Kauno „Žalgirio“ jaunieji krepšininkai rytoj pradės kovas Eurolygos jaunimo komandų atrankos turnyre – aštuoniolikmečių varžybos vyks Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Žalgiriečiai kovas pradės A grupėje, kurioje susitiks su „Vaerlose BBK“ (Danija), „Topsportschool VBL“ (Belgija) ir Prahos „USK Future Stars“ (Čekija).

Grupės nugalėtojas kausis su B ketvertuko, kuriame rungtyniaus „Canarias Basketball Academy“ (Ispanija), Maskvos srities „Chimki“ (Rusija), Šalono „Elan Chalon“ (Prancūzija) ir Rygos VEF (Latvija) stipriausia komanda.

Čempionai gaus vienintelį kelialapį į pagrindinį turnyrą, kuris gegužės 10–13 d. vyks Stambule (Turkija) per Eurolygos finalo ketverto varžybas.

„Žalgirio“ jaunimą į priekį ves Tomas Masiulis. Prieš kelerius metus su jaunaisiais krepšininkais dirbti pradėjusiam 1999-ųjų Eurolygos čempionui tai bus bene pats didžiausias išbandymas per kol kas neilgą trenerio karjerą.

Kauniečiai sieks pakartoti ankstesnių metų triumfą. Pirmasis Eurolygos jaunimo turnyras buvo surengtas 2003-iaisiais Barselonoje. Jį tuomet laimėjo „Žalgiris“. Dar kartą jaunieji žalgiriečiai triumfavo 2007-aisiais Atėnuose.

– Kokios nuotaikos pasitinkate turnyrą? – „Kauno diena“ paklausė Masiulio.
– Manome, kad „Žalgirio“ garbę gins visi stipriausi žaidėjai, kuriuos turime. Nerimą kelia tik mūsų pagrindinio įžaidėjo Luko Lekavičiaus sportinė forma. Jis praėjusį mėnesį nesportavo dėl traumos, tačiau žinau, kad jis – tvirtas vyrukas ir labai juo pasitikiu. „Žalgiriui“ atstovaus perspektyviausi 1994 m. gimę Kauno krepšininkai. Penki iš jų žaidžia Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) rungtyniaujančioje „Žalgirio-Sabonio krepšinio centro“ komandoje, kiti – Arvydo Sabonio krepšinio mokyklos auklėtiniai, kuriuos treniruoja Arūnas Visockas, vieną vaikiną pasiskolinome iš „Tornado“ krepšinio mokyklos.

– Ar nesutrukdys tai, kad ekipa suburta iš keliems skirtingiems kolektyvams atstovaujančių krepšininkų?
– Visi vaikinai puikiai vienas kitą pažįsta, yra žaidę kartu, tad nemanau, kad turėtų kilti problemų.

– Kaip vertinate varžovus?
– Turnyro laukiame su nerimu, nes nežinome, ko tikėtis iš varžovų. Ekipų pavadinimai, atrodytų, nieko nesako, tačiau šiais laikais visi moka žaisti krepšinį. Pavyzdžiui, danų ekipoje „Vaerlose BBK“ žaidžia labai perspektyvus 211 cm vidurio puolėjas Rasmusas Larsenas. Kalbama, kad jau keli NBA klubai domisi šiuo talentu. Lengva tikrai nebus, tačiau visi puikiai suvokiame, kokiam garsiam vardui atstovausime. Žaisime namuose, pažadame kautis garbingai ir sieksime tik paties aukščiausio tikslo – vienintelio bilieto į pagrindinį turnyrą Turkijoje.

– Jau pirmąją varžybų dieną žaisite net dvejas rungtynes. Ar jauniems žaidėjams toks krūvis nebus per didelis?
– Varžybų sistema iš tiesų sudėtinga ir įdomi. Į finalą pateks tik grupės nugalėtojas, tad kiekvienas mačas – aukso vertės. Jei pirmąjį mačą pralaimėtume, viltys prasibrauti į finalą subliūkštų. Mūsų vaikinai – ambicingi, valingi, tikiu, kad supras, kad kiekviena dvikova – tarsi finalas.

Komentarai:
o kelinta valanda rytuoj prades rungtynes? aciu:)
2012-02-09
+11
Atsakyti
Fanas
Girdėjau Paulius Šatkus iš "Tornado" KK perspektyvus labai, bus įdomu pasižiūrėti.
2012-02-09
-2
Atsakyti
Masiulis žmogus gal ir geras, na bet ne "treneriškai" jis atrodo. Taip pat kaip ir Krapikas
2012-02-09
-5
Atsakyti
Anonimas
jei pavargsti gulek lovoi ir i aikste neik
2012-02-09
-2
Atsakyti
As
TOM @ JAER

Turbut nesi susidures su Masiuliu, kad taip rasai. O jeigu jauni zaidejai pavargsta sezono viduri, tai kaip jie zais sezono pabaigoje? Beje, kitu komandu zaidejai tai nepavargsta? ;))) Tik Masiulio zaodejai kazkodel pavargsta ;)))
2012-02-09
-1
Atsakyti
to majemissudegiai, cia kalbama ne apie NKL :D


Sumaisiau. :)
2012-02-09
-1
Atsakyti
TOM @ JAER
Kas passake,kad masiulis blogas treneris tie yra sudo kruvos,visiem tik apie blogus trenerius ir kalbet,jeigu laimes komanda tada visi rasines,oj koks geras treneris,y zalgiry jy.. dabar yra sezono vidurys ir zaidejai pavargsta po truputy,jiems reikia atsistatyti,viskas kolkas eina gera linkme,tikekimes laimes nkl'a;)
2012-02-09
+1
Atsakyti
to majemis
sudegiai, cia kalbama ne apie NKL :D
2012-02-09
+5
Atsakyti
Si sezona dauguma komandu nori laimet NKL'a. Visgi siais metais komandos yra beveik visos lygios ir kiekviena gali laimet. Del to siemet labai idomu stebet varzybas sios lygos. Tad visko gali buti. ;)
2012-02-09
-6
Atsakyti
tomas gerulaitis
Zalgiris yra Lietuvos garbe ir ateitis.Jaunimo komanda jei reikia laimeti.
2012-02-09
-3
Atsakyti
Anonimas
Kaip galejo buratino vadyba duoti vadovauti dubleriams sitam memeliui ? TAIGI PAKLAUSKITE VAIKU KA JIE APIE JI GALVOJA ?
2012-02-09
-3
Atsakyti
egiukas
Grupėje pravalo tikrai nebus, nes tokias komandas turėtų aplošti net Nemenčinės vidurinės mokyklos septintokai.
2012-02-09
+3
Atsakyti
egiukas
Įdomu, koks idiotas sudarė A ir B grupes.
2012-02-09
+3
Atsakyti
As
Na, Masiulis su*iks visa reikala. Blogesnio trenerio nesu mates. Paziurekit kaip Zalgirio dubleriai krito zemyn, kai Masiulis Stomberga pakeite. Gaila, bet laukia visiskas pravalas.
2012-02-09
+2
Atsakyti
egiukas
Įdomu, koks idiotas sudarė A ir B grupes.
2012-02-09
-2
Atsakyti
Anonimas
Baltijos TV rodys

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-09
+1
Atsakyti
Anonimas
rodys tv ?
2012-02-09
-1
Atsakyti
Sirgalius
Tikiu komanda , treneriu, tikrai geri zaidejai surinkti, tikrai busiu saleje ziuresiu , sekmes As ta komanda TIKIU
2012-02-09
-2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.