Javtokas: „Makedonija žaidžia paprastą krepšinį ir tai veikia“

2011-09-15 00:11
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Robertas Javtokas į makedonų krepšį įmetė 13 taškų
Robertas Javtokas į makedonų krepšį įmetė 13 taškų
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Rezultatyviausias rungtynes čempionate sužaidęs Robertas Javtokas mačo pabaigoje nuo atsarginių suolelio stebėjo, kaip Lietuvos rinktinė pralaimi svarbiausias Europos čempionato rungtynes. Mūsiškiai Europos čempionato ketvirtfinalyje 65:67 nusileido Makedonijos krepšininkams ir liks be medalių.

Po dvikovos Javtokas pats negalėjo rasti atsakymo, kaip jo komanda neatsilaikė prieš didžiausius Europos čempionato išsišokėlius.

– Robertai, ar šiandien nepavyko žaidimo planas? – žurnalistai paklausė 13 taškų pelniusio Javtoko.
– Jei pralaimėjome, reiškia, nepavyko. Pradėjome žaisti lėtai, o ne greitai, kaip esame įpratę. Leidome jiems atsikovoti per daug kamuolių puolime.

– Kaip varžovams pavyko įvelti į tą lėtą žaidimą?
– Nežinau. Jie nėra agresyvūs, migdo, o mes nepasiimame kelių kamuolių ir viso gero. Nesakyčiau, kad buvome nesusikaupę, nesakyčiau, kad kažkas nenorėjo laimėti. Pats nesuprantu, kaip galėjome pralaimėti.

– Ką sakėte vienas kitam rūbinėje po rungtynių?
– Ką gali pasakyti? Vienas kitam kažką „važiuoti“? Pralaimime kaip komanda ir laimime kaip komanda. Kažkam nepasisekė, kažkam pasisekė. Kažkas padarė klaidą, kažkas ne. Rytoj turime eiti ir kovoti. Mūsų komandoje atmosfera gera, vienas kitu tikime, niekas kažko nedarė specialiai, kad nelaimėtų.

– Rytoj žaisite su Slovėnija dėl galimybės kitąmet kovoti atrankoje į olimpiadą. Ar pavyks nusiteikti mačui?
– Apie tai kalbėjomės rūbinėje. Nesvarbu, kad pralaimėjome, nors tai ir tragedija, tačiau turime rasti motyvacijos kovoti rytoj dėl savęs ir savo tautos.

– Kaip manote, kiek rytoj bus žiūrovų?
– Mūsų fanai visada mus palaiko, jie yra puikūs. Jie mus palaikė Lenkijoje, kai mums nesisekė. Nežinau, kiek ateis. Nebūsiu piktas, jei kažkas neateis, jie turi teisę. Bet tikiu gerbėjais, manau, kad rytoj bus pilna salė.

– Slovėnijai pralaimėjote du kartus per draugiškas rungtynes.
– Tai nesvarbu, pralaimėjome tai pralaimėjome. Jei bus trečias kartas, tai bus, bet tikiuosi, kad nebus. Tai buvo draugiškos rungtynės. Dabar bus kitaip. Manau, lems tai, kas rytoj ras daugiau motyvacijos. Ir mes, ir jie pralaimėjome, tačiau tikiuosi, kad rytoj mes būsime atsigavę, fanai mus palaikys.

– Kas tokio ypatingo yra šioje Makedonijos komandoje, kurios niekas negali įveikti?
– Nežinau, jūs man pasakykite. Kai su jais žaidi, neatrodo, kad jie kažką ypatingo daro. Jie žaidžia paprastą krepšinį ir tai veikia. Jiems tai veikia. Jie nėra agresyvūs, tiesiog žaidžia paprastą krepšinį ir laimi.
Komentarai:
kokio velnio
Turint zaideja su nerealiu pataikymu (Kaukena), neduot jam zaist??
2011-09-15
+1
Atsakyti
deja bet faktas
Nors geriausiai ejo Javtokui ir Kaukenui, svarbiausiais momentais zaista ne per juos kazkodel. Net zaidimo laiko jiems duota mazai. Javtoko laikymas ant suolo isvis absurdiskas, tarsi bijant kad Anticius ar Samardiskis gaus 5 bauda ir intrigos neliks.
2011-09-15
+2
Atsakyti
sioma
as vertinu gerai,galesiu eiti i darba
2011-09-15
-2
Atsakyti
mes s
Skaityti visokiu subingalviu komentarus jau bloga darosi asilai eikit i aikštę ir padarykit ka nors geriau osedit prie kompo ir kliedit
2011-09-15
-5
Atsakyti
nematautragedijos
kaip su 10 zaideju (Delno aikstej praktiskai nemaciau), be lyderio Lino, sakyciau neprastai pasirode rinktine. pasisparde tiek pries prancuzus, tiek pries makedonus. sis cempas nesusikloste musu naudai nuo pat pradziu. reikia laimet kelialapi olimpines, o ten manau pasirodytume isties gerai. noreciau kad Kestas ir toliau treniruotu rinktine.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-09-15
-12
Atsakyti
jookemzuros fiasko. nuolatinis kartojimas apie agresija ir intensyvuma, bet negalime laimeti pries komanda kuri remiasi 6 zaidejais. tai fiasko trenerio , o ne zaidejo. apmaudu , kad taip manau kemzura tikrai geras treneris , bet visgi jis pralaimejo rungtynes o ne zaidejai


cia visos komandos fiasko o ne tik kemzuros isikalkit i galva debilai,laimesim ar nelaimesim siandien tikiuosi kad kemzura pasiliks rinktineje,ir jei i olimpiada petekims pamatysit rinktine tikrai bus atjauninta
2011-09-15
-6
Atsakyti
JAVTOKAS-TIKĖKIMES JO NEBUS KITOJE RINKTINĖJE- - - - - - - - - - - - - - - - - - -1. Kai komanda laimi +2 ar +4, tai nereik mėtyti tritaškių, jeigu jie nekrenta. Kodėl treneris nesuvaldė chaotiško komandos žaidimo? Tai ne tik komandos, bet ir trenerio atsakomybė dėl apgailėtino pralaimėjimo.- - - - - - - - - - - - - - - - - - -2. Kai priešininkų komandos pagrindinis žaidėjas turi 4 pražangas, reik žaisti per jį, nes jis nežais pilna jėga, tačiau to nedaroma. Javtokas keletą „fuxų“ pataikė kabliais ir visas puolimas tuo pasibaigė.- - - - - - - - - - - - - - - - - - -3. Makedonijos komanda nėra stipri. Daugybė pramestų dvitaškių ir tritaškių. Pagrindinis žaidimas per porą žaidėjų.- - - - - - - - - - - - - - - - - - -4. Nesugeba atkovoti kamuolių. Leido varžovams mėtyti daug metimų, kol galiausiai pradėjo kristi.- - - - - - - - - - - - - - - - - - -5. Apgailėtina yra tai, kad pralaimėta ne Ispanijai, o Makedonijai. Jau geriau nedalyvauti iš viso. Tai tik įrodo, kaip stipriai buvo pervertinta ši rinktinė ir treneris.- - - - - - - - - - - - - - - - - - -6. Pažiūrėkite, kaip žaidžia Ispanija. Kaip jie su slovėnais drausmingai žaidė. Visas žaidimas yra pastovus, nebanguotas. Jokių kvailų metimų, kai nereikia. Drausmingumas ir nuoseklumas. Kaip gali laimėti jeigu žaidimas banguotas?- - - - - - - - - - - - - - - - - - -7. Treneris neturi strategijos. Kai žaidėjui gerai sekasi, tai jis pasodinamas. Išleidžiamas kitas, kuriam nesiseka. Masiniai keitimai. Kai reik puolimo, tai jo nėra.- - - - - - - - - - - - - - - - - - -8. Ne tik šios rungtynės, o ir daug kitų buvo panašios. Trūksta puolimo ir gynybos. Amžinos klaidos. Tos pačios problemos. Su tokiu žaidimu nebūtų jokių medalių.- - - - - - - - - - - - - - - - - - -9. Kai makedonai mėtė savo kvailus metimus iš tritaškio, dvitaškio, tai daugybę metimų pramesdavo. Kai meta eilinį netaiklų tritaškį, tai būtinai lietuviai turi pakartoti jų sprendimą. Jie irgi tada meta savo tritaškį. Makedonija meta jį dėl to, kad persvara yra ne jų naudai. Kam mesti tritaškį, jeigu tu pirmauji, o tritaškiai nekrenta? Net pusgalvis supranta, kad reik žaisti baudos aikštelėje, o ne tritaškius mėtyti. Ar čia tritaškių konkursas? Ar mes kopijuojame kvailus makedonų metimus? Kas daugiau prames? Tai vieną paskutinį tritaškį jie netyčia ir įmėtė.- - - - - - - - - - - - - - - - - - -10. Pabaigai: sveika kritika verčia tobulėti. Krepšininko tikslas žaisti gerai, todėl girti už pralaimėjimus komandą, kai pralaimi nevykėliams, tai yra kvaila. O dėl futbolo, tai Lietuvoje finansuojamas jis dvigubai daugiau nei krepšinis, tad futbolo fanatikai tegu patyli, nes jis miręs prieš daug metų. Žvakutę uždekite geriau ant futbolo kapo ir federacijai užuojautą perduokite. Tikėkimės, kad šalia futbolo kapo nebus palaidotas ir krepšinis.- - - - - - - - - - - - - - - - - - -


[quote] tikekimes tave suspardys...
2011-09-15
-1
Atsakyti
kase
palaikom siandien musiskius kovoje del Olimpiniu zaidyniu: parduodu bilieta i Lietuva-Slevenija + Prancuzija-Graikija + Rusija-Serbija. (turiu 2 bilietus i pusfinali: ESP-Makedonija) - parduosiu uz puse kainos. 8-648 95 559
2011-09-15
-1
Atsakyti
kase
taigi, taigi, parduodu bilieta i rytojaus ketvirtfinali ir i Makedonija-Ispanija pusfinali. Maziau nei savikaina. +370-648 95 559
2011-09-15
-2
Atsakyti
Dede
Matau nemzai aliuziju i futbola.Broliai!Kada jus matete Lietuvos futbolo rinktine,bent per zingsneli busvusia prie EC?aS JAU NEKALBU APIE LOSIMA ASTUNFINALYJE ARBA DEL 5 VIETOS.jUS NELYGINKITE TAUTOS PASIDIDZIAVIMO SU RUSU-BRAZILU DIEVINAMU NIEKALU,KURIS BRITAMS DAR SUKELIA IR NORA ZUDYTI.
2011-09-15
+5
Atsakyti
storas
Javtokas zaidzia dar paprastesni krepsini ir......tai irgi veikia......komandu trenerius.Zmogus imeta tik per sventes,bet....gauna milijona euru uz metus.Ko stebetis?
2011-09-15
+1
Atsakyti
Anonimas
Kai atsalo visiem tie nervai, pasirode jau ir normalesniu komentaru. Dabar jau nebestumiam ant zaideju uz atskira bloga momenta, o stumiam ant trenerio. Aha, treneris kamuoliu nenusims ir trajaku neimes... bet treneris yra atsakingas uz tuos debiliskus zaideju kaitaliojimus, kada keiciami 3 zaidejai ant karto, ypac kai anie 3 pradeda komanda tempt, o naujai iseje neisivaziuoja. Negi jus akli ir nematet to paties kitose rungtynese? Tokie masiniai keitimai butu pateisinami jeigu mes pastoviai begtume,BET MES NEBEGAME. Mes neatsikovojam ir niekur nespejam, o losiant pozicini graju nera prasmes pastoviai keisti zaideja kuriam krenta arba siaip geriau sekasi. Taip musamas zaideju pasitikejimas ir pralaimima makedonijai. Dar vienas dalykas kurio as vapse nesuprantu, tai kodel Javtokas su Songaila nezaide daugiau (stumkit ant songailos uz ta pasa, bet is jo tikrai daug naudos buvo). Kaip Pacesas sake, kiek ejo tiek praejo, tai kodel per ji nezaidziam? Reikejo vapse kist visus kamuolius Jankunui, Songailai ir Javtokui ir tegu dauzo tuos makedonus po kase. Bet ne, mes toliau naudojame ta mistiska "begimo" strategija, kuri suveike tik pradzioj Kalnui (kuri vel pasodino) padraskius makedonu gynyba ir keliais momentais kada Kaukenas (kurio su 2 prazangom nereikejo sodint 2 keliny) nubego. O siaip nulis, sitas macas prapistas per Kemzura, apipiso ji ir ankstesni varzovai, atseit mes rotuojam ir nepavargstam, bet pavarge 7 zaidejai deda mus i viena su visu musu suolu. Reiskia arba komplektacija supuvus arba sprendimai blogi.
2011-09-15
+1
Atsakyti
JAVTOKAS-TIKĖKIMES JO NEBUS KITOJE RINKTINĖJE
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

1. Kai komanda laimi +2 ar +4, tai nereik mėtyti tritaškių, jeigu jie nekrenta. Kodėl treneris nesuvaldė chaotiško komandos žaidimo? Tai ne tik komandos, bet ir trenerio atsakomybė dėl apgailėtino pralaimėjimo.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2. Kai priešininkų komandos pagrindinis žaidėjas turi 4 pražangas, reik žaisti per jį, nes jis nežais pilna jėga, tačiau to nedaroma. Javtokas keletą „fuxų“ pataikė kabliais ir visas puolimas tuo pasibaigė.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3. Makedonijos komanda nėra stipri. Daugybė pramestų dvitaškių ir tritaškių. Pagrindinis žaidimas per porą žaidėjų.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

4. Nesugeba atkovoti kamuolių. Leido varžovams mėtyti daug metimų, kol galiausiai pradėjo kristi.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

5. Apgailėtina yra tai, kad pralaimėta ne Ispanijai, o Makedonijai. Jau geriau nedalyvauti iš viso. Tai tik įrodo, kaip stipriai buvo pervertinta ši rinktinė ir treneris.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

6. Pažiūrėkite, kaip žaidžia Ispanija. Kaip jie su slovėnais drausmingai žaidė. Visas žaidimas yra pastovus, nebanguotas. Jokių kvailų metimų, kai nereikia. Drausmingumas ir nuoseklumas. Kaip gali laimėti jeigu žaidimas banguotas?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

7. Treneris neturi strategijos. Kai žaidėjui gerai sekasi, tai jis pasodinamas. Išleidžiamas kitas, kuriam nesiseka. Masiniai keitimai. Kai reik puolimo, tai jo nėra.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

8. Ne tik šios rungtynės, o ir daug kitų buvo panašios. Trūksta puolimo ir gynybos. Amžinos klaidos. Tos pačios problemos. Su tokiu žaidimu nebūtų jokių medalių.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

9. Kai makedonai mėtė savo kvailus metimus iš tritaškio, dvitaškio, tai daugybę metimų pramesdavo. Kai meta eilinį netaiklų tritaškį, tai būtinai lietuviai turi pakartoti jų sprendimą. Jie irgi tada meta savo tritaškį. Makedonija meta jį dėl to, kad persvara yra ne jų naudai. Kam mesti tritaškį, jeigu tu pirmauji, o tritaškiai nekrenta? Net pusgalvis supranta, kad reik žaisti baudos aikštelėje, o ne tritaškius mėtyti. Ar čia tritaškių konkursas? Ar mes kopijuojame kvailus makedonų metimus? Kas daugiau prames? Tai vieną paskutinį tritaškį jie netyčia ir įmėtė.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -

10. Pabaigai: sveika kritika verčia tobulėti. Krepšininko tikslas žaisti gerai, todėl girti už pralaimėjimus komandą, kai pralaimi nevykėliams, tai yra kvaila. O dėl futbolo, tai Lietuvoje finansuojamas jis dvigubai daugiau nei krepšinis, tad futbolo fanatikai tegu patyli, nes jis miręs prieš daug metų. Žvakutę uždekite geriau ant futbolo kapo ir federacijai užuojautą perduokite. Tikėkimės, kad šalia futbolo kapo nebus palaidotas ir krepšinis.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
2011-09-15
+6
Atsakyti
hmm
Tai jau ne pirmas rungtynes mes "greiti, agresyvūs, ilgas suolelis ir t.t.", o galų gale lošiam lėtai ir mus užlaksto šešiese lošiantys vokiečiai ar makedonai (ar prancūzai). Rungtynių pabaigoje ne mes, o makedonai labiau spaudė gynyboje, nieko nesupratau...
2011-09-15
-2
Atsakyti
Seip jo lietuviam lb jau nekrito bet kalti ir teisejai ir kemzura.nzn kokia jis taktika buvo sugalvojes..jei jau javtokui sekesi tai kam tik 18min leido,nu gerai nejaunas bet gale galejo vietoj valanciuno paimt bent ji,nes valanciunas snd toki gryba pjove,dar zingsniavo..kovojimas del kamuoliu tai vps bbz,visi nubega nuo krepsio ir ner kam kamuoli atkovot.jasaiciui snd baisiai nekrito..bet galejo kemzura per minute kitaip sustyguot zaidima,dvitaskio reikejo o ne triju,pratesime dar gal butu laimeje...kaukena galejo dazniau leist snd.nu nx taktikos jo tai vps snd nesupratau,jau dbr kestai busi nurasytas..

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-09-15
+1
Atsakyti
dinamo to lorete
Man atrodo, kad kaip tik dvasios, noro, agresijos, psichologijos, atmosferos buvo su kaupu ir galbut net per daug. Truko kazko kito.
2011-09-15
+5
Atsakyti
dinamo to lorete
Man atrodo, kad kaip tik per daug viskas buvo norima padaryti dvasia, uzsidegimu, agresija, atmosfera. Truko turbut kitu dalyku.
2011-09-15
-2
Atsakyti
lorete
baikit pult ant kemzuros !!! jis gi neisbegs i aikste atsokusiu kamuoliu nusiiimt!!! zmogus padare viska ka galejo !!! ne tik siom varzybom ,visose truko dvasios ,uzsidegimo.....
2011-09-15
-1
Atsakyti
na beliko mums laimėt rytoj. Ir tada pasakyt ačiū už viską ir viso gero Šarui, Broliams ir kitiems ir su bronzine rinktinę grįžt į pergalių kelią. O dėl trenerio tai nežinau, geras jis treneris bet manau turėtų pasielgt garbingai ir prisiėmęs atsakomybę atsistatydint
2011-09-15
+1
Atsakyti
asdasdasd
Javtokas 6/6 dvitaskiai, 6 atkovoti kamuoliai, 13 tasku ir tik 18 minuciu. Kai petraviciaus nera ir valanciunui juoda diena, musu vienintelis geras centras, kurio siandien geriausios rungtynes, zaidzia 18 MINUCIU. Ir kai makedonai ima kamuolius po musu krepsiu viena po kito.... KAIP SITA PAAISKINT?!?

Tai va, Kemzura. Aisku nebuvo ir nusiteikimo, disciplinos, bet velgi- uz tai treneris atsako, todel nustokit kaltint pavienius zaidejus, buna geru dienu, buna blogu (visiems zaidejams). Bet jei zaidejui gera diena, tai kodel jo neisnaudot??? Ir kodel bent nepabandyt delininkaicio, kuris ir prasiverzima astru turi ir tris gali imest??? Jei jau taip rotuoji, kodel delnas visada ant suolo, kestai???
2011-09-15
+11
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.