Kemzūra: „Labai svarbu, kad atsarginiai krepšininkai žaistų agresyviai“ (video)

2011-09-14 13:51
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra pripažino, kad Makedonijos krepšininkai jo auklėtiniams yra parankesni varžovai nei rusai
Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra pripažino, kad Makedonijos krepšininkai jo auklėtiniams yra parankesni varžovai nei rusai
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Paskutinė Lietuvos rinktinės treniruotė prieš ketvirtfinalio mačą užtruko 15 minučių ilgiau nei planuota. „Žalgirio“ arenoje sportavę Kęstučio Kemzūros auklėtiniai šlifavo paskutinius derinius ir reguliavo taikiklius.

Vakare laukianti dvikova su Makedonijos rinktine lems labai daug. Dvikovos nugalėtojas ne tik priartės prie medalių, bet ir žengs žingsnį link olimpinių žaidynių – užsitikrins mažiausiai vietą atrankinėse varžybose kitąmet.

Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra sako, kad krepšininkai patys supranta mačo svarbą, tačiau visas mintis kreipia žaidimo tobulinimui.

– Treneri, kuo stipri Makedonijos rinktinė? – žurnalistai paklausė Kemzūros.
– Manau, kad tai pajėgi komanda. Vien tai, kad jie jau ketvirtfinalyje, kad įveikė tokias rinktines kaip Graikijos ir Slovėnijos kalba apie jų pajėgumą. Pagrindiniai jų lyderiai – McCalebbas, Ilievski ir Antičius.

Jie labai gerai kontroliuoja rungtynių tempą, nes žaidžia dviem gynėjais, tai padeda išvengti klaidų. Labai daug žaidimo du prieš du, aukštaūgiai iš toli meta taip pat gerai kaip ir gynėjai. Daug perima kamuolių, ypač McCalebbas, kuris yra labai greitas krepšininkas.

Šiame čempionate jis žaidžia labai puikiai. Daugiausia naudoja 7-8 žaidėjus, rotaciją dar labiau apsunkino Todoro Gecevski trauma, kuris buvo svarbus žaidėjas. Kai tiek daug rungtynių per tokį trumpą laiką, sunkoka žaisti su tiek krepšininkų. Mums bus labai svarbu palaikyti tempą ir labai svarbu žaidėjai, kurie kils nuo suolo, kad gynyboje dirbtų intensyviai ir agresyviai.

– Šiandienos rungtynės yra svarbiausios iš tų, kurias teko žaisti. Kaip tai veikia žaidėjus emociškai?
– Mums buvo svarbios visos rungtynės, kurias žaidėme. Nesistengiame galvoti apie tai, nes visi supranta šiuos dalykus. Stengiamės galvoti apie tai, ką turime daryti – apie savo žaidimo planą, kaip reikia žaisti, kokios taktikos laikytis, kaip gintis.

– Gynyboje didžiausias dėmesys bus skiriamas McCalebbui?
– Dėmesį reikia skirti visiems, tačiau du žaidėjai – Ilievski, kuris valdo komandą, ir McCalebbas, kuris užbaiginėja atakas, yra pagrindiniai. Šiems dviem žaidėjams bus ypatingas dėmesys.

– Grįžtant prie Rusijos – Makedonijos rungtynių. Kaip reagavote, kai Sergejus Monia paskutinę sekundę išplėšė pergalę rusams?
– Nebandysiu apsimetinėti, manau, kad Rusijos rinktinė yra stipresnė ir mums neparankesnė, tačiau reikia žaisti su tais varžovais, kurie tenka. Labai džiūgauti negalime, nes makedonai ne vienose rungtynėse įrodė, kad lengvų varžovų nėra, žaidžia tikrai gerą krepšinį, labai gerai kontroliuoja ir primeta savo tempą. O reakcija buvo savotiška… Džiaugiausi dėl savo kolegos ir draugo Davido Blatto.

– Padėkojote jam?
– (šypsosi). Padėkojau. Reikėjo Sergejui Moniai dėkoti.

Visas interviu su Kęstučiu Kemzūra:



Komentarai:
padekojo
aciu, super... gal su rusais butu daug geriau
2011-09-14
-1
Atsakyti
Reiks kovoti, viena aisku..
2011-09-14
+2
Atsakyti
kasis
parduodu bilieta i abu ketvirtfinalius ir i pusfinali, kuriame zaistu Lietuva. 8-648 95 559
2011-09-14
+2
Atsakyti
Anonimas
Prieš Makediniją būtinai reikia žaisti labai agresyviai. Jų suolelis trumpas
2011-09-14
+4
Atsakyti
etb
Kemzura NINDZE :D paziurekit ant jo tases kas parasyta :D "KATANA"
2011-09-14
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.