Enesas Kanteris dar kartą dalyvaus Klivlendo „Cavaliers“ peržiūroje
Enesas Kanteris dar kartą dalyvaus Klivlendo „Cavaliers“ peržiūroje
Nuotr. Sweden-Scanpix
Bene pagrindinis Jono Valančiūno konkurentas NBA naujokų biržoje 19 metų, 211 cm ūgio vidurio puolėjas Enesas Kanteris turės dar vieną progą įrodyti savo vertę Klivlendo „Cavaliers“ klubui.

Perspektyviausias Turkijos krepšininkas pirmadienį dalyvaus jau antroje aukštus šaukimus turinčios ekipos peržiūroje.

Kanteris „Cavaliers“ treneriams bei vadovams jau buvo pasirodęs savaitės pradžioje, tačiau jų nesužavėjo, o pastarieji vis dažniau pradėjo linksniuoti Valančiūno pavardę.

Kanterio šansus mažina faktas, jog jis nežaidė pastarąjį sezoną, o skautai nėra matę pakankamai daug jo žaidimo epizodų. Tuo tarpu Valančiūno žaidimą šį sezoną stebėjo beveik visų NBA klubų atstovai.

Šių metų naujokų biržoje Klivlendo klubui priklauso pirmasis ir ketvirtasis šaukimai. Pirmuoju, neabejojama, bus pakviestas 191cm ūgio įžaidėjas Kyrie Irvingas, o ketvirtuoju šaukimu bus kviečiamas vidurio puolėjas.

Kanterio agentas Maxas Ergulas Minesotos žurnalistams penktadienį leido suprasti, kad jo klientas gali būti pašauktas ir pirmuoju šaukimu.

NBA naujokų birža birželio 23 dieną vyks Naujajame Džersyje.

Kanterio treniruotės epizodai:



Kanterio žaidimo epizodai:

Komentarai:
g
as zinau tik viena kai jie buvo susitike paskutini karta, kanteris sumete apie 40tsk o valanciunas apie 10 ir pries jis valanciunas atrode bejegis, kanteris geresnis ir jis 100% gaus geresni saukima.
2011-06-19
-4
Atsakyti
Ka jus cia snekat Jonas simta kart geresnis tas kebabas vos juda. Jo treniruotes tai kaip suletintam filme jis kaip koks Baynesas kuris gali tik LKL lost o su rimtom komandom nieko neymeta.

Ta komanda kuri ji gaus labai apsizioplins.Bus kaip su Darko milicic irgi visi sake geras geras o kas isejo grybas paskutinis.
2011-06-19
-1
Atsakyti
zilwisLT
Nx Cia ta statistika metat, ji nei kiek nepades, paprasiausiai ims komanda ta kurioj labiau prisiderins.
2011-06-19
+4
Atsakyti
LR
Valanciunas zymiai geresnis uz sita kebaba tik Jonui jegos truksta.
2011-06-19
Atsakyti
Coldberg Atsirado mat per pusfinalį apie finalą galvot. Ir čia tikrai nepasiteisinimas kodėl Jonas buvo sutryptas.


Jie visi buvo sutrypti. Ne vien tik Valanciunas. O tau paciam taip neatrodo keista kad grupeje gana nesunkiai laimejo ir siaip iki pusfinalio be pralaimejimu eje o ir tam pciam pusfinalyje per viena metima nepateke i finala staige eme ir taip buvo suminti.

Aiskiai cia psichologija isimaisius nes taip nebuna kad toks didelis skirtumas butu, joulab kad lietuviai su turkais problemu neturejo anksciau.

Ir cia nepasiteisinimas o paaiskinimas, kodel i tas rungtynes neverta ziureti kaip per padidinimaji stikla nes viso turnyro metu Jonas buvo rezultatyvesnis uz ta pati Kanteri ir abu po panasiai kamuoliu atkovodavo.
2011-06-18
+16
Atsakyti
Gerą humoro jausmą turi tas Kanterio agentas :D. Cavs būtų paskutiniai nevykėliai, jei paimtų jį pirmu picku.
2011-06-18
-2
Atsakyti
Darknemo2000Coldberg.O tai ką, lietuviai dinderį mušė ir nenorėjo paguodos prizo pasiimt?Tas ir yra kad jie apie finala galvojo dar pusfinalyje ir netiketai prakisa ant dvieju tasku berods, o po isejo sugniuzdyti ir ant visko skersa padeje mace del trecios vietos.Juk grupeje pries Turkus visas rungtynes vede ir gana nesunkiai laimejo, o del trecios vietos buvo nupusti tu paciu turku nes nieks is ju ten zaisti nebenorejo.


Nu tik nereikia čia teisinti. Psichologija irgi prie žaidėjo vertės prisideda. Atsirado mat per pusfinalį apie finalą galvot. Ir čia tikrai nepasiteisinimas kodėl Jonas buvo sutryptas.
2011-06-18
+4
Atsakyti
Coldberg.O tai ką, lietuviai dinderį mušė ir nenorėjo paguodos prizo pasiimt?


Tas ir yra kad jie apie finala galvojo dar pusfinalyje ir netiketai prakisa ant dvieju tasku berods, o po isejo sugniuzdyti ir ant visko skersa padeje mace del trecios vietos.

Juk grupeje pries Turkus visas rungtynes vede ir gana nesunkiai laimejo, o del trecios vietos buvo nupusti tu paciu turku nes nieks is ju ten zaisti nebenorejo.
2011-06-18
-1
Atsakyti
Darknemo2000ColdbergNeteisink nenusiteikimo, lygiai taip pat kaip ir lietuviai, turkai irgi pralošė pusfinalį ir po jo Turkas sutrypė Joną. Aišku, tikiuosi jog Jonui viskas bus gerai.Lygini lietuvius kurie iki pusfinalio be pralaimejimo zenge ir turkus kurie sunkiai kasptesi iki tol?Pats suprask kad nuotaikos po pralaimejimu buvo visai skirtingos. Turkai ir taip pasieke daug i pusfinali pateke o Lietuviai visus nuvyle netiketai pralaimeja pusfinali. Be to tukrai norejo atsirevansuoti lietuviams uz ju pergale grupeje.


O tai ką, lietuviai dinderį mušė ir nenorėjo paguodos prizo pasiimt?
2011-06-18
-1
Atsakyti
wattz
Turi gerą metimo techniką ir gali pataikyti praktiškai iš bet kur. Geras sudėjimas. Tačiau jau yra subrendęs, daugiau tikriausiai nebeaugs bei mažai tobulės. Aišku jau dabar yra geras krepšininkas, ne taip kaip mūsų Jonas. Tačiau Jonas kelių metų bėgyje tikriausiai geresnis užaugs.
2011-06-18
+6
Atsakyti
ColdbergNeteisink nenusiteikimo, lygiai taip pat kaip ir lietuviai, turkai irgi pralošė pusfinalį ir po jo Turkas sutrypė Joną. Aišku, tikiuosi jog Jonui viskas bus gerai.


Lygini lietuvius kurie iki pusfinalio be pralaimejimo zenge ir turkus kurie sunkiai kasptesi iki tol?

Pats suprask kad nuotaikos po pralaimejimu buvo visai skirtingos. Turkai ir taip pasieke daug i pusfinali pateke o Lietuviai visus nuvyle netiketai pralaimeja pusfinali. Be to tukrai norejo atsirevansuoti lietuviams uz ju pergale grupeje.
2011-06-18
-3
Atsakyti
Darknemo2000JJJŽaidė prieš Valančiūna juk 09 metais, neatsimenat? Kanteris 35 pts, 19 rebounds; Valančiūnas:14 points 5 rebounds...Štai statistika prieš akis:http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7...Taip pat tais paciais metais zaide jie dar.Ko ana statistika, profesoriau, nutyli?Gal del to kad viens pries kita zaide apyligiai?Kanterio statsMin -33, FG 8/18 (44.4%), Ft 6/9 (66.7%), Rebs 12, As -1, To - 5, ST - 2, BS - 3, Pf - 2, Pts - 22Valanciunas statsMin - 28, FG 7/8 (87.4%), Ft 6/7 (85.7%), Rebs - 5, As -1, To - 3, ST - 2, BS - 2, Pf - 4, Pts - 20Rebsu Kanteris atliko daugiau bet pataikymas per Valanciuna buvo prastas.O tas rungtyneskuria statsu tu traukilietuviai isvis be noro ejo zaisti, nes pries tai pusfinalyje labai apmaudziai pralaimejo tai del trecios vietos jie praktiskai ir nekovojo..http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7...


Neteisink nenusiteikimo, lygiai taip pat kaip ir lietuviai, turkai irgi pralošė pusfinalį ir po jo Turkas sutrypė Joną. Aišku, tikiuosi jog Jonui viskas bus gerai.
2011-06-18
+9
Atsakyti
hjahgahahSakykit ka noritKanter > Valanciunas.


kolkas taip, bet ateity paziuresim ;]
2011-06-18
+5
Atsakyti
abco kodel jis nezaide visa sezona ? trauma tokia rimta ? a


kai paaiskejo, kad jis seniau turejo kontrakta su kazkuria turku komanda, jis nebegalejo zaisti uz NCAA komanda, tikriausia, jis norejo testi mokslus JAV universitete, todel negrizo zaisti i Europa.
2011-06-18
+15
Atsakyti
abc
o kodel jis nezaide visa sezona ? trauma tokia rimta ? a
2011-06-18
-11
Atsakyti
SihodoValanciunui iki sito tai kaip pesciom iki menuliO,visai kitas sudejimas,atletiskas,greitas,koardinuotas,meto is bet kokio nuotolio,judejimas aikstelei visai kitas,nesustabarejas kaip Valnciunas,Dar karta pasikartosiu,kad cia net neverta lyginti siu dvieju krepsininku.........
Tu gal blet pagalvok, kad i video ideti geriausi momentai, tu manai istiesu jis viska taip ir pataikys?
2011-06-18
-1
Atsakyti
Valanciunui iki sito tai kaip pesciom iki menuliO,visai kitas sudejimas,atletiskas,greitas,koardinuotas,meto is bet kokio nuotolio,judejimas aikstelei visai kitas,nesustabarejas kaip Valnciunas,Dar karta pasikartosiu,kad cia net neverta lyginti siu dvieju krepsininku.........
2011-06-18
-19
Atsakyti
JJJŽaidė prieš Valančiūna juk 09 metais, neatsimenat? Kanteris 35 pts, 19 rebounds; Valančiūnas:14 points 5 rebounds...Štai statistika prieš akis:http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7...


Taip pat tais paciais metais zaide jie dar.

Ko ana statistika, profesoriau, nutyli?

Gal del to kad viens pries kita zaide apyligiai?

Kanterio stats

Min -33, FG 8/18 (44.4%), Ft 6/9 (66.7%), Rebs 12, As -1, To - 5, ST - 2, BS - 3, Pf - 2, Pts - 22

Valanciunas stats

Min - 28, FG 7/8 (87.4%), Ft 6/7 (85.7%), Rebs - 5, As -1, To - 3, ST - 2, BS - 2, Pf - 4, Pts - 20

Rebsu Kanteris atliko daugiau bet pataikymas per Valanciuna buvo prastas.

O tas rungtyneskuria statsu tu traukilietuviai isvis be noro ejo zaisti, nes pries tai pusfinalyje labai apmaudziai pralaimejo tai del trecios vietos jie praktiskai ir nekovojo..

http://www.fibaeurope.com/cid_KNce8jInH7...
2011-06-18
+7
Atsakyti
JJJŽaidė prieš Valančiūna juk 09 metais, neatsimenat? Kanteris 35 pts, 19 rebounds; Valančiūnas:14 points 5 rebounds...



Praėjo du metai, iš kurių paskutiniuosius Kanteris nežaidė, o Valančiūnas žaidė ir sėkmingai.
2011-06-18
+11
Atsakyti
Šnekat, kad jis geresnis už Valančiūną, bet jis tikrai nėra geresnis, nes:

1. Jis jau yra pasiekęs savo maksimumą (o tobulas tikrai nėra), o Valančiūno tai tik dar pradžia.

2. Koks čia centras jeigu iš vidutinio mėto? Ką jis trinsis viduryje ar aplink tritaškį būdamas centru? Metimas iš vidutinio nuotolio reikalingas tik retkarčiais, nes centro darbas yra ginti krepšį ir kovoti dėl kamuolių, žaisti pick-n-roll, o ne trintis aplink tritaškį. Kanteris būtų PF, bet yra per lėtas būti juo.

3. Treniruotėse jis mėto neblogai, bet pažiūrėkite kaip jis lėtai išmeta kamuolį... Su tokiu greičiu jis nuo kiekvieno juodaodžio PG/SG gaus bloką.

4. Valančiūnas kur kas greičiau bėga ir yra šoklesnis, staigesnis.

Aš esu tikras, kad pirmąjį ar max. du sezonus Kanteris bus geresnis už Valančiūną, bet vėliau Valančiūnas tikrai dės į pavėsį tą Kanterį. Gausis panašiai kaip Dirk Nowitzki ir Pau Gasol. Ankščiau Gasol tikrai buvo geresnis, bet dabar jis yra praktiškai niekas prieš Dirk'ą.
2011-06-18
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.