Dwightas Howardas pratęsė sutartį, o Orlando „Magic“ namuose iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės. Kas gali būti geriau Orlando miesto gyventojams šią savaitę? Nuotr.: AP-Scanpix
Serge'o Ibakos emocijos Nuotr.: AP-Scanpix
LeBronas Jamesas prieš rungtynes sveikinasi su Juwanu Howardu Nuotr.: AFP-Scanpix
Willas Smithas su žmona Jada Pinkett Smith stebi Filadelfijos „76ers“ ir Majamio „Heat“ komandų akistatą Nuotr.: AFP-Scanpix
Niujorko „Knicks“ krepšininkai triumfuoja – jų ekipa laimėjo antrą kartą iš eilės Nuotr.: Reuters-Scanpix
Dwightas Howardas pratęsė sutartį, o Orlando „Magic“ namuose iškovojo ketvirtą pergalę iš eilės. Kas gali būti geriau Orlando miesto gyventojams šią savaitę? Nuotr.: AP-Scanpix
Serge'o Ibakos emocijos Nuotr.: AP-Scanpix
LeBronas Jamesas prieš rungtynes sveikinasi su Juwanu Howardu Nuotr.: AFP-Scanpix
Willas Smithas su žmona Jada Pinkett Smith stebi Filadelfijos „76ers“ ir Majamio „Heat“ komandų akistatą Nuotr.: AFP-Scanpix
Niujorko „Knicks“ krepšininkai triumfuoja – jų ekipa laimėjo antrą kartą iš eilės Nuotr.: Reuters-Scanpix

Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) sezonui sutrumpėjus beveik dviem mėnesiais, šiemet stipriausi pasaulio krepšininkai varžosi pašėlusiu tempu. Kasdien NBA lygoje sužaidžiama daugybė rungtynių, o jas sekti padeda tinklalapis „BasketNews.lt“.

Kovo 17-osios rungtynių apžvalga

DEBIUTAS. Prieš kelias dienas Mike'as Woodsonas pergalingai debiutavo prie Niujorko „Knicks“ komandos vairo. Tuo tarpu Kalebas Canalesas debiutavo dar griausmingiau. Jis tapo pirmuoju treneriu NBA istorijoje, kurio debiutas buvo paženklintas pergale prieš ekipą, kuri buvo sužaidusi bent 40 rungtynių ir iš jų laimėjusi bent 80 proc. Be to Canalesas tai padarė išvykoje.

JAUNIAUSIAS. Canalesas ne tik galingai debiutavo, tačiau tuo pačiu tapo ir jauniausiu NBA treneriu. Šiuo metu jam yra 34 metai, o „Trail Blazers“ komandoje treniruoja vyriausią NBA žaidėją – 39 metų Kurtą Thomasą.

NUTRŪKO. Čikagos „Bulls“ ekipa prasidėjus ketvirtam kėliniui dar turėjo minimalų pranašumą (79:78), tačiau „Trail Blazers“ jį laimėjo 22:10 ir taip nutraukė įspūdingą „bulių“ seriją. Čikagos komanda buvo laimėjusi net 49 rungtynes iš eilės, kuomet ji lemiamą ketvirtį pradėdavo pirmaudama.

„WOODSANITY“. Pasikeitus „Knicks“ treneriui ir juo tapus Mike'ui Woodsonui, Niujorko ekipa laimėjo dvejas rungtynes iš eilės bendru 57 taškų skirtumu. Tai geriausias „Knicks“ rezultatas nuo 2003 m. gruodžio mėnesio, kuomet taip pat 57 taškų skirtumu buvo nugalėtos Orlando „Magic“ ir Majamio „Heat“ ekipos.

SERIJA. Tony Parkeris prie pergalės prieš Oklahomos „Thunder“ ekipą pridėjo 25 taškus ir 7 rezultatyvius perdavimus. Tai buvo jau penktosios rungtynės, kuomet prancūzas surenka bent 25 taškus ir atlieka bent 5 rezultatyvius perdavimus. Ilgesnę seriją „Spurs“ klubo istorijoje turėjo tik Davidas Robinsonas, kuris sužaidė šešis tokius mačus iš eilės 1994 metais.

LYDERIS. LeBronas Jamesas pelnė 29 taškus, o Dwyane'as Wade'as atkovojo 11 kamuolių – abu jie buvo lyderiai pagal šias kategorijas rungtynėse. Tai buvo 19 kartas Wade'o karjeroje ir tik pirmas šį sezoną, kuomet jis per rungtynes atkovodavo daugiausiai kamuolių.

SUGRĮŽIMAS. Zachas Randolphas pirmą kartą grįžo į aikštelę nuo sausio 1 dienos, kuomet jis patyrė kelio traumą, ir per 25 minutes pelnė 25 taškus. Tik vienas krepšininkas NBA istorijoje sugrįžęs po 10 savaičių pertraukos pirmame mače pelnė 25 arba daugiau taškų – Jeffas Malone'as surinko 28 taškus, kuomet grįžo po sunkios kojos traumos.

SUGRĮŽIMAS II. Monta Ellisas prieš kelias dienas buvo iškeistas į Milvokio „Bucks“ ekipą, o šiąnakt jau žaidė prieš savo buvusią komandą. Gynėjas pelnė 18 taškų, o jo nauja komandą svečiuose 120:98 sutriuškino jo buvusią „Golden State Warriors“ ekipą.

PERDAVIMŲ MAŠINA. Steve'as Nashas jau šeštas rungtynes iš eilės atlieka dviženklį rezultatyvių perdavimų skaičių, o per pastarąsias septynias dienas kanadietis atliko 15, 16 ir 17 rezultatyvių perdavimų.

SUPERMENAS. Pratęsus sutartį su Orlando „Magic“ ekipa, Dwightui Howardui dingo motyvacija kovoti? „Centras“ mače su Naujojo Džersio „Nets“ krepšininkais atkovojo vos 6 kamuolius, nors jo vidurkis šį sezoną siekia 15 atkovotų kamuolių. Visgi šias rungtynes „Magic“ ne tik laimėjo, bet ir laimėjo kovą dėl kamuolių (41:39).

Visi rezultatai:


Dienos penketukas:
 
36 naud. balai
36 naud. balai 36 naud. balai 35 naud. balai 33 naud. balai
Jasonas Thompsonas (Sakramento „Kings“): Ketvirtus metus „Kings“ komandoje rungtyniaujantis puolėjas sužaidė savo geriausias karjeros NBA rungtynes ir pakartojo sezono rezultatyvumo rekordą (21 taškas).
Joe Johnsonas (Atlantos „Hawks“): Žaisdamas ne sau įprastoje atakuojančio gynėjo, o lengvojo krašto puolėjo pozicijoje, pelnė 34 taškus ir pakartojo sezono rezultatyvumo rekordą.
LeBronas Jamesas (Majamio „Heat“): Kai jo komanda iššvaistė 29 taškų pranašumą, Jamesas pataikė svarbų dvitaškį ketvirto kėlinio pabaigoje ir įtvirtino pergalę prieš „76ers“.
Lucas Mbah A Moute (Milvokio „Bucks“): Mačas su „Golden State Warriors“) šiam iš Kamerūno kilusiam puolėjui įsimins ilgam – jis pelnė daugiausiai taškų karjeroje (22) ir pakartojo sezono atkovotų kamuolių rekordą (17).
Marcusas Thorntonas (Sakramento „Kings“): Sezono rezultatyvumo rekordą pasiekęs Thorntonas (36 taškai) pataikė 5 tritaškius ir svariausiai prisidėjo prie triuškinamos (120:95) pergalės prieš Bostono „Celtics“.

Dienos epizodų dešimtukas:



Visų rungtynių santrauka:



Dienos akimirka:

Čikagos „Bulls“ ekipos talismanas „Benny the Bull“ nuo kažko slepiasi
Čikagos „Bulls“ ekipos talismanas „Benny the Bull“ nuo kažko slepiasi
Nuotr. AP-Scanpix

Komentarai:
Steve Nash, John Stockton, Magic Johnson.

Ši trijulė yra geriausia. Visokiems savanaudžiam žaidėjams kaip Kobe iki jų kaip iki mėnulio.
2012-03-18
-3
Atsakyti
:D
sveikiimai buliam su toku prastu zaidimu ir turbut prapistu, nes jau toki lopai, kad baisu ziuret. be Rose kaip be ranku
2012-03-18
Atsakyti
8 vietoj tai buvo kontaktas i ranka, svilpt turejo, nes del to ir prarado kamuoli, o ne del to, kad biski per kamuoli payaike
2012-03-17
+5
Atsakyti
DIO kad RENGIANT PUOLIMA Nashas geriausias visu laiku zaidejas


John fucking stockton.
2012-03-17
-1
Atsakyti
Dede Mysa
nash>james+kobe
2012-03-17
-12
Atsakyti
to Imbicilic Baby
nu,as ir nesuprantu situ nesamoningu "rekordu" :D kas cia per rekordai jei apie toki ir panasu susikta pasiekima kasdien paraso? soooooo lame
2012-03-17
+3
Atsakyti
@Amazing

Ir fyi, CP3 kol neprisedo su traumom, dare 11 apg neturedamas ne vieno all-staro komandoj ir tik viena 20 ppg scoreri David West. DWill'as dare po 10 apg su visokiais Okurais ir Boozeriais kaip finisheriais. O sitie du dar ir dideli dali tasku renka, ko Nash'as nebedaro.

O Rondo atletiskumas ir pasavimo igudziai leistu jam turet 10 apg bet kurioj komandoj. Cia igudziu klausimas, o ne komandos draugu. Kaip jau sakiau, ziurint vien tik i puolimo organizavima, Nash'as geriausias kada nors zaides krepsini, bet tik nereikia triest, kad jis DABAR geresnis uz CP3, Rondo, DW, ta pati Rose (jis labiau nesa i SG zaidzianti PG)
2012-03-17
-4
Atsakyti
Imbicilic Baby
kurio debiutas buvo paženklintas pergale prieš ekipą, kuri buvo sužaidusi bent 40 rungtynių ir iš jų laimėjusi bent 80 proc. Be to Canalesas tai padarė išvykoje.

idiotizmo virsune, dar parasykite kad jis buvo pirmas, kuris laimejo su ekipa, kurios nariai per rungtynes padare 4515 ikvepimu ir iskvepimu...
2012-03-17
Atsakyti
AmazingTai aišku, kad neturi, čia ik šiaip po 10 perdavimų padaro per rungtynes... Toks ir ekspertas esi, tie tavo Paul, Rondo, tik prie gerų žaidėjų puikūs žaidėjai pagal perdavimus, būtų lievoj komandoje ir pasibaigtų tie perdavimai... Shut up bitch and enjoy...


MartisNe neturi jokiu sugebejimu, po 11ast atlieka tokioj komandoj kaip suns, prie nasho visi zaidejai geriau zaidzia, j-rich zaide kaip pasiziurek, ti kisejo is suns smuko zaidimas iskart, pasiizurek ka gortatas isdarineja, pasiziurek kiek dudley sukuria progu jis, kie kmetimu laisvas visiskai ismeta, pasiziurek ka mare isdarinedavo su marionu kartu su nasho komandoj, jis daro visa komanda kiekviena zaideja geresniu, ir betkada gali pelnyti taskus pts, auksciausios klases izaidejas, tokiu lyga jau senai nemate ir ilgai dar nemays turbut.


Proto nepaliesti atsilikeliai, skaityt bent mokat?

Parasiau, kad RENGIANT PUOLIMA Nashas geriausias visu laiku zaidejas ir dar turi superini pataikyma, bet apart situ 2 jis nieko nebesugeba. O tada jus blet man aiskinat, kad jis po tiek ir tiek assistu daro ir prie jo visi geriau zaidzia. Ne nx, nezinojau.

Ka Nash'as gali gero be savo metimo ir kamuoliu skirstymo? NIEKO. Rondo ar CP3 su medine koja geriau pasigintu negu jusu didvyris.
2012-03-17
+5
Atsakyti
nile
http://www.manoapklausa.lt/apklausa/3470... būčiau dėkinga, jei atsakytumėte į klausimą ;)
2012-03-17
+4
Atsakyti
Anonimas
http://www.manoapklausa.lt/apklausa/3470... būčiau dėkinga, jei atsakytumėte į klausimą ;)
2012-03-17
Atsakyti
man Nashas yra geriausias įžaidėjas, kokį tik mačiau. Jo perdavimai, aikštės matymas, driblingas, metimas nepakartojami, o daugelis šiuolaiknių PG tik kopijuoja jį. Jam lygių nėra, net ir šiuo metu.
2012-03-17
+1
Atsakyti
Anonimas
pritariu visiems ,kas uz nash,matos nusimano apie kase bent kazkies,o jus heiteriai ubagai slepkites

--
parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.lt
2012-03-17
-7
Atsakyti
Anonimaspatylek geriau amazing su durnais komentarais. gali gal pasakyt kada nashas buvo surinkes 20 tasku kelis kartus is eiles? jis be savo asistu butu vidutiniokas, o zinai kodel jis tiek asistu surenka, nes jau nesugeba rinkt tasku kaip kiti zaidejai.


na rondo pelno maziau taksu uz nash kelio desimtosiomis net :D
2012-03-17
+14
Atsakyti
DIOAmazingAnonimasnashas geriausias pg lygoi ir nepis kit proto su visokiais rondo ,paul ar rose--parašyta iš mobiliesiems telefonams pritaikytos svetainės versijos m.basketnews.ltTai, žinoma, nes žmogui 37 metai, jei neklystu, o žaidžia aukščiausiam lygyje.Tai amzius zaideja daro geresniu ar blogesniu? Rengiant puolima, Nash'as geriausias visu laiku zaidejas. Bet jis neturi daugiau jokiu sugebejimu, isskyrus superini taikluma, todel as su mielu noriu geriau imsiu Rondo, CP3 ar D-Will.


Ne neturi jokiu sugebejimu, po 11ast atlieka tokioj komandoj kaip suns, prie nasho visi zaidejai geriau zaidzia, j-rich zaide kaip pasiziurek, ti kisejo is suns smuko zaidimas iskart, pasiizurek ka gortatas isdarineja, pasiziurek kiek dudley sukuria progu jis, kie kmetimu laisvas visiskai ismeta, pasiziurek ka mare isdarinedavo su marionu kartu su nasho komandoj, jis daro visa komanda kiekviena zaideja geresniu, ir betkada gali pelnyti taskus pts, auksciausios klases izaidejas, tokiu lyga jau senai nemate ir ilgai dar nemays turbut.
2012-03-17
-8
Atsakyti
kYo
Anonimaspatylek geriau amazing su durnais komentarais. gali gal pasakyt kada nashas buvo surinkes 20 tasku kelis kartus is eiles? jis be savo asistu butu vidutiniokas, o zinai kodel jis tiek asistu surenka, nes jau nesugeba rinkt tasku kaip kiti zaidejai.


Tu gal geriau pats patylek.. PG ir yra tams skirtas kad assistus darytu o ne taskus rinktu. Komandoj yra kiti zaidejai kuriu darbas ir yra rinkt taskus beto Nash'as gali pataikyt ir is toli ir is vidutinio ir prasiverzimas pas ji neblogas tik aisku metai daro savo jau ne toks greitas. Bet kuri komanda noretu turet toki izaideja nes jis kaip ir sakiau yra tikras Pg.
2012-03-17
-7
Atsakyti
Anonimaspatylek geriau amazing su durnais komentarais. gali gal pasakyt kada nashas buvo surinkes 20 tasku kelis kartus is eiles? jis be savo asistu butu vidutiniokas, o zinai kodel jis tiek asistu surenka, nes jau nesugeba rinkt tasku kaip kiti zaidejai.


Mažiau svaik , lopas . Nashas lenkia Rondo ,Paul savo aikštės matymu ,taiklumu , sukurtomis progomis . O apie Rondo ir mažiauk pezėk jis dalina assistus irgi ,tai reiškia ,tai reiškia ,kad Rondo be savo assistų būtų vidutiniokas . Tai geriau atsigauk ,o nesąmones pezėk .
2012-03-17
+3
Atsakyti
Dede Mysa
nash>james
2012-03-17
-5
Atsakyti
Anonimas
patylek geriau amazing su durnais komentarais. gali gal pasakyt kada nashas buvo surinkes 20 tasku kelis kartus is eiles? jis be savo asistu butu vidutiniokas, o zinai kodel jis tiek asistu surenka, nes jau nesugeba rinkt tasku kaip kiti zaidejai.
2012-03-17
-6
Atsakyti
to amazing
patylek geriau glusiau, nes ir tave paduhint ir tas senis ir bet kuris kitas zaidejas dar labiau nei jy, o jis tikrai nera geresnis uz Rondo. Piersa ar Rose, nes dabar galima sakyt, kad MJ yra vis dar geresnis kresininkas uz Kobe nors jau ir nelosia
2012-03-17
+7
Atsakyti
Ačiū, kad prenešėte apie nekultūringą, pažeidžiantį įstatymus, reklamuojantį ar kurstantį nelegaliems veiksmams komentarą.

Komentuoti

„BasketNews.lt“ pasilieka teisę pašalinti tuos skaitytojų komentarus, kurie yra nekultūringi, nesusiję su tema, pasirašyti kito asmens vardu, pažeidžia įstatymus, reklamuoja, kursto nelegaliems veiksmams.