Bagatskis: „Žalgiryje“ yra geriausi prisiminimai iš viso mano gyvenimo“

2011-08-05 10:48
Karolis Dobrovolskas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Ainarui Bagatskiui teks verstis tik jaunų krepšininkų pagalba
Ainarui Bagatskiui teks verstis tik jaunų krepšininkų pagalba
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Mūsų kaimyninės šalies – Latvijos – rinktinė šiemet Europos čempionate bus pati jauniausia – jos amžiaus vidurkis sieks vos apie 22 metus.

Sužaidę dvejas draugiškas rungtynes Klaipėdos „Švyturio“ arenoje latviai pamatė savo trūkumus – 91:94 buvo pralaimėta Lietuvos studentų rinktinei bei 63:73 buvo nusileista Slovėnijos nacionalinei komandai.

Latvijos rinktinei vadovauja buvęs Kauno 
„Žalgirio“ komandos snaiperis ir vyriausiasis treneris Ainaras Bagatskis. Nors jo auklėtinių gretas išretino traumos ir žaidėjų atsisakymas padėti rinktinei, latvis neverkšlena.

– Šiemet Latvijos rinktinė labai jauna, ko tikitės iš jos? 
– „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė Bagatskio.
– Mūsų komanda bus pati jauniausia Europos čempionato dalyvė. Šią vasarą turime tik 3-4 europinio lygio krepšininkus, tačiau tokia yra situacija su Latvijos krepšiniu. Mano, kaip vyriausiojo trenerio, tikslas bus suteikti šansą jauniems žaidėjams ir padėti jiems tobulėti.

– Kalbant apskritai, kokią matote Latvijos krepšinio ateitį?
– Mūsų jaunimo komandos – aštuoniolikmečiai ar dvidešimtmečiai dabar jau nuolat patenka bent į geriausiųjų Europos rinktinių dvyliktuką. Manau, tai nėra blogas pasiekimas tokiai mažai šaliai kaip Latvija. Žinoma, tokios šalys kaip Lietuva ar Slovėnija taip pat yra mažos, tačiau jų krepšinio tradicijos yra kur kas gilesnės ir jos visada yra aukščiau už Latviją.

– Kaip įsivaizduojate jaunuosius Latvijos talentus po penkerių ar dešimties metų?
– Sunku pasakyti, kas bus. Mes neturime tiek daug talentų. Jeigu turėtumėme vieną super talentą, reikėtų jį labai saugoti ir padėti jam. Mes nesame tokia didelė valstybė kaip Rusija, kuri turi didžiulį pasirinkimą. Mes nesame ir Lietuva, kur arenoje gali durti pirštu į kiekvieną ir jis tikrai mokės žaisti krepšinį. Tokia šalis kaip Lietuva turi žaidėjų, kurių pakanka suburti tris ar net keturias nacionalines rinktines. Mes, deja, to neturime.

– Prisimenant laikus su 
„Žalgiriu“, ar vis dar domitės šia komanda?
– Žinoma! Dvejus metus žaidžiau Kaune, vėliau tapau treneriu. Tie metai 
„Žalgiryje“ yra mano geriausi prisiminimai iš viso mano gyvenimo, ką pamenu apie krepšinį. Labai dėkoju komandos vadovams, kurie manimi pasitikėjo ir suteikė teisę būti vyriausiuoju treneriu. Mes kovėmės kaip lygūs su Maskvos CSKA ar „Barcelona“ komandomis. Žalgiris yra dalis mano gyvenimo, dalis mano širdies.

– Jūsų asistentu rinktinėje dirba buvęs Vilniaus 
„Lietuvos ryto“ žaidėjas Robertas Štelmaheris. Ar nebūna nesutarimų?
– Mes nuolatos ginčijamės, kuri komanda geresnė – 
Žalgiris“ ar „Lietuvos rytas“. Tikrai (juokiasi). Robertas yra visiškas Vilniaus komandos patriotas, o aš visada stoviu tik Žalgirio“ pusėje, todėl mes nuolat turime dėl ko pasiginčyti.
Komentarai:
Straipsnis apie Bagatskį, kuris žaidė Žalgiryje. Todėl nieko nuostabaus, kad jis gražiai atsiliepia apie savo buvusią komandą. Rašytų apie Štelmacherį - šitas tą patį pasakytų apie Rytą. Nematau nieko tokio, kas leistų už tai lazdavot vieną ar kitą. Greičiau jau atvirkščiai - reikia išreikšti pagarbą ir padėką žmonėms, kurie šiltai atsiliepia apie mūsų šalį, krepšinį ir čia praleistus metus.
2011-08-07
+3
Atsakyti
zodziu taip
Nemaniau, kad tokia silpna rinktine Lat
2011-08-06
+4
Atsakyti
mini
Nelabai ivaziuoju,kuo tie du \"treneriai\" taip kai nkuriems pienburniams isimine?Nei vienas ,nei antras net neturi teises buti prileistas prie profesanalios komandos!Dvi tuscios vietos!!!
2011-08-05
-4
Atsakyti
banaL
Pagarba siam zmogui. Ziuresim kas gausis is ju, gal paims bronza kaip Lietuva pasaulio ciampijonate, o mes Auksa, cia jau kas be ko. :D
2011-08-05
+2
Atsakyti
saunuoliai abu broliai Latviai ir Bagatskis ir Stelmacheris. Abu daug graziu prisiminimu sukelia..
2011-08-05
+11
Atsakyti
tas kaikas visai neblogai baudas mete, tik kai prireike prachujarino.
2011-08-05
+4
Atsakyti
mikas
jei kai kas butu mokejes bent 30 procentu taiklumu metyt baudas tai tais metais gal net ir eurolyga butu Zalgiris emes.
2011-08-05
-1
Atsakyti
mikas
atsimenu Bagatskis, Sabas super sweet 04\'
2011-08-05
+3
Atsakyti
Super zaidejas,super zmogus. Didziausia pagarba! : ))
2011-08-05
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.