„Žalgirio“ gerbėjai įtūžo, nes nemato varžybų transliacijų

2012-02-14 11:32
Mantas Lapinskas, „kaunodiena.lt“

Krepšinio aistruoliai, praėjusį ketvirtadienį nusiteikę per TV stebėti Kauno „Žalgirio“ ir „Barcelona“ dvikovą, sulaukė spjūvio: niekas neberado skaitmeninio „Viasat Sport Baltic“ kanalo, rašo „kaunodiena.lt“.

Tiek „Mikrovisatos“, tiek „Init“ televizijų abonentai, užsisakę kanalų paketą, kuriame buvo „Viasat Sport Baltic“ kanalas, transliuojantis „Eurolygos“ rungtynes, jo neteko – kanalas buvo perkeltas į papildomą paketą. Norint jį matyti, be mokamo abonentinės sutarties mokesčio, privalu užsisakyti ir papildomą paketą, kuris kainuos dar apie 12 litų per mėnesį.

„Grįžau vakare, pabandžiau įsijungti „Eurolygos“ rungtynes, bet niekur neradau „Viasat Sport Baltic“ kanalo. Būtent dėl krepšinio ir „Žalgirio“ pasirašiau sutartį su „Mikrovisata“. Kai paskambinau „Mikrovisatai“, man paaiškino, kad jei noriu matyti krepšinį, turiu mokėti papildomai – per mėnesį apie 12 litų. Turiu terminuotą sutartį, bet norėdamas ją nutraukti turiu susimokėti už visą sutarties terminą. Skambinau į Valstybinę vartotojų teisių apsaugos tarnybą – ši problema su „Mikrovisata“ jiems seniai žinoma. Jie patarė kreiptis tiesiogiai į „Mikrovisatą“, o jau paskui – į teismą“, – neslėpė pykčio į redakciją paskambinęs Julius Juodis.

Pasak jo, teisinėje sutartyje tarp kliento ir bendrovės įtrauktas gudrus punktas – bendrovė pasilieka sau teisę keisti programų tinklelį, tačiau neleidžia nutraukti sutarties.

Klientai – nesvarbūs

Kaip teigia savo socialiniame portale „Init“ televizijos atstovai, pagrindinė priežastis, kodėl klientai nebemato krepšinio – tiekėjo „Viasat“, priklausančio „Modern Times Group“, reikalavimas.

„Mikrovisatos“ puslapyje pateikiama tikslesnė informacija: „Nuo Naujųjų metų „Viasat“ gerokai padidino mokesčius už sporto programų retransliavimą skaitmeninės televizijos abonentams, todėl buvome priversti iškelti sporto kanalus į papildomą rinkinį, kurio kaina yra 12 litų per mėnesį.“

Skaitmeninių televizijų klientai įtūžę. „Toks jausmas, kad vartotojas jiems – absoliutus nulis. Jis reikalingas tik išlupti pinigams. Esu „Mikrovisatos“ klientė, kuri pastaruoju metu maigo nuotolinio valdymo pultelį ir netiki savo akimis – štai to kanalo nebėra, nėra ir šito... Nori matyti – mokėk papildomai“, – piktai kalbėjo kaunietė Eglė V.

Sulaukė abejingo paaiškinimo

„Prieš Kalėdas mano draugė pasirašė dvejų metų sutartį su „Mikrovisata“ vien todėl, kad jų siūlytame pakete buvo „Žalgirio“ krepšinio rungtynės. Užuot kartu žiūrėję krepšinį, visą vakarą junginėjau laidus, traukiojau skaitmeninės televizijos kortelę ir maniau, kad eilinį kartą kanalas kažkur nuplaukė. Kitą dieną paskambinęs į „Mikrovisatos“ informaciją sulaukiau abejingo paaiškinimo: „Jums buvo išsiųsta apie kanalo perkėlimą informuojanti trumpoji žinutė, be to, informacija buvo pateikta ant sąskaitos blanko.“ Nei žinutės, nei informacijos negavau ir nemačiau. Pasijutau apgautas vidury dienos“, – savo pyktį dėl „Mikrovisatos“ elgesio liejo Raimondas Viskantas.

Vyras mano, kad kainų augimas turėtų būti pačių operatorių problema ir jie turėtų prisiimti visą finansinę atsakomybę dėl pasikeitusių sąlygų. Viskantas sakė ieškantis galimybių kuo greičiau atsisakyti, anot jo, nesąžiningo tiekėjo paslaugų.

Niekas nesikeis, kaltų nėra

Su bendrovės „CGates“, valdančios „Mikrovisatos TV“, generaliniu direktoriumi Pauliumi Dambrausku susisiekti nepavyko, bet situaciją paaiškino „Init“ televizijos direktorius Paulius Živatkauskas. Pasak jo, krepšinio kanalų išėmimas – bendra problema, su kuria susidūrė visi operatoriai, iš „Viasat“ perkantys kanalą „Viasat Sport Baltic“.

„Bendrovė „Teo LT“ prieš beveik pustrečių metų apskundė Lietuvos Respublikos Konkurencijos tarybai (LRKT) „Viasat“ kompaniją dėl to, kad jai nebuvo suteikta šiaip jau neišimtinė teisė pirkti naujo paketo „Viasat Sport Baltic“. Skundo esmė – prašymas ištirti, ar „Viasat“, neparduodama paslaugų bendrovei „Teo LT“, nepiktnaudžiauja dominuojama padėtimi rinkoje. Šios istorijos finalas – „Viasat“ pasiūlė kompromisinį sprendimą visiems rinkoms dalyviams: skaitmeninės sąlygos visiems operatoriams – ir „Init“, ir „Mikrovisatai“ buvo suvienodintos“, – teigė direktorius.

Pasak Živatkausko, sąlygų suvienodinimo padarinys – „Viasat Sport Baltic“ tapo pirmuoju kanalu, kurį transliuojant analoginiu ir skaitmeniniu būdu kaina skiriasi ir tenka mokėti du kartus.

„Mes nieko negalime padėti savo klientams – už „Viasat Sport Baltic“ skaitmeninį žiūrėjimą reikia mokėti antrą kartą. Tokios yra „Viasat“ visiems nustatytos sąlygos. Vienintelis dalykas, kurį gali daryti operatoriai – protestuoti ir netransliuoti krepšinio, bet ar nuo tokio sprendimo bus geriau mūsų abonentams, aš labai abejoju“, – tarė Živatkauskas

Atskirai užsisakyti skaitmeninio sporto paketo neįmanoma, nes operatorius licencinės sutartys verčia abonentui transliuoti minimalų programų paketą – esą kitaip bus neįmanoma sumokėti licencinių mokesčių.

Komentarai:
mikroviasta klientas
nu jo cia gerai mane isdure mikroviasta,perejau vien del to kad yra nba tv o ji irgi isjunge,nu pzda ir dar eurolygos nemaciau,krc tegu jie vamzdi griauzia,gali isjungt man telika,nes nemokesiu as tu lt uz nieka daunai krw
2012-10-18
-7
Atsakyti
Linas
Jeigu save gerBiam* :)
2012-02-15
-1
Atsakyti
Linas
->>Ramas, šiaip pritariu, bet iš kitos pusės - kodėl savo namuose turim pasijausti lyg valkatos? Savo šalyje turim išsireikaluti pagarbos. Ir neturi rūpėti, juridiškai teisėtai ar neteisėtai anie elgiasi - yra dar moralinė pusė! Šitai pas mus dažnai ir užmirštama, o dėl to likimas baudžia žiauriai - mindymu. Juk protingi žino - likimą patys sau kalam. kaip save vertinsi, taip ir tave vertins. Jeigu save geriam, o visgi tikiuosi kad taip ir yra, tai ir turim išsireikalauti to, kas mums moraliai priklauso.
2012-02-15
+8
Atsakyti
velniop tas kabelines - viską galima matyti internetu...
2012-02-15
+1
Atsakyti
romus
uzuojauta kauniciams
2012-02-15
+2
Atsakyti
AA
reikia kad hakeriai padirbetu ties situo punktu :)
2012-02-15
+9
Atsakyti
romus
turiu Klaipedoj Balticum ir jokiu problemu Kauno televizininkam vis babkiu maza
2012-02-15
-5
Atsakyti
Anonimas
tas viasatas vagys paskutniai kur seimo istatymai dingo kad juos turejo pazabot kur tas herojus kuris zadejo nemokama eurolyga
2012-02-14
-2
Atsakyti
Mr.Dick
Va, vergai vėl verkia! Nieko, paverksit šūdžiai ir mokėsit tuos papyldomus litus! Vergų tauta! Europoj niekas taip neišnaudojami, kaip jūs lopeliai! Būtų normali tauta, tai jau seniai tas viasatas užlinkęs būtų! Žodžiu lopai esat, tai mokėkit!

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-14
-4
Atsakyti
tai man taip pat su kateka nes ie ir is init ima viska telika nusipirkau po to kortele ju o ant galo ismete i papildoma paketa ot k.....
2012-02-14
-14
Atsakyti
to savas
dekui :)
2012-02-14
+2
Atsakyti
savas
nes ju nera, cia programos klaida, nes zalgirio www apie jokias rungtynes nerasoma.
2012-02-14
+5
Atsakyti
lai lai
sveiki, gal kas zinot, kdl nerodo zalgirio ir vef rungtyniu? Per sport1 7.10 turejo rodyt, gal kas ka zinot?
2012-02-14
+1
Atsakyti
erikas
Tai ko nerodo neivienas Linkas is tavo tos programos???.......http://starfilms.lt/viewpage.php?page_id...
2012-02-14
Atsakyti
savas
paprastai reikia VISIEMS spjaut ant tu viasatu, galu ir pan. kokius metus laiko, nemanau kad numirtu kas del mazesnio kanalu skaiciaus, juk turim www, tie gobsuoliai gal pradetu realiai mastyt. Reikia kazko imtis, o ne moket kiek jie nores, kol kaip avinai viska vykdysim tol ir busim pasipelnymo saltinis ir nieko daugiau. Mane nervina, kai reikia per www ziuret komandu rungtynes ar tik statistika, bet kad mokeciau del vienu ar dveju rungtyniu per savaite pinigus kazkam to nebus.
2012-02-14
+1
Atsakyti
savas
paprastai reikia VISIEMS spjaut ant tu viasatu, galu ir pan. kokius metus laiko, nemanau kad numirtu kas del mazesnio kanalu skaiciaus, juk turim www, tie gobsuoliai gal pradetu realiai mastyt. Reikia kazko imtis, o ne moket kiek jie nores, kol kaip avinai viska vykdysim tol ir busim pasipelnymo saltinis ir nieko daugiau. Mane nervina, kai reikia per www ziuret komandu rungtynes ar tik statistika, bet kad mokeciau del vienu ar dveju rungtyniu per savaite pinigus kazkam to nebus.
2012-02-14
+1
Atsakyti
erikas
Eina nahui tie Viasat ir kiti kas per bybis jei net krepsinio paziureti neimanoma ir nera ce nejokio skirtumo ar Zalgeris zaidze ar Rytas ar NBA,,as uztai pinigus mokejau ir jei kas dos skundima i teisma as taipat pasirasisiu ,,Taipkad BasketNews padarykit straipsni ,,krepsinio megeju kurie nepatenkinti tom ka ir kiek krepsinio rodoma musu salije,,o zmones pasirasis ir galesime i teisma eiti kai musu kokie 10.000 bus ,,,tada jie greitai i kelnes daryti prades,,o ka ce vienas zmogus gali padaryti
2012-02-14
-4
Atsakyti
Tgav
as tai kazkaip maciau praeita savaite rungtynes,nieko nebuvo nei atjunge,nei ka.
2012-02-14
-9
Atsakyti
gerai kad nesu zalgirio fanas ,tai manes nieks neisdure,o jei noriu , rungtynes ziuriu internetu.
2012-02-14
-13
Atsakyti
LRT galetu visas zalgirio rungtynes transliuoti
2012-02-14
+1
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.