Popovičius grįžta į „Žalgirį“ (video)

2011-08-27 00:12
Marius Bagdonas, „Kauno diena“
Marko Popovičius vėl apsivilks Kauno „Žalgirio“ ekipos marškinėlius
Marko Popovičius vėl apsivilks Kauno „Žalgirio“ ekipos marškinėlius
Vienas labiausiai gerbiamų Kauno „Žalgirio“ legionierių per visą klubo istoriją grįžta į Kauną – ne kartą meilę Lietuvos krepšinio sostinei pripažinęs kroatas Marko Popovičius kitą sezoną vėl vilkės stipriausios mūsų šalies komandos marškinėlius.

Sutartį galės pratęsti

Sutartis su 29-erių metų 185 cm įžaidėju pasirašyta vienam sezonui su galimybe pratęsti dar metams.

Popovičius „Žalgiriui“ atstovavo 2006-2008 m. Vedini gynėjo žalgiriečiai po du kartus laimėjo LKL čempionų žiedus bei šalies krepšinio federacijos taurę, sykį virš galvų kėlė Baltijos lygos trofėjų.

Pastaruosius trejus metus žaidėjas praleido Kazanės „Unics“ (Rusija) komandoje. Praėjusį sezoną su šiuo Tatarstano klubu kroatas triumfavo Europos taurės varžybose bei buvo išrinktas naudingiausiu finalo ketverto žaidėju. Europos taurės turnyre Marko vidutiniškai rungtyniavo po 26 minutes, rinko po 13,8 taško, atkovojo po 2,6 kamuolio bei atliko po 5,8 rezultatyvaus perdavimo. Jo tritaškių taiklumas buvo 44 proc.

Popovičiumi domėjosi Madrido „Real“, „Barcelona“, Vitorijos „Caja Laboral“ bei Tel Avivo „Maccabi“ klubai, bet Kauno komanda visuomet užėmė aukščiausią vietą kroato prioritetų skalėje.

„Žalgiris“ man yra išskirtinis nuo pat pirmųjų rungtynių Kaune iki šiol“, – neseniai pareiškė Popovičius.

Padeda rinktinei

Rungtyniaudamas Kaune žaidėjas palaikė ypač šiltus santykius su klubo aistruoliais. Sporto halės tribūnose Eurolygos rungtynių metu dažnai buvo galima išvysti plevėsuojančią Kroatijos vėliavą.

Nuo to laiko „Žalgirio“ komanda nemažai pasikeitė, tačiau keturis pažįstamus veidus Popovičius Kaune vėl išvys – su juo žaidė Mantas Kalnietis, Paulius Jankūnas, DeJuanas Collinsas bei Artūras Milaknis.

Į Lietuvą „Žalgirio“ legionierius atvyks rytoj, nes su Kroatijos rinktine ruošis 2011-ųjų metų Europos čempionatui. Alytuje Popovičius turės progą pasikalbėti ir su žalgiriečių strategu – Graikijos nacionalinės komandos vyriausiuoju treneriu Iliasu Zourosu.

Kroatai ir graikai čempionato kovas pradės C grupėje, kur jų varžovėmis bus Suomijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Juodkalnijos bei Makedonijos rinktinės.

Nepamiršta triumfo

– Marko, kodėl nusprendei sugrįžti į „Žalgirį“? – Zalgiris.lt paklausė kroato.
– Atsakymas yra paprastas: krepšinio miestas, geriausi sirgaliai, man jau pažįstamas klubas ir dauguma žaidėjų. Tai buvo labai lengvas sprendimas. Turėjau pasiūlymų iš Rusijos, Ispanijos ir kitų valstybių, bet atsiradus galimybei vėl žaisti „Žalgiryje“, daugiau nebegalvojau ir nusprendžiau grįžti.

– Kokie prisiminimai tau yra likę iš dviejų Kaune praleistų sezonų?
– Buvo daug puikių akimirkų, bet kulminacija – komandos sutikimas Kaune, Rotušės aikštėje, grįžus iš Vilniaus, kai tapome Lietuvos čempionais. Tai buvo trečiasis trofėjus tą sezoną ir, kai iš Rotušės balkono išvydome tūkstantinę minią, man užgniaužė kvapą. Emocijos, kurias tada patyriau, yra kol kas ryškiausias prisiminimas iš mano karjeros. Tai tikrai visada liks mano atmintyje.

– Ar rungtyniaudamas Kazanėje palaikėte ryšius su žalgiriečiais?
– Taip, ypač su Kalniečiu. Planavau atvykti į jo vestuves, bet turėjau įsipareigojimų nacionalinei rinktinei. Tačiau jis atvyko į mano vestuves ir yra vienas geriausių mano draugų. Taip pat iki šiol bendrauju su aistruoliais iš „Žaliosios mirties“ klubo. Šis bendravimas tiesiog negalėjo nutrūkti, nes Kaune praleidau du geriausius savo gyvenimo metus.

– Tavo emocijos tiesiog liedavosi senutėlėje Kauno sporto halėje. Ar būsi toks pats naujojoje „Žalgirio“ arenoje?
– Nemanau, kad pasikeičiau. Sporto halę visada prisiminsiu. Tai – krepšinio istorijos dalis, kurioje „Žalgiris“ pasiekė daug puikių pergalių. Halė turėjo savo sielą. Tikiuosi, kad ir naujajai arenai pavyks įgauti panašią dvasią. Tam reikia, kad „Žalgirio“ arena visada būtų pilnutėlė. Ji daug didesnė, todėl negali būti puspilnė, kad pasiektume halės lygį. „Žalgirio“ arena turi būti sausakimša! Tikiu, kad savo žaidimu prikviesime daug žmonių į ją ir joje iškovosime daug naujų pergalių.

– Kaip vertini „Žalgirio“ sudėtį? Ar žinai visas tarpsezonio naujienas?
– Taip, domiuosi viskuo, kas vyksta „Žalgiryje“. Tai bus labai pajėgus kolektyvas su daug talentingų žaidėjų. Žinoma, viską turėsime įrodyti aikštėje. Turime tinkamai pasiruošti Eurolygos sezonui. Žiūrint į sudėtį, patekti į aštuntuką būtų minimalus tikslas.

– Kaip sekasi su Kroatijos nacionaline rinktine ruoštis Europos čempionatui?
– Manau, esame pasiruošę. Mūsų tikslas – patekti į ketvirtfinalį ir tikimės, kad jame Lietuva nebus mūsų varžovė. Aš pasiruošimo metu buvau patyręs smulkių traumų, bet dabar viskas gerai. Labai džiaugiuosi, kad Europos čempionatas vyks Lietuvoje.

Paulius Motiejūnas (Kauno „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius): „Derybos su Popovičiumi šiek tiek užsitęsė. Su žaidėju pradėjome derėtis gana anksti, tačiau dar nežinojome, kad pavyks sukirsti rankomis su Ty Lawsonu. Sudarėme sutartį su amerikiečiu, tačiau ryšių su kroatu taip pat nenutraukėme. Iš Marko visuomet jautėme, kad jis nori atstovauti mūsų komandai. Galiausiai pavyko pasirašyti sutartį ir su juo. Šiuo metu „Žalgiryje“ daug gynėjų. Kurie iš jų bus bandomi įžaidėjų pozicijose, o kurie dažniau bus atakuojantys gynėjai, spręs komandos vyriausiasis treneris Zouros. Be to, kol kas neaišku, kiek truks NBA lokautas. Jam pasibaigus, Lawsonas išvyks, tad tokiu atveju Popovičius būtų ypač naudingas. Be to, niekas neapdraustas nuo traumų, sezonas juk labai ilgas. Nesakau, kad komandos komplektacija jau baigta. Esame patenkinti sudėtimi, manau, kad visos grandys yra stiprios, tačiau jeigu bus toks pats atvejis, kaip su Marko, kai ir jis norėjo žaisti, ir mes norėjome susigrąžinti savo žmogų, tai tikrai derėsimės.“

Popovičiaus interviu 2010 m.:

Komentarai:
f
lukaus kis grizo i ryta superr

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-10-31
-3
Atsakyti
Anonimas
Sveikas sugryžes. y Kauna
2012-03-02
+9
Atsakyti
bravas
ot matai jis zais dar uz mazesni atlyginima.dziaukis kad romanov tape nupirko nulini zaideja o tai butum pasimetes sibiro platybese kokiam krasnojarsko enisiejuj.niekam nereikalingi antrarusiai zaidejai tik nusmukdys zalgiri ir syters jo varda.
2011-08-29
+13
Atsakyti
Aciu:) ŽALGIRIO pirkinys, kuris labiausiai nudžiugino:)
2011-08-29
+1
Atsakyti
pukis
dar beliks kleiza su maciuliu prigriebt po traumu ir vsio turesim eurolyga ir buratina nesiosim ant ranku :P
2011-08-29
-5
Atsakyti
neaiskuEsame patenkinti sudėtimi, manau, kad visos grandys yra stiprios, tačiau jeigu bus toks pats atvejis, kaip su Marko, kai ir jis norėjo žaisti, ir mes norėjome susigrąžinti savo žmogų, tai tikrai derėsimės.“Cia tipo namiokas del Maciulio?


manau taip...Tu teisus....
2011-08-28
+36
Atsakyti
anonimas
bravas<<<

tai ką siūlai Žalgiriui užsipirkt ???

Jo@@@ą, bebra ir ryžą ???

va matydamas tokią sudėtį džiaugtumeisi ir sakytum , kad pats tas

o dabar nematydamas prošvaisčių vietiniuose frontuose putojies
2011-08-28
+9
Atsakyti
Nebeskaldykit bajerių su tais savo, - "Rytui bus sunku". Tie kas blaivūs ir bent 60 IQ turi, nepriklausomai Ryto ar Žalgirio fanas yra, suvokia, kad Žalgiris ir Rytas, - skirtingo lygio komandos. Čia nebėra ką ir lyginti. Jau kai Javtoką paėmė su Weems, buvo aišku, kad viskas aišku... O kur dar Rakovičius, Lawsonas,.. o dabar dar ir Marko...
2011-08-27
+5
Atsakyti
neaisku
Esame patenkinti sudėtimi, manau, kad visos grandys yra stiprios, tačiau jeigu bus toks pats atvejis, kaip su Marko, kai ir jis norėjo žaisti, ir mes norėjome susigrąžinti savo žmogų, tai tikrai derėsimės.“

Cia tipo namiokas del Maciulio?
2011-08-27
+5
Atsakyti
manpoxuiantwilno
Zalgiris si sezona ryta i vienus vartus des.O kalbant apie sudeti ji ispudinga,starto penketas turbut dazniausia atrodys Javtokas,Jankunas,Weems,Popas,Lawson.Pakeitime Rakovic,Klimavicius,Minde,Delnas,Kalnas.SUPER!!! O kas kalbat kad per daug legioneriu isiblaivykit cia ne rinktine!!! Ir taip Trys rinktines zaidejai ir jiems dar blogai. Ryto fanai isvis galit nieko neberasyti nes zaisit eurocupe su rudupiu.
2011-08-27
+6
Atsakyti
nu ka mieliji mano rytfaniai draugai,iskarto reiskiu jums didelia uzuojauta ir tikuosi neiskrisit is lkl
2011-08-27
Atsakyti
ura
welcome back Popas :)) jega!
2011-08-27
-13
Atsakyti
Anonimas
skirkit kai kore asilai. Cia klubas o ne rinktine.
2011-08-27
+7
Atsakyti
ShL
RudupisFUNKERMANVien is Zalgirio naujoku atrodo labai galingas penketas:C JavtokasPF RakovicSF WeemsSG PopovicPG Lawsonstarto penkete 4 legionieriai, o dar vadinasi Lietuvos komanda. GĖDA !!!


Beviltiskas... nemanai kad i starta eis Jankis o nes kazkoks RAkovicius, plius kalnietis, delnas, kuzia gaus tikrai daug minuciu
2011-08-27
-1
Atsakyti
...
Kuo heartsam blogiau tuo Zalgiriui geriau
2011-08-27
+4
Atsakyti
Welcome back
Nepykit už double post. :)

Šį sezoną turime viltį paimtį Eurolygos taurę. (Jei ne praeito sezono bajeriai)
2011-08-27
+15
Atsakyti
to bravas
Nieko nėra blogiau kaip tūpas lietuvis.
2011-08-27
-6
Atsakyti
Coming Home
2011-08-27
-5
Atsakyti
Afigenas savaitgalis. Atvyko seniai lauktas Weemsas,kuris man pasirode zostkai gerai zmogus. Bei naujiena apie Popoviciaus sugrizima. SUPERR!
2011-08-27
-4
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.