Krepšininkai tampa vis labiau nepatenkinti žaidėjų sąjungos veiksmais
Krepšininkai tampa vis labiau nepatenkinti žaidėjų sąjungos veiksmais
Nuotr. Reuters – Scanpix
Apie 50 derybomis dėl naujosios darbo sutarties nepatenkintų Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) krepšininkų ketvirtadienį aptarė galimybę išformuoti žaidėjų sąjungą. Toks žingsnis ilgam sustabdytų bet kokias derybas dėl sutarties.

Nepatenkinti dėl nuolaidų, kurias atliko žaidėjų sąjunga, ir baimindamiesi, kad ji gali dar labiau nusileisti savininkams, krepšininkai gali išformuoti sąjungą.

Balsavimui dėl sąjungos išformavimo turi pritarti bent 30 proc. iš kiek daugiau nei 400 krepšininkų. Tada balsuojant būtų reikalinga paprasta dauguma, kad sąjunga netektų savo dabartinių galių.

Sąjungos prezidentas Derekas Fisheris pastaruoju metu susilaukia vis daugiau kritikos iš kolegų. Vakar jo sugebėjimais suabejojo krepšininko karjerą baigęs Jerry Stackhouse'as.

Sąjunga kritikuojama dėl to, kad jau nusileido iki 52 proc. derantis dėl pajamų dalybų. Savininkai laikosi pozicijos, kad pajamos turi būti dalijamos pusiau. Skelbiama, kad didžioji dalis krepšininkų nesutinka nusileisti dar labiau ir, jeigu sąjunga atliktų dar vieną kompromisą, krepšininkai sukiltų.

Jeigu žaidėjų sąjunga būtų išformuota, iš krepšininkų pusės nebeliktų oficialaus organo, kuris galėtų atstovauti juos derybose. Manoma, kad toks žingsnis sukeltų visišką chaosą ir sezono atšaukimas taptų neišvengiamas.

Šeštadienį NBA klubų vadovai ir krepšininkai susitinka dar kartą. Skelbiama, kad tai bus itin gausus susitikimas, jame dalyvaus daugiau nei įprasta krepšininkų ir savininkų.
Komentarai:
Noreciau, kad tiesiogiai transliuotu tuos ju susitikimus, ten maty buna panasiam lygmeni: "Give us 52%!" "Hell noooo!!!" ir tada visi ant visu rekia
2011-11-05
-13
Atsakyti
djlukisFan/Soccer/basket
tai irodymas kad nba jau nebe uz kalnu
2011-11-04
-9
Atsakyti
tricasDar vienas įrodymas, kad NBA tik šou ir nieko daugiau, o šou ilgai tęstis negali, anksčiau ar vėliau jis turi baigtis, bažnyčios mergaičių užgaidos griauna sezoną.... Argi tai normalūs sportininkai....? vienas kitas...


o kas tada yra Eurolyga? finansiskai remiamu sportininku turnyras? :D kadangi krepsinis cia nera tiek populiarus ir net nesistengiama ji populiarinti, arba tiesiog zaidejai nera tiek idomus, kad pritrauktu ziurovus i sales, todel gaunas taip, kad ne zaidejai uzsidirba sau algas pritraukdami ziurovus i rungtynes, o pasisvente turciai turi dirbti, kad ismoketu kosmines algas savo zaidejams.

Kas del NBA tai galetu, padaryti kazkokiu isimciu, jei klubas uzdirba pinigus ir jeigu isgali - tegul ir moka didesnes algas pvz bedziams komandos veteranams, tik svarbu, kad nebutu kaip dabar, kaip paskutiniu metu, titulus laimi tik algu kepure gerokai virsijancios komandos, nes susirenka daug geru zaideju.
2011-11-04
+3
Atsakyti
Auksciausio patikimumo statymai is AMERIKOS jau cia!Tiesiog uzeik ir isitikink viskuom savo akimis! http://american-bets.blogspot.com/
2011-11-04
+4
Atsakyti
kenguras
freeagent25 jis sako ''We need money'' :D
2011-11-04
+1
Atsakyti
Lokautas
Turbut isvis nebus sio sezono
2011-11-04
-2
Atsakyti
Bet pastebėjot, kad labiausiai nepatenkinti senukai, o jaunimas tiesiog nori žaisti, nes jiems atsibodo tas LOCKOUT.
2011-11-04
+2
Atsakyti
freeagent25
ant nuotraukos matosi, kad nori pinigu.
2011-11-04
+3
Atsakyti
AnonimasCirkas yra NBA uzkulisiai,o ne pati NBA.


pritariu 100%. pats žaidimas ne cirkas , o kas dedasi už aikštės ribų tikras cirkas(nevykęs)
2011-11-04
-1
Atsakyti
Anonimas
Cirkas yra NBA uzkulisiai,o ne pati NBA.
2011-11-04
+1
Atsakyti
Del pinigu ir visa lyga suzlugdyt gali...
2011-11-04
-1
Atsakyti
vardas
galetu greiciau baigtis, nes as irgi patiriu nuostoliu negaledamas statyti uz nba
2011-11-04
Atsakyti
vardas
negirdejau kad savininkai butu nusileide del konors ir sjp juk ne visos komandos patiria nuostoliu tai tos kurios dirba pelningai dabar krausis dar didesnius pelnus
2011-11-04
-1
Atsakyti
super
Na ka, galima sveikinti visus su lokauto pabaiga. Visi zino, kad reikia susitarti sia savaite, visi punkta sutarti, beliko sitas, zaidejai nusileido daug kur, o dbr jie turi sverta, kad jei neduos jiem tu procentu, nebebus sajungos ir lokautas tesis ilgai ilgai, savininkai neturi jookios kitos iseities tik nusileisti. Tai va, gruodzio pirmom dienom jau ziuresim varzybas!:)
2011-11-04
-5
Atsakyti
Dar vienas įrodymas, kad NBA tik šou ir nieko daugiau, o šou ilgai tęstis negali, anksčiau ar vėliau jis turi baigtis, bažnyčios mergaičių užgaidos griauna sezoną.... Argi tai normalūs sportininkai....? vienas kitas...
2011-11-04
+2
Atsakyti
Anonimas
galbut tai NBA pabaiga ?
2011-11-04
+1
Atsakyti
matyt įklimpo visi ten tose derybose, bet žaidėjai ko gero turėtų pamąstyti kas vyksta iš esmės. Juk jei nežais sezoną babkių negaus plius forma kris (kai kam nepataisomai), be to bus klubų kurie išnyks negaudami pajamų tada vėl bedarbių bus. Suprantama tokiem kaip Wade, Garnet ir kitiems panašaus lygio tai nieko nes babkių jau turi pakankamai, o tarkime Kleiza manau šiuo metu nervinasi kai reikalas.
2011-11-04
-6
Atsakyti
čia per tokius diedus kaip garnetas, piercas, dar wade and more other ir tęsiasi lokautas, kuriems tik pinigai terūpi.
2011-11-04
+5
Atsakyti
asilai, jei sezonas neprasides ten puse komandu bankrutuos, nevykeliai tie zaidejai kurie daug nori ,bet jauciu is vis nieko negaus ........kuo toliau tuo daugiau zaidejai patys pinigu praranda
2011-11-04
+4
Atsakyti
H
Ple... negi manot, kad tariasi tik del pajamu dalybu? matyt neskaitet, kai rase apie 95&, kokiais klausimais taresi ir kad pajamu dalyba p[aliko ant galo, nes jis sunkiausias.
2011-11-04
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.