Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) valdybos posėdyje vienbalsiai nutarta keisti čempionato sistemą. Visos aštuonios komandos reguliariajame sezone žais keturių ratų sistema, o ne dviejų, kaip buvo nutarta prieš pirmenybes.

„Čempionatas vyksta labai atkakliai, beveik visos ekipos yra panašaus pajėgumo. Daugelis komandų sustiprėjo čempionato išvakarėse ir jam jau prasidėjus, kai pasikvietė legionierių – pirmą kartą LMKL žaidžia 15 užsienio krepšininkių. Lygoje rungtyniauja net 28 įvairaus amžiaus Lietuvos rinktinių žaidėjos, norime, kad jos turėtų kuo daugiau aukštesnio lygio varžybų. Įvertinus visas aplinkybes tapo aišku, kad komandoms sužaisti 24 rungtynes reguliariajame sezone yra per mažai, todėl LMKL valdybos nariai nutarė keisti čempionato sistemą ir dėl pačių ekipų interesų, ir dėl žiūrovų“, – sakė LMKL direktorė Audra Ginelevičienė. Ji pažymėjo, kad klubų vadyba, atėjus naujiems vadovams, tapo profesionalesnė.

Pasibaigus LMKL reguliariajam sezonui, kuriame visos komandos tarpusavyje sužais po keturis kartus, šešios ekipos kovos atkrintamosiose varžybose. Pirmosios dvi iškart pateks į pusfinalį.

LMKL valdybos posėdyje taip pat buvo pritarta sprendimui finansiškai padėti klubams, dalyvaujantiems Europos turnyruose – Kauno „VIČI-Aistėms“ ir Klaipėdos „Lemminkainen“. Kitoms komandoms, skatinant užimti kuo aukštesnę vietą čempionate, bus skirtas prizinis fondas.
Komentarai:
sakalai
idomu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-09
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.