Seibutis: Žaisti Berlyne bus sunkiau (video)

2012-01-31 21:36
Martynas Pupininkas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Svariai prie pergalės prisidėjęs Renaldas Seibutis savo vardo akcijos rungtynėse su ALBA klubu nepasigedo
Svariai prie pergalės prisidėjęs Renaldas Seibutis savo vardo akcijos rungtynėse su ALBA klubu nepasigedo
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Renaldas Seibutis sužaidė dar vieną puikų mačą ir padėjo Vilniaus „Lietuvos ryto“ ekipai iškovoti antrąją pergalę Europos taurės turnyro „Top 16“ etape.

Lietuvos vicečempionai namie 86:75 nugalėjo Berlyno ALBA, o Seibutis pelnė 11 taškų, atkovojo 2 kamuolius bei atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

Pergale besidžiaugęs gynėjas įvardijo sėkmingo žaidimo ketvirtajame kėlinyje priežastis ir pripažino, kad nugalėti ALBA Vokietijoje bus sunki užduotis.

– Renaldai, kaip vertinate susitikimą? – žurnalistai paklausė Seibučio.
– Laimėjome, o rungtynės susiklostė gerai. Pirmi trys kėliniai klostėsi sunkiai, tačiau ketvirtajame ėmėme žaisti geriau. Steponas Babrauskas pataikė tritaškį, kelis tolimus metimus pridėjo Aleksandras Rašičius.

– Ar jautėte, kad turėjote pranašumą po krepšiais?
– Nepataikėme tolimų metimų, tad tai neleido pagyvinti žaidimo po krepšiu. Kai juos pataikėme, atsirado erdvės.

– Ar galima sakyti, kad „Lietuvos rytas“ yra gerokai stipresnė komanda?
– Negalima sakyti, kad stipresnė. Pirmus tris kėlinius žaidėme taškas į tašką. Visi moka žaisti krepšinį, analizuoja varžovus ir nėra taip lengva. Pirmoje pusėje nepataikėme tolimų metimų ir tai neleido mums plačiau pulti. Vokiečiai spaudėsi baudos aikštelėje ir buvo sunkiau pelnyti taškus iš po krepšio. Kai pataikėme kelis tolimus metimus, atsirado erdvės veržtis po krepšiu ir aukštaūgiams atkovoti kamuolių. Labai džiaugiuosi.

– Ar ALBA gali pridaryti problemų savo aikštėje?
– Aišku, kad gali. Jeigu Vilniuje pridarė, Berlyne ji bus dar pavojingesnė komanda. Šiandien jie gerai pataikė – ir dideli, ir žemi krepšininkai. Schaffartzikas mums pridarė daug problemų – pirmoje mačo pusėje įmetė 12 taškų. ALBA turi ginklų, bet važiuosime pergalės.

– Nepasigedote akcijos „Seibuti pavaryk!“?
– Ne, reikia, kad neatsibostų. Mačiau jos sumanytoją su plakatu ir to užtenka. Tikiuosi, kad jis bus ir kitose rungtynėse (šypsosi).

Rungtynių vaizdo reportažas. Jono Valančiūno, Renaldo Seibučio ir Stepono Babrausko komentarai:

Komentarai:
didelio noro ir dideliu pastangu deka pergales ateis :)
2012-02-01
+6
Atsakyti
Laimesim ir Berlyne. Svarbiausia, tai kad lokomotiv namie pralaimejo bennetonui! Ryto fanams dviguba pergale siandien! Valio!!
2012-01-31
-3
Atsakyti
he he, bet tai kaaai renaldas emocinis lyderis nabagu komandoje! rankos i virsu, visus "PORTUGALAS" uzveda. :)
2012-01-31
+3
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.