Javtokas: „Nesame užmigę ant laurų“ (video, foto)

2011-09-08 23:00
Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ korespondentas

Lietuvos rinktinės krepšininkai rungtynėms su iki šiol nesuklupusiais prancūzais rengiasi itin atsakingai. Nacionalinės komandos kapitonas Robertas Javtokas pažymėjo, kad nugalėję serbus lietuviai nepuolė į euforiją ir puikiai supranta, kad kelialapio į ketvirtfinalį dar neužsitikrino.
Javtokas tvirtino, kad nei jis, nei kiti komandos krepšininkai grupės rezultatų ir galimybių pasiekti finalinį etapą Kaune neskaičiuoja ir kruopščiai rengiasi kiekvienam mačui. 

– Robertai, sakoma, kad tokiuose čempionatuose reikia greitai pamiršti pergales ir galvoti apie kitą varžovą. Ar jau pamiršote rungtynes su serbais? – žurnalistai paklausė Javtoko.
– Džiaugėmės tik rūbinėje, o grįžę į viešbutį pradėjome galvoti apie kitas rungtynes. Žinome, kad dar neturime kelialapio į Kauną, taigi esame patenkinti, kad laimėjome, bet ne užmigę ant laurų. 

– Prancūzai bilietą į ketvirtfinalį jau turi. Ar tai gali palengvinti užduotį?
– Jie dar nesuklupo ir tikrai nenorės čia pralaimėti. O mums pergalė taip pat yra būtina. Manau, kad stengsis ir jie, ir mes. 

– Kuo ypatinga Prancūzijos rinktinė?
Tony Parkeris yra įgijęs nuostabią sportinę formą ir tempia visą rinktinę. Tai atletiška, greita ir puikiai subalansuota komanda. Todėl ji ir rodo tokius rezultatus. 

– Ar Prancūzijos rinktinės priekinė linija tokia pat stipri kaip serbų?
– Manau, kad Nenadas Krstičius tikrai yra aukštesnio lygio krepšininkas, bet komandų su silpnais aukštaūgiais Europos čempionate nėra. Manau, kad dirbti reikės tiek pat, nes prancūzų aukštaūgiai yra pajėgūs. Visgi svarbiausias jų žaidėjas – Parkeris. 

– Ar šios rungtynės gali lemti pirmosios vietos grupėje likimą?
– Apie tai tikrai negalvojau. Norime iškovoti pergalę, o kitų rezultatų stengiamės neskaičiuoti ir eiti į priekį žingsnis po žingsnio.

– Ar dabartinė komandos sportinė forma yra netoli aukščiausios įmanomos?
– Jaučiame, kad vienas kitą suprantame vis geriau, tačiau patys kalbėjome, kad dar nemažai vaikiškai klystame, o varžovai perimtus kamuolius paverčia lengvais taškais. Visgi su serbais praleidome 90 taškų, todėl dar tikrai yra kur tobulėti, ypač ginantis. Tikiuosi, kad geriausios sportinės formos dar nesame pasiekę ir žaisime vis geriau. 

– Ar taip puldama, kaip mače su serbais, rinktinė galėtų įveikti visus varžovus?
– Kai žaidėme su ispanais, puolėme dar geriau (šypsosi, – Red.). Jeigu nepradėsime geriau gintis, to padaryti nebus įmanoma. 

– Ar sutinkate, kad Prancūzijos rinktinė yra Parkerio komanda?
– Iš dalies sutinku, nes jis tikrai yra pagrindinis ir komandą tempiantis žaidėjas, tačiau ir be jo yra aukšto lygio krepšininkų. O Parkeris yra komandos siela, kuris kuria žaidimą ir sau, ir kitiems. Svarbiausia iš žaidimo „išjungti“ Parkerį ir leisti žaisti kitiems.
Komentarai:
Javtokas net neuzmiges, o tiesiog jau gerai atsigules..
2011-09-09
Atsakyti
ss
sitam geriau isvis nezaisti sudmalys rinktines
2011-09-09
-1
Atsakyti
Fransas paskutinius du macus tiesiog pasiseke pabaigoje. jiems taip sektis visa laik negali ;)
2011-09-09
+1
Atsakyti
BRAVAS
jei zais tie savanaudziai lavrikai ir kaukenas tai kitiem vyram bus sunku.bet tikekimes JONAS KALNAS SIMAS JANKIS SUSITVARKYS SU TAIS FRANCAIS.
2011-09-09
+4
Atsakyti
JUS
KAUSPEDOS KOKIE LAURAI KOKS UZMIGIMAS? LT susikaupe tai lb svarbios varzybos jie negalvoja ateis ir uzmetis trajakais
2011-09-09
+2
Atsakyti
Nu nemanau, kad Noah prastesnis už Krstičių.
2011-09-09
-2
Atsakyti
kesue
Visi taip sako, kad neuzmiega ant lauru, bet kai pralaimi poto teisinasi, kad biski neivertinom varzovu po puikios pergales pries serbus.
2011-09-09
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.