Šį sezoną dėl Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) taurės kausis šešiolika komandų iš šešių valstybių. Tarp jų bus ir keturi Lietuvos klubai: Kauno „VIČI-Aistės“, Klaipėdos „Lemminkainen“, Vilniaus MRU ir Kauno rajono „Sirenos“. 

Jau antrus metus paeiliui bene gausiausią komandų būrį – net penkias ekipas – į BWBL pirmenybes delegavo Baltarusija. Mūsų kaimynams čempionate atstovaus Minsko „Horizont“, „Minsk-2006“, Borisovo „Berezina-RCOR“, Gardino „Olimpia“ ir „Victoria“ klubai. 

Latvijai šį sezoną atstovaus trys komandos: „TTT-Riga“, „TTT-Riga Juniores“ bei „BC RTU-Merks“, Estijai dvi ekipos – Talino „ECLEX“ ir „KK Tallinna Ulikool“. 

Kartu su baltarusėmis slavių garbę gins praėjusių metų vicečempionės Sankt Peterburgo „Spartak“ krepšininkės iš Rusijos, po metų pertraukos į lygą grįžusi „Tim-Scuf“ komanda iš Kijevo bei čempionate debiutuosianti dar viena Ukrainos ekipa Ivano Frankovsko „Galichina“.

Aštuonioliktasis BWBL čempionatas startuos jau 2011 metų spalio 15 d. Pirmajame varžybų etape dvylika ekipų dvejose grupėse kausis dviejų ratų sistema ir sužais po 10 rungtynių. 

Antrajame varžybų etape, ELITE divizione, prie pajėgiausių BWBL reguliariojo sezono komandų prisijungs Eurolygos turnyre dalyvausianti „Viči-Aisčių“ ekipa. Varžybas nuo antrojo etapo pradės ir Europos taurės turnyro dalyvės: „Lemminkainen“ ir „Horizont“ ekipos, taip pat praėjusio sezono finalininkė Sankt-Peterburgo „Spartak“ komanda.

Aštuonios antrojo etapo komandos bus padalintos į du pogrupius: C grupėje kausis „Viči-Aistės“, „Lemminkainen“, pirmąją vietą A grupėje užėmusi ekipa, bei antrąją vietą B grupėje užėmęs klubas. Tuo tarpu D grupėje dėl patekimo į kitą etapą susigrums „Spartak“, „Horizont“, B grupės nugalėtojos bei antroji A grupės ekipa. Antrojo varžybų etapo dalyvės sužais po šešias rungtynes dviejų ratų sistema.

Dvi stipriausios kiekvieno pogrupio komandos pateks į finalo ketverto turnyrą, kurį numatoma surengti 2012 m. balandžio pabaigoje.

„Tikimės, kad po puikaus praėjusio sezono, kuriuo buvo patenkinti visų klubų vadovai, naujas, aštuonioliktasis čempionatas, sulauks dar geresnių įvertinimų. Juolab, kad jau nuo šio rudens visi moterų krepšinio gerbėjai galės „gyvai“ sekti BWBL dvikovų rezultatus, kurie bus rodomi lygos svetainėje internete“, – teigė BWBL prezidentė profesorė Kazimira Prunskienė. 
Komentarai:
Arnutis
manau laimes vici aistes pirmyn vici:)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-01
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.