„Das ist fantastisch! (liet. tai fantastiška!)“, - susižavėjimo neslėpė „Varom už Lietuvą“ žygyje sutiktas per pasaulį dviračiu keliaujantis vokietis Klausas. 

Anot garsiausio vokiečių krepšininko Dirko Nowitzki kraštiečio, lietuviai labiau pamišę dėl krepšinio, nei vokiečiai dėl futbolo. „Jūs varot už Lietuvą, o aš minu per pasaulį su savo dviračiu už Vokietiją“, - juokavo labdaringa veikla Lietuvoje užsiimantis Klausas. 

Sulaukę vokiško palaikymo „Varom už Lietuvą“ įžaidėjai 16 žygio dieną apie 16 val. pasiekė Rietavą. Čia rietaviškiams Šilalės gyventojai kamuolį perdavė skambant orkestro muzikai ir šokant besišypsančioms šokėjoms.

„Tai kažkas tokio, ko dar nėra buvę! Rietavas į kamuolį geros energijos tikrai nepagailėjo“, - džiaugėsi „Varom už Lietuvą“ žygio savo mieste sulaukęs pirmasis kamuolį čia varęs įžaidėjas Mantas Vaičekauskas. 

Rietaviškiai sukūrė tikrą šventę – nešini vėliavomis ir pasipuošę sirgalių atributika įžaidėjus miestelėnai lydėjo iki pat pagrindinės aikštės, kur Rietavo meras Antanas Černeckis „Varom už Lietuvą“ žygio dalyviams dovanojo fotoalbumą „Rietavo krašto spalvos“.

Tuo tarpu draugiškos „Iki“ parduotuvės kasininkės kasoje nuskanavusios kamuolį įvertino, kad jų miestą nuo starto pradžios „Varom už Lietuvą“ žygis pasiekė įveikęs apie 1000 km. 

„Smagu justi kasdien augančią įžaidėjų parašų pažymėtą kamuolio jėgą, bet tai tik dalis užsibrėžto tikslo. Varysime dar toli ir ilgai!“, - džiūgavo „Varom už Lietuvą“ komandos nariai.

Šiandien kamuolys toliau tęsia žygį link Lietuvos šiaurės vakarų miesto Plungės. Čia specialiai kamuolio pasitikimo proga plungiškiai planuoja renginį „Kai mūsų širdys plaka išvien“, kurio metu vyks gatvės krepšinio varžybos ir kitos linksmybės. 

Apie 18 val. plungiškiai kamuolį perduos Platelių gyventojams. Plateliuose kamuolys bus varomas Didžiąja, Žemaičių Kalvarijos ir Ežero gatvėmis.
Komentarai:
noobas
ou mai gat! Das ist fantasthic!

*KNOCK* *KNOCK* *KNOCK* ... AUFMACHEN !!!
2011-07-23
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.