„Naftai-Universitetui“ vadovaus Vaicekauskas

2011-12-28 23:14
Paulius Matulevičius, „Vakarų ekspresas“
Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) bronzos medalių laimėtoja Klaipėdos „Naftos-Universiteto“ ekipa ateinančius Drakono metus pasitinka su permainomis – prie komandos direktoriaus vairo stoja Klaipėdos krepšinio federacijos prezidentas Algirdas Vaicekauskas.

Iki šiol direktoriaus pareigas ėjęs Vilmantas Valančius komandą palieka savo noru dėl asmeninių priežasčių. Jis šioje ekipoje praleido 12,5 metų, iš jų devynerius metus pats žaidė krepšinį.

Trečiadienį generalinio klubo rėmėjo Klaipėdos „Naftos“ kavinėje vykusiame šventiniame susitikime dalyvavo svečiai iš Vilniaus – naujieji (patvirtinti spalio mėnesį) Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) vadovai: prezidentas Remigijus Štaras ir vykdantysis direktorius Giedrius Grybauskas, „Naftos-Universiteto“ komandos steigėjai, vadovai, rėmėjai, skirtingų laikų Klaipėdos universiteto rektoriai Vaidutis Laurėnas ir Stasys Vaitiekūnas bei kiti krepšiniui neabejingi asmenys.

Svečiai iš Vilniaus pasveikino ir artimiau susipažino su naujuoju Klaipėdos ekipos vadovu.

Vaicekauskas aktyviai su krepšiniu draugauja daugybę metų, yra vienas iš Klaipėdos miesto krepšinio A lygos pirmenybių organizatorių, prieš kelerius metus ėjo Klaipėdos krepšinio federacijos sekretoriaus pareigas, praėjusį spalį tapo Klaipėdos krepšinio federacijos vadovu.

„Tai labai aktyvus, iniciatyvus ir daug idėjų turintis žmogus. Džiaugiamės, kad jis sutiko tapti komandos vadovu. Tikimės, kad jis į komandą įneš gaivaus vėjo“, – kalbėjo vienas iš „Naftos-Universiteto“ komandos steigėjų Algimantas Žičkus.

Šiltų žodžių iš rėmėjų bei komandos atstovų sulaukė ir komandą paliekantis Valančius.

Metus baigė pirmi

Priminsime, kad „Naftos-Universiteto“ krepšininkai šiuos metus baigė įspūdingai – tarp šešiolikos NKL ekipų pirmoje turnyrinės lentelės vietoje. Klaipėdiečiai, surinkę 37 taškus (15 pergalių, 7 pralaimėjimai), tapo vienvaldžiais lygos lyderiais.

NKL prezidentas Štaras pabrėžė, kad jei klaipėdiečiai po reguliaraus NKL sezono išliks turnyrinės lentelės lyderiais, tuomet finalo ketverto varžybos galės vykti Klaipėdoje, Kūno kultūros ir rekreacijos centro sporto salėje.

„Apžiūrėjome šią sporto salę, ji finaliniam etapui tinkama, belieka jums išsaugoti lyderio pozicijas“, – teigė jis.

Jis „Vakarų ekspresui“ prasitarė, kad Klaipėdoje ne tik žvalgėsi po sporto objektus, susipažino su „Naftos-Universiteto“ komanda, bet ir bendravo su uostamiesčio valdžios ir verslo atstovais dėl NKL populiarinimo.

„Siekiame pritraukti daugiau rėmėjų ir dar labiau populiarinti NKL. Norime, kad NKL taptų patrauklesnė tiek krepšinio fanams, tiek eiliniams žmonėms, tiek patiems krepšininkams ir verslininkams. Sieksime keisti NKL vadybą ir pritraukti daugiau savanorių“, – sakė Štaras.
   
AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius Rokas Masiulis artėjančių naujųjų metų proga komandai palinkėjo, jog pergales jie skintų ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir asmeninio gyvenimo bei mokslų plotmėje.

KU rektorius Laurėnas pasidžiaugė, jog „Naftos-universiteto“ ekipoje rungtyniauja net 11 Klaipėdos universiteto studentų.

Artimiausias rungtynes „Naftos-Universiteto“ krepšininkai žais tik kitų metų sausio 6 dieną namuose su Kauno „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ auklėtiniais.
Komentarai:
fd
idomu

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-13
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.