Praėjusių metų rudenį vienas perspektyviausių Graikijos krepšininkų Kostas Sloukas debiutavo šalies rinktinėje
Praėjusių metų rudenį vienas perspektyviausių Graikijos krepšininkų Kostas Sloukas debiutavo šalies rinktinėje
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Vos antrą sezoną Eurolygoje žaidžiančio Kosto Slouko taikiklis iššovė tada, kai to labiausiai reikėjo ant prarajos pakibusiai Pirėjo „Olympiakos“ ekipai.

Su dviem pralaimėjimais Eurolygos „Top 16“ etapo E grupėje Dušano Ivkovičiaus auklėtiniai priėmė Stambulo „Anadolu Efes“ komandą ir lygiai kovėsi tris kėlinius – 53:53.

Paskutiniame ketvirtyje 22 metų 190 cm ūgio Sloukas ėmėsi iniciatyvos – kairiarankis gynėjas pataikė svarbius metimus ir buvo vienas pirmosios „Olympiakos“ pergalės (83:65) „Top 16“ etape kalvių.

Geriausią Eurolygos mačą sužaidęs graikas per 18 minučių pelnė 15 taškų (3/4 dvitaškių, 2/3 tritaškių, 3/3 baudų) bei surinko 17 naudingumo balų.

„Išsprendėme kai kurias problemas ir pakeitėme susitikimo eigą. Bet tada Sloukas su savo puikiais metimais mus nužudė“, – pripažino „Anadolu Efes“ vyriausiasis treneris Ufukas Sarica.

„Stengiuosi pasirodyti kaip įmanoma geriau kiekvieneriose rungtynėse, – sakė Sloukas. – Nuostabu sulaukti aistruolių plojimų. Esu patenkintas, kadangi sunkiai dirbau, ypač gindamasis, jog surasčiau vietą komandoje.“

Puikų vieno jauniausių „Olympiakos“ žaidėjų pasirodymą lėmė ir gerėjanti komandos atmosfera, įsitikinęs jos lyderis Vassilis Spanoulis.

„Mes tikrai patobulėjome bei parodėme charakterį. Sunkiai dirbame ir manau, kad sulauksime geresnių dienų, nes kiekvienas krepšininkas mėgaujasi žaidimu ir mokosi tokio aukšto lygio varžybose“, – tvirtino Spanoulis.

Slouko žaidimo epizodai su „Anadolu Efes“:

Komentarai:
Ši naujiena dar neturi komentarų. Būk pirmas, išreiškęs savo nuomonę!
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.