Baltijos moterų krepšinio lygos (BWBL) čempionato A grupėje trečiadienį Kauno „Sirenos“ svečiuose 52:63 (11:21, 13:20, 13:11, 15:11) pralaimėjo Gardino „Olimpia“ (Baltarusija) krepšininkėms ir prarado visas galimybes patekti į antrąjį etapą.

Tuo tarpu pergalę iškovojusi „Olimpia“ (7-2) užsitikrino antrąją vietą A grupėje ir pelnė kelialapį į Elito diviziono varžybas, kuriose dalyvaus aštuonios komandos. Antrajame etape „Olimpia“ rungtyniaus su Sankt Peterburgo „Spartak“ (Rusija), Minsko „Horizont“ (Baltarusija) komandomis bei B grupės nugalėtojomis.

A grupės nugalėtoja jau anksčiau tapo Rygos „TTT-Riga“ (Latvija, 9-1).

„Sirenos“ (5/4) kol kas žengia trečios, o ketvirtąją vietą užima Vilniaus „Kibirkšties-Tichės-Iki“ komanda (5/4), kuri po „Olimpia“ ekipos pergalės taip pat prarado visas galimybes patekti į Elito diviziono varžybas.

Trečiadienį „Sirenos“ po dviejų kėlinių atsiliko 24:41. 23-iąją min. jos sumažino skirtumą iki 10 taškų (31:41), bet po penkių minučių aikštelės šeimininkės susigrąžino turėtą persvarą (52:35). 34-ąją min. viešnios buvo sumažinusios skirtumą iki devynių taškų (47:56).

„Sirenų“ žaidėjos iš 64 dvitaškių ir tritaškių metimų pataikė tik 17 (26,6 proc.). Kauno rajono klubui taškus pelnė tik penkios žaidėjos. Kristina Alminaitė ir Eglė Tarasevičiūtė surinko po 15, o Rasa Žemantauskaitė-Matlašaitienė - 13 taškų. Šios trys žaidėjos rungtyniavo be keitimų.

„Kibirkšties-Tichės-Iki“ komanda trečiadienį 91:58 sutriuškino Gardino „Viktoria“ ekipą (1/8), tačiau vėliau paaiškėjo, kad ši pergalė lemiamos reikšmės nebeturės.

    Ketvirtadienį Gardine susitiks „Sirenos" ir „Viktoria“ bei „Kibirkštis-Tichė-Iki“ ir „Olimpia“. Tai bus paskutinės dvejos pirmojo etapo rungtynės A grupėje.
Komentarai:
rolys
nešaunuoliai

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-11-16
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.