Panevėžyje baigėsi SEB Baltijos krepšinio lygos (BBL) antrojo diviziono finalinio ketverto varžybos. Nugalėtojais tapo šeimininkai, finale 87:74 (21:15, 21:19, 26:23, 19:17) įveikę Gulbenės "Bumerangs".

Finaliniame mače finalo ketverto šeimininkai diktavo savo sąlygas varžovams beveik visas keturiasdešimt minučių. Įgiję 6 taškų persvarą pirmajame kėlinyje panevėžiečiai ją ne tik išsaugojo, bet ir didino iki pat didžiosios pertraukos.

Trečiajame ketvirtyje atsigavo latviai. Jie priartėjo prie "Panevėžio" ekipos ir sužaidus lygiai 5 minutes išlygino rezultatą - 51:51. Tačiau svarbiausiu momentu šeimininkai nepalūžo ir susigrąžino pranašumą sau, vėl pabėgdami į priekį.   

"Panevėžiui" taškus pelnė: Freemanas McKamey 33 taškai (16/24 dvitaškių, 19 atkovotų kamuolių, 3 rezultatyvūs perdavimai), Giedrius Jankauskas (7 atk. kam. 3 rez. perd.) ir Gediminas Navickas (7 rez. perd.) po 12, Nerijus Strazdauskas 9, Gytis Sirutavičius 8 (5 atk. kam., 3 rez. perd.), Stanislovas Sotnikovas 6 (5 atk. kam., 3 rez. perd.), Ernestas Ežerskis 5, Tomas Gaidamavičius 2.

"Bumerangs" ekipoje išsiskyrė: Raimondas Feldmanis ir Raimondas Gabranis po 14 taškų (5 atk. kam., 5 rez. perd.), Ingusas Bankevičius ir Jurijus Aleksėjavas po 13 (10 atk. kam.).

Pusfinalio rungtynėse penktadienį panevėžiečiai iš tolimesnės kovos dėl BBL antrojo diviziono aukso medalių eliminavo Kėdainių "Nevėžį".

Po finalinio susitikimo buvo apdovanotas ir naudingiausias finalo ketverto žaidėjas, kuriuo tapo "Panevėžio" komandos įžaidėjas Gediminas Navickas.

"Nevėžis" trečiosios vietos laimėtojas

Trečią vietą SEB BBL antrojo diviziono varžybose iškovojo Kėdainių "Nevėžio" krepšininkai. Jie paskutinėse rungtynėse 81:75 (22:14, 14:19, 26:21, 19:21) įveikė Talino "Dalkia/Nybit".

Laimėję, kėdainiečiai pratęsė pergalių seriją prieš Talino ekipą iki trijų pergalių - reguliariajame sezone abejose šių ekipų akistatose pergales taip pat šventė "Nevėžis".

Sėkmingai rungtynes pradėję "Nevėžio" krepšininkai, jau per pirmas 10 minučių įgijo 8 taškų pranašumą. Tačiau prasčiau sužaistas antrasis kėlinys leido varžovams iš Estijos iki didžiosios pertraukos sušvelninti skirtumą iki 3 taškų (36:33).

Trečiojo kėlinio metu kiek daugiau nei jų varžovai įmetę "Nevėžio" žaidėjai atsiplėšė 8 taškais, tačiau ketvirtajame prarado 2 taškus, bet tai nesutrukdė jiems iškovoti trečiosios SEB BBL antrojo diviziono vietos.

Nugalėtojų gretose išsiskyrė: Mindaugas Sakalauskas 23 taškai (8/10 metimų, 6 atkovoti kamuoliai), Darius Čiūta 13 (5 rezultatyvūs perdavimai, 4 atk. kam.), Jonas Mačiulis ir Audrius Mineikis (7 atk. kam.) po 12, Gediminas Maceina 10, Darius Šilinskis 4 (2 blk), Mindaugas Gelžinis 3, Tomas Rakauskas ir Dainius Nariuševičius po 2.

"Dalkia/Nybit": Aigaras Bernatis 25, Svajūnas Airošius 18 (37 min., 2/4 dvitaškių, 2/6 tritaškių, 8/9 baudų, 8 atk. kam., 4 rez. perd., 2 per. kam., 3 paržangos),  Arvydas Straupis - 12 (34 min., 1/1 dvitaškių, 2/4 tritaškių, 4/6 baudų, 8 atk. kam., 3 rez. perd., 2 kld., 2 per. kam., 4 pražangos).

Komentarai:
Admirolas zinau puikiai as senas lietkabielio tradicijas bet pasakyk atvirai ar dar pameni tuos lietkabelio triumfus? as asmeniskai tikrai ne... uztai dziugu kad po daug daug metu vel kazka rimtesnio laimejo...
2005-04-10
+4
Atsakyti
Freemanas McKamey tai malacius, statai tikrai galingi... Gal dabar panevezys atsigaus pries playoff 'us...
2005-04-10
Atsakyti
red_devil: izheidei mano komanda. Panevezys yra vienas senewsiu klubu lietuvoje, jis amzhiumi lenkia tik Kauno Zalgiris. O shejp panevezys sovietmeciu buvo laikomas treciu klubu lietuvoje, che yra zhaide tokie krepshininkaip kaip kurtis. Panevezio Lietkabelis yra du kartus tapes Lietuvos cempionas, bei begalo kartu antros ri trecios vietos laimetojas. Yra Lietkabelio gamykloje tokia pokyliu sale su pirtimi, ten nusileides, gali pamatyti kaip kokia galerija, kur yra gausybe nuotrauku su tauremis ir t.t. Tikiuosi shi pergale pagaliau atgaivins musu miesto kashi ir mes pagaliau gryshime i savo vieta (bent jau trecia).
2005-04-10
-1
Atsakyti
Freemanas McKamey 33 taškai (16/24 dvitaškių, 19 atkovotų kamuolių, 3 rezultatyvūs perdavimai), jei cia ne mvp performance tai kas tada yra mvp performance... tikrai nesuvokiama kodel navickui dave ta priza, na o panevezys iskovojo tikriausiai pirma titula savo klubo istorijoje ir isvis gera ideja rengti sitas varzybas kai ir silpnesni klubai gali kazkoki titula per sezona laimet
2005-04-09
-8
Atsakyti
gaila alitos kad nepateko i finalini ketverta, galejo pirmas 3v uzimt lt komandos, faiani butu, buvo vertos...o navickas tai cia pagerbtas bl...
2005-04-09
-5
Atsakyti
Nu ka..belieka pasveikinti Panevezio komanda su neblogu pasiekimu..viskas atrodytu shaunu..taciau fraze "Po finalinio susitikimo buvo apdovanotas ir naudingiausias finalo ketverto žaidėjas, kuriuo tapo "Panevėžio" komandos įžaidėjas Gediminas Navickas"..kazkaip juokingai skamba :)..manau sio titulo nusipelne Freemanas McKamey..nors pusfinalyje nepasirode labai ispudingai
2005-04-09
-1
Atsakyti
saunuoliai panevezieciai...:) legionieriaus isigijimas ispradziu atrode kiekkvailoka mintis, ypac kai sezonas jau i pabaiga ejo, taciau dabar matosi tai buvo teisingas sprendimas..:) kaip sakoma, tikslas pasiektas, to ir uztenka, juk 9 pergales is 10 paskutiniu zaistu rungtyniu, o be to ir SEB BBL second laimejo...:)
2005-04-09
+1
Atsakyti
Gerai su zaide Panevezys, kai nusipirko ta legionieriu zaideimas pagerejo i geraja puse :)
2005-04-09
-7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.