Ekspertai: Kleiza tiktų abiem superklubams

2011-11-23 22:53
Ingvaras Butautas, „sportas.info“
Lino Kleizos lyderio savybės nepamaišytų nė vienai komandai
Lino Kleizos lyderio savybės nepamaišytų nė vienai komandai
Nuotr. Fotodiena.lt/D.Radlinskas
Verslininkui Antanui Guogai pavyko susitarti su Toronto „Raptors“ krepšininku Linu Kleiza, kad pastarasis NBA lokauto metu sugrįžtų į Lietuvą.

Derybos tarp Šiaurės Amerikos lygos ir krepšininkų atstovų dėl naujosios sutarties pasirašymo užsitęsė ir bent jau iki gruodžio 15 dienos NBA pirmenybės yra atšauktos. Tuo būdu visi NBA krepšininkai, įskaitant ir Kleizą, gali rungtyniauti kitų lygų komandose.

Kleiza neseniai pavirtino, kad yra apsisprendęs žaisti Lietuvoje. Anot jo, dabar jis renkasi vieną iš dviejų didžiulių šalies klubų. Algą krepšininkui mokėti žada pats Guoga, kaip ir užsiimti Kleizos draudimo reikalais.

Krepšinio ekspertų „sportas.info“ klausė, kuriai komandai labiau praverstų Kleiza, prie kurios žaidimo jis geriau pritaptų.

Ir Vilniaus „Sakalų“ sporto direktorius Linas Kvedaravičius, ir buvęs legendinio „Žalgirio“ krepšininkas Sergejus Jovaiša, kalbėjo panašiai: Linas Kleiza nepamaišytų nei vienam šalies superklubui. Vis dėl to Kvedaravičius mano, kad labiausiai Kleizos šiuo metu reikėtų „Žalgiriui“

„Aš manau, kad Kleiza nepamaišytų nei vienai komandai. Iš tikrųjų jis galėtų žaisti ir toje, ir toje komandoje. Bet, be abejo, daugiau pagalbos reikėtų „Žalgiriui“, žiūrint į jo rezultatus. Manau, kad „Žalgiriui“ kaip tik tokio žaidėjo šiuo metu ir trūksta. Kuris galėtų savo fizine jėga ir prasiveržimais draskyti priešininkų gynybą. Agresijos „Žalgirio“ žaidime tikrai trūksta. O Kleiza – būtent agresyvus žaidėjas. Jis tikrai labai padėtų komandai, jeigu nuspręstų žaisti „Žalgiryje“, – kalbėjo „Sakalų“ sporto direktorius.

Jovaišos nuomone, Kleizos, kaip krepšininko savybės, turėtų būti vienodai vertinamos tiek „Žalgirio“, tiek „Lietuvos ryto“: „Jis bet kuriai komandai tiktų. Geras žaidėjas niekam netrukdo. Tai yra pakankamai universalus žaidėjas, tokie yra pageidaujami bet kurioje komandoje.“

Anot buvusio „Žalgirio“ krepšininko, Kleiza ir žaidimo stiliumi, ir savo charakteriu būtų priimtinas bet kuriam Lietuvos klubui.

„Jo stilius yra aiškus: sukurti neparankias situacijas varžovams, ieškoti progų, kaip jas realizuoti ir nuolat jų gynybą laikyti įtampoje. Be to, geras jo būdo bruožas – nugalėtojo mentalitetas. Jis nori būti lyderiu, nori nugalėti ir dėl to tampa ypatingai pageidautinu žmogumi bet kuriai komandai“, – kalbėjo Jovaiša.
Komentarai:
Toks jausmas,kad Guoga cia kazkokia viesuju rysiu akcija pila visiems i akis,o mygtukine liaudis is karto ramiai pries zydruosius ekranus nusedeti negali ir kasosi pirstu galus i klaviatura..viva Kuba,laisve negram ir papugom...
2011-11-24
Atsakyti
kurnikovaLabiausiai tiktu Green MAZDA RANGERS!!!


Green Mazda Green Mazda hey hey! ;DD
2011-11-24
-11
Atsakyti
RastafarisIr isauso lemtoji diena. Stobal i zal eis : )--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt


Romanovas atsisake Kleizos. Kas per g...
2011-11-24
Atsakyti
nu, manau pavadinimas 'superklubai', net ir Lietuvos masteliu per drasus. Stipriausi, galingiausi - taip, bet superklubai...nemanau...
2011-11-24
-7
Atsakyti
FUNKERMANsuperklubai :D :D :D Vienas siknoj sedi, kitas kibiro taurej :D tikrai, kad super


kalba apie lietuvos super klubus... dar zhinai be shiu dvieju daugiau klubu lietuvoj, kurie vienodo lygio ?
2011-11-24
+2
Atsakyti
jo
oj neramu kur ejs :) i Ryta tikiuosi, bet manau kajp kawenskas taj i zalia k ejs :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-11-24
-9
Atsakyti
expertai turetu zinoti,kad lrytas dar nezaide su neivienu rimtu klubu,jei jau sako kad lrytas ir taip gerai zaidzia
2011-11-24
Atsakyti
Ir isauso lemtoji diena. Stobal i zal eis : )

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-11-24
-3
Atsakyti
Nesupratau. Antraštėj parašyta "ekspertai", bet nematau, kad nors su vienu ekspertu būtų kalbėta.
2011-11-24
-4
Atsakyti
superklubai :D :D :D Vienas siknoj sedi, kitas kibiro taurej :D tikrai, kad super
2011-11-24
+6
Atsakyti
Flash jeigu tay Kleiza yra bet kas tai manau kad nelabai yra apie ka su tavim sneket apie krepsini : )

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-11-24
-1
Atsakyti
Aš tai manau jai Linas būtų sveikas Romka jį tikrai paimtu,Javtokas kol kas nerodo formos,negrįžo jam dar alkūnes į vietas,Klimavičius gali būti EuroCup'o komandos antru PF,ne Eurolygos tjgi Kleiza Žalgirio priekį tikrai padarytu galingesni o čia va,trauma,gali būti kad net pats Romka nenores Kleizos,nenorejo Šaro tai ir su Kleiza gali būti tas pats,o Kleizai vienodai kur žaist,jam svarbu Lietuvoje,Rytas tai aišku paims jai Žalgiris neims,jiem tik duok,bet ką paims..
2011-11-23
+4
Atsakyti
Labiausiai tiktu Green MAZDA RANGERS!!!
2011-11-23
-5
Atsakyti
Kvedaraviciau, atsipeikek, kam zalgiriui kleiza? ir taip gerai juk sekasi;)
2011-11-23
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.