Pasibaigus vasarai ir rudens pradžioje vykusiam Europos vyrų krepšinio čempionatui, į aikšteles sugrįžo „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ (MKL) dalyviai. Jaunieji krepšininkai vėl mėgins įrodyti, jog yra geriausi savo amžiaus kategorijose. MKL.lt prieš prasidedant reguliaraus sezono mūšiams pristatys visų trijų amžiaus kategorijų (jaunių, jaunučių ir vaikų) čempionatų svarbiausius pokyčius ir sezono tikslus.

Vaikų berniukų A (gim. 1998 metais) krepšinio čempionatas „Manija“

Praėjusio sezono finalo drama tarp Vilniaus Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijos ir Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos komandų tik įrodo, kad šiemet mūšiai bus dar atkaklesni. Ar vilniečiams vėl pavyks iškovoti aukso medalius? Ar klaipėdiečiai sugebės pakliūti į finalą? Kokios komandos sudarys geriausiųjų ketvertuką? Į visus šiuos klausimus jau netrukus pradės atsakinėti trylikamečiai.

„Ruošiamės čempionatui, šiuo metu viskas gerai. Turime naujų žaidėjų, iš Vilniaus krepšinio mokyklos atėjo perspektyvus krepšininkas Šarūnas Tamkevičius“, – kalba čempionų treneris Edvinas Justa. – Tikimės pakartoti praėjusio sezono pasiekimą ir iškovoti pirmą vietą“.

Vaikų berniukų A pirmenybėse, be jau minėtų dviejų Vilniaus ir Klaipėdos komandų, dalyvaus Kauno KM „Aisčiai“ I ir II, Biržų SM, Kauno Arvydo Sabonio KC „Leki“, Marijampolės ŽSM, „Saulė-Šiauliai“, Tauragės SM „Bremena“ ir Vilniaus KM „Transvela“. Šiame čempionate krepšinio mėgėjai galės išvyti ir kelis perspektyviausius jaunosios kartos žaidėjus: klaipėdietį Tadą Sedekerskį, vilnietį Šarūną Tamkevičių ir tauragiškį Matą Jogėlą.

„Manau, mums iššūkį mes klaipėdiečiai, – teigia Justa. – Kol kas labai gerai atrodo Tauragės jaunieji krepšininkai. Kauno krepšinio mokykla turi daug aukštų žaidėjų, todėl ji bus labai pavojinga komanda. Šioje amžiaus grupėje tikrai labai daug perspektyvaus jaunimo. Žiūrėsime kaip jie atrodys ateityje. Jeigu sunkiai dirbs, manau, gali būti geri krepšininkai“.

Vaikų berniukų A čempionato kovos prasidės šį savaitgalį.

Vaikų berniukų B (gim. 1999 metais) krepšinio čempionatas „Manija“

Praėjusiais metais dvylikamečiai kovėsi „Pirmojo iššūkio“ varžybose ir pirmą kartą pajuto tikrų rungtynių skonį. Šiemet viskas jau bus daug rimčiau. Dvylikamečių komandos suskirstytos į divizionus ir santykius jau aiškinsis kaip ir visos kitos „Manijos Moksleivių krepšinio lygos“ komandos. Praėjusiame sezone šios amžiaus grupės varžybas laimėjo A.Sabonio KC auklėtiniai.

„Viskas gerai. Manau, esame pasiruošę kaip ir kitos komandos. Visi turime mažų problemų, smulkių traumų, – sako „saboniukų“ treneris Ramūnas Juška. – Tikslų konkrečių nekeliame. Svarbu, kad kuo daugiau būtų perspektyvaus jaunimo. Nekeliame tikslo laimėti čempionatą. Jeigu vaikas neturės galimybės būti aikštėje, nieko jis nepasieks“.

Šį sezoną Vaikų berniukų B čempionate dalyvaus A.Sabonio KC „Radijas TAU“ ir „XGSM“ komandos, taip pat Radviliškio SS, Alytaus SRC, Š.Marčiulionio KA „Electrolux“. Vilniaus KM I ir II, Kupiškio SM ir Kauno KM „Tornado Scandagra“ ekipos.

Vaikų berniukų B čempionato kovos prasidės šį savaitgalį.

Vaikų mergaičių C (gim. 1998 metais ir jaunesnių) krepšinio čempionatas „Manija“

Jauniausios merginos taip pat praėjusiame sezone rungėsi „Pirmojo iššūkio“ varžybose. Jose geriausiai sekėsi Kauno krepšinio mokyklos „Aisčiai“ krepšininkėms. Jos iškovoti nugalėtojų titulą pasiryžusios ir šiemet.

Vaikų mergaičių C čempionate dalyvaus dvi Kauno KM „Aisčiai“ komandos, dvi Vilniaus KM ekipos, po vieną komandą iš Marijampolės, Panevėžio, Palangos ir Biržų.

Vaikų mergaičių C čempionate komandos jau sužaidė po vienerias rungtynes. Toliau pirmenybės bus vykdomos šį savaitgalį.
Komentarai:
Butent
Geda mkl uz aplaiduma !
2011-10-14
-2
Atsakyti
Netiesa
Praėjusio sezono finale žaidė ŠMKA ir Aisčiai !!! Klaipėda užėmė 3 vietą nugalėjusi Vilniaus KM !!!
2011-10-14
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.