„Neptūnas“ sudarė sutartį su „Švyturio“ arena

2011-08-23 13:30
Paulius Matulevičius, „Vakarų Ekspresas“
Klaipėdos Neptūno vadovybei pavyko susitarti su Klaipėdos Švyturio“ arenos valdytojais dėl bendradarbiavimo – vakar pasirašyta sutartis, pagal kurią neptūniečiai šioje 5,5 tūkstančių vietų arenoje ateinantį sezoną žais Lietuvos krepšinio lygos, Baltijos lygos Iššūkio taurės ir Lietuvos krepšinio federacijos taurės varžybas.

Sutartis sudaryta metams, su galimybe ją pratęsti.

Sumos, kurios 
Neptūnui prireiks už arenos nuomą, nėra skleidžiamos. Šio principo laikosi abi sutartį pasirašiusios pusės. Vieni teigia, kad tai komercinė paslaptis, kiti – kad konfidenciali informacija.

Arena tapo rėmėja

Švyturio arena tampa mūsų didžiuoju rėmėju, – kalbėjo Neptūno“ komandos vadovas Osvaldas Kurauskas. – Pavyko susitarti priimtinas sąlygas. Galėsime šioje arenoje ne tik žaisti rungtynes, bet ir kiek įmanoma daugiau, jei grafikai nesikirs su kitais renginiais, ir treniruotis. Derybose akcentavome, kad šioje arenoje turime ir treniruotis, kad žaidėjai priprastų prie salės ir per rungtynes jaustų, kad tai jų namų aikštelė.

Derybos dėl šios sutarties su 
Švyturio arenos vadovais vyko daugiau nei pusmetį, o kovo mėnesį buvo pasirašytas ketinimų protokolas.
Visgi, vėliau paaiškėjus, kad šiam tikslui Neptūnui gali prireikti 300 tūkstančių litų, net buvo suabejota, ar verta rinktis tokį pasiūlymą.
Visgi, vėliau sumos Neptūnui buvo gerokai sumažintos ir prieitas bendras susitarimas.

Pasiryžome tapti Neptūno rėmėjais ir šį klubą į savo valdas įsileisti ypatingomis sąlygomis. Gal šiek tiek ir rizikuojame, tačiau norime, kad klaipėdiečiai jaukiai ir patogiai galėtų stebėti savo miesto komandos varžybas, – sakė Švyturio arenos valdytoja Jolita Krickė– Galiu jus patikinti, kad palyginti su pirminiu variantu, kuomet Neptūnui būtų reikėję 300 tūkst. litų, sumos gerokai skiriasi. Jos gerokai sumažėjo. Neptūnui“ padarėme ypatingas nuolaidas. Vargu, ar kokiam kitam klubui dar galėtume suteikti tokias geras sąlygas. Tai miesto komanda, kurią remiame.

Pinigai už bilietus – ne „Neptūnui“

Jau spalio 1 dieną šioje arenoje planuojamas LKL startas – 
Neptūnas“ susitiks su Panevėžio Techaso komanda.

Noriu pakviesti visus klaipėdiečius palaikyti savo komandą
, – ragino Kurauskas.

Anot Krickės, jau šią savaitę turėtų būti aišku dėl 
Neptūno rungtynių bilietų bei abonementų.

Pigiausiai abonementai kainuos maždaug 100 litų, o bilietų kainos ženkliai skirtis nuo praėjusių metų neturėtų. Sieksime, kad kuo daugiau žmonių galėtų sau leisti 
Švyturio arenoje žiūrėti varžybas. Norime, kad tai klaipėdiečiams taptų lyg malonus įprotis, smagus laisvalaikio praleidimas, – pabrėžė Krickė.

Priešingai nei pirmutiniame variante, kuriame 
Neptūnui per sezoną būtų reikėję maždaug 300 tūkstančių litų (už rungtynes maždaug 12 tūkstančių plius PVM), pinigai už bilietų ir abonementų prekybą atiteks ne Neptūno klubui, o Švyturio arenos valdytojams. Taigi, Neptūnas praranda galimybę savo biudžetą pasipildyti šiais pinigais.

Tiesa, 
Neptūnas nepalieka ir ilgus metus tarnavusios savo sporto salės, esančios Taikos pr. 61 A. Šioje salėje jie atliks rytines treniruotes.

Ryte mes treniruojamės daugiau pagal individualias programas, tai mus ši salė net labiau tiks. Vakare taktinius ir techninius derinius bei kitus veiksmus tobulinsime 
Švyturio arenoje, – teigė Neptūno komandos direktorius.

Biudžetas – maždaug 1,5 mln. litų

Anot uostamiesčio mero Vytauto Grubliausko, 
Neptūnui sudarytos neabejotinai geriausios sąlygos per visą jų gyvavimo istoriją: neptūniečiai galės žaisti ne tik puikioje arenoje, bet ir negali skųstis miesto parama (pagal 2010 metais pratęstą trijų metų rėmimo sutartį Klaipėdos savivaldybė įsipareigojama kasmet reprezentacinei miesto komandai skirti po 500 tūkstančių litų).

Ateinančio sezono 
Neptūno biudžetas gali viršyti net 1,5 mln. litų.

Praėjusį sezoną pradėjome su 200 tūkstančių litų skola, o sezoną baigėme teigiamu balansu – turėdami 280 tūkstančių litų pajamų. Einame teisinga linkme. Nors praėjęs sezonas ir buvo nevykęs, tačiau didieji rėmėjai nenusisuko, nesumažino paramos. Šiemet mūsų tikslas – patekti į LKL ketvertuką. Kitokie rezultatai jau būtų nepatenkinami, – kalbėjo spaudos konferencijoje dalyvavęs 
Neptūno klubo valdybos pirmininkas Eugenijus Gentvilas. – Reikia pripažinti, kad Klaipėdos krepšinio rezultatai ilgą laiką netenkina, išskyrus 2008-2009 metų sezoną, kuomet per nago juodimą neiškovojome bronzos medalių, tai atėjo laikas pakartoti gerus rezultatus, o gal juos ir pagerinti“, – pridūrė klubo valdybos pirmininkas.

Sąrašuose – 14 žaidėjų

Neptūno klubo vadovybė dar praėjusią savaitę paskelbė, kad sukomplektavo komandą. Jų sąrašuose 14 krepšininkų: Evaldas Dainys, Martynas Mažeika, Mindaugas Stašys, Julius Žurna, Marius Runkauskas, Mindaugas Girdžiūnas, Tadas Maželis, Mantas Ruikis, Raimundas Danys, Modestas Kumpys, Simas Galdikas, Artūras Bruninis, Artūras Valeika ir Lukas Bonneris. Pastarasis legionierius dėl šeimos aplinkybių dar yra JAV. Prie komandos jis planuoja prisijungti rugsėjo mėnesio pabaigoje.
Kiti krepšininkai nuo rugpjūčio 15 dienos jau du kartus per dieną pluša treniruotėse (ryte – lauke arba lengvosios atletikos manieže, o vakare – sporto salėje).

Anot klubo vadovų, neatmetama galimybė, kad prieš sezoną ar sezono metu 
Neptūno komanda dar gali stiprintis keliais žaidėjais.

Šiemet Neptūno vyr. trenerio postą perėmė praėjusį sezoną asistentu dirbęs Paulius Juodis. Artimiausiu metu visuomenei ketinama pristatyti ir jo asistentą. Juo bus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos treneris 38-erių Egidijus Ženevičius.

Męs pažįstami. Puikiai žinau jo žmogiškąsias savybes ir krepšininko sugebėjimus. Tai kompetentingas treneris. Norėjau pasikviesti jį į savo komandą
, – Vakarų ekspresui sakė Neptūno strategas Juodis.
Komentarai:
Man idomu pasidare Jolita Krickė kokiu budu tapo arenos valdytoja?
2011-08-23
+2
Atsakyti
bravas
gerai kad klubas sutiko tik uz bilietus lost nes klaipedoj kai lose koks alytus ar sakalai susirinkdavo kokie 100-200 ziurovo aisku kai su zalgiriu lrytu koks 1000.bilietai buvo po penkis litus.o jei bus po 10 ar daugiau tai labai mazai ziurovu bus.nebent atvaziuotu lavrikai kauke lukauskis kurie nusmugdys rinktine tai eitu paziureti kaip tie nuliai tokiu zaidimu galejo patekti i rinktine.
2011-08-23
-1
Atsakyti
2 idomu
Is klaipedieciu Jonusas Ruikis Galdikas. Is kitu MIkalauskas Strazdauskas Uzas Sakinis
2011-08-23
-16
Atsakyti
krabas
Įdomu aišku su tom kapeikom už bilietus, negirdėjau tokių variantų niekur. Sakykim bilietas kokie 10 Lt, žiūrovų 1000-2000, na gal pradžioje bus daugiau, paskui nuo rezultatų ir kaip salė dirbs su žiūrovais. Tai per sezoną biški susirinks. Rėmėjas lygu nuolaida turbūt. Tai reiškai 300000 minus nuolaida (rėmimas), minus planuojamos pajamos už bilietus. Tikiuosi gerai susiskaičiavo klubas.
2011-08-23
-15
Atsakyti
Anonimas
idomu

jeigu butu klaipedos krasto (sakykim apskrities) rinktine - t.y. - klaipedieciai, palangiskiai, kretingiskiai, silutiskiai, gargzdiskiai ir pan. - kas butu rinktines kandidatai.

Nesigilinus atrodytu taip -

C Zyle, Drungilas

PF Zavackas, vasylius

SF seibutis (zinau kad iprastai SG), Gailius, Serapinas

SG Delninkaitis, mazeika, runkauskas,

PG Prekevicius, Viskontas, eitutavicius

Gal ka pamirsau is geresniu zaideju?

Seip tai nekazka, netai kai vienu metu LT i prieki tempe stombergas einikis zukauskas ir pan....nu bet dabartiniam latviam pakrauti ie EC zaisti jauciu uztektu :)

Neuzmirsk Timinsko jis gimes ir uzauges ,,Silutei jo pirma komanda buvo Siluter silute
2011-08-23
+1
Atsakyti
Jonis
Su tokia priekine linija apie patekima i ketvertuka gali net nesvaiciot Gentvilai.
2011-08-23
-2
Atsakyti
aaaa
zavackas pratese kontrakta vokietijoi
2011-08-23
+10
Atsakyti
idomu
jeigu butu klaipedos krasto (sakykim apskrities) rinktine - t.y. - klaipedieciai, palangiskiai, kretingiskiai, silutiskiai, gargzdiskiai ir pan. - kas butu rinktines kandidatai.

Nesigilinus atrodytu taip -

C Zyle, Drungilas

PF Zavackas, vasylius

SF seibutis (zinau kad iprastai SG), Gailius, Serapinas

SG Delninkaitis, mazeika, runkauskas,

PG Prekevicius, Viskontas, eitutavicius

Gal ka pamirsau is geresniu zaideju?

Seip tai nekazka, netai kai vienu metu LT i prieki tempe stombergas einikis zukauskas ir pan....nu bet dabartiniam latviam pakrauti ie EC zaisti jauciu uztektu :)
2011-08-23
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.