Vilniaus „Perlo-MRU“ vyriausiojo trenerio poste pergale debiutavęs Gintautas Vileita džiaugėsi neprisvylusiu blynu ir gyrė savo auklėtinius.

„Keista, bet jausmas normalus, – apie naują patirtį kalbėjo Vileita. – Vyrai šią savaitę dirbo labai gerai. Buvau ramus. Kai žmonės ruošiasi, į egzaminą eina ramūs. Taip ir aš šiandien. Darėme tą, ką planavome visą savaitę. Aišku, kai kurių dalykų įgyvendinti iki galo nepavyko, nes kažko per daug keisti negali, teko tik pašlifuoti. Vyrai tikrai dirba 100 proc. ir labai malonu tai matyti. Mums ir trūko to tokio savęs šimtaprocentinio atsidavimo.“

– Kokia tokios geros gynybos paslaptis?
– Vyrai stengėsi – buvo malonu žiūrėti. Treniruotės buvo kiek intensyvesnės, bet tą patį jie parodė ir aikštelėje.

– Starto penkete rungtynes pradėjo Antanas Udras ir Dominykas Domarkas. Ar toks pasikeitęs starto penketas išliks stabilus?
– Negali būti stabilaus starto penketo. Kiekvienas žmogus turi pakilimų ir duobių. Be to, daug ką lemia ir krūviai. Starto penketas priklausys ir nuo varžovų – kiekvienas jų turi savo Achilą.

– Kaip pats priėmėte žinią, kad tapsite vyriausiuoju treneriu?
– Aš kaip ir planavau po sezono imtis šio darbo, o priėmiau gerai – man patinka iššūkiai. Čia yra daugiau darbo ir treniruoti sunkiau nei žaisti. Bet tai yra „super“.

– Ar vyriausiojo trenerio postas reiškia, kad baigiate krepšininko karjerą?
– Kaip ir reiškia, bet jei reikės, bus traumų, pasižiūrėsime. Bandysiu būti pasiruošęs. Šiandien nereikėjo, rytoj tikiuosi irgi nereikės (Vileita buvo kalbintas po mačo su Molėtų ekipa, – red past.).

– Ar nėra labai gaila, kad iš aikštės teko pasitraukti nors ir buvote lyderis?
– Man nėra jokio skirtumo – svarbu komanda duotų rezultatą. Jei tai reiškia, kad reikia kažką paaukoti, aš paaukosiu.
Komentarai:
Gedas
Keista kam isvis reikejo,sezono pabaigoje keisti treneri,nesmone kazkokia.
2012-02-20
-3
Atsakyti
kaip cia?
Keistai normalus? Ar normaliai keistas? Va je tau

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-19
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.