Endrijaitis tapo „Pieno žvaigždžių“ klubo prezidentu

2011-08-23 15:41
Anzelmas Filimanavičius, „BasketNews.lt“ korespondentas
Rimantas Endrijaitis (dešinėje) ir toliau darbuosi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipos labui
Rimantas Endrijaitis (dešinėje) ir toliau darbuosi Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ ekipos labui
Nuotr. BasketNews.lt/V.Mikaitis
Pastaruosius pusantrų metų Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą treniravęs ir į Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionų sostą atvedęs Rimantas Endrijaitis šią vasarą vyriausiojo trenerio postą privalėjo perleisti jaunesniam kolegai – latviui Robertui Štelmaheriui.

Visgi 67 metų krepšinio specialistas nuo Pasvalio klubo neatitols. Endrijaitis tapo „Pieno žvaigždžių“ ekipos prezidentu ir kartu su direktoriumi Arūnu Burkevičiumi spręs svarbiausius klubo klausimus.

Trenerio teigimu, nors jo pareigos klube bus ir kitos, tačiau darbas beveik nesikeis.

„Šis postas man nebus kažkas naujo, tiesiog nebebūsiu atsakingas už tai, kaip kiekvienas krepšininkas bėgioja aikštelėje, o būsiu bendrai atsakingas už trenerių darbą, kaip jie dirba – kokia jų strategija, kokia taktika“, – kalbėdamas su tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistu kalbėjo strategas.

– Kokios bus Jūsų naujosios pareigos? – „BasketNews.lt“ korespondentas paklausė Endrijaičio.
– Būsiu atsakingas už trenerius, žaidėjus, už daug dalykų. Rūpesčių bus per akis, juolab, kad Pasvalyje šiuo metu statoma nauja sporto salė ir sezonui prasidėjus ten rungtyniauti negalėsime. Su Vilniaus „Perlu“ jau baigėme derybas, bet su Vilniaus „Lietuvos ryto“ vadovu Gedvydu Vainausku deramės dėl kai kurių žaidėjų paskolinimo.

– Buvote kiek įsižeidęs, kad vietoje Jūsų komandą treniruos Štelmaheris. Kaip nutiko, kad likote klube?
– Ne, tikrai nebuvau įsižeidęs. Kaip gali įsižeisti? Niekas man nieko nesiūlė, todėl nebuvo dėl ko įsižeisti. Toks gyvenimas. Nesu mažas vaikas, kad įsižeisčiau. Bet dabar pasiūlė darbuotis prezidentu ir sutikau. Aš nesiprašiau. Žmonės pagalvojo ir priėmė tokį sprendimą. Jūs manote, kad klubas – tai vienas žmogus. Valdyti klubą tikrai skirta ne vienam žmogui, tai nėra paprasta.

– Bene visą karjerą dirbote treneriu. Dabar dirbsite prezidentu. Ieškojote naujų iššūkių?
– Dirbau treneriu, dirbau sporto departamente, buvau atsakingas už moksleivių sportą. Šis postas bus naujas – karjeroje truputį aukščiau. Bet tai kartu yra ir naujas iššūkis. O darbai išliks tokie patys, jie tikrai nebus nauji. Esu dirbęs daug metų Vilniaus „Statybos“ klube, ieškojau rėmėjų ir viską dariau savo rankomis. Tuomet tik neseniai susikūrusiam klubui buvo privaloma ieškoti rėmėjų, nes reikėjo išgyventi. Šis postas man nebus naujas, tiesiog nebebūsiu atsakingas už tai, kaip kiekvienas krepšininkas bėgioja aikštelėje, o būsiu atsakingas už trenerių darbą, jų strategiją, taktiką. Privalėsiu padėti jiems surinkti tinkamus žaidėjus, prižiūrėti, kur treniruotis, kaip dirbti, nes dabar – sudėtinga situacija. Laukia šimtai darbų.

– Keliauti nebesinori?
– Aš išėjau iš agentūros, kuri prekiauja treneriais, žaidėjais. Tapau laisvas, nuo nieko nepriklausomas ir niekas negali manimi manipuliuoti, iš manęs uždirbti. Nors vyrai dar galėtų mane parduoti kokiai užsienio ekipai, nes Europa plati. Bet keliauti aš nebenoriu, geriau likti Lietuvoje. Man pasiūlė šią veiklą ir dabar dirbsiu.

– Minėjote, kad neatmetate galimybės pradėti darbą kurioje nors sporto mokykloje, ten surinkti vaikų grupę. Galbūt šią idėją mėginsite įgyvendinti Pasvalyje?
– Dabar turiu šį darbą ir su vaikais lakstyti neketinu. Nes jei su jais būsiu, tai negalėsiu atlikti visų darbų su „Pieno žvaigždėmis“. Svarbiausia – stipri vyrų komanda. Kai ją turi ir žiūrovai renkasi į rungtynes, tada gali sukurti vaikų arba moterų ekipą. O jeigu pirma turėsi gerą vaikų arba moterų komandą, tai jos niekam nebus įdomios ir niekas neis žiūrėti jų rungtynių. Dabar rūpinamės, kad salė neliktų tuščia. O kad ji būtų užpildyta, būtina turėti stiprią vyrų komandą, juolab, jog dalyvausime LKL ir BBL čempionatuose.
Komentarai:
as
ryta su tuo stelmacheriu kazkas sieja kaip zalgiri su priit vene... tokius tai tik lauk is lietuvos, negi lietuviu nera treneriu ir daug geresniu?
2011-08-23
+5
Atsakyti
Na bet straipsnis apie Endrijaiti reikia paskyti jis buvo geras treneris, šauniai Statyba treniravo, buvo ir išliko LTU patriotas. Na suprantama jam jau amžius ir geriau patarinėti ir ramiau gyventi. Sėkmės jam.
2011-08-23
-5
Atsakyti
deja, bet Lietuvoje tik "klanai ir sistemos" turi vietą. LKL užsimerkė, kad neva Pasvalys perka Perlą. Juk ir durnam aišku, kad vilnius prikišo nagus prie Pieno Žvaigždių babkių ir tiesiog neva perkėlė klubą į pasvalį. Jeigu jau Pasvalys nupirko Perlą tada pasakykite kur dingo ši komanda ir jos žaidėjai???!!! Juk ten buvo neva daugelis paskolinti iš ryto, bet kam tokia šlykšti apgaulė LIETUVOS ŽMONIEMS ir kodėl LKL ramiai merkiasi. Nežinau kiek dar tęsis toks blefas. Būtų dėl konspiracijos nors trenerį lietuvį paskyrę. TAIGI MIELI PASVALIEČIAI JŪSŲ KOMANDA IŠSPIRTA IR SUNAIKINTA, O VILNIUS SU VAINAUSKAIS RAMIAI JŪSŲ BABKĖMIS LEIS JUMS PASIGROŽĖTI KREPŠINIU:))) ir arkliui aišku kas čia įvyko, bet va LKL pasirodė visa tai normalu....
2011-08-23
-7
Atsakyti
cia
Tai, kad kluba perpirko su kai kuriais zaidejais ir treneriu---ju manau kontraktai galioja
2011-08-23
-3
Atsakyti
as
visur kisa ta stelmaheri netikusi treneri, ir kas ji sieja su tais vainauskais kad be jo negali apseit
2011-08-23
-2
Atsakyti
aaa
Nu absurdu absurdas.... :)
2011-08-23
-2
Atsakyti
666
Geriau atgimstanti Statyba butu pakvietusi, ar treneriu, ar prezidentu...
2011-08-23
+4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.