Kalnietis: „Esame ne komanda, o atskirų žaidėjų grupė“ (video)

2012-02-29 22:19
Jonas Miklovas, „BasketNews.lt“ korespondentas
Mantas Kalnietis liūdi, kad žalgiriečiai pergalių siekia individualiais veiksmais
Mantas Kalnietis liūdi, kad žalgiriečiai pergalių siekia individualiais veiksmais
Nuotr. Fotodiena.lt/R.Dačkus
Nė vienos pergalės Eurolygos „Top 16“ etape neiškovojusios Kauno „Žalgirio“ ekipos įžaidėjas Mantas Kalnietis pripažino, kad šį sezoną LKL čempionams labiausiai trūksta komandinių veiksmų.

Ketvirtadienio vakarą Kaune vykusiose rungtynėse dėl garbės žalgiriečiai 71:77 nusileido Kantu „Bennet“ klubui ir, nuriję dar vieną karčią piliulę, sunkiai rinko žodžius.

Dvylika taškų pelnęs Kalnietis tinklalapiui „BasketNews.lt“ atvirai įvardijo nesėkmės priežastis bei kritikavo savo komandą už prastą 2011-2012 m. Eurolygos sezoną.

Mantai, kodėl nepavyko atsirevanšuoti Kantu ekipai? – „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė Kalniečio.
– Varžovai visų rungtynių metu demonstravo nusiteikimą ir gerą energiją. Patys po gerai sužaistų akimirkų pradėjome grimzti į dugną. Gelbėjomės pavieniais veiksmais. Liūdna.

– Ar prieš dvikovą užteko motyvacijos?
– Turėjo užtekti, bet nepasakyčiau, kad pagal žaidimą taip atrodė. Nors susitikimas nieko nelėmė, paskutinio mačo prieš savo sirgalius taip žaisti negalima. Kažkas ne taip.

– Šį sezoną „Žalgiris“ beveik visada žaidžia be ugnelės. Galbūt problema yra komandos viduje?
– Nežinau. Patys matote. Sunku pasakyti, nežinau, kas nedera. Patys matome, kad trūksta tos ugnelės, trūksta to, ką galėtume pasiekti visi kartu. Esame ne komanda, o atskirų žaidėjų grupė. Puikiai žinome, jog galime gerai žaisti. Bet, kad taip rungtyniautume, turime žaisti kartu. Po vieną mus išlaužo ir viskas tuo baigiasi.

– Žaidimo, kurio visi tikėjosi, nedemonstravote nuo sezono pradžios. Ar tai ir buvo lemiamas lūžis?
– Atrodo, kad vienu metu jau buvome pagavę ritmą. Paskui vėl kritome į duobę. O dabar tiek Eurolygoje, tiek LKL čempionate stringame. Trūksta pozityvios energijos. Lūžis įvyko po pirmų „Top 16“ etapo rungtynių, kai nusileidome Tel Avivo „Maccabi“ komandai, vėliau pralaimėjome Italijoje bei lipome žemyn. Esame duobėje ir nesame pakankamai stiprūs kaip komanda, kurios visi laukia. Tęsime, dirbsime bei kažką darysime. Nežinau, kaip bus.

– Kaip paaiškinti tai, kad „Žalgiris“ jau trylika metų neįveikia „Top 16“ etapo barjero?
– Paprastas paaiškinimas – kitos komandos yra stipresnės. Ir nereikia ieškoti daugiau kitų priežasčių. Kodėl nepatenkame? Todėl, kad yra aukšto lygio klubai, kurie vienu ar dviem laipteliais yra aukščiau už mus.

Rungtynių vaizdo reportažas. Manto Kalniečio, Sonny Weemso ir Mindaugo Kuzminsko komentarai:

Komentarai:
joo
nebutina ka nors pirkti kad apie tai pareikstum nuomone. zalgirio gerbejai galetu inicijuoti permainas komandoje kaip tai kazkada padare mancesterio fanai kluba nusipirkus amerikos zydeliams. beda ta kad zalgirio fanai buna greitai apzaveti medinio zmogeliuko, noriai perka bilietelius ir taip pratese sios komandos turbut gedingiausia laikotarpi per visa istorija. as ne tik bilieteliu neperku, bet ir per tv nebeziuriu, ir visai nieko nepasilgstu.
2012-03-01
+6
Atsakyti
joo


Nusipirk zalgiri ir tu vadovauk, kodel neperki? Lengva sneket kad romka blogas, o tai ko niekas ir "geru" neperkat? Visa europa juokias is Buratino, o jam kas darbo? jis kvailas, ant tiek kad pats to net nesupranta.
2012-03-01
+11
Atsakyti
joo
Gonif40mln Litu biudzetas.Bet kai Vaikinukas bando ispaisyti kosmini biudzeta, taip tipo pasiepdamas Zalgiri, kad tipo su tokiu biudzetu nieko nepasieke.40mln litu = 12 mln euru.Tai sakykim Kiekvienam zaidejui zalgiris moka primeskim po 1mln euru ?Pabuskit is sapnu komjaunuoliai.Kuzminskui, Lipkeviciui , Tadui, Delnui, Salengai, Colinskui, ? ar kitiems? po 1 mln eura.PRASIBLAIVYKIT !!! :)))Jai butu toks biudzetas, jus zalgiryje matytumet SUPER starus. O ne grybukus.Komjaunuoliai siaucia po zalgirio gedingo pasirodymo 0-6. Sutinku gedingai pasirode, bet dar gedingiau Lryto jaunuoliai pradejo siaust :)) Ziauru kaip kliedit


biudzetas ne tik krepsininku algoms naudojamas jaunuoli.
2012-03-01
-10
Atsakyti
joo
pukis6zalgirieciaiAs manau, jeigu butu nupirktas Kemzura, o ne Trifas viskas butu buve kitaip :)
tipiska nesamone. kitaip nebus, kol vadovaus romka. jus su trumpa atmintim pries kita sezona vel pradesite svaicioti apie busimas pergales, o bus kaip visada.
2012-03-01
Atsakyti
Jie net ne grupė, o kažkoks atsitiktinių žmonių sambūris, kurių nevienija jokie bendri tikslai. Juos visus sieja ir į krūvą subūrė tik Buratino pinigai. Tai liečia tiek trenerius, tiek žaidėjus.
2012-03-01
-3
Atsakyti
zalgirieciai


As manau, jeigu butu nupirktas Kemzura, o ne Trifas viskas butu buve kitaip :)
2012-03-01
+5
Atsakyti
Idomu kaip zaidziantys zaidejai kartu rinktinej, klube ir tai tesiasi 5 metai kokie, nesugeba susizaist. Tiesa slypi anapus
2012-03-01
-1
Atsakyti
Vns
Turėtų būt gėda po kiekvienų varžybų kartot vieną ir tą patį. Kaip kokiu lituanistų būrelis.. susirenka tik pakalbėt. "esame atskirų individų grupė, nežaidžiam komandiškai.. bla bla bla" Užkniso! Kiek galit tyčiotis iš mūsų? Kur jūsų veiksmai? Nesat galų gale mokyklinukų komanda, kuri po pralaimejimų paverkt temoka... Ar klystu?

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-03-01
-6
Atsakyti
40mln Litu biudzetas.

Bet kai Vaikinukas bando ispaisyti kosmini biudzeta, taip tipo pasiepdamas Zalgiri, kad tipo su tokiu biudzetu nieko nepasieke.

40mln litu = 12 mln euru.

Tai sakykim Kiekvienam zaidejui zalgiris moka primeskim po 1mln euru ?

Pabuskit is sapnu komjaunuoliai.

Kuzminskui, Lipkeviciui , Tadui, Delnui, Salengai, Colinskui, ? ar kitiems? po 1 mln eura.

PRASIBLAIVYKIT !!! :)))

Jai butu toks biudzetas, jus zalgiryje matytumet SUPER starus. O ne grybukus.

Komjaunuoliai siaucia po zalgirio gedingo pasirodymo 0-6. Sutinku gedingai pasirode, bet dar gedingiau Lryto jaunuoliai pradejo siaust :)) Ziauru kaip kliedit
2012-03-01
+15
Atsakyti
Taip, žinau, po mano pastebėjimo pasipils komentarai, kad "čia ne apie tą komandą, tu pats pasižiūrėk į savo šūdritį ir t.t."...

Bet: pastebėjau, pavyzdžiui lyginant Žalgirį su kita stipriausia Lietuvos komanda - Lietuvos rytu, pastarieji labiau motyvuoti gerai žasiti, stengtis ir laimėti. Tarkim kad ir patiems žaidėjams, tiek Lietuvos Rytas, tiek Žalgiris dažniausiai jiems būna tarpinė stotelė, tik skirtumas tas, kad po Lietuvos Ryto jie kyla aukštyn, į geresnes komandas ir t.t. Tuo tarpu Žalgiryje jie jau leidžiasi žemyn, arba čia ir baigia karjerą. Reta išimtis tik Pocius. Pasitaikydavo nesusipratimų su legionieriais ir Lietuvos Ryte, bet tendencija aiški.
2012-03-01
+5
Atsakyti
Anonimas
Jau numanau, kaip zalgirieciai pasirodys per lkl zvaigzdziu diena. Visi bus paluze, popas turbut i finala nepateks. Kalnas tai neisivaizduoju kaip pasirodys. Zodziu zalgirieciai sestadieni galvos apie rungtynes su lietkabeliu ir kitos savaites rungtynes samaroje ir kijeve. Praktiskai kita savaite lemiamos vtb rungtynes.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-03-01
Atsakyti
n3xtTaip yra todėl, jog kas met keičiasi didžioji dalis žaidėjų. Nėra branduolio, apie kurį junktų žaidimą. Nėra ką kalbėti apie trenerių kaitą..Pažiūrėkit į didžiuosius Europos klubus, kaip Panatinaikos ar Montepaschi. Žaidėjų rotacija maža, todėl per metus žaidėjai tampa lyg viena šeima, kuri turi tą 'chemistry' norint eit pergalių keliu. Treneris taip pat, nekeičiamas jau dešimtmetį ar daugiau..Pažiūrėkit į NBA komandas, tokias kaip Celtics ar Spurs. Ten lygiai taip pat komandos branduolys nekeičiamas. O čia. Kalnietis, Jankūnas ir Klimavičius. Esu tikras, jei būtų gavę padoresnį pasiūlymą, būtų sprukę, kaip padarė Pocius pereitais metais.Apmaudu.Pagalvoju, jog mes jau seniai nesam Eurolygos lygio komanda. Tik bijom tai pripažinti, nes gėda. Bet visi mokam skaičiuoti iki aštuonių, nes tiek metų Žalgiris neperlipo top16..


Nėra Eurolygos lygio komanda, bet kažkodėl žaidžia eurolygoj ir dar pereina pirmą etapą. Ir kas dar tokius komentarus "padaro" profesonaliais man įdomu?
2012-03-01
-4
Atsakyti
KAM JAU KAM, BET TAU, KALNAI, TIK PATYLET !!!
2012-03-01
+10
Atsakyti
Teisingai ir ATI ir Žirnis sako.

Komanda - ne komanda. Gal tos motyvacijos ir yra, tačiau kažkas yra tokio, kas trukdo komandai tobulėti. Negali penkerius sezonus kartu išžaidę krepšinnikai nerasti bendros taktikos vardan komandos.

Komandoje nuo 2005-ųjų kas met keičias po 4-5 ar net 6 žaidėjus per sezoną. Tai nėra normalu. Tai tik parodo, jog vadovybė nežino ką daryti.

Bėda, jog Žalgiris tėra tarpinė maršruto stotelė siekiant Barsos ar Realo pripažinimo savo žaidėjų sąraše.

Žalgiris galėtų remtis jaunimu, nes turi tikrai neblogas sporto bazes, tačiau vėlgi, iš to nebus jokios naudos, nes Eurolygoje ar VTB jie nepažais.

Berots Zurosas, ar kitas buvęs Žalgirio treneris yra pasakęs, jog norint suburti deramą komandą, reikia tam trejų metų. Niekas nebuvo sukurta per naktį. Jei ne mes, tai bent mūsų ateinanti karta tikiu, jog galės džiaugtis ir didžiuotis Žalgiriu.
2012-03-01
-6
Atsakyti
Anonimas
grybų karas

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-03-01
+2
Atsakyti
Žaidėjai bijo sakyt tiesą, nes dar nori gyventi http://www.tv3.lt/paskutineinstancija :D
2012-02-29
-7
Atsakyti
DB
n3xtTaip yra todėl, jog kas met keičiasi didžioji dalis žaidėjų. Nėra branduolio, apie kurį junktų žaidimą. Nėra ką kalbėti apie trenerių kaitą..Pažiūrėkit į didžiuosius Europos klubus, kaip Panatinaikos ar Montepaschi. Žaidėjų rotacija maža, todėl per metus žaidėjai tampa lyg viena šeima, kuri turi tą 'chemistry' norint eit pergalių keliu. Treneris taip pat, nekeičiamas jau dešimtmetį ar daugiau..Pažiūrėkit į NBA komandas, tokias kaip Celtics ar Spurs. Ten lygiai taip pat komandos branduolys nekeičiamas. O čia. Kalnietis, Jankūnas ir Klimavičius. Esu tikras, jei būtų gavę padoresnį pasiūlymą, būtų sprukę, kaip padarė Pocius pereitais metais.Apmaudu.Pagalvoju, jog mes jau seniai nesam Eurolygos lygio komanda. Tik bijom tai pripažinti, nes gėda. Bet visi mokam skaičiuoti iki aštuonių, nes tiek metų Žalgiris neperlipo top16..


kaip jis keiciasi, jei kalnietis, klima, jankunas, salenga zaidzia kartu maziausiai 5metus, o du ir kartais trys is situ buna startiniame penkete, jei jiem penkiu metu mazai, bent kazkoki derini kuris ''pats'' ateina sukurt, tai sorry, zaidejai ne geriausi aisku sitie, bet kaip sakiau, bent du is ju zaidzia starte, bet rysio tarp kalniecio-aukstu nesimato nuo jo atejimo i zalgiri, neskaitau dar kitu lietuviu, su kuriais rinktinej kiekviena vasara zaidzia + popoviciui zalgiryje ne pirmi metai.
2012-02-29
+11
Atsakyti
n3xtTaip yra todėl, jog kas met keičiasi didžioji dalis žaidėjų. Nėra branduolio, apie kurį junktų žaidimą. Nėra ką kalbėti apie trenerių kaitą..Pažiūrėkit į didžiuosius Europos klubus, kaip Panatinaikos ar Montepaschi. Žaidėjų rotacija maža, todėl per metus žaidėjai tampa lyg viena šeima, kuri turi tą 'chemistry' norint eit pergalių keliu. Treneris taip pat, nekeičiamas jau dešimtmetį ar daugiau..Pažiūrėkit į NBA komandas, tokias kaip Celtics ar Spurs. Ten lygiai taip pat komandos branduolys nekeičiamas. O čia. Kalnietis, Jankūnas ir Klimavičius. Esu tikras, jei būtų gavę padoresnį pasiūlymą, būtų sprukę, kaip padarė Pocius pereitais metais.Apmaudu.Pagalvoju, jog mes jau seniai nesam Eurolygos lygio komanda. Tik bijom tai pripažinti, nes gėda. Bet visi mokam skaičiuoti iki aštuonių, nes tiek metų Žalgiris neperlipo top16..


beda, kad tavo teorija tiesiog prasilenkia su Zalgirio praktika, Kalnietis, Jankunas, Salenga, DC, Popas, Klimas kartu prazaide metu metus, bet nera net menkiausiu uzuomazgu, kad jie budami kartu pradeda vieni kitus suprasti ir zaist kaip komanda. Sakykime Kalnas, Jankunas kartu zaidzia ir klube ir uz rinktine, zodziu zaidzia kone visa savo karjera kartu ir kone kiekvieno sezono pradzioje jie zaidzia kraupiai, o sezona uzbaigia dar kraupiau.. Kuo tas tavo idealizuojamas stabilumas pasireiks? nebent stabiliai turesim kankintis ir toliau ziureti kol jie iki savo karejeros pabaigos taip zemins Zalgirio varda. Ka ten minejai profesonalu komandas, tai ne Zalgiri su jomis lyginti, Europos krepsinyje Zalgiris tegali buti stotele, kur zaidejai nori uzsirekomenduoti save ir isvaziuoti i turtingesnes komandas, nes kaip praktika rodo, jei jie cia gauna kosmines algas, tai ir krepsini pamirsta zaisti.
2012-02-29
-7
Atsakyti
ATI
@n3xt

seniau zaidejai Zalgiryje keisdavosi zymiai dazniau ir komanda atrodydavo tikrai geriau. o Dabar Zalgirio branduolys Jankunas, Klimas, Kalnas, Delnas na net ir Salenga zaidzia kartu jau daug metu ir kas is to, uzuot tobuleje, ju zaidimas ritasi zemyn. NEBER PAS JUOS MOTYVACIJOS KOVOT UZ KAUNO ZALGIRI! Juos reik kuo greiciau atleist ir pasikviest kovotojus!
2012-02-29
+7
Atsakyti
Anonimas
Žalgiris eurolygos lygio tikrai, bet top16 tampa per aukštas lygis. Kol nebus perkami tikrai geri ir nenumire žaidėjai tada gal kas pasikeis.

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-02-29
-5
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti
Komentarus rašyti gali tik registruoti ir prisijungę vartotojai.

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.