Sergejus Ivanovas bus naujos lygos prezidentas
Sergejus Ivanovas bus naujos lygos prezidentas
Nuotr. RIA Novosti-Scanpix
Rytų Europoje bus sukurta nauja profesionali lyga, VTB Vieningosios lygos pagrindu, Rusijos žurnalistams pareiškė pastarosios lygos prezidentas Sergejus Ivanovas.

Dar anksčiau Rusijos lygos klubai gavo Ivanovo laišką, klausiantį apie sutikimą nuo kito sezono dalyvauti Rusijos čempionate, kurį organizuos VTB Vieningoji lyga.

Šios lygos vadovai skubiame pasitarime sausio 19 dieną apsvarstė šią idėją ir pasiūlė VTB Vieningajai lygai įstoti į Rusijos čempionatą. 

„Jau priimtas principinis nutarimas apie naujos profesionalios Rytų Europos krepšinio lygos sukūrimą, kuri organizuos atvirąjį Rusijos čempionatą“, – tvirtino Ivanovas.

Jis pažymėjo, kad VTB bankas lieka naujos lygos generaliniu rėmėju, o pats Ivanovas – prezidentu. Pagal jo žodžius, į naująją lygą pateks aštuonios Rusijos komandos, žaidžiančios VTB Vieningoje lygoje – Maskvos CSKA, Maskvos srities „Chimki“, Kazanės „Uniks“, Krasnodaro „Lokomotiv“, Sankt Peterburgo „Spartak“, Žemutinio Naugardo „Nizhny Novgorod“, Krasnojarsko „Enisey“ bei Samaros „Krasnie Krilya“.

Kol kas sąraše dar nėra Vladivastoko „Spartak Primorje“ Liubercų „Triumf“, kurie žaidžia Rusijos pirmenybėse. Prieš naujos lygos startą vyks kvalifikacija, kurioje galės dalyvauti ir kitos Rusijos komandos.
Komentarai:
Vel bus sovietu sajungos cempionatas :) ir gal turnyro sistema bus tokia pat, jei kas pamenat - dvi stipriausios komados (pvz, Zalgiris ir Budivelnikas) losia superfinale.
2012-01-27
Atsakyti
H
Jo, dabar visai rimtai (nesiekiant igelti) manau, kad tik rytas nesugalvotu ten list. Karta rytas jau susimove su pasirinkimu, kai pries 12 metu rinkosi fiba eurolyga, o ne uleb eurolyga (tada vieninteli sezona buvo 2 eurolygos). Is esmes del to ir neturi dabar uleb eurolygos licenzijos, kaip kad Zalgiris.
2012-01-26
+4
Atsakyti
arvys
tikiuosi musu tenais nebus,nes tai ka jie kuria yra atviras rosejos cempionatas.o mes ne roseja ir mums ten ne vieta.prakeikti sudrusiai visur kisa savo politika,slykstu
2012-01-26
+5
Atsakyti
VT
Seip sis straipsnis ir pavadinimas nelabai aiskus, kaip jau kazkas uzsimine. Nes jei cia kalbama apie atvira Rytu Europos lyga tai viena ir ji suprantama, dabar Eurolygoje zaidzia vien vakaru valstybes, o rytu Europai numesti trys kaulai ir vienas vilties sansas per Eurocupa. Net 5 ispanu komandos Zaidzia Eurolygoje tai panaseja y atvira ACB lygos turnyra, dar pridekim prancuzus, kuriu net 4 komandos kovojo atrankos y Eurolyga turnyre(kai Rusijos viena), + italai ir turim jau nemenka Eurolygos komandu skaiciu. Dabar kai sumazintas atrankos turnyre y Eurolyga dalyvaujanciu komandu skaicius butu gan logiskas, stiprus Rytu Europos komandu turnyras. O VTB yra tikrai pajegi lyga tik cia valdo ne ispanai, bet rusai ir laimet toky turnyra yra tikrai nelengva, jeigu musu grandai kovoja su estais ir latviais del BBL titulo, tai sis turnyras jiems tikrai geresnis, nes komandos stipresnes. Ir taure tikrai svaresne nei BBL. Tereikia sutvarkyt teisejus ir bus viskas tvarkoj.
2012-01-26
-10
Atsakyti
vendy>>jo
Nupiepeli,tavo ziniai,Zalgiris lose VTB kai Rytas dar buvo intensyviai kalbinamas.Juk nesi smetoniskas Kauno sklerotikas,kad neatsiminti.Rytas prisijunge tik antraji sezona ir tai matyt uz dideelius pinigus rusai isivadino.O Ryto vadas budamas labai gudrus ,tuom padidino komandos biudzeta.
2012-01-26
-1
Atsakyti
buvo tik laika klausimas kada rusai taip sugalvos nes mates nuo pat pirma vtb sezona priimt kuo daugiau rusu klubu, manau mum reik atsisakyt nes mes jau senai nesam rusijos sudeti o apie sio turnyro laimejima nera kalbu rusai visvien nupirks teisejus kad laimetu cska.
2012-01-26
-4
Atsakyti
Spree
ULEB padarys taip kad liks rusijos atviras cempionatas tik su rusu komandom....soka vyrai auksciau bambu, buvo cia tokiu ne vieni ir ne du....
2012-01-26
+1
Atsakyti
jo
Sita lyga yra prioritetas l.rytui.Galima atsisakyti zaisti kitose lygose vardan sitos lygos.Dar l.rytui reiktu bandyti prasimusti i Baltarusijos lyga
2012-01-26
+1
Atsakyti
nu
tikiuosi Lietuvos klubai atsisakys, smagu kad dazniau atvaziuoja stipresni klubai, bet kai kovojama del visiskai bereiksmio trofejaus, tai tokios ir varzybos - laimejo/pralaimejo, nelabai kam ir rupi. Tik proga alaus isgert ir daugiau nieko.
2012-01-26
-5
Atsakyti
Artistas
Tai atviras Rusijos čempionatas ar atvira Rytų Europos lyga? Tai du skirtingi dalykai. Pasikartosiu, Lietuvos klubams ten nėra kas veikti. Tai yra principinis klausimas. Einame su Europa ar su Rusija. Sportiniu požiūriu būtų naudinga dalyvauti, bet visa kita...
2012-01-26
+1
Atsakyti
Svarbu, kad Rytas nesugalvotų ten lįst. Dar to betrūko, kad dalyvautume kažkokiam atviram ruskių čempionate.
2012-01-26
+1
Atsakyti
Paparazzi
naujieji vasiukai
2012-01-26
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.