Trifunovičius: Dalį problemų išsprendėme, tačiau ne visas (foto)

2012-01-26 23:25
Rokas Buračas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Mantas Kalnietis su komandos draugais grįžo namo po rungtynių Kantu Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Sonny Weemsas su komandos draugais grįžo namo po rungtynių Kantu Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Marko Popovičius nuo šalčio saugosi šilta kepure Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Žalgiriečiai grįžo iš rungtynių Kantu Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Paulius Jankūnas ir „Žalgirio“ komanda tik ketvirtadienio vakare grįžo namo po trečiadienio rungtynių Kantu Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Mantas Kalnietis su komandos draugais grįžo namo po rungtynių Kantu Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Sonny Weemsas su komandos draugais grįžo namo po rungtynių Kantu Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Marko Popovičius nuo šalčio saugosi šilta kepure Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Žalgiriečiai grįžo iš rungtynių Kantu Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Paulius Jankūnas ir „Žalgirio“ komanda tik ketvirtadienio vakare grįžo namo po trečiadienio rungtynių Kantu Nuotr.: Fotodiena.lt/R.Dačkus
Kauno „Žalgirio“ ekipos vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius tiki, kad jo auklėtiniai Eurolygos „Top 16“ etape dar pademonstruos aukšto lygio krepšinį ir iškovos pergalių. 
  • Kaip žalgiriečiai grįžo į Lietuvą galite pamatyti fotogalerijoje.
Ketvirtadienį vakare iš Italijos į Lietuvą grįžusių žalgiriečių veiduose nebuvo matyti šypsenų. Žalgiriečiai „Top 16“ etape antrą kartą paeiliui krito paskutinėmis mačo minutėmis ir vis dar lieka be pergalių. 

„Labai apmaudu tai, kad per abejas pralaimėtas „Top 16“ rungtynes mus nuo pergalės skyrė vienas metimas. Kita vertus, neįrodėme, kad esame jų verti. Žinome, kokius dalykus savo žaidime turime pakeisti, tačiau tai nėra taip paprasta“, – pažymėjo Trifunovičius. 

Kitas Eurolygos rungtynes jo auklėtiniai vasario 2 dieną žais išvykoje su „Barcelona“ ekipa. 

– Treneri, kas nutiko komandai lemiamomis akimirkomis? – „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė Trifunovičiaus.
– Mes nežaidėme taip, kaip rungtyniavome 34 minutes prieš tai. Kontroliavome rungtynes ir ėjome link tikslo, kurio siekiame, tačiau kelis kartus suklydome rengdami atakas, o vėliau norėjome išspręsti savo problemas kitaip, nei tai darėme visą mačą. Kantu ekipa yra labai patyrusi, žaidė namie ir pasinaudojo mūsų klaidomis. 

– Galbūt jūsų auklėtiniai pernelyg anksti patikėjo pergale?
– Gali būti, tačiau šį klausimą reikėtų užduoti jiems. Tiesą sakant, nenorėčiau tikėti, kad taip galėjo nutikti. Visi supranta, kad reikia kovoti 40 minučių. Panašių problemų turėjome dar tada, kai atvykau čia. Kai kurias jų jau išsprendėme, tačiau dalis jų vis dar egzistuoja. Prieš mūsų akis – dar ketverios rungtynės. Kaip išnaudosime šį laiką, tokį rezultatą ir turėsime. Tikiuosi, kad pasimokysime iš šio mačo. Prieš kitas Eurolygos rungtynes sužaisime du mačus Lietuvos krepšinio lygoje. Šiuo metu ir galvojame apie šiuos susitikimus. Labai apmaudu tai, kad per abejas pralaimėtas „Top 16“ rungtynes mus nuo pergalės skyrė vienas metimas. Kita vertus, neįrodėme, kad esame jų verti. Žinome, kokius dalykus savo žaidime turime pakeisti, tačiau tai nėra taip paprasta. Nesu burtininkas ir negaliu klaidų ištaisyti per naktį, tačiau tikiu savo auklėtiniais ir manau, kad jie dar pademonstruos gerą krepšinį. 

– Ar šios nesėkmės neatims iš komandos motyvacijos?
– Mes tikrai nesiruošiame nuleisti galvų. Vakar nutiko tai, kas nutiko, o šiandien yra nauja diena ir privalome žiūrėti į priekį. Nėra lengva susitaikyti su pralaimėjimu, tačiau lengva nebūna ir tuomet, kai laimi. Tikros komandos turi susitvarkyti su abiem dalykais. Privalome būti pasirengę kitoms rungtynėms ir negalvoti apie praeitį kentėdami.
Komentarai:
tikrai ne visas
Dar esmines problemos neissprendet , Problema - Kalnietis
2012-01-27
+1
Atsakyti
Anonimas
jo papuls zalgiris ant tuliko nebent?nuo macabio gaus isvykoje ant 16tsk nuo barsos namie ant 18tsk o isvykoje ant 25tsk o pries kantu istenes gal namie ant 6tsk gal laimes..reik but realistu o ne sapaliiot nesamones...pries susikta Naugarduka abu kart gavo ir mastot laimes pries macabi ?jo tikrai taip.
2012-01-27
-3
Atsakyti
Setas
visų 4 gal ir nelaimėsim,bet vilties patekt į kitą etapą dar yra daug.ar aš apsiskaičiavau ar tikrai gali užtekt dviejų pergalių?

Jeigu barsa laimi likusias,o žydai laimi 1 prieš kantu ir vienas gauna nuo kantu,tai mums pakanka dviejų pergalių(prieš žydus ir prieš kantu) didesniais skirtumais negu gavom ar ne?

o jeigu viskas taip pat ,bet mes laimim dar vienas rungtynes prieš barsą tai net jeigu visos pergalės būtų tik vienu tašku ,mes eitume toliau be jokių taškų skaičiavimų,o žydai ir kantu važiuotų namo.
2012-01-27
+4
Atsakyti
jei trifas leis klima i aikstele tai stobalnai nelamesim nieko, i rudupi ji ! O kuzia atgal i pagrindine sudeti .. Del kuzmonsko tai **, susiko viska.
2012-01-27
-4
Atsakyti
Leiberis
Chebra, gal atrodysiu juokingai, bet romanovas pasake kad nori eiti toliau uz top16, ir manau kad tai gali buti imanoma. Idiotiskai atrodau pagal jumis? As tikiu juo zodziais vien del to, kad jis valdo ta kluba ir ka jis pasako tas dazniausiai buna ne melas. Nesakau kad busim top8, bet noriu pasakyti, kad matysim ziaurei profesionaliska ir idomu krepsini, nei kai buvo su pathinaikos ar su kuo ten losem. Visi stengsis niekas negrybaus, paminesite mano zodzius as jums sakau :)

Kas su manimi spausk +
2012-01-27
-7
Atsakyti
Jie bentjau zino su kuo teks zaisti kita savaite? :D Problemas mat sprendzia.. :))
2012-01-27
-6
Atsakyti
normalus
zergai tu visiskas ailas kokiu cia nemazai. gal treneris liepe klimui pramest keturias baudas? gal jis liepe mest tritaski jam, kai visi zino, tik ne pats klimas kad jis klisarankis ir jam isvis negalima duoti ciupineti kamuolio toliau 2 metru nuo krepsio. ar treneris liepe kalnieciui laikyt kamuoli po 16 sekundziu atakose, o paskui mest tritaskius per rankas arba numest rakoviciui beveik i uzribi. ir ar treneris liepe rakoviciui prasizengt kaip medkirciui, kad gautu technine? pagalvok tuputi pries rasydamas,nes matau nuo prasidejusio saltuko kai kai galvelej pas tave uzsalo.
2012-01-27
+4
Atsakyti
As Kalnietis prisipazystu kad glusas esu......
Kas per glusu komanda..kad rungtynes per 4 minutes atiduoda..laimet bijo zalgiris isigando...kad gali laimet..visi zalgirio fanai.....nusluosim barsa dabar sutriuskinsim makabi....Kalnietis laimes visas rungtynes vienas dabar
2012-01-27
+4
Atsakyti
R
Na, žalgiriečiai, tai imam Klimavičių į rinktinę, pažais Venesueloje :)

Ne koks pas jus treneris, ne koks ir žaidėjai keli ne kokie, nėra komandos branduolio, jei ne Jankūnas, tai būtų apskritai katastrofa, dabar tik šiaip katastrofa. Gal pralaimėjo tyčia? Sunkiai galima paaiškinti tokį žaidimą. Kažin kitais metais Javtokas bus geresnis? Bet juk nejaunėja.

Aš dabar kone vienintelį geriausią variantą paimti treneriu Pesičių ir pakeisti kokius 6 žaidėjus, čia prieš kitą sezoną, nes kitaip bus visiška totali tragedija. Na, arba Kemzūrą.

Problema tame, kad labai nevienalytė komanda, atsarginis penketas turi tęsti panašų žaidimą, dabar komanda suskaldyta o treneris, patys žinot koks, Ryto ;)

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-01-27
+15
Atsakyti
nu tik nereikia ant zaideju varyt.jie zaidzia taip kaip treneris liepia.kodel pas Kemzura rinktinej Kalnietis buvo neblogas izaidejas?net tas pats visu peikiamas Klimavicius vaizdo negadino.nes buvo pastatyti i tokia vieta kur jiems sekasi geriausiai.dabar gi pastato Kalnieti metyt troicus,nors snaiperis jis skystokas,tai cia ir durnam aisku kad Mantas primals sudo.tu liepk jam zaist agresyviai,juk jo pranasumas yra greitis,tai tegu verziasi link kasio ir provokuoja baudas.po poros tokiu prasiverzimu priesininkai prades dvigubint Manta,o tada jau ir aukstaugiams atsilaisvins vietos po krepsiu.Klimavicius pas Trifunoviciu isvis tik vieta uzima.nu nera jis super zaidejas,bet nera ir toks grybas.gal pamirsot kaip jis zaide pernai?nejau manot kad jis degradavo?ne,paprasciausiai treneris nesugeba jam rasti vietos.ka labiausiai reikia kaltint tai tik treneri nes zaidejai matesi kad uzsivede buvo,visas varzybas vede bet ipuole i duobe 4 kelinyje,o treneris kuris turi padet komandai isvengt ju pavelavo su minute ir atliko netinkamus keitimus isleisdamas i aikste tuos kuriems ta diena nelabai sekesi
2012-01-27
-7
Atsakyti
klausimasKur dinges Reeves Nelson? paskutines varzybas vtb gerai sulose ir dingo kazkur.


isvaziavo i ispanija braskiu skint,jei rimtai sioj sezono stadijoj zalgiriui jis nereikalingas,
2012-01-27
-9
Atsakyti
Triufai buk pagaliau vyras kaip tikri treneriai Kurtis Kazlauskas ir pripazaink kad ir pats padarei klaidu

lemiamu momentu-nepaimta minute per varzovu spurta,Javtoko ,Weems'o pakeitimas,neaiskus5tas ginanatis pries paskutine ataka{turbut manei greit perimt kamuoli ir isplest pergale?}ir t.t.

aisku gali teisintis kad persvara issvaiste be rysio metimai ir klaidos bet tam tu ir esi kad suvaldyt

komanda!
2012-01-27
Atsakyti
Aš dar tikiu! Ateis žalgiris į pergaliu kelia dar!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-01-27
-2
Atsakyti
Provokatorius
Problema lieka neišspręsta: trenerio klaidos! Atkarpa 15:2 italų naudai ir tik tada paimta "minutė"... Kodėl, to nebuvo galima padaryti anksčiau? Kodėl, leidai siautėti Kalnui, jei matei, kad jam "juoda diena", o DC laikei ant suolo? Kodėl pasodinai Javtoką ir išleidai Rakovičių? Kodėl, paskutinės 4 minutės suloštos be derinių?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-01-27
-2
Atsakyti
dt
is zalgirio mesti reikia klimaviciu,kuzminska,popoviciu,kalnieti.

klimavicius nesuprantu ka veikia komandoje.kuzminskas be jokios pazangos.popovicius savanaudiskas krepsinis is jo puses.kalnietis be motyvacijos.

apskritai,turetu buti kitaip komplektuojama komanda.jei ebus pasikeitimu vasara komplektavime,nieko gero nebus ir kitu metu eurolygoje.

tam ka tureti stipria komanda,reikia protingai ja kurti,turi buti skautingas geras.ir apgalvotos kontraktu sumos.jei jankunas gauna 650000 euru,popovicius tiek pat,rakovicius 400000 euru,javtokas apie 700000 euru,ar jie zaidzia uz siuos pinigus taip kaip turetu?weems atidirba sava kontrakta.taciau weems kita sezona tikrai nezais zalgiryje.tad pasidziaukime bent jo zaidimu.
2012-01-27
-7
Atsakyti
klausimas
Kur dinges Reeves Nelson? paskutines varzybas vtb gerai sulose ir dingo kazkur.
2012-01-27
-4
Atsakyti
joo
beda ta , kad po romkos pranesimais 10 kart daugiau komentaru nei po komandos trenerio. tai beviltiska. sirgaliai kurie didziuojasi skaiciumi 14000 galbut teisus, bet ...

Jus turite ne tik lankomiausia arena, ne tik ilgiausiai nekeitusi pavadinima krepsinio kluba lietuvoje, bet juk turite pacia svelniai tariant beviltiska vadyba... galite deti dabar minusus kiek norite, bet kai po pralaimejimo ,,macabi'' siuliau lazintis is 100 Lt ar apskritai lazintis , kad zalgiris nelaimes nei vienu rungtyniu arba tik vienas, ir nurodziau savo el. pasta - niekas neatsiliepe. nei vienas is vadinamu zalgirio fanu netikejo kad bus kitaip. kitaip buvo labai seniai ir kol romka bus jusu vadas nebus taip kaip buvo tais senais laikais.
2012-01-27
+3
Atsakyti
Anonimas
ir iki kada tas problemas išsprendė? Jaučiu kad iki sekančiu el rungtynių

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-01-27
-14
Atsakyti
Galetu paklaust kodel lemiamom akimirkom leido zaist kaip begalviams, su dviem begalviais izaidejais, bet turbut paskui atsisakytu interviu duot ;/
2012-01-27
-4
Atsakyti
O klimavicius tai simtmecio katastrofa,Zodziais neimanoma apibudint koks tragiskas jis yra.

Kiek dar metu kontrakta turi tas degradas?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-01-26
-10
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.