Norriso Cole'o skrydis link krepšio Nuotr.: Reuters-Scanpix
LeBronas Jamesas bando prašokdinti varžovą Nuotr.: Reuters-Scanpix
Chrisas Boshas blokuoja Corey Maggette metimą Nuotr.: Reuters-Scanpix
Dwyane'o Wade'o metimas iš po krepšio Nuotr.: Reuters-Scanpix
„Bobcats“ naujokas Kemba Walkeris surinko 14 taškų ir buvo vienas rezultatyviausių komandoje Nuotr.: Reuters-Scanpix
Norriso Cole'o skrydis link krepšio Nuotr.: Reuters-Scanpix
LeBronas Jamesas bando prašokdinti varžovą Nuotr.: Reuters-Scanpix
Chrisas Boshas blokuoja Corey Maggette metimą Nuotr.: Reuters-Scanpix
Dwyane'o Wade'o metimas iš po krepšio Nuotr.: Reuters-Scanpix
„Bobcats“ naujokas Kemba Walkeris surinko 14 taškų ir buvo vienas rezultatyviausių komandoje Nuotr.: Reuters-Scanpix
Didysis Majamio „Heat“ (3-0) trejetas dar kartą patvirtino savo vardą. LeBronas Jamesas pelnė 35 taškus, Chrisas Boshas sužaidė geriausias sezono rungtynes, o Dwyane'as Wade'as išplėšė pergalę savo komandai.

Beveik visas rungtynes atsilikinėję ir itin prastai dėl kamuolių kovoję Eriko Spoelstros auklėtiniai svečiuose 96:95 (20:32, 25:28, 24:10, 27:25) įveikė Šarlotės „Bobcats“ (1-1) krepšininkus.

Šeimininkai mačą pradėjo spurtu 11:0, o trečiajame kėlinyje sužaidus keturias minutes jų persvara siekė 15 taškų (66:51). Visgi „Heat“ nepalūžo ir šovė į priekį 18:4 (69:70), o įpusėjus ketvirtajam kėliniui pirmą kartą persvėrė rezultatą (80:79).

Iki susitikimo pabaigos likus žaisti pusę minutės Majamio ekipa turėjo rekordinę 4 taškų pranašumą (94:90), bet Geraldas Hendersonas pridėjo po dvitaškį bei tritaškį ir vėl išvedė „Bobcats“ į priekį (95:94).

Po minutės pertraukėlės grįžę svečiai nusprendė lemiamą ataką patikėti Wade'ui. Pastarasis veržėsi link krepšio, pašokdino varžovą ir pelnė du lengvus taškus (96:95). Šarlotės komanda dar turėjo tris sekundes, tačiau desperatiškas D.J. Augustino metimas tikslo nepasiekė.

Majamio komandai pagalius į ratus kišo tragiška kova dėl kamuolių (30-53). Tuo tarpu „Bobcats“ problema buvo didelis klaidų skaičius (21-10).

„Bobcats“: Geraldas Hendersonas 21, D.J. Augustinas 20 (5 kld.), Borisas Diaw 16 (16 atk. kam., 8 rez. perd., 6 kld.), Kemba Walkeris 14, D.J. White'as 8 (11 atk. kam.).

Komentarai:
Edgal: "JAV krepšinyje yra visa galva aukščiau už likusį pasaulį. Jeigu kažkas to nesuvokia, siulyčiau dažniau pasidairyti, kas vyksta už jų kaimo ribų. Veikėjui, kuris čia vis klaidingą statistiką pateikinėja ir bando įrodyti, kad JAV yra gaidžiai, nes ne visada laimi (įsivaizduojat, kokie nevykėliai ? Jie ne visada laimi !!1), noriu paaiškinti, kad sporte kartais pralaimi ir stipriausi. Tame ir yra sporto grožis. Kanadiečiai pralaimi ledo rutulį, brazilai pralaimi futbolą, taip pat ir amerikiečiai kartais pralaimi krepšinyje. Bet tai būna taip retai, kad kiekvienas jų pralaimėjimas yra didelė sensacija, dažniausiai tie pralaimėjimai būna kelias taškais ir tuomet, kai jų varžovai sužaidžia vienas geriausių rungtynių savo krepšinio istorijoje. Daugumai tų pralaimėjimų yra paaiškinimas, bet neturiu nei laiko, nei noro aiškint. Jeigu krepšinyje būtų sudarinėjami geriausių krepšininkų reitingai (taip kaip tenise), iš geriausių pasaulio 500 krepšininkų apie 400 priklausytų JAV ir tai turėtų suvokti visi, kas domisi toliau nei Žalgiriu. JAV galėtų atsiųsti tris rinktines ir jos visos būtų stipresnės už ispanus.

Ar amerikiečiai vėl lengvai nugalės 2012 ? Beveik nėra abejonių. Bet visko gali atsitikti, kartais ir Rudūpis padaro Lietuvos Rytą, ar Vilniaus "Perlas" patiesia Žalgirį. Ne gi darbar reikia įsikibti į tas sensacijas ir įrodinėti, kad va, tie nemoka žaist, nes ten pralaimėjo kažkada vieną kartą. Serijoje iki kelių pergalių JAV niekada nepralaimėtų, o vienose rungtynėse gali atsikit bet kas."

Na čia tai nerealus komentaras :) Išdėstei tokias mintis, apie ką aš ir galvojau :) Tokie ir turi būt komentarai :)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2011-12-30
-11
Atsakyti
ashkol teisejai patemps usa paskutinem sekundem kaip buvo 2000. 2004 kai jie net nelaimejo aukso ir 2008 tol jie bus favoritai ir laimes. kai bus svilpiama lygiai jie bus favoritai,bet ju pralaimejimas ir kokia 3 ar 4 ar 5 olimpinese nieko keisto nebus.bet ne visiem tai suprasti, dauguma cia vaiku sedi ir laukia tik kad usa paziureti, kaip ides koki dejima grazu ar dar koki finta padarys.sekmes lietuvai, ispanijai,graikijai ir kitom stipriom rinktinem nuleisti ispuikusia usa dar karta kaip buvo 2008.
2008 JAV nei karto nesuklupo ir laimėjo auksą olimpiadoje.
2011-12-30
+2
Atsakyti
Įdomu ar laimėtų bet kuri rinktinė, jei Jav atstovautų: D. Howard, A. Stoudamire, B. Griffin, Ch. Bosh, L. James, K.Durant, C. Anthony, D. Wade, K. Bryant, D. Rose, Ch. Paul.
2011-12-30
-3
Atsakyti
vienu zodziu pamirstam gaidiska lietuvos kasi, jaskos sisko ir maco era jau pasibaige, beliko kalnietis jankunas ir javtokas. Dabar kas malonu akiai tai tik NBA, o viska kita iskaitant eurolyga, eurobasketa ir kita meslina ir sudas
2011-12-30
Atsakyti
to MIRKA3 > CesarMiles
Visko neskaiciau tik siek tiek apie Dirka. Puolime tai jis vienas geriausiu ir nesitebiu, kad sakai, jog sunkiai sustabdomas. Bet gynyboje jam paciam sunku ka nors sustabdyti. Beje negalvok, kad lb ant stumiu jis man patinka tik gynyba nekokia. Jei gynyba butu gera, tai aisku butu ne tai, kad vienas geriausiu PF, bet ir vienas geriausiu kasioru istorijoje.
2011-12-29
-1
Atsakyti
ash
kol teisejai patemps usa paskutinem sekundem kaip buvo 2000. 2004 kai jie net nelaimejo aukso ir 2008 tol jie bus favoritai ir laimes. kai bus svilpiama lygiai jie bus favoritai,bet ju pralaimejimas ir kokia 3 ar 4 ar 5 olimpinese nieko keisto nebus.

bet ne visiem tai suprasti, dauguma cia vaiku sedi ir laukia tik kad usa paziureti, kaip ides koki dejima grazu ar dar koki finta padarys.

sekmes lietuvai, ispanijai,graikijai ir kitom stipriom rinktinem nuleisti ispuikusia usa dar karta kaip buvo 2008.
2011-12-29
Atsakyti
lebran dzems afrika
kaip jum lebroniukas siemet varo? niekas nepaima, kiekvienais metai gereja tik, ims mvp vel ir kitais metais mes po 40 tasku. pats geriasias jis!!!
2011-12-29
-6
Atsakyti
JAV krepšinyje yra visa galva aukščiau už likusį pasaulį. Jeigu kažkas to nesuvokia, siulyčiau dažniau pasidairyti, kas vyksta už jų kaimo ribų. Veikėjui, kuris čia vis klaidingą statistiką pateikinėja ir bando įrodyti, kad JAV yra gaidžiai, nes ne visada laimi (įsivaizduojat, kokie nevykėliai ? Jie ne visada laimi !!1), noriu paaiškinti, kad sporte kartais pralaimi ir stipriausi. Tame ir yra sporto grožis. Kanadiečiai pralaimi ledo rutulį, brazilai pralaimi futbolą, taip pat ir amerikiečiai kartais pralaimi krepšinyje. Bet tai būna taip retai, kad kiekvienas jų pralaimėjimas yra didelė sensacija, dažniausiai tie pralaimėjimai būna kelias taškais ir tuomet, kai jų varžovai sužaidžia vienas geriausių rungtynių savo krepšinio istorijoje. Daugumai tų pralaimėjimų yra paaiškinimas, bet neturiu nei laiko, nei noro aiškint. Jeigu krepšinyje būtų sudarinėjami geriausių krepšininkų reitingai (taip kaip tenise), iš geriausių pasaulio 500 krepšininkų apie 400 priklausytų JAV ir tai turėtų suvokti visi, kas domisi toliau nei Žalgiriu. JAV galėtų atsiųsti tris rinktines ir jos visos būtų stipresnės už ispanus.

Ar amerikiečiai vėl lengvai nugalės 2012 ? Beveik nėra abejonių. Bet visko gali atsitikti, kartais ir Rudūpis padaro Lietuvos Rytą, ar Vilniaus "Perlas" patiesia Žalgirį. Ne gi darbar reikia įsikibti į tas sensacijas ir įrodinėti, kad va, tie nemoka žaist, nes ten pralaimėjo kažkada vieną kartą. Serijoje iki kelių pergalių JAV niekada nepralaimėtų, o vienose rungtynėse gali atsikit bet kas.
2011-12-29
+7
Atsakyti
MIRKA3
Va geriausias atsakymas, kas butu jei susitiktu USA vs Euro siuo metu, butu lygi kova ir tiek:

http://www.youtube.com/watch?v=7Z9NVMuNz...
2011-12-29
+1
Atsakyti
jau atsibodo cia toke diskusija ko cia gincitis usa pirmoi vietoi pagal aukso medalius ir siou metu jie nr 1
2011-12-29
+8
Atsakyti
pukis6ANDRIUS193pukis6ANDRIUS193tai kad jav uztenka visus nugaleti ir ne su stipriause rinktine paziurek i statistika ir suprasi kas yra stypriausi pasaulyjekokia statistika? is paskutiniu 5 turnyru USA laimejo 2. Stai tau ir statistikair?Ir atimk is 5 - 2=? tiek turnyru amerikonai nelaimejo, va tau ir dream team kurios pagal tave niekas negali nugalet bet kazkaip vis nugali
dream team tu nematei

dabar jie pasaulio ir olimpiniu zaidyniu cempionai ir kam tu bandai prikisti tas dvi ar ten trys nesekmes kai ju kraityje yra 4 pasaulio 2 vieta bet greit bus pirmi nes nebera Yugoslavijos nors ir taip jie nieko nepadarytu dabar ir 13 olimpiniu medaliu pagal tai usa 1 vietoi i ju aplenkti niekas negali
2011-12-29
+3
Atsakyti
ANDRIUS193pukis6ANDRIUS193tai kad jav uztenka visus nugaleti ir ne su stipriause rinktine paziurek i statistika ir suprasi kas yra stypriausi pasaulyjekokia statistika? is paskutiniu 5 turnyru USA laimejo 2. Stai tau ir statistikair?


Ir atimk is 5 - 2=? tiek turnyru amerikonai nelaimejo, va tau ir dream team kurios pagal tave niekas negali nugalet bet kazkaip vis nugali
2011-12-29
-10
Atsakyti
MIRKA3 > CesarMiles
Nepyk, bet biski susizvengiau prie kavos. Pau geriausiais savo metais uz LA buvo geresnis net uz ta tavo Kobe. Ir net JAV apzvalgininkai to neslepe, sake kad Gasol negavo final MVP tik del to kad yra ispanas...

Apie Dirka isvis ner ka sneket. Zmogus ne toj komandoj visa gyvenima zaidzia, bet vistiek sugebejo tapt cempu, ko net nesviete James. As isvis manau kad Dirkas yra nr1 tarp PF per paskutinius 20 metu NBA. Pastatyk salia Dirko po kase del mases Vladuka ir gali pamirs lindima po kase, nes ten tiesiog nebus vietos, sunkvezimiu susistumdymas ir tiek. Tokie kai Howard puikiai jauciaci prie laisvesnio krepsio, o kur stambesnis susibegimas - viskas. Geras to pvz. - Gazolis su vos pajudanciu Bynumu. As pvz. nezinau kas galetu sustabdyti Dirka. Tuo tarpu toks kai James - analogas Carter. Efektingas zaidejas, net geresnis, bet lemiamomis akimirkomis is jo mazai naudos, kamuoli greiciau pames ar numes kitam ir stoves kampe prie vidurio linijos - mazu apsigins komanda, tai ant uzbegimo pasiruoses... Kobe - na savanaudis kai reta, nors ir aplenktas pagal savanaudiskumo lygi Arenaso ir Aiversono... Bet velgi, kai kiekvienas kamuolys aukso vertes, nera jokio stebuklo - to geras yrodymas - olimpines. Stat. surenka, bet nei pataikymas ispudingas, nei naudingumas isskirtinis...

Nematau as jokios dream team, tiesiog nesidelioja ir viskas.

Ne tas pats kai pagalvoju apie tikra dream team su Jordan priesaky. Atrodo oho, Jordan... Bet kai paziuri i kitas pavardes be Jordan, tai net saldu - ten ir be Jordan ta komanda buvo stebuklas, uzauges naturaliu atrankos budu, o ne kai dabar ant kedu ir maikiu prekybos.
2011-12-29
+1
Atsakyti
pukis6ANDRIUS193tai kad jav uztenka visus nugaleti ir ne su stipriause rinktine paziurek i statistika ir suprasi kas yra stypriausi pasaulyjekokia statistika? is paskutiniu 5 turnyru USA laimejo 2. Stai tau ir statistika


ir?
2011-12-29
-14
Atsakyti
ANDRIUS193tai kad jav uztenka visus nugaleti ir ne su stipriause rinktine paziurek i statistika ir suprasi kas yra stypriausi pasaulyje


kokia statistika? is paskutiniu 5 turnyru USA laimejo 2. Stai tau ir statistika
2011-12-29
-6
Atsakyti
tai kad jav uztenka visus nugaleti ir ne su stipriause rinktine paziurek i statistika ir suprasi kas yra stypriausi pasaulyje
2011-12-29
-2
Atsakyti
ANDRIUS193ispanu cia yra stipriause rinktine koke tik gali buti o tu pagalvok kas butu jai jav sugalvotu surinkti galingiause koke isvardyno CesarMiles ispanai be sansu tuoi ispanai iskris nes jaunimas ju nieko gero nerodo


ir vel tu kas butu jei butu? kas butu jeigu gaidys moketu skraidyti? butu erelis.

Ziurek kas yra, o ne kas butu.
2011-12-29
-2
Atsakyti
ispanu cia yra stipriause rinktine koke tik gali buti o tu pagalvok kas butu jai jav sugalvotu surinkti galingiause koke isvardyno CesarMiles ispanai be sansu tuoi ispanai iskris nes jaunimas ju nieko gero nerodo
2011-12-29
+12
Atsakyti
sorry uz tas klaidas :DDDD
2011-12-29
-5
Atsakyti
ANDRIUS193, as manau ispanai londono olimpinese nukals USA :p
2011-12-29
+8
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.