Dvikovos tarp D grupės lyderių labiausiai laukia patys krepšininkai

2011-09-05 10:49
Karolis Dobrovolskas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Andrejus Kirilenka – ryškiausia būsimo mačo žvaigždė
Andrejus Kirilenka – ryškiausia būsimo mačo žvaigždė
Nuotr. RIA Novosti–Scanpix
Pirmadienio vakarą Klaipėdos sirgaliai sulauks labiausiai laukto reginio – Slovėnijos ir Rusijos rinktinių akistatos. Iki šiol abi komandos iškovojo po keturias pergales iš tiek pat galimų.

Nors lažybų bendrovės favoritais įvardija rusus, Slovėnijos rinktinės vyriausiasis treneris Božidaras Maljkovičius su tuo nesutinka ir komandų šansus vertina lygiai.

„Sakau nuoširdžiai – šansus vertinu 50 ir 50, – tinklalapiui  BasketNews.lt“ pasakojo strategas. – Man labai patinka Rusijos krepšinio mokykla, todėl laukiu šios dvikovos. Dėmesį ketiname skirti Kirilenkai, tačiau visi žinome, kad jis yra superžvaigždė ir jo sustabdyti neįmanoma. Labiausiai šią misiją apsunkina tai, kad jis nėra individualistas, o žaidžia komandai.

Tuo tarpu Rusijos rinktinės vairininkas Davidas Blattas po pergalės prieš Bulgariją buvo geros nuotaikos ir juokavo, kad jo komanda turės tam tikrą pranašumą.

„Kadangi žaidžiame kiekvieną dieną, daug įtakos turės fizinis pasiruošimas. Žinoma, mes esame favoritai, nes turime trimis valandomis daugiau poilsio
“, – juokdamasis teigė Blattas.

Vienas naudingiausių šio čempionato žaidėjų Andrejus Kirilenka pripažįsta, kad rytojaus dvikova bus pati sunkiausiai iš visų iki šiol buvusių.

„Slovėnijos rinktinė turi vieną geriausių Europos trenerių ir puikią gynėjų grandį. Apskritai, slovėnų gretose žaidžia Lakovičius, Dragičius, Lorbekas, o jie yra aukščiausio kalibro krepšininkai
“, – mintimis dalijosi Kirilenka.

Jutos 
„Jazz“ komandos žvaigždė mąsto ne tik apie savo komandos pergalę, bet ir apie žiūrovus, kuriems jis tikisi sukurti didžiulę šventę.

„Tai bus svarbios rungtynės ne tik mums, bet ir sirgaliams, – atviravo rusas. – Malonu, kai čempionatas vyksta tokioje šalyje kaip Lietuva, kurioje krepšinį myli visi, todėl turime stengtis aprodyti aukščiausios klasės žaidimą.


Komandos draugui pritarė ir Andrejus Voroncevičius, kuris taip pat mano, kad dvikova su slovėnais, parodys, ko verta yra Rusijos rinktinė.

„Bus įdomu pažaisti prieš savo draugą Matjažą Smodišą. Rytoj tiek mums, tiek jiems bus labai svarbu iškovoti papildomą tašką, kurį nusivežtumėme į antrojo etapo kovas, – kalbėjo Voroncevičius. – Svarbiausią yra sustabdyti greitą slovėnų žaidimą ir jų aukštaūgius, nes tokiu būdu jie susirenka didžiąją dalį taškų.


Nekantriai lyderių dvikovos laukia ir buvęs Kauno 
„Žalgirio“ komandos vidurio puolėjas Mirza Begičius. Nors Europos pirmenybės slovėnui kol kas klostosi banguotai, akistatai su rusais Begičius yra nusiteikęs rimčiausiai.

„Šiam mačui turime pasiruošti kaip niekada gerai, nes tai, žinoma, bus sunkiausias mačas šioje grupėje, – 
BasketNews.lt“ žurnalistui pasakojo Begičius. – Dar nenagrinėjome rusų žaidimo, tačiau ir taip aišku, kad jie turi aukščiausio lygio krepšininkus.
Komentarai:
Labas rytas
Tai kad pirmadienį (šiandien) žaidžia Slovėnija su Rusija, labas rytas dar kartą.
2011-09-05
+3
Atsakyti
iki pasimatymo
Klaipėdoje. Mašinoje yra pora laisvų vietų, tai jei ką galiu vežti, vis pigiau gautųsi ant benzo.

Jei ką skambinkit.
2011-09-05
-8
Atsakyti
stengtis aprodyti aukščiausios klasės žaidimą.“PARODYTI
2011-09-05
+13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.