Baltijos krepšinio lygos (BBL) Elito divizione pirmą nesėkmę patyrė „Šiaulių“ (8-1) komanda. Antano Sireikos auklėtiniai išvykoje po dviejų pratęsimų 96:101 (14:13, 13:25, 26:17, 26:24, 8:8, 9:14) pralaimėjo Talino „Kalev/Cramo“ (6-4) ekipai.

Ketvirto kėlinio paskutinę minutę rezultatas buvo lygus – 77:77. Netrukus Valdas Vasylius realizavo dvi baudas, tačiau tuo pačiu atsakė ir Gertas Dorbekas (79:79). Lemiamą Camerono Longo metimą blokavo Joosepas Toome‘as, taip priversdamas komandas žaisti papildomas penkias minutes.

Tuo tarpu antrą pratęsimą išplėšė „Šiaulių“ gynėjas Rashaunas Broadusas, likus keturioms sekundėms pataikęs dvitaškį ir dar kartą išlyginęs rezultatą 89:89.

Lemiamas lūžis įvyko 48 minutę, kai į šeimininkų septynis taškus paeiliui svečiai atsakė vos dviem (94:100).

„Šiauliai“: Denzelas Bowlesas 25 (13 atk. kam.), Rashaunas Broadusas 15, Cameronas Longas 12, Arvydas Šikšnius 11, Mindaugas Žukauskas 10.

„Kalev/Cramo“: Gregoras Arbetas 29, Pavelas Ulyanko 22, Gertas Dorbekas 18, Joosepas Toome’as 10 (11 atk. kam.).
Komentarai:
siauliu balsaspastaruoju laiku longas nieko ispudingo nezaidzia sakyciau netgi baisu kiek meta ir koks procentas pataikymo ir sitiek minuciu laikyti aiksteleje kazkokia nesamone tai geriau ruzgui duoti daugiau brodusas po 5 klaidas tai irgi tegu gvezdauskas daugiau zaidzia tie nigeriai bega ir meta be jokiu deriniu nezinau lietuviai protingiau zaidzia mano tokia nuomone.aisku cia nieko kad pralose ir dar kam ta gumeniuka atidave o dabar jis visai gerai butu prie lietuviu zaidimo jis visai tinka .siaip dvi dienas zaisti is eiles nesamoningas grafikas ir vis pinigu taupymo deka. visiems aciu krepsininkams uz kovinguma saunuoliai.


Apie Longą tau informacija, kad išvakarėse šių varžybų Estijoje Šiauliai laimėjo prieš Tartu, ir LOngas buvo rezultatyviausias 22 taškai
2011-12-11
+12
Atsakyti
H
Sitose rungtynese statistika turi kita prasme, nes truko jos net 50 min, t.y. 5 pilnus kelinius.
2011-12-11
Atsakyti
siauliu balsas
pastaruoju laiku longas nieko ispudingo nezaidzia sakyciau netgi baisu kiek meta ir koks procentas pataikymo ir sitiek minuciu laikyti aiksteleje kazkokia nesamone tai geriau ruzgui duoti daugiau brodusas po 5 klaidas tai irgi tegu gvezdauskas daugiau zaidzia tie nigeriai bega ir meta be jokiu deriniu nezinau lietuviai protingiau zaidzia mano tokia nuomone.aisku cia nieko kad pralose ir dar kam ta gumeniuka atidave o dabar jis visai gerai butu prie lietuviu zaidimo jis visai tinka .siaip dvi dienas zaisti is eiles nesamoningas grafikas ir vis pinigu taupymo deka. visiems aciu krepsininkams uz kovinguma saunuoliai.
2011-12-11
-1
Atsakyti
Anno Domini
"Pralaimėjimo priežasčių yra ne viena. Susidėjo viskas - ir nuovargis, ir ligos, ir traumos, ir, aišku, vakarykštės rungtynės. Tuo tarpu mūsų varžovai buvo gerai pailsėję. Nenoriu skųstis ir estų teisėjavimu - jei kam įdomu, tegul pasižiūri vaizdo įrašą. Geriau pagirsiu savo vaikinus, kurie atsilikdami pasiaukojančiai kovojo, išlygino rezultatą ir turėjo šansą laimėti. Lemiamu momentu mums trūko tik Fortūnos šypsnio. Aišku, apmaudu, kad nutrūko graži pergalių serija", - nedaugžodžiavo treneris Antanas Sireika.
2011-12-11
+7
Atsakyti
bbvisiskas trenerio bukumas,islaikyti longa virs 30 minuciu kurio naudingumas buvo ta diena minusinis.cia jau ne siauliai cia jau kvepia negrynu.jei siais metais nebus bronzos ,tai kitais metais komandoj bus jau 5 nigeriai.imkim is prienu pavizdi kur smalos visai nera.nes gali atsirasti kitokis plakatas ,nei kad buvo pernai utenoje


o tai ką tu siūlai laikyt aikštėj , jei ne Longą ??? Gvezdauską ? šiemet žlugęs Darius , nepalyginsi , koks buvo pernai ir koks šiemet , gal konkurencija jam per didelė... Tai gi Longo laikymas aikštėj logiškas , žinant , kad Longas Amerikoj buvo labai vertinamas ir dėl geros gynybos , jis nėra eilinis "amerikonas" , kuris atvažiavo pasidaryti statistikos , jis žaidžia dėl komandos pergalių , o ne dėl statistikos. Protokole nerašo ar žaidėjas gerai ginasi , ar blogai , o tu žiūriu viską matuoji taškais ar naudingumu... Viskas čia yra gerai , Longas mažiausiai turi žaist bent po 25 minutes.

O kas liečia Rūdupį , tai jau geriau Šiauliams turėt savo juodaodžių , nei kitai komandai priklausančių žaidėjų :)
2011-12-11
+1
Atsakyti
jur
Vyksta kazkokios nesamones , Viasat turedami teise transliuoti BBL si sezona parode vos kelias rungtynes , o su musu klubais gal tik vienas . LKL turi teises transliuoti Lrytas tv ir Sport 1 , bet ir jie beveik nerodo rungtyniu . Anksciau LTV transliuodavo po vienas rungtynes LKL per savaite , bet jau ir to dabar uztektu . Sis sezonas pakankamai idomus fanams , bet kazkodel visiskai neidomus televizijoms .
2011-12-11
-1
Atsakyti
GTR
antras rungtynes per dvi dienas žaidė. Suprantama, kad antram pratesimui pritrūko jėgų, beto Šarakauskui gavus trauma nebėra kas keičia centrus, taigi nieko čia baisaus tas pralaimėjimas, viskas suprantama.
2011-12-11
+1
Atsakyti
bb
visiskas trenerio bukumas,islaikyti longa virs 30 minuciu kurio naudingumas buvo ta diena minusinis.cia jau ne siauliai cia jau kvepia negrynu.jei siais metais nebus bronzos ,tai kitais metais komandoj bus jau 5 nigeriai.imkim is prienu pavizdi kur smalos visai nera.nes gali atsirasti kitokis plakatas ,nei kad buvo pernai utenoje
2011-12-11
-1
Atsakyti
nieko baisaus! :)
2011-12-11
Atsakyti
grimasCeO2na ka padarysi, siandien dviem geriausioms Lietuvos komandoms nepasiseke, po pratesimu pralaimejoBl*t, kam tu čia vėl kiršini fanus? Nėr kas veikt tau, ar tiesiog ligonis esi? Aš visa širdim už Rytą, bet jau tokių nesąmonių tikrai nereik daryt... Aplamai, čia yra Šiaulių tema, tai nekišk čia Ryto išvis...


tiesiai i desimtuka, su tokiu fanu negriehas ir po bokala alaus islenk po varzybu, nors ir esam skirtingose barikadu pusese
2011-12-10
-4
Atsakyti
matesi? matei varzybas?
2011-12-10
-6
Atsakyti
aiškiai matėsi , kad pritrūko pabaigoje vyrams jėgų , nes vakar dar buvo rungtynės... labai daug nuostolių šiandien pridarė mums Arbertas , per pratęsimus žudė mus tritaškiais , jei ne jis būtume gal dar išsikapstę kaip nors. po krepšiu šiandien taip pat trūko jėgos gynyboje , vienintelis iš aukštesnių gerai besiginančių tebuvo Žukauskas , bet ir tas prieš pirmą pratęsimą susirinko penkias pražangas , Vasylius pabaigoje pavargo ar kas jam nutiko , kelių dvitaškių nepataikė , dviejų iš eilės baudų neįmetė , trūko labai Šarakausko. na , bet ką padarysi , pralošėm , tai pralošėm , namuose su kaupu atsirevanšuosim :)
2011-12-10
+1
Atsakyti
Galima komanda pagirt uz kovinguma, nes antrame ketvirtyje atsilikinedami 18 tasku sugebejo istempti du pratesimus.
2011-12-10
-2
Atsakyti
grimasCeO2na ka padarysi, siandien dviem geriausioms Lietuvos komandoms nepasiseke, po pratesimu pralaimejoBl*t, kam tu čia vėl kiršini fanus? Nėr kas veikt tau, ar tiesiog ligonis esi? Aš visa širdim už Rytą, bet jau tokių nesąmonių tikrai nereik daryt... Aplamai, čia yra Šiaulių tema, tai nekišk čia Ryto išvis...


Va cia mldc ryto fanas :)
2011-12-10
+3
Atsakyti
CeO2na ka padarysi, siandien dviem geriausioms Lietuvos komandoms nepasiseke, po pratesimu pralaimejo


Bl*t, kam tu čia vėl kiršini fanus? Nėr kas veikt tau, ar tiesiog ligonis esi? Aš visa širdim už Rytą, bet jau tokių nesąmonių tikrai nereik daryt... Aplamai, čia yra Šiaulių tema, tai nekišk čia Ryto išvis...
2011-12-10
-2
Atsakyti
siauliai
manau ir jegu pritruko ir teisejavimas dare savo nereikejo guminuko atiduoti juventus kazkokia nesamone. nieko cia baisaus viskas gerai kovesi iki paskutinio.
2011-12-10
-4
Atsakyti
to SJ
nei tu matei varzybu, nei snekek cia apie gynyba, pagrindinis laikas baigesi 77:77, esme tame kad antrame pratesime vyrams pritruko jegu, komanda isretinta traumu vakar turejo sunkias rungtynes, o Kalev/Cramo buvo laisva diena.
2011-12-10
+3
Atsakyti
juodai geltoni
kazkokios keistos rungtynes.. pataikymas prastas, truko didesnio zaideju indelio, vasyliaus tasku truko...
2011-12-10
+6
Atsakyti
labai
gaila, paskutiniu metimu galejo isplest pergale ir nebezaist tu pratesimu, o veliau jau anksciau ar veliau turejo pakrypt rezulatatas viena ar kita kryptim...nieko nepadarysi, aciu uz kova. Tik dabar jausmas blogiausias, nes tai yra tas pirmasis pralaimejimas bbl
2011-12-10
-1
Atsakyti
na ka padarysi, siandien dviem geriausioms Lietuvos komandoms nepasiseke, po pratesimu pralaimejo
2011-12-10
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.