausku priskiri kaip jaunima ugdoma?
2011-03-31
-3
Atsakyti
Rytas bent jau daugiau demesio skiria jauniems zaidejams, o zalgiris i jaunima beveik neziuri. Pries kelis metus zal priklause D.Motiejunas, V.Dilys, Juskevicius... del ko jie dabar ne zalgirio sudetyje? :D

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-03-31
+2
Atsakyti
Ai nu cia nauja rytfaniu taktika, Zalgiris gali viska laimet, bet prikisit kad maziau pergaliu iskovojo EL:D Ar tai keicia kanors? Va del to ir nenori sirgt daug kas uz ryta,kai jis zaidzia su uzsienio klubais, nes tada rytfaniai sokineja :D Nu ir ka vistiek gaunat, si sezona visus grajus gavot, jus esat lievesni. nzn gal jus susiimsit, gal naujas pg ines jums naujo vejo, bet siai dienai jus esat lievesni. tai galit lot kiek norit, bet patarciau nesigaidint ir patylet.
2011-03-31
-21
Atsakyti
BjelicaRytas top16 etapa baige 3-3 o zal 1-5. Manau uztenka proto suprast kad Rytas zymiai geriau atrodo europoje.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


nieko geriau neatrodo tas jusu pasakymas vos nepateko nieko nereiskia,arba patenka arba ne,siuo atveju abi komandos baige eurolygoje sezona tam paciam etape
2011-03-31
-4
Atsakyti
BjelicaIr Rytas, kaip klubas, dirba daug geriau uz Zalgiri. Paziurekit ir pamatysit kad zalgirio savininkas,direktorius,treneris ir t.t yra tas pats asmuo- romka :D baisu ka jis padare is zalgirio.--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Kalbi be argumentų, tik, kad kalbėt. Tai sakyk, kokiais dalykais Ryto organizacija pranašesnė už Žalgirio?
2011-03-31
+5
Atsakyti
Ir Rytas, kaip klubas, dirba daug geriau uz Zalgiri. Paziurekit ir pamatysit kad zalgirio savininkas,direktorius,treneris ir t.t yra tas pats asmuo- romka :D baisu ka jis padare is zalgirio.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-03-30
-5
Atsakyti
Rytas top16 etapa baige 3-3 o zal 1-5. Manau uztenka proto suprast kad Rytas zymiai geriau atrodo europoje.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-03-30
-10
Atsakyti
HausasKiek tritaškių Brownas įmetė? ;D--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


1. Yra skirsnis statistika virš nuotraukos. :)
2011-03-30
+2
Atsakyti
AzooNa zalgiris Lietuvoje lyg ir nesustabdonas,bet europje nekas,nekas... O rytas atvirksciai Lietuvoje slubuoja, o europoje zimiai geriau uz zalgiri zaidzia. Tai va tokios paraleles ;)


kaip tu irodysi kad europoj rytas geriau zaidzia?
2011-03-30
-6
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.