Darius Songaila pastarosiomis dienomis pajautė, ką reiškia laiką leisti be šeimos. Pastarąsias septynerias NBA rungtynes Čikagos „Bulls“ rungtyniavo išvykose. Dvi pergales iškovoję „buliai“ grįžo namo ir tikisi iki Visų žvaigždžių savaitgalio laimėti visas trejas likusias rungtynes.

Tarp rungtynių išvykoje buvo ir Sakramentas. Miestas, kuriame D.Songaila praleido pirmus du sezonus NBA. Nors „Kings“ namie įveikė „Bulls“ 18 taškų skirtumu, šie klubai tarpusavyje susidurs šįvakar – per valentino dieną.

– Sveikiname tapus tėvu. Kaip sekasi šeimoje?,– lietuvio pasiteiravo vienas JAV dienraščių.
– Viskas puiku. Žmona koledže buvo sportininkė, todėl supranta pasiruošimo rungtynėms procesą ir per daug nepriekaištauja. Šeimoje taip pat viskas puiku. Dukra iš tiesų yra labai geras kūdikis.

– Kaip sekasi „Bulls“ komandai? Esate netoli atkrintamųjų varžybų, bet komanda yra nepatyrusi – vidutiniškai žaidėjai NBA yra praleidę po trejus metus.
– Iki atkrintamųjų mums trūksta keletos pergalių. Liko keli susitikimai iki Visų žvaigždžių savaitgalio, tad būtų puiku šiuos mačus laimėti. Jei laimėsime visas trejas rungtynes, grįžę po pertraukos būsime tarp aštuonių geriausių konferencijos komandų. Visgi liko 30 rungtynių reguliariajame sezone. Mums neabejojant reikia žaisti kiek geriau nei tai darome dabar. Manau, kad esame pajėgūs tam.

– Ką kaip komanda bandote pagerinti, kad patektumėte į atkrintamąsias varžybas?
– Tiesiog stengiamės atiduoti visas jėgas per visas 48 žaidimo minutes. Nesame patyrusi komanda, šiemet turime daug naujokų, tačiau tai ne pasiteisinimas. Gali sugalvoti daug dingsčių, bet turime tiesiog išeiti į aikštę ir žaisti, turime daryti tai, ką geriausiai mokame. Jei neįstengsime to pasiekti, teks su tuo susitaikyti. Tačiau mes žinome, kad galime susigrumti su stipriausiomis ekipomis, ir negalime pasiduoti.

– Ar dirbi individualiai, kad pagerintum kokį nors žaidimo elementą?
– Šioje komandoje viskas pradeda nuo gynybos. Nesame aukščiausia komanda lygoje, o jeigu pažvelgsite į komandos sudėtį, pamatysite, jog neturime žvaigždžių. Taigi privalome būti komanda, kuri gerai ginasi – nuo to viskas prasideda. Kiekvienas vaikinas tiek iš startinio penketuko, tiek pakilęs nuo suolelio bet kurį vakarą gali pelnyti 30 taškų, taigi turime daryti tai, ką sugebame geriausiai.

– Kaip galima šią jauną komandą palyginti su Sakramento „Kings“, kurioje pernai buvo kur kas daugiau veteranų?
– Turime daug talentų, bet dar nepakankamai patirties. Sakramente taip pat turėjome daug talentingų žaidėjų, tačiau jie praleido lygoje šešerius metus, dalyvavo Visų žvaigždžių mačuose ir bet kurį vakarą galėjo surinkti per 20 taškų. Tačiau čia taip pat turime jaunų žaidėjų, kurie dalyvaus Visų žvaigždžių savaitgalyje, jie dirba sunkiai ir jų laukia puiki ateitis.

– Ar veiksite ką nors ypatingo per šventinę pertrauką?
– Tiesiog vyksiu namo ir būsiu su savo dukra. Gana ilgą laiką rungtyniavome išvykose, taigi seniai nemačiau šeimos. Tokie mano planai.

Komentarai:
na ilgui ir songailai geriausiai sekasi nba zaisti
2006-02-16
+3
Atsakyti
Niu sekmes Di nba
2006-02-15
-3
Atsakyti
Jun1or kuo tau tas pasikelimas taip atsiskleidzia? Kaip tik atrodo toks ramus gerai losiantis vyrukas.... visai zjbs tas Songaila chiuvas.... :)
2006-02-15
-2
Atsakyti
MJ
mldc songaila shi sezona ;) beje, Dariau, su praejusiu gimtadieniu,neblogai shi vakar shia proga pavarei :D !!! :)
2006-02-15
+2
Atsakyti
skaitau, kad gerai kad perejo i Bulls.. daug dirba ir nemazai patobulejo suvalkietis ;) gerai, LT rinktinei pravers..
2006-02-15
-1
Atsakyti
jis niekada nebuwo mano megstamiausias zaidejas, bet kai si sezona padare tokia pazanga manau tikrai wertas pagarbos
2006-02-15
+2
Atsakyti
man patiko zodziai Iki atkrintamųjų mums trūksta keletos pergalių. tai kad dar visas rungtyniu maratonas liko, nors siaip rytu konferencija silpnesne uz vakaru, todel i play offus gali ir daznai patenka komandos turincios neigiama pergaliu ir pralaimejimu balansa...
2006-02-14
Atsakyti
visiskai tuscias ir nieko vertas interviu..
2006-02-14
-1
Atsakyti
jo aisq gerai kad perejo
2006-02-14
-3
Atsakyti
gerai kad jis perejo is to sakramento i bulius. daba songaila vienas is lyderiu. dziugu kad tautieciui uz atlanto gerai einasi....
2006-02-14
+10
Atsakyti
Nežinau jis man atrodo kažkaip šiek tiek pasikelęs ;/ bet šiaip geras žaidėjas, nors jam nei kaip žaidėjui nei kaip žmogui jokių simpatijų neturiu..
2006-02-14
Atsakyti
man irgi jis megstamiausias krepsininkas...
2006-02-14
-6
Atsakyti
man songaila pats megstamiausias krepsininkas as manau kad jis kazkada pelnys 30 tasku o siaip taj BULLS pateks y atkrintamas
2006-02-14
-3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.