Jonas Elvikis prasitarė, jog keičia karjeros kryptį
Jonas Elvikis prasitarė, jog keičia karjeros kryptį
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Jau penktadienį Utenos „Juventus“ krepšininkai ir aistruoliai sugrįš į Utenos areną – uteniškiai žais pirmąsias 2011-2012 metų sezono rungtynes.

Tuo tarpu lygiai prieš dvejus metus – 2009 metų spalio 6 dieną – „Juventus“ klubas debiutavo Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate ir pirmosiose rungtynėse namuose 82:78 įveikė Marijampolės „Sūduvos“ krepšininkus.

Šiose rungtynėse į Utenos krepšinio istoriją savo pavardę įrašė Jonas Elvikis, kuris sužaidus 10 sekundžių pelnė istorinius – pirmuosius – „Juventus“ taškus LKL pirmenybėse.

Net ir praėjus nemažai laiko, 29 metų snaiperis teigia vis dar nepamirštantis pirmosios atakos.

– Lygiai prieš dvejus metus „Juventus“ debiutavo LKL čempionate, o pats pelnei istorinius pirmuosius klubo taškus. Kokie prisiminimai liko iš tų laikų?
– Tai buvo nepaprastai turiningi metai, susipažinau su daugybe įdomių ir gerų žmonių aikštelėje ir už jos ribų. Su daugeliu pabendraujam ir dabar, todėl prisiminimai išliko patys šilčiausi ir, manau, išliks ilgam. Debiutavo ne tik komanda, bet ir žmonės, ruošę pamatus LKL čempionatui, rėmėjai, Utenos miesto bendruomenė ir, be abejo, komandos sirgaliai, kuriems galybę kartų galėtume sakyt ačiū už palaikymą – Jūs geriausi! 

Niekas iš vadovų nekėlė didelių tikslų ir kitos komandos i debiutantus rimtai nežiūrėjo. Na bent jau man susidarė toks pirmas įspūdis. Bet tai kaip tik palengvino mūsų startą, o ir pati komanda buvo sukomplektuota labai taikliai. 

Iš visų jėgų stengėmės siekdami sezono metu kuo geriau pasirodyti aikštelėje ir, manau, mums visai neblogai pavyko. Po pirmo sezono Utena įsitvirtino Lietuvos krepšinio pasaulyje ir man labai džiugu, kad klubas stengiasi pozicijų neužleisti iki pat šiol. 

Džiaugiuosi, kad man teko galimybė būti, nors ir nedidele, bet „Juventus“ klubo istorijos dalimi. Pirmųjų pelnytų taškų visiškai nesureikšminu, bet tikrai puikiai prisimenu pirmąją ataką (šypsosi).

– Kokie tavo karjeros planai? Vasarą ir vėl nesulaukei tau tinkamų pasiūlymų?
– Kas turi pradžią, tas dažniausiai turėtų turėti ir pabaigą. Nebesu toks jaunas (krepšinio standartais), o ir patirtos traumos nuolat apie save primena. Nors ir turėjau keletą pasiūlymų iš kitų klubų, šiuo metu nusprendžiau šiek tiek keisti karjeros kryptį. O kas bus vėliau, dar pamatysim... 

– „Juventus“ rytoj pradeda naują sezoną. Ko palinkėtum komandai ir fanams?
– Ateinančiam sezonui „Juventus“ linkiu išlikti komanda. Sezonas ilgas ir bus visko: tiek pergalių, džiugių akimirkų, tiek nesėkmių, nesutarimų.... Svarbiausia, tikėkite vienas kitu ir išlikite kietu kumščiu visiems varžovam. Atkakliai dirbdami drauge galite pasiekti labai daug. 

Sirgaliams palinkėsiu kantrybės bei, kad išliktumėte garsūs, kandūs ir ryškiai matomi ne tik savo tribūnoje, bet ir kitose arenose.
Komentarai:
zalgiris
idomu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-03
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.