Pergalingai CAA konferencijos varžybas pradėjo tris lietuvius turinti „Hofstra Pride“ ekipa. Ji šeštadienį Ričmonde 72:66 įveikė „Virginia Commonwealth Rams“ ir pateko į konferencijos pusfinalį.

39 minutes žaidęs Aurimas Kieža pelnė 13 taškų (5/10 dvit., 0/2 trit., 3/4 baudų), atkovojo 6 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, 4 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

Arminas Urbutis per 1 minutę nepasižymėjo, o Žygis Šeštokas nerungtyniavo.

Antrą pralaimėjimą iš eilės ir pirmą šį sezoną savo aikštelėje patyrė „Duke Blue Devils“ ekipa, 76:83 nusileidusi „North Carolina Tar Heels“. Martynas Pocius per 1 aikštėje praleistą minutę nepasižymėjo.

Šeštą iš eilės pergalę iškovojo Antano Kavaliausko „Texas A&M Aggies“, kuri išvykoje 75:59 įveikė „Texas Tech Red Raiders“. Pasaulio jaunimo čempionas per 18 minučių pelnė 11 taškų (4/5 dvit., 3/4 baudų), atkovojo 4 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą ir 4 kartus prasižengė.

Iš tolimesnės CAA konferencijos kovos eliminuotas Valdo Vosyliaus „Old Dominion Monarchs“ klubas, 63:71 turėjęs pripažinti „Northeastern Huskies“ pranašumą. V.Vosylius per 20 minučių surinko 5 taškus (2/5 dvit., 1/4 baudų), atkovojo 7 kamuolius, po 2 kartus suklydo ir prasižengė.

Dvejų „lietuviškų“ ekipų mače triumfavo Pauliaus Packevičiaus „Rice Owls“, savo aikštėje 68:66 palaužusi Donato Račkausko „Southern Methodist Mustangs“.

Starto penkete susitikimą pradėjęs P.Packevičius per 17 minučių surinko 6 taškus (2/5 dvit., 2/4 baudų), atkovojo 4 ir perėmė 1 kamuolį, po 2 kartus suklydo ir prasižengė.

D.Račkauskas ant parketo išbuvo 19 minučių ir pelnė 9 taškus (4/4 dvit., 1/1 baudos), atkovojo 7 kamuolius, atliko rezultatyvų perdavimą, perėmė kamuolį, 2 kartus suklydo ir 3 kartus prasižengė.

Komentarai:
beje, Redikas su Morisonu jau pakviesti i JAV vyru rinktine, nors dar studentai
2006-03-06
-1
Atsakyti
net nemanau kad tuo domisi 10 proc lietuviu. kiek tai butu? 350 tukst zmoniu. jergau, tokio lankomumo neturi ne vienas tinklapis. gal 10 proc besidominciu krepsiniu ir lankanciu basketnews..
Moby, susidomejima kelia ir Real - Barsa rungtynes ispanijoj, Panathinaikos - Olympiakos rungtynes graikijoj ar koks italiskas derbis. ir tai manau yra zymiai vertesni demesio macai nei NCAA rungtynes. visgi tai arciau musu..
o NCAA nugaletoja basketnews tikrai pranes ;)
2006-03-05
-3
Atsakyti
Caprius: Sulyginai tu chia kaip "P" su "B"...vadinasi greitu laiku rashysit tik apie NBA rungtyniaujanchiu lietuviu rezultatus, nes su kitom komandomlietuviai kaip ir "neturi nieko bendro". Kitu dienos rezultatu reiks krepshinio gerbejams ieshkot nba.com'e. Prasidejo "March Maddness"...idomu, Basketnews'as bent nugaletoja pranesh...ar reiks kitur ieshkot, nes finale tikrai manau nebus lietuviu, apie kuriuos be giminiu ir kiemo draugu daugiau niekas ir nesidomi.
2006-03-05
+8
Atsakyti
to Saras: Reiskia 90% yra tiesiog tamsuoliai. Idomu koks procentas domisi aukshchiau ishvardintais Lietuviais, kurie baige savo pasirodymus nuses giliai ir tvirtai kokios Portugalijos lygose? O kas del pasiskaitymu kituose tam skirtuose puslapiuose tai ish tavo pasakymo galima daryt ishvada, kad ir apie NBA galima pasiskaitytkituose "tam skirtuose" puslapiuose. Nes visi Lietuvos portalai tik nukopijuoja bei lietuvishkai pateikia rezultatus. Vakarietishkuose bent jau aprashymas rungtyniu..labiau panashu i krepshinio portalus. Lietuvishki gi apie uzh Atlanto vykstanchias rungtynes apart rezultato bei individualiu zhaideju pasirodymo taip nieko ir nesugeba parashyt...savotishkos "Zhinios", kur per pora minuchiu rezultatai perduodami ir tiek...va tau ir krepshinio portalas.
2006-03-05
-8
Atsakyti
moby> nesutinku. lietuviams visiskai nieko nesako ta Duke North Carolina dvikova. Tuo domisi maximum 10 proc lietuviu, lygiai tiek pat, kiek pvz rusijos superlygos dvikovomis inirtingiausiomis. tad kodel tai, kas aktualu mazumai, turi buti rasoma viesai? manau, kad kiekvienas besidomintis apie tai gali paskaityti tam skirtuose puslapiuose.
2006-03-05
+4
Atsakyti
moby, o koks nors JAV sporto leidinys apraso apie Zalgirio - Ryto rungtynes? nemanau.. tai kodel lietuviai turetu skirt demesi rungtynems su kuriomis mes neturim nieko bendro.
2006-03-05
-5
Atsakyti
Zhurnalistui reiketu kiek atidzhiau stebet verchiant...Hofstra zhaide ne savo aiksteleje, o 500km nuo jos:) Visos CAA konferencijos rungtynes vyksta Richmonde;)
Vakar vakaro pagrindinis machas buvo Duke-North Carolina. ESPN Classic kanalas visa diena rode geriausias shiu universitetu tarpusavio dvikovas. Kiekviena sezona shiu dvieju univeru machai yra labiausiai laukiami, susidomejimas nerealus...chia kaip Zhalgirio ir Ryto rungtynes tarpusavyje...o jus sugebejote suraityti vos du sakinius apie ji - rezultatas ir lietuvio pasirodymas. Nyku...
NCAA pilna talentu, kurie kitais metais losh NBA...ir tada lietuviukai krepshinio "specialistai" apie juos kalbes - "Pirma karta toki girdzhiu..."
2006-03-05
-13
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.