Trumpickas: Mačiulis grįžti į aikštę galės jau po 2-3 savaičių (audio)

2011-12-07 10:41
Karolis Tiškevičius, „BasketNews.lt radijas“
Vis aktyviau sportuojantis Jonas Mačiulis po dviejų savaičių galės pradėti žaisti kontaktinį krepšinį
Vis aktyviau sportuojantis Jonas Mačiulis po dviejų savaičių galės pradėti žaisti kontaktinį krepšinį
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Lietuvos rinktinės gydytojui Vyteniui Trumpickui 2011-ieji buvo kupini nemalonių žinių. Kai vieni metų pradžioje traumas patyrę rinktinės žaidėjai jau baigia pasveikti, kiti tik visai neseniai gulėsi ant operacinio stalo.

Linas Kleiza, Jonas Mačiulis, Marijonas Petravičius, Rimantas Kaukėnas, Kšyštofas Lavrinovičius. Vienas po kito stipriausi šalies vyrai šiemet krito ir kėlėsi kovoje su traumomis.

Naujausia sveikatos auka – Lavrinovičius, tačiau jo bėdos su nugara toli gražu nėra naujos. Anot Trumpicko, operacijos Kšyštofui reikėjo dar vasarą.

„Nugaros skausmai Kšyštofą vargina jau nuo 2007 metų. Krepšininkas jau buvo operuotas ir turėjo praleisti daug laiko be krepšinio 2010 metais. Viskas buvo lyg ir susitvarkę, bet šią vasarą Lietuvos klinikų gydytojai nustatė, kad be operacinio gydymo tokioje būklėje pasveikti nėra įmanoma. Išbandėme viską, bet Sienos specialistai galiausiai nusprendė ir vėl operuoti Lavrinovičių“, – „BasketNews.lt radijui“ pasakojo Trumpickas.

32 metų aukštaūgio reabilitacija truks 2-3, o blogiausiu atveju gali užtrukti ir 4 mėnesius.

Dar ilgiau be krepšinio turės verstis Kaukėnas. Atlikus trūkusių krepšininko kryžminių raiščių ir menisko operacija, gydymas truks mažiausiai pusmetį.

Ši trauma, anot Trumpicko, buvo labai skaudi ir netikėta.

„Mano nuomone, Rimantas buvo geriausios sportinės formos per savo karjerą. Tokia trauma – tik atsitiktinumas, – kalbėjo Kauno klinikų specialistas. – Tačiau žinant puikią Rimanto fizinę būklę ir užsispyrimą, tikimės, kad jo žaidimui trauma įtakos nepadarys. Jis užsispyręs ir darbo nebijo.“

Vasarį susižeidęs Kleiza ir gegužę traumą patyręs Mačiulis netrukus jau turėtų išbėgti į aikštę.

Abu krepšininkus taip pat pakirto kelio traumos – Kleizai buvo atlikta mikroskilimų operacija, padedanti suformuoti naują kremzlę kelyje. Tuo tarpu Mačiuliui operuoti trūkę dešiniojo kelio priekiniai kryžminiai raiščiai.

„Abu krepšininkai aktyviai sportuoja, – pasakojo rinktinės gydytojas. – Mačiuliui neseniai atlikome patikrą. Jis yra puikios fizinės būklės ir, manau, kad po 2-3 savaičių galės pradėti žaisti kontaktinį krepšinį.

Kleiza taip pat pradėjo aktyviau sportuoti, bėgioti ir ruoštis sezonui. Pasibaigus NBA lokautui Linas grįš į Torontą ir ten klubo gydytojai spręs, kada jis gali grįžti į aikštę.“

Visas interviu su Trumpicku:

[audio=75]
Komentarai:
na maciulis butu jau puikus rezultatas zalgirui tik jei sutarti pasiulis romka maziausiai 2m
2011-12-07
-1
Atsakyti
http://www.youtube.com/watch?v=8G26Si1Zc...

va del ko maciulis neis i zalgiri
2011-12-07
+3
Atsakyti
Maciulis
Taip, i Zalgiri gris.
2011-12-07
Atsakyti
Tikiuosi Petravicius ir Maciulis neis karjeros gadintis su tokiais nevykeliais kaip kalnietis javtokas ir jankunas...mirtis ju karjerai butu
2011-12-07
-13
Atsakyti
LR
Maciulis i zalgiri grys?
2011-12-07
-2
Atsakyti
kaunas
esu pats is kouno ir galiu pasakyt kad koune tiek pat polsku kiek ir vilniuje galima det lygybes zenkla
2011-12-07
-2
Atsakyti
gg
Kodel i lryto rungtynes ateina vos puse arenos? o i zalgirio 13tukst? :D
2011-12-07
-1
Atsakyti
hmzslepkis tu su savo slamstu. Portugalija ne Vilnius da utra :DNa ir geniu ten


pritariu, visiskai kazkoks nusivaziaves, ar gal kazka norejo irodyt. nesuprantu tokiu
2011-12-07
+3
Atsakyti
hmz
slepkis tu su savo slamstu. Portugalija ne Vilnius da utra :D

Na ir geniu ten
2011-12-07
+4
Atsakyti
LRYTASkoki dar zalgrybi, eis y ryta, gereusia komanda. ir lochai nezvenkit kad mes lenkai. esu lenkas ir man px. paklausykit sito smoto geriau !


co to za kawal wlozyl? stara x.jnia:D
2011-12-07
+7
Atsakyti
Zinau ka sakau
Jonai neik y buratino zalgiry geriau pasiieskok geros komandos kitur, europoj tikrai yra geru klubu kurie tave paimtu
2011-12-07
+6
Atsakyti
justas987Diedukas08Na nera kazkoks super tas Maciulis ,bet neblogas vidutiniokas,jai su zalgiriu pasirasytu sutarti tai tik 2-3 metams,nes Weems dabar yra ir jis tikrai zymiai geresnis uz Maciuli tai pat kuzminskas,isejus Weems tada pakeistu ji Maciulis kita sezona starte,aisku galima sakyti,kad Weems statytu i 2 pozicija,bet cia butu nesamone,nes nebutu toks naudingas tada kaip SF pozicijoje kurioje zaidzia visa karjeraWeemsas NBA losia SG pozicijoj


Kada? Raptors jisai žaidė SF.
2011-12-07
-5
Atsakyti
Jonai, kai grisi i aikste, tai prasau, kad griztum ir i Zalgiri :) Mes taves laukiam! Jei netycia skaitysi situos komentarus, tai priimk tinkama sprendima ir grizk i Zalgiri :)
2011-12-07
+16
Atsakyti
Nėra pats talentingiausias žaidėjas, bet tikras kovotojas su liūto širdimi. Tikiuosi ras sau tinkama klubą, norėčiau, kad sugrįžtu atgal į Žalgirį, ten buvo jo geriausi laikai.
2011-12-07
-8
Atsakyti
zinau
Speliokit kiek norit, bet as pats kalbejau pries menesi su Gerb. Vyteniu ir jis minejo kad Maciulis pasirase kontrakta su montepaschi. Taip, kad zinokit ir nespeliokit. ;)
2011-12-07
-6
Atsakyti
Mes uz Zalgiri
I Zalgiri ji! :D
2011-12-07
+6
Atsakyti
ATI
I Zalgiri kaunieti!
2011-12-07
-11
Atsakyti
noreciau maciulio zalgirije :) tikekimes pasirasys kokiu 2-3 metu kontrakta
2011-12-07
-2
Atsakyti
dtai ismetam visa dabartine zalgirio komanda ir paimam visus po traumu grystancius? nesuprantu jusu mastymo kas is to maciulo ar petraviciaus seis metais isvis nepalos, nklo lygio tai kam tokie reikalingi? kai galima paimt gerus zaidejus.


jau prisiėmėm gerų žaidėjų iki kaklo, mačiulis nkl lygio tau? arbūzgalvi neraliuotas
2011-12-07
-3
Atsakyti
d
tai ismetam visa dabartine zalgirio komanda ir paimam visus po traumu grystancius? nesuprantu jusu mastymo kas is to maciulo ar petraviciaus seis metais isvis nepalos, nklo lygio tai kam tokie reikalingi? kai galima paimt gerus zaidejus.
2011-12-07
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.