Keturias tatuiruotes turinti Lina Pikčiutė labiausiai džiaugiasi ant rankos esančiu piešiniu
Keturias tatuiruotes turinti Lina Pikčiutė labiausiai džiaugiasi ant rankos esančiu piešiniu
Nuotr. A.Didžgalvis
Klaipėdoje gimusi ir augusi Lina Pikčiutė Kauno „VIČI-Aisčių“ ekipoje rungtyniauja antrą sezoną. 21 metų krepšininkė, baigusi uostamiesčio Simono Dacho vidurinę mokyklą, Kaune ne tik atstovauja stipriausiam šalies klubui, bet ir studijuoja sveikatos ir fizinio aktyvumo programą Lietuvos kūno kultūros akademijoje.

Už savo kelionės į krepšinį pradžią Lina turėtų būti dėkinga vyresniajai seseriai: Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje treniruotes lankiusios Sandros Pikčiutės trenerė, sužinojusi, kad ji turi seserį, metus laiko įkalbinėjo jaunėlę taip pat išbandyti populiariausią Lietuvoje sporto šaką. 

Į pirmąją treniruotę Lina atėjo sulaukusi 10 metų amžiaus. Beje, pirmaisiais metais krepšinio mokykloje „VIČI-Aisčių“ krašto puolėja ūgiu nepasižymėjo ir žaidė įžaidėjos pozicijoje, tačiau viskas pasikeitė, kai per vienerius metus mergina ūgtelėjo daugiau nei 10 cm.

Krepšininkė profesionalės karjerą pradėjo Klaipėdos „Lemminkainen“ komandoje.

Pikčiutė atsakė į vicibasket.lt ir komandos gerbėjų „Facebook“ paskyroje užduotus klausimus.

– Bėga antrieji metai, kai persikėlei iš Klaipėdos į Kauną. Ar nesigaili dėl šio sprendimo?
– Labai džiaugiuosi, kad greitai pritapau Kaune. Jaučiuosi, lyg čia gyvenčiau ne antrus metus – viskas labai sava. Maniau, kad bus sunkiau ir gyventi vienai, ir priprasti prie Kauno. Visiškai nesigailiu persikėlusi. Anksčiau svajojau žaisti buvusioje Vilniaus TEO komandoje, todėl dabar jaučiu vieną malonumą rungtyniauti šioje ekipoje.

– Ar dėl krepšinio nenukentėdavo pažymiai mokykloje? Galbūt mokytojai, žinodami, kad sportuoji, darydavo nuolaidų? Kaip sekasi derinti mokslus ir krepšinį akademijoje?
– Pažymiai niekada nenukentėdavo, nes mokytojai žinodavo, kad sportuoju, garsinu miestą ir mokyklą, todėl jie manimi didžiuodavosi, visada padėdavo ir palaikydavo. O universitete sekasi šiek tiek sunkiau, nes noro parodau mažiau nei kiti. Be to, LKKA studijuoja labai daug sportininkų, visiems dėstytojai nenuolaidžiaus, taigi norėdama visur suspėti turiu dėti daug pastangų.

– Ne paslaptis, kad mėgsti tatuiruotes.
– Turiu 4 tatuiruotes. Paskutiniąją pasidariau šią vasarą – ji yra didžiausia ir man reikšmingiausia, Visos keturios man yra brangios. Aplinkiniai nuolat manęs klausinėja, ar neatsibodo, ar vėliau, baigus žaisti krepšinį ir dirbant darbą, jos nemaišys. Tačiau šiais laikais daug kas darosi tatuiruotes, todėl, kai nebežaisiu ir pradėsiu dirbti kokį nors darbą, išsipaišiusiųjų kūnus bus daug daugiau ir, tikiuosi, niekas nebekreips dėmesio. Aš kartais pati savo tatuiruočių net nebematau. Ant rankos esanti tatuiruotė, kuri yra labiausiai matoma, man yra pati mylimiausia.

– Ar gerbėjai atpažįsta gražiausią 2010 m. LMKL krepšininkę? Susilauki daug dėmesio?
– Pasitaiko visko. Atpažįsta kaip krepšininkę, kartais ir kaip gražiausią – dėmesio šiek tiek sulaukiu. Kartais tas dėmesys malonus, o kartais net labai įkyrus. Manau, visos krepšininkės sulaukia dėmesio: visgi ūgis padaro savo, pirmiausia atkreipia dėmesį į aukštą žmogų (šypsosi).

– Kokias savybes turi ugdyti būsima krepšininkė? Ko trūksta tau pačiai, kad būtum dar geresnė?
– Jaunoms krepšininkėms svarbiausia užsispyrimas ir tikslo siekimas. Man pačiai trūksta daug ko. Išsamiausiai, manau, galėtų ir turėtų atsakyti komandos treneris, nes jis kasdien mane mato iš šalies.

– „VIČI-Aistės“ tavo akimis – komandos lygis, treniruotės, atmosfera, merginos?
– Treniruotės tikrai sunkios, bet po pergalių treneriai kartais mus palepina lengvesnėmis treniruotėmis, mažesniais krūviais. Visos merginos labai draugiškos, todėl gera būti tokioje komandoje, kurioje su draugėmis bendrauju artimai – nuo to ekipa ir formuojasi. Geriausiai sutariu su Amanda Kemežys ir Courtnay Pilypaitis. Su jomis bendrauju nuo praėjusio sezono ir jos jau tapo tikrai labai geromis mano draugėmis.

– Ką veiki laisvalaikiu?
– Laisvalaikį leidžiame drauge su komandos merginomis, einame į kiną, kartu valgome mieste. Sugalvojame įvairų užsiėmimų.

– Jei ne krepšinis, tai…?
– Jei ne krepšinis, tai, jaučiu, būčiau dainininke (juokiasi). O jei rimtai, tai dabar net neįsivaizduoju savo gyvenimo be krepšinio. Tikrai negalėčiau pasakyti, ką veikčiau.

– Ir tavo žinutė ištikimiausiems „VIČI-Aisčių“ komandos gerbėjams.
– Gerbėjams palinkėčiau būti kantriems ir toliau taip ištikimai mus palaikyti!
Komentarai:
ttp://www.grp-real.lt/invite.php?invite=456
2011-12-04
Atsakyti
debilams
Nu toks pavydumas žmonių,čia yra vienos mergikės komentarai,kurios bernelis daugiau Lina žavisi nei ja.
2011-11-26
+1
Atsakyti
vytenis petkus
Ka ta cia malka sneka ? :D lai isszergia ir dainuoja
2011-11-25
+7
Atsakyti
anonimas
o gal jis jomantas?:DDDDDDDDDD kaunas vs.wilnogavno
2011-11-25
+2
Atsakyti
Nepulkit anonimo
Gal cia mazeika?
2011-11-25
Atsakyti
Remas
uh ūgis ne ūgis viska lemia vyro švelnus smugiavimas
2011-11-25
+1
Atsakyti
VALDAS
Anonime apie Ją tu gali tik pasvajoti,beje komentaras panelės rašytas,taip kad tuom ir viskas pasakyta.
2011-11-25
-3
Atsakyti
barbora
neeee...čia christina kavenska išdykauja,nes Pikčei labai pavydi.
2011-11-25
+2
Atsakyti
anonimuui
naktinį sapną pasakoji,ar nepasiekiamą svajonę.
2011-11-25
-7
Atsakyti
Anonimas
Ir kaip?
2011-11-25
+10
Atsakyti
Anonimas
Kažkada dariau ją

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-11-25
-4
Atsakyti
grazute piktute:)))sekmes Tau;)
2011-11-25
+3
Atsakyti
b
O kur nuotaruka?
2011-11-25
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.