Jankūnas: „Sunku, bet žiūrime į priekį“

2011-11-17 15:00
Mantas Stankevičius, „Kauno diena“
Paulius Jankūnas sužaidė geriausias karjeros rungtynes Eurolygoje
Paulius Jankūnas sužaidė geriausias karjeros rungtynes Eurolygoje
Nuotr. Fotodiena/R.Dačkus
Kauno „Žalgirio“ krepšininkams po ketvirtosios nesėkmės Eurolygos turnyre greičiausiai teks nakvoti Vienos oro uosto, kurį jie pasieks tik ketvirtadienio pavakarę, viešbutyje. Į Vilnių žalgiriečiai išskris tik penktadienio rytą.

Tai sujauks visą Lietuvos čempionų dienotvarkę, kadangi jau šeštadienį komanda turi išskristi į Kazanę, kur sekmadienį susitiks su vietos „Uniks“ ekipa.

Apie Eurolygos rungtynes su komandos kapitonu Pauliumi Jankūnu, kuris sužibėjo pelnęs 24 taškus ir atkovojęs 11 atšokusių kamuolių, tinklalapis „Kaunodiena.lt“ kalbėjosi telefonu.

– Ko pritrūko iki pergalės Zagrebe?
– Paprasčiausiai nesugebėjome įvykdyti žaidimo plano. Planavome žaisti agresyviai ir greitai, tačiau to įgyvendinti nepavyko. Tai pagrindinė pralaimėjimo priežastis.

– Kas sutrukdė tą planą įvykdyti?
– Sunku dabar pasakyti, tačiau patys buvome ne tokie, kokie turime būti. Tiesiog nesužaidėme. Tikrai esame stipresnė komanda už „KK Zagreb“, tačiau puikiai suprantame, kad tai reikia įrodyti aikštelėje, o ne kalbomis.

Kokios komandos nuotaikos po pralaimėjimo?
– Sunku, kai pralaimime prieš tikrai įveikiamą komandą kitaip ir negali būti. Sunku, bet žiūrime į priekį. Pasikalbėjome su vaikinais ir padarėme vieną išvadą – pralaimėjome rungtynes, kurių negalėjome pralaimėti, tačiau žinome, kad patys esame dėl to kalti.

– Daugelį ekspertų nustebino puikus jūsų žaidimas.
– Tai nebuvo stebuklas, paprasčiausiai keletą rungtynių nesužaidžiau gerai. Prieš mačą su „KK Zagreb“ sugebėjau nusiteikti ir atrasti savyje motyvacijos, pasakiau sau, kad pagaliau reikia sužaisti ir padėti komandai. Iki tol tikrai nerodžiau gerų rezultatų, todėl stengiausi daugiau dirbti per treniruotes. Savo asmeniniu rezultatu džiaugčiausi labiau, jei komanda būtų laimėjusi.

– Jau kurį laiką komandai nepavyksta atrasti savo žaidimo. Ar svarstėte, kokios gali būti to priežastys?
– Jeigu atvirai, nežinau, kas yra blogai. Reikia dirbti, kad sportinė forma tik gerėtų ir atsirastų vienas kito tarpusavio supratimas. Suprantu, kad turime kuo greičiau pradėti demonstruoti gerą žaidimą.
Komentarai:
Nepykit ant Riboku, zmogus keistas, palaiko viena legenda Man United, taciau Zalgiri legenda vadina ir galvoja, kad cia is jos tyciojasi, susipykes zmogus pats su savimi, greiciausiai giliai sirdyje labai myli Zalgiri, nes vien tik apie ji kalba, bet gal Zalgiris ji kadaise iskaudino, i tribuna fanai neprieme, ar kas nors tokio, tai dabar zmogus bando atsakyti tuo paciu.
2011-11-18
+7
Atsakyti
pz.siemet galma buvo tiek babkiu laimet statant pries zalgiri :((
2011-11-17
+3
Atsakyti
SeamYra vienas pasiteisinimas. Ateiviai pagrobe visu talentus, isskyrus jankio :D Daugiau nk cia nebepasakysi, nes pralost lieviausiai eurolygos komandai dar reikia moket...
;DDD
2011-11-17
Atsakyti
Yra vienas pasiteisinimas. Ateiviai pagrobe visu talentus, isskyrus jankio :D Daugiau nk cia nebepasakysi, nes pralost lieviausiai eurolygos komandai dar reikia moket...
2011-11-17
Atsakyti
ToRibokaso visų galų expertas Ribokelis išlindo! Tai fūlės žinovas EF puslapy,tai va kašiaus! Lysk lenke į būdą nekiauksėjęs ir rūpinkis daugiau savo RK reikalais!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Baik čia putotis. Šį kartą Ribokas labai teisingai pašiepė mūsų fanus. Išvis niekada nesupratau ir niekada nesuprasiu tokių nevispročių, kurie pradeda tyčiotis iš savo komandos žaidėjų, vadina juos šūdais ir kitokiom pravardėm ir siūlo mest iš komandos. Žmonės, jei jau vadinat save fanais, tai ir elkitės kaip fanai, o ne kaip degradai. Suprantu, kad komanda pralaimi ir žaidžia tragiškai, bet tai ne priežastis maišyti juos su žemėmis. Tai nieko nepakeis. Komandą reikia palaikyti visada - tiek jai laimint, tiek pralaimint.
2011-11-17
+2
Atsakyti
as jankuno vietoj tiesiai sviesiai ir pasakyciau kame yra problema - dinges zaideju meistriskumas.ir reikia atostogu pazaisti shahmatais
2011-11-17
+2
Atsakyti
jau bloga daros klausyti ju inkstimo kai pralaimi ir sako kad nenusiteike 100% ar neatrado savojo zaidimo...
2011-11-17
Atsakyti
RP garbintojai calm down:DDDD
2011-11-17
+4
Atsakyti
Cia yra nesunku o ziauru pralost tokiai komandai, reikia maziau pliurpti o daugiau dirbti treniruotese
2011-11-17
-1
Atsakyti
ToRibokas
o visų galų expertas Ribokelis išlindo! Tai fūlės žinovas EF puslapy,tai va kašiaus! Lysk lenke į būdą nekiauksėjęs ir rūpinkis daugiau savo RK reikalais!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-11-17
-5
Atsakyti
AnonimasPirmu numeriu tai mest kūrnikovą! jau vien tą botą matant gynyboj iškeltom rankom ir stovint kaip medžiui snuky jo kreivą reiktų išmalt!--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


O, jau Legendos mylėtojai vėl Kurnikovos pravardę prisiminė. Buvo net kažkaip nejauku, kai iš karto po sutarties pasirašymo visi jie pradėjo jį vadint Robertu, Robke, Javtoku,... o dabar viskas stojasi į savo vietas.
2011-11-17
-11
Atsakyti
Tie pasiteisinimai jau UZ-PI-SO!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-11-17
+1
Atsakyti
Anonimas
Pirmu numeriu tai mest kūrnikovą! jau vien tą botą matant gynyboj iškeltom rankom ir stovint kaip medžiui snuky jo kreivą reiktų išmalt!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-11-17
+3
Atsakyti
nepaprasciau iskart skrysti i kazane?
2011-11-17
-6
Atsakyti
Anonimas
Jo,kaip visąlaik! nenusiteikėt,neįvertinot,buvot netokie ir t.t. šlykštu skaityt tuos nuolatinius pezalus apie nieką! Mest lavonbačius iš komandos,tada gal kiti subines judint pradės!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-11-17
-1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.