Lietuvos studentų krepšinio lygos XIII–ojo turo rungtynėse netrūko staigmenų – vieni iš pirmenybių favoritų Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) krepšininkai suklupo prie autsaiderių priskiriamiems Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) studentams, savo asmeninį mažiausiu skirtumu pralaimėtų rungtynių rekordą pasiekė Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) žaidėjai, nemažai intrigų ir įtampos kėlė ir kitų universitetų dvikovos.

VDU vargo su MRU

Daugkartiniai LSKL ir Europos studentų čempionai Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) krepšininkai namuose po permainingos kovos 85:82 (23:22, 14:26, 28:20, 20:14) nugalėjo Mykolo Romerio universiteto (MRU) studentus.

MRU po dviejų kėlinių pirmavo – 46:37, tačiau antrąją rungtynių dalį VDU rimčiau susiėmė ir rungtynių pabaigoje sugebėjo persverti rezultatą savo naudai.

Abi komandos turėjo verstis nepilnomis sudėtimis: MRU rungtyniavo vos šešiese, o VDU – septyniese.

VDU komandai 21 tašką pelnė Rytis Juknevičius, 20 – Rolandas Jakštas, 19 (9 atk. kam.) – Paulius Sorokas, 10 (11 atk. kam.) – Rokas Grinius.

MRU ekipoje išsiskyrė 31 tašką pelnęs ir 13 kamuolių atkovojęs Mantas Virbalas, 25 taškus pridėjo ir 8 kamuolius atkovojo Tadas Padegimas, 16 taškų – Rokas Jukonis.

„Žaidėme net ne antros, o trečios sudėties žaidėjais, tačiau ir jie įrodė, kad moka žaisti“, – sakė VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Anot MRU stratego Vyto Poteliūno, vos šešiese rungtyniavusiems jo žaidėjams tiesiog rungtynių pabaigoje pritrūko jėgų.

„Taip jau sutapo, kad LKL nukėlė rungtynes į antradienį ir mes negavome žaidėjų. Kai žmonėms aikštėje reikia bėgioti po 40 minučių, tuomet tai jau nebe krepšinis. Ką gali reikalauti iš žaidėjų, kai jie yra išsunkti ir be jėgų? Kovėmės, kiek galėjome. Negaliu ant savo žaidėjų pykti“, – teigė MRU treneris.

VDU (10 pergalių, 3 pralaimėjimai) LSKL turnyrinėje lentelėje išlieka pirmoje vietoje, o MRU (8 pergalės, 5 pralaimėjimai) – ketvirtoje pozicijoje.

ASU pasiekė rekordą

Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) krepšininkai, rungtyniavę namuose be savo lyderio Pauliaus Vaitiekūno, pasiekė šio sezono savo asmeninį rekordą – varžovams iš Vilniaus universiteto (VU) nusileido vos 8 taškų skirtumu – 80:88 (19:26, 25:19, 21:24, 15:19). 

Iki tol dažniausiai pralaimėdavę 20–30 ir net didesniais taškų skirtumais, ASU krepšininkai su šių pirmenybių debiutantais VU atstovais kovėsi kaip lygūs su lygiais.

Po dviejų kėlinių VU priekyje buvo vos vienu tašku – 45:44. Tik ketvirtajame kėlinyje VU susikrovė dviženklę taškų persvarą (81:70) ir pergalės iš rankų jau nebepaleido.

VU ekipoje prie pergalės prisidėjo Andrejus Gorskovas, pelnęs 25 taškus (5/11 trit.), 19 pridėjo Laurynas Jacevičius (5/8 trit., 0/12 dvit.), 15 – Paulius Macijauskas.

ASU komandos gretose išsiskyrė Evaldas Kulboka, pelnęs 21 tašką, 12 surinko Tomas Petrauskas, 11 – Edgaras Šalašavičius.

„Noras laimėti buvo begalinis, tačiau to nesuprato atsarginiai mūsų žaidėjai. Kai tik leisdavau pailsėti startinio penketo žaidėjams, atsarginiams nepavykdavo išlaikyti žaidimo tempo. Visgi, rungtynės buvo gražios, tačiau nesugebėjome sustabdyti varžovų taiklių tolimų šūvių – mus tritaškiais užbombardavo Andrejus Gorskovas ir Laurynas Jacevičius. Jie dviese pataikė net 10 tritaškių“, – pabrėžė ASU treneris Robertas Ragauskas.

VU treneris Rimantas Kaminskas negailėjo pagyrų ASU krepšininkams.

„Varžovai mums nė minutei nedavė pamąstyti apie lengvą pergalę. ASU krepšininkai kovėsi tikrai nuoširdžiai ir mane tai sužavėjo. Turėjome vargo, tik rungtynių pabaigoje šiek tiek atsiplėšėme“, – kalbėjo VU treneris.

VU po šios pergalės LSKL turnyrinėje lentelėje (7 pergalės, 6 pralaimėjimai) pakilo laipteliu aukščiau – į penktąją poziciją, ASU, kuri nėra patyrusi pergalės skonio (13 pralaimėjimų) lieka paskutinėje – dešimtoje vietoje.

KTU suklupo namuose

Kauno technologijos universiteto (KTU) krepšininkai namuose didžiąją rungtynių dalį pirmavo prieš Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) studentus, tačiau rungtynių pabaigoje nusileido dviem taškais – 86:88 (25:21, 19:18, 27:28, 15:21).

Nors KTU ekipa rungtyniavo bene pajėgiausios sudėties (į rungtynes susirinko 12 žaidėjų), tačiau jų tai neišgelbėjo – aštuoniese buvę LKKA krepšininkai šventė pergalę.

Lemiamomis akimirkomis LKKA gelbėjo ir į priekį vedė Šarūnas Vingelis, kuris surinko 30 taškų, 20 pridėjo (8 atk. kam.) Taurantas Tamošiūnas, po 14 Arūnas Sakalauskas ir Evaldas Tviraga.

KTU ekipoje žaidęs Gediminas Orelikas pelnė net 31 tašką, atkovojo 18 kamuolių, atliko 5 rezultatyvius perdavimus (35 naudingumo balai), tačiau jo indėlio pergalei nepakako. 15 taškų surinko Žygimantas Skučas, 14 – Artūras Pelšs.

„Manau, kad KTU mūsų tiesiog neįvertino, pamatė, kad atvykome vos aštuoniese ir pamanė, kad neturės vargo. Visgi, sportas – nenuspėjamas. Man labai patiko LKKA komandos narių nusiteikimas kovai ir darbas gynyboje. Būtent tai ir buvo raktas į pergalę“, – neslėpdamas pasitenkinimo kalbėjo LKKA treneris Edas Nickus.

KTU po šio pralaimėjimo (6 pergalės, 7 pralaimėjimai) LSKL turnyrinėje lentelėje smuktelėjo net trimis laipteliais žemiau – į aštuntąją poziciją, LKKA (7 pergalės, 6 pralaimėjimai) – pakilo į šeštąją vietą.

KU po nervų karo įveikė ŠU

Klaipėdos universiteto (KU) krepšininkai po permainingos ir įtemptos kovos namuose 79:72 (28:23, 17:22, 14:10, 20:22) nugalėjo Šiaulių universiteto (ŠU) atstovus.

Klaipėdiečiams ramios rungtynių pabaigos negarantavo ir tai, kad likus 4 minutėms jie pirmavo dviženkle taškų persvara – 75:65.

ŠU krepšininkai kilo į lemiamą šturmą ir, sužaidę atkarpą 10:0, iki rungtynių pabaigos likus 1 min. 38 sek. išlygino rezultatą – 75:75.

Tuomet jau virė itin įtempta dvikova. Visgi, aikštės šeimininkų žaidėjas Deivydas Anužis likus 7 sek. išvedė savo komandą į priekį – 79:77.

Šiauliečiai dar turėjo progos persverti rezultatą, tačiau Dariaus Gvezdausko tolimas metimas jau skriejo pro šalį.

KU ekipą į pergalę vedė 19 taškų pelnęs ir 10 kamuolių po krepšiais sugriebęs Donatas Norkus, 18 taškų pridėjo Evaldas Lengvinas, 13 – Viktoras Chodosovskis (10 atk. kam.), 9 – Linas Januška.

ŠU gretose nesustabdomas buvo Darius Gvezdauskas, surinkęs 29 taškus ir atlikęs 7 rezultatyvius perdavimus, 16 taškų pelnė Klym Artamonov, 11 – Julius Jucikas, 10 – Rokas Giedraitis.

„Per vaikiškas ir žioplas klaidas rungtynių pabaigoje vos nepaleidome pergalės iš rankų. Galėjome daug ramiau baigti rungtynes, be jokios įtampos, tačiau patys kalti. Jei varžovai truputį paspaudžia ir atiduodam kamuolį jiems į rankas, tai jau tikrai nėra malonu. Visas rungtynes kovojome, rungtynės buvo gražios, tačiau jų pabaiga man tikrai nuotaikos nepakėlė“, – neslėpdamas sakė nugalėtojų ekipos strategas Dainius Miliūnas.

Pasak ŠU ekipos atstovo Rolando Vaičiūno, rungtynės buvo tokios, kokių ir tikėjosi.

„Žinojau, kad klaipėdiečiai kausis iš paskutiniųjų. Jie nenuleidžia rankų ir kabinasi, kiek tik gali. Juk šios komandos pagrindą sudaro Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) Klaipėdos „Naftos–Universiteto„ žaidėjai, o jie juk yra gerai susižaidę, NKL pirmenybėse yra pirmoje pozicijoje. Tai ir atspindi jų žaidimą“, – pabrėžė ŠU treneris.

KU (6 pergalės, 7 pralaimėjimai) LSKL turnyrinėje lentelėje kilstelėjo laipteliu aukščiau – į septintąją poziciją, ŠU (8 pergalės, 5 pralaimėjimai) išliko trečioje vietoje.

Autsaideriai nugalėjo LEU

Lietuvos edukologijos universiteto (LEU) krepšininkai, komandą palikus ilgamečiam treneriui Algimantui Šatui ir prie jos vairo stojus Rūteniui Paulauskui, ėmė barstyti taškus – pralaimėtos antrosios paeiliui rungtynės. Šįkart vieni iš pirmenybių lyderių namuose rezultatu 79:81 (18:24, 19:16, 20:21, 22:20) nusileido ne kam kitam, o prie autsaiderių priskiriamai Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) komandai.

VGTU (4 pergalės ir 9 pralaimėjimai) žengia priešpaskutinėje LSKL turnyrinės lentelės vietoje ir vargu ar beturi šansų patekti į atkrentamąsias varžybas.  

Visai kitokioje padėtyje yra LEU (9 pergalės, 4 pralaimėjimai, II vieta turnyrinėje lentelėje), tačiau jei ši ekipa taip ir toliau barstys taškus, tuomet taip pat gali sau susikomplikuoti padėtį.

Šįkart VGTU komandą į pergalę vedė Evaldas Rastenis, surinkęs 30 taškų (9 atk. kam., 7 rez. perd.), 18 pelnė Ignotas Braziulis, 17 – Karolis Alekna.

LEU ekipoje išsiskyrė Darius Tarvydas, surinkęs 24 taškus, 16 (9 atk. kam.) pridėjo Egidijus Mockevičius, 10 – Mantas Vilimas.

VGTU pergalę lėmė ir tai, kad jie geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių – po krepšiais kamuolį sugriebė 48, o LEU – 31 kartą.

„Šaunuoliai vyrai, tikrai kovojo gerai ir tiesiog širdimis siekė pergalės. Žinoma, jei LEU komanda būtų rungtyniavusi pajėgesnės sudėties, tuomet mums, mėgėjams, neturintiems LKL žvaigždžių, būtų buvę gerokai sunkiau. Juk daugelis mano komandos žaidėjų studijuoja, dirba ir dar žaidžia mėgėjiškai krepšinį. Noriu padėkoti jiems už kovingumą ir parodytą charakterį“, – pabrėžė VGTU treneris Gintaras Šerkšnas.

LSKL I vaikinų grupės turnyrinė lentelė (pergalės-pralaimėjimai):

1. VDU 10-3    
2. LEU 9-4     
3. ŠU 8-5        
4. MRU 8-5     
5. VU 7-6      
6. LKKA 7-6        
7. KU 6-7   
8. KTU 6-7        
9. VGTU 4-9         
10. ASU 0-13      

Komentarai:
anonimas
Nu kokia cia sensacija - MRU niekad be LKLo zaideju nieko nelaimes. Su NKLo zaidejais gali zaist nors ir 50 keliniu, vis tiek gaus net nuo megeju - ka jau bekalbet tada pie VDU.

VGTU aisku, kad laimejo, nes R. Paulauskas atejo i LEU ir shakes komandai. Visas komandas jis tempia i dugna, nutemps ir shita... Taip kad vaikai, nesvajokit apie jokius medalius, eikit mokytis ir bus ramu.
2012-02-28
+2
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.